X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka spróbuję na pewno. U nas problemów z brzuszkiem większych nie ma. No zobaczymy czy to odstawienie nabiału coś da...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Chmurka mam prosbe zapytaj dzis na szczepieniu czy rota ma ograniczenie czasowe podania bo pisza,ze do 12tyg a mnie zapisali na 14tydzien zycia dzircks na rota i zapytaj prosze,ze znajoma i blabla i czy tak mozna czy trzeba zmienic termin. Ja nawet nie wiedzialam,ze po rota trzebw uwazac!
    Maty wodnej na oczy nawet nie widzialam, zacofana jestem 🤪 musze w necie obejrzec.
    Moj synus to raczej jest spioch tyle,ze zeby spac to kaze sie wozic/bujac w wozku (trzymam w domu),czasem pospi w hustawce ale wsadzam go wtedy jak mam obiad do zrobienia i nie dam rady bujac wozkiem co chwile. Nawet stekanie sie poprawilo :D w sensie od jakiegos czasu steka dopiero nad ranem czasem od 5cos,czasem od6 bo to jego pora na kupke. Szymis zwykle ma wieksza godzinną lub troszke dluzsza jak go przetrzymsm pore aktywnosci po nocy. Rano sie pobawi se mna, pousmiechsz probuje gluzyc (otwiera paszcze ale jeszcze nie wie jak wydobyc dzwiek, czasem udaje mu sie taki dzwiek wydac jak by sie zachwycal, taki dzwiek z zaciagnieciem pwoeitrza..moze kumacie :) ),potem sam wola,ze chce spac i tak naprawde to budzil by sie tylko na jedzenie i dalej chcial spac ale ja mu trosske niebpozwalam i trosske go aktywisuje bo Tak to nie miala bym nawet kiedy polozyc go na brzuszku bo by cisgle spal. Na sen dluzszy nocny idzie kolo 20-21 i wtedy ze3a czasem i4h pospi bez karmienia na chec do spania to nie moge narzekac tylko skurczybyk chce zeby go bujac w wozku caly czas.wczoraj mnie mega zaskoczyl bo byl tak zmeczony jak go aktywizowalam ttoche zabawa,ze sam zasypiak w lozeczku po takich zabawach hehe. Zaczal tez troche spiewac do karuzeli :) slodzinka.
    A za tydzien idziemy do lekarza sprawdzic napiecie miesniowe czy ma wzmozone czy nie ma. No i odkrylamw kincu o co chodzilo ortopedzie z tymi zatokami skornymi do pokazania neurplogowi. On ma po prostu dziurke w skorze nad odbytem (z tego co czytam w necie duzo ludzi takie cos ma i to nic takiego)ale to cos o sprwwdzenie rdzenia kregowego chodzi. Ta dziurka jest zamknieta, w sensie ze to taka dziurka w ciele ale nic nie wyplywa, nie wychodzi, nie wiem jak to wyjasnic :) mysle,ze to bedzie taka jego "uroda" a dla nas rodzicow to tylko kwestia higieny tego miejsca zeby kupke wymywac jesli by tam wplynela.
    My byliśmy w pon na 6w1 i mówiła pediatra że na rota mam czas do 12 tyg jeśli jeszcze chcemy po szpitalu zrobić

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nas do szpitala nie przyjęli bo oni mają taką zasadę że robią jednego dnia test na covid i wynik jest za ok 10 h i wtedy na następny dzień mogą nas przyjąć. Bzdura ogólnie bo w dziecięcym nas od razu przyjęli i czekaliśmy w pokoju na innym oddziale na wynik

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj byliśmy na szczepieniu i malutkj przybrał 360g w około 2 tyg. Lekarka powiedziała ze jest ok.
    Krotski tez u nas były kilka dni ale kompletnie nic z tym nie zrobiłam i teraz nie ma nic. Jem wszystko jak leci. Oczywiście staram się zdrowo ale bez szaleństwa.

Lennylamb to chyba podobna polka cenowa co tula. A jakbyś miała podsumować w kilku słowach to czemu warto?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odciągam od czasu do czasu mleko ale za jednym zamachem to zazwyczaj 60-80 ml ostatnio... tez nie powala... jak wiem ze mam dłuższe wyjście to się 2 dni przygotowuje.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś była na diecie bezmlecznej? Czy jak na produkcie jest napisane " może zawierać śladowe ilości mleka" to też tego nie jeść? Bo taki tekst to jest chyba na wszystkim:P na każdej wędlinę, płatkach na wszystkim to jest... Co ja mam jeść?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 16:52

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave myslalam o Was dzis :) powodzenia w szpitalu. Jestes dzielną mamusią.

Chmurka tylko ten prawdziwy nabial odstaw a toco napisane na wedlinie to olej i jedz sobie.

Cukrzyczki ciazowe robilyscie juz test ? Ja nue mam kiedy :/ musze w sobote poszukac jakiegos laba a i tak wtedy maz musi odwolac cos z pracy.
    Pare razy juz mi sie zdarzyly takie mega zawroty glowy z helikopeterem jak po mega wódzie :/ nie takie delikatne tylko tak mocne,ze trzeba by zlapac sie czegos zeby sie nie przewrocic.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 17:00

Dave87 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja jeszcze nie robiłam. W zasadzie to mi k tym przypomniałaś. Choć ja żadnych objawów nie vzuje. Czasami jestem jak śmietnik wszystko bym zeżarła co chwyce... ale to chyba przy karmieniu tak jest? Musz eosbie jakieś zdrowe przekąski wymyślić bo będę kwadratowa

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po szczepieniach, jestem wykończona. Uklucia były bolesne, mały aż piszczał z bólu 😔
    Też mi lekarz mówił o możliwości zarażenia się rota, nie wiedziałam o tym.
    I jeszcze wodniaka małego znalazł i mi pokazywał, a ja nic nie widzę, nie wiem jak to wygląda 🤷‍♀️ Na razie jest do obserwacji.
    Na domiar złego starszak wrócił ze żłobka z katarem 🙄

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Dziewczyny czy któraś była na diecie bezmlecznej? Czy jak na produkcie jest napisane " może zawierać śladowe ilości mleka" to też tego nie jeść? Bo taki tekst to jest chyba na wszystkim:P na każdej wędlinę, płatkach na wszystkim to jest... Co ja mam jeść?!
    Ja mogę powiedziec tylko o sobie, bo ze względu na swoją nietolerancję laktozy jestem na takiej diecie. Wędliny czy płatki normalnie jem. Mleko, kefiry, jogurty i inne typowo mleczne produkty to tylko te z napisem "bez laktozy". Uważam też na ciasta. Jesli piekę to na mleko bez laktozy. Kiedyś kupiłam ciasto w B. mój mąż zjadł i nic mu nie było ja po pół godzinie sprint do toalety. Potem sprawdzam na opakowaniu, a tam właśnie pisze " może zawierać śladowe ilości mleka", sądząc po reakcji mojego organizmu nie były to śladowe ilości. Muszę też uważać na desery z kremem. A naleśniki też na wodzie albo na mleku bez laktozy.

Najgorzej było w szpitalu jak byłam z choleostazą ciążową bo musiałam być zarówno na diecie bezmlecznej jak i wątrobowej. I jak bym znowu zaszła w ciążę to czekają mnie takie właśnie dwie diety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 19:02

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina tylko tu chodzi nie o laktozę tylko o nabiał ogólnie. W sensie produkty bez laktozy też odpadają...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja sama sobie wymyśliłam dietę bez bmk. Ser żółty bez laktozy, pasty warzywne na kanapkę, pasztet sojowy, jogurt sojowy lub z mleczka kokosowego. Jest dużo zamienników. Wczoraj bylo goście i było ciasto na jajkach i maśle, sałatka z jajami i serem żółtym i majonezem. Zjadłam i mam wrażenie ze była przez to gorsza noc...

Byliśmy u osteopaty znowu. Wizyta była pod katem rozluźnienia po podcięciu wedzidelka, ale niestety się nie udało. Żałuje ze nie zrezygnowałam ze szczepienia na rzecz podcięcia bo szczepienie można było w każdej chwili umówić a na podcięcie nie wiadomo ile będziemy czekać :(
    Dziś troszkę płakał jak mu przy buzi uciskał ale tak to super przeszedł wizytę. Pogadał sobie nawet ze mną :) ale zeby się wybrać z domu to jest tragedia... był taki płacz ze za Chiny go nie mogłam odłożyć do fotelika. Musiałam dać cyca i się spóźniliśmy bo nie było innej opcji... i znów po kąpieli dziś był płacz ze ledwo go ubrałam. Chyba za dużo się działo i dziś i wczoraj i był zbyt zmęczony. Mam nadzieje ze jutro kąpiel zakończymy przyjemnym masażem

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja jestem na diecie bez nabiału, a właściwie bez białka mleka krowiego.
    Akurat w tygodniu mamy zamówioną dietę pudełkową i wybrałam taką bez nabiału. Weekendy gotuję sama i po prostu nie jem zadnego nabiału. Piję kawę z mlekiem z migdałów (jesli mozna to nazwać mlekiem :P).
    W tym cateringu mam dużo zamienników roślinnych wlasnie.
    Powinnaś suplementowac wapń.
    Takie śladowe ilości niby nie, ale tak naprawdę w produktach przetworzonych pelno jest mleka i jak to dodasz do siebie to wychodzi sporo. Np. bulka, wedlina, maslo,itp. Ale tez nie ma co się dac zwariować.
    Wkurza mnie ta dieta totalnie :/ okazuje się, że ja kocham nabiał 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepiliscie w jednym dniu na raz 6w1, rota i prevenar?
    Moja przychodnia tak mi doradza, ale nie wiem, czy to nie za duzo na raz?

• erre Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, ja dokładnie tym zestawem szczepilam.

Natalii lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natali;) no ja właśnie dużo nabiału jadłam:(
    Pogoda u nas żadnych problemów brzuszkowych nie ma z tym związanych... Tylko krostki

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to uczulenie na bmk ma bardzo mały procent ludzi, wiec podobno lekarze lubią tak rzucać ze jest uczulenie na nabiał, a wysypka może być kontaktowa 🤷🏼‍♀️ U nas krostki są ale raczej od śliny i od smoka bo centralnie wokół ust. Ja długo się broniłam przed dieta jakakolwiek, bo nowa szkoła mówi, ze nie ma diety matki karmiącej. Mam wrażenie ze jednak jak nie jem nabiału to jest lepiej, ale to równie dobrze może być zbieg okoliczności. Przestałam tez w tym samym momencie dawaj biogaie i widzę, ze moje cycki już tak nie tryskają mlekiem. Obawiam się ze za mało kalorii mogę przyjmować, bo ostatnio zdarza się ze muszę dawać 2 cyce, zeby Julus się nasycił... za dużo domysłów, mało konkretów, ale nie ma nikogo kto by rozwiał wszystkie moje wątpliwości. Zauważyłam jeszcze, ze kupki nie są zielonkawe jak wcześniej, wiec może jednak ta dieta 🤷🏼‍♀️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, dla krostek to ja bym się tak nie poświęcała 😉

U nas niby ma pomóc na refluks, zeby malej tak nie piekło, kiedy ulewa. Dlatego walczę, ale szczerze, to efektu nie widzę poki co zadnego.

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka tak jak pisałam wcześniej mój też miał krosteczki na twarzy, mleka nie odstawiłam krosyek nie ma. Po każdym kąpaniu smaruje mu twarz kremem linomag bobo a + e. Kąpię co 2 dzień. Twarz gładka a była w krosteczkach na policzku. Kawę odstawiłam w ciazy i teraz nie chce się katować i pije latte codziennie uwielbiam i nie zrezygnuje już z tego nie pilam całą ciaze :)
    Joana mialam Ci napisać wcześniej szacun za cierpliwość bo ja bym na Twoim miejscu synka już nie odkładała do lozeczka a ty to robisz :) ja zrezygnowałam na poczet snu więc wytrwała jesteś :)

• joana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka chyba u mnie ten strach ze mu cos zrobimy narazie wygrywa 😔 mamy tylko 160 cm szerokie. A my do malych nie nalezymy. I zwyczajnie wydaje mi sie, ze jak jest w łóżeczku to spie sama tak dobrze, mocno. A z nim to byłoby czuwanie przez ten strach.

Pogoda a moze stabilizacja laktacji?
    Ja tez wrocilam na diete bmk. Chce zobaczyc kilka dni, bo wydaje mi sie ze od tego wrocily bole brzuszka.

Erre u nas wodniaki obu jaderek. Nam urolog dzieciecy mowil, ze to w wiekszosci przypadkow samo sie wchlania do 1rz, maksymalne 2. Bardzo rzadko konczy sie zabiegien.

Ptysio my mamy babybjorn, ale u nas maly nie chce w tym byc 😐

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ