X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dzięki za wskazówkę, że też na to nie wpadłam 🤦‍♀️

Ja smaruje kremem linomag a+e, ostatnio pisałam że miała sucha skórę i jak ręką odjął. Ale w sumie nie wiem czy to zasługa tego kremu czy bephanthenu bo tym też twarz smarowałam.

Chmurka, współczuję kolek 😔

Ptysio, a myślałam że tylko ja poświęcam godzinę żeby karmić nocą 🤣

Agata w k9ncu wchodzi w 62 więc codziennie rypię zdjęcia 🤣🤦‍♀️🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 21:05

Pogoda, erre, Krokodylica, ancys85, edka85, joana, Natalii, Chmurka, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na sesję świąteczną 12.12 więc dziadkowie dostaną zdjęcia z sesji pod choinkę 🙂

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, co do ulewania. A Aniela pcha rączki do buzi? Bo jak pcha to może za głęboko sobie je wciska? U nas tak czasem jest że nie zauważa że ma palce w gardle i już leci ciurkiem . No i jaki kolor mają rzygi? 🤣 twaróg czy już przwtrawiine?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tym fotokalendarzem. Na każdy miesiąc inne foto? Ja fotoksiążki zamawiałam na colorland i są spoko :)
    Na codzień buzi nie smaruje, ale ma krostki w okol ust to może warto by było jednak czymś smarować 🤔

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Dobry pomysł z tym fotokalendarzem. Na każdy miesiąc inne foto? Ja fotoksiążki zamawiałam na colorland i są spoko :)
    Na codzień buzi nie smaruje, ale ma krostki w okol ust to może warto by było jednak czymś smarować 🤔

To może ko takowe od smoczka?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja jestem z Podkarpacia i chyba tu u wszystkich taka tradycja. :)

Ptysio lubi tę wiadomość

• ata89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kalendarze zamawiałam w punkcie foto u nas na miejscu. Ale teraz się chyba słyszę na ten colorland albo uwolnij kolory. Muszę popatrzec jak to wygląda.
    Ja zaznaczałam tylko urodziny Syna i nasza rocznicę ślubu. Teraz dojdzie data z urodzinami Malej i imieniny, bo w kalendarzu nie ma imienin Eleny, tylko Heleny.😉
    I zawsze do tego zamawiam wywołane zdjecis i dołączam do prezentu, bo tak to nie ma kiedy zdj wywołać.

Audrey. Śliczna Agatka 😁moja imienniczka 😉i jaki cudny pajacyk 😉

Audrey, Ptysio lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Chmurka, co do ulewania. A Aniela pcha rączki do buzi? Bo jak pcha to może za głęboko sobie je wciska? U nas tak czasem jest że nie zauważa że ma palce w gardle i już leci ciurkiem . No i jaki kolor mają rzygi? 🤣 twaróg czy już przwtrawiine?

Pcha rączki ale nie głęboko. I podczas tego ulewania akurat nie ssała rączek bo byłam przy niej i patrzyłam więc to nie to. A kolor... Miałam wrażenie że to świeże nieprzetrawione płynne mleko. A już na sam koniec to trochę twarożek

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey myśle, ze to właśnie kontaktowe. Tak tez twierdzi lekarka. Smoka niby rzadko doi, ale ślini się mega i piąsteczki są na tapecie. W nocy dorwał kciuka 😅 ale mu nie pozwalam, bo później będzie ssał palca tak jak ja do 5 rż

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mikołaj przynosi prezenty 6 grudnia a 24 grudnia pod choinką są prezenty gwiazdkowe albo od dzieciątka- jak mówi mój mąż. Z tym, że na dzień Pana z białą brodą upominki są tylko dla dzieci a z tymi co spędzamy święta- symboliczne 😉

• Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, dzięki 😍 jak wysłałam mężowi zdjęcie to napisał "o, jej kupa też jest takiego koloru";🤣🤦‍♀️
    To prawda że Agaty mają charakterek? Bo słyszę to od każdego i powiem Ci że faktycznie- niezła gwiazdą z niej. 🤣

Chmurka, nie przejmowałabym się tym ulewaniem, moja tydzień temu też po każdym karmieniu rzygała, i też czasem już następnego karmienia. Dosłownie cały dzień, aż fiksowałam i łaziłam z termometrem 🙈 wszystko było ok i następnego dnia już było spoko. Czasem tak jest że może za szybko pije i cis tak zalega itp.
    A tak w ogóle to pokaż swoją Czarnulkę bo jestem ciekawa czy włoski jej się wytarły 😀

Jestem zajarana bo właśnie wysłali moja torbę do wózka która szyli mi na zamówienie. No i zamówiłam też sukienkę na chrzciny Agatki, mówię wam, obłędne jest 😍

Wiecie ci, odnośnie korony, podejrzewam że ja już przeszliśmy w naszym gronie. Mieliśmy bezpośredni kontakt z dwiema osobami chorymi. Jedna koleżanka była niecałe 2 tyg temu u mnie z synem na kawie a tydzień temu okazało się że ma koronę. Męża szef tak samo. Ale absolutnie nic nam nie było. Z czystej ciekawości zrobiłabym sobie testy ale bym musiała jechać do miasta specjalnie.

Tak w ogóle pisałyście o wzmożony napięciu. Swego czasu też podejrzewałam to u Agaty. Ale wycinanie w C minęło, owszem wyginać się na łóżku ale robi to świadomie bo wypluje smoczka i próbuje go dosięgnąć, już nie zdziera główki jak leży na brzuchu. No i chyba źle ja na tym brzuchu kładłam chyba. Mamafizjoterapeuta właśnie dodała relacje Jak prawidłowo układać dziecko na brzuchu, jak mu pomóc to polubić itp, bardzo pouczające. No i po tej lekturze stwierdziłam że jestem do bani matka bo cały czas źle to robiłem. Teraz postanowiłam że będę z nią ćwiczyć tak jak pokazywała to u siebie na blogu.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Audrey myśle, ze to właśnie kontaktowe. Tak tez twierdzi lekarka. Smoka niby rzadko doi, ale ślini się mega i piąsteczki są na tapecie. W nocy dorwał kciuka 😅 ale mu nie pozwalam, bo później będzie ssał palca tak jak ja do 5 rż

No pewnie, żebyś wiedziała ile bratanek ma syfów kontaktowych - ząbkuje i wszystko pcha do buzi, dzisiaj miał nawet laczka gumowego 🤣 Agata też pcha albo całą piąstķę albo 4 palce. A mam ubaw jak widzę że ma nerwa bo nie może sobie całej pięści włożyć do ust 🤣🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ancys jak po wizycie??

Joana dziękuję że pytasz 😘 zdaje więc relacje 🤪 jak to stwierdziła moja gin-w ogóle nie widać po mnie że byłam w ciąży a przecież to było niedawno...i w sumie ma rację, tylko że w codziennej gonitwie nie ma kiedy o tym myśleć 🤪
    Wszystko ok u mnie i z badania na fotelu i usg, cytologia pobrana- wynik do dwóch tygodni.
    Antykoncepcji żadnej póki co nie będę brała. Rozmawiałyśmy o różnych możliwych alternatywach dla mnie ale póki karmie to odpuszczam.

Ptysio, joana lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie, u nas się nie robi prezentów 24tego :)
    Obchodzimy wtedy Wigilię a prezenty roznosi Mikolaj 6tego grudnia. :)
    Pracownikom zawsze przeróżne słodycze, kawę, herbatę. Takie spożywcze paczuchy im robię.

My pracownikom zawsze na święta dajemy premie a paczki robimy dla dzieci pracowników, jeśli takowe posiadają 😁

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremow używam z serii Hipp. I przy pierwszym i przy drugim dziecku. U nas bardzo się sprawdzają. Nawet jak juz coś wylezie na skórze czy to na pupie czy na twarzy to posmaruje i zaraz nie ma.

U nas (kuj.-pom.) Sa drobiazgi w bucie 6.12. Rano zazwyczaj jakieś słodkości czasami drobna zabawka czy skarpetki. Natomiast 24.12. Po zjedzeniu kolacji wigilijnej przychodzi gwiazdor i to są już takie ,,porzadniejsze" prezenty. Głównie dla dzieci ale dla pozostałych tez coś szykujemy z odwzajemnieniem.
    Michałek tez laduje raczki do buzki. Ulewa tez ale troszkę wiec się nie martwię.
    Mieliśmy tez wczoraj taki incydent ze w kupie były niteczki i głupki krwi. 2 razy w krótkim czasie to się stało. Poszukałam w necie i na hafija znalazłam coś podobnego i to niby od nabiału. No to pomyślałam klops. Ale juz tego nie ma w ogóle. I się zastanawiam czy muszę odstawić nabiak? Wcześniej jadłam normalnie i nic się nie działo. Karmiw tylko piersią od początku.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey słodka ta Twoja gwiazda 🤩 ubranko cudne- moje kolory 🤪 a mąż się nie zna i nie wiem, że takie odcienie teraz są trendy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 16:47

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/3c6b2e8f167f.jpg.html]3c6b2e8f167f.jpg[/url]

url=https://naforum.zapodaj.net/510fa74a0f5e.jpg.html]510fa74a0f5e.jpg[/url]

url=https://naforum.zapodaj.net/d080693274fc.jpg.html]d080693274fc.jpg[/url]

Włoski się nie wycierają;)

joana, erre, ancys85, Asia000, Pogoda, edka85, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey śliczna gwiazda. :)

Chmurka u Ciebie też słodziak, a ten uśmieszek rozbrajający.

U nas dalszy ciąg mamozy rękozy.
    Ręce mi opadają.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, ja to bym powiedziała, że ja jestem bardzo ugodowa i łagodna jak baranek 😊 ale to moje zdanie. A innej Agaty nie znam, więc ciężko mi powiedzieć 😉
    Chmurka! Ale kudlatka! 😊 U nas też Mała urodziła się czarnulka, ale już się wycierają, Syn też tak miał. Teraz ma taką śmieszna łysinkę z tyłu 🤣

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi tradycjami świątecznymi jest śmiesznie bo oboje z mężem jesteśmy z Krakowa, a inaczej nasze rodziny podchodzą do tematu prezentów. U nas zawsze prezenty były pod choinkę i to uwielbiałam. Niby aniołki przynosiły i zawsze wypatrywaliśmy pierwszej gwiazdki w innym pokoju, aż do usłyszenia dzwonków aniołków (czyli spławika taty 😅). A na Mikołaja zawsze dostawałam słodycze (które tata dostawał w pracy wiadomo ). U męża daje się prezenty na Mikołaja. Wtedy zazwyczaj u jednej rodziny się zjeżdżają wszystkie dzieci. A pod choinkę nic sobie nie dają 🤷🏼‍♀️ Tego mi brakuje tak samo jak barszczu czerwonego z uszkami - bez tego moje święta się nie liczą

ancys85, joana, Ptysio lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ