X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dzięki za wskazówkę, że też na to nie wpadłam 🤦‍♀️

Ja smaruje kremem linomag a+e, ostatnio pisałam że miała sucha skórę i jak ręką odjął. Ale w sumie nie wiem czy to zasługa tego kremu czy bephanthenu bo tym też twarz smarowałam.

Chmurka, współczuję kolek 😔

Ptysio, a myślałam że tylko ja poświęcam godzinę żeby karmić nocą 🤣

Agata w k9ncu wchodzi w 62 więc codziennie rypię zdjęcia 🤣🤦‍♀️🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 21:05

Pogoda, erre, Krokodylica, ancys85, edka85, joana, Natalii, Chmurka, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na sesję świąteczną 12.12 więc dziadkowie dostaną zdjęcia z sesji pod choinkę 🙂

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, co do ulewania. A Aniela pcha rączki do buzi? Bo jak pcha to może za głęboko sobie je wciska? U nas tak czasem jest że nie zauważa że ma palce w gardle i już leci ciurkiem . No i jaki kolor mają rzygi? 🤣 twaróg czy już przwtrawiine?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tym fotokalendarzem. Na każdy miesiąc inne foto? Ja fotoksiążki zamawiałam na colorland i są spoko :)
    Na codzień buzi nie smaruje, ale ma krostki w okol ust to może warto by było jednak czymś smarować 🤔

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Dobry pomysł z tym fotokalendarzem. Na każdy miesiąc inne foto? Ja fotoksiążki zamawiałam na colorland i są spoko :)
    Na codzień buzi nie smaruje, ale ma krostki w okol ust to może warto by było jednak czymś smarować 🤔

To może ko takowe od smoczka?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja jestem z Podkarpacia i chyba tu u wszystkich taka tradycja. :)

Ptysio lubi tę wiadomość

• ata89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kalendarze zamawiałam w punkcie foto u nas na miejscu. Ale teraz się chyba słyszę na ten colorland albo uwolnij kolory. Muszę popatrzec jak to wygląda.
    Ja zaznaczałam tylko urodziny Syna i nasza rocznicę ślubu. Teraz dojdzie data z urodzinami Malej i imieniny, bo w kalendarzu nie ma imienin Eleny, tylko Heleny.😉
    I zawsze do tego zamawiam wywołane zdjecis i dołączam do prezentu, bo tak to nie ma kiedy zdj wywołać.

Audrey. Śliczna Agatka 😁moja imienniczka 😉i jaki cudny pajacyk 😉

Audrey, Ptysio lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Chmurka, co do ulewania. A Aniela pcha rączki do buzi? Bo jak pcha to może za głęboko sobie je wciska? U nas tak czasem jest że nie zauważa że ma palce w gardle i już leci ciurkiem . No i jaki kolor mają rzygi? 🤣 twaróg czy już przwtrawiine?

Pcha rączki ale nie głęboko. I podczas tego ulewania akurat nie ssała rączek bo byłam przy niej i patrzyłam więc to nie to. A kolor... Miałam wrażenie że to świeże nieprzetrawione płynne mleko. A już na sam koniec to trochę twarożek

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey myśle, ze to właśnie kontaktowe. Tak tez twierdzi lekarka. Smoka niby rzadko doi, ale ślini się mega i piąsteczki są na tapecie. W nocy dorwał kciuka 😅 ale mu nie pozwalam, bo później będzie ssał palca tak jak ja do 5 rż

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mikołaj przynosi prezenty 6 grudnia a 24 grudnia pod choinką są prezenty gwiazdkowe albo od dzieciątka- jak mówi mój mąż. Z tym, że na dzień Pana z białą brodą upominki są tylko dla dzieci a z tymi co spędzamy święta- symboliczne 😉

• Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, dzięki 😍 jak wysłałam mężowi zdjęcie to napisał "o, jej kupa też jest takiego koloru";🤣🤦‍♀️
    To prawda że Agaty mają charakterek? Bo słyszę to od każdego i powiem Ci że faktycznie- niezła gwiazdą z niej. 🤣

Chmurka, nie przejmowałabym się tym ulewaniem, moja tydzień temu też po każdym karmieniu rzygała, i też czasem już następnego karmienia. Dosłownie cały dzień, aż fiksowałam i łaziłam z termometrem 🙈 wszystko było ok i następnego dnia już było spoko. Czasem tak jest że może za szybko pije i cis tak zalega itp.
    A tak w ogóle to pokaż swoją Czarnulkę bo jestem ciekawa czy włoski jej się wytarły 😀

Jestem zajarana bo właśnie wysłali moja torbę do wózka która szyli mi na zamówienie. No i zamówiłam też sukienkę na chrzciny Agatki, mówię wam, obłędne jest 😍

Wiecie ci, odnośnie korony, podejrzewam że ja już przeszliśmy w naszym gronie. Mieliśmy bezpośredni kontakt z dwiema osobami chorymi. Jedna koleżanka była niecałe 2 tyg temu u mnie z synem na kawie a tydzień temu okazało się że ma koronę. Męża szef tak samo. Ale absolutnie nic nam nie było. Z czystej ciekawości zrobiłabym sobie testy ale bym musiała jechać do miasta specjalnie.

Tak w ogóle pisałyście o wzmożony napięciu. Swego czasu też podejrzewałam to u Agaty. Ale wycinanie w C minęło, owszem wyginać się na łóżku ale robi to świadomie bo wypluje smoczka i próbuje go dosięgnąć, już nie zdziera główki jak leży na brzuchu. No i chyba źle ja na tym brzuchu kładłam chyba. Mamafizjoterapeuta właśnie dodała relacje Jak prawidłowo układać dziecko na brzuchu, jak mu pomóc to polubić itp, bardzo pouczające. No i po tej lekturze stwierdziłam że jestem do bani matka bo cały czas źle to robiłem. Teraz postanowiłam że będę z nią ćwiczyć tak jak pokazywała to u siebie na blogu.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Audrey myśle, ze to właśnie kontaktowe. Tak tez twierdzi lekarka. Smoka niby rzadko doi, ale ślini się mega i piąsteczki są na tapecie. W nocy dorwał kciuka 😅 ale mu nie pozwalam, bo później będzie ssał palca tak jak ja do 5 rż

No pewnie, żebyś wiedziała ile bratanek ma syfów kontaktowych - ząbkuje i wszystko pcha do buzi, dzisiaj miał nawet laczka gumowego 🤣 Agata też pcha albo całą piąstķę albo 4 palce. A mam ubaw jak widzę że ma nerwa bo nie może sobie całej pięści włożyć do ust 🤣🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ancys jak po wizycie??

Joana dziękuję że pytasz 😘 zdaje więc relacje 🤪 jak to stwierdziła moja gin-w ogóle nie widać po mnie że byłam w ciąży a przecież to było niedawno...i w sumie ma rację, tylko że w codziennej gonitwie nie ma kiedy o tym myśleć 🤪
    Wszystko ok u mnie i z badania na fotelu i usg, cytologia pobrana- wynik do dwóch tygodni.
    Antykoncepcji żadnej póki co nie będę brała. Rozmawiałyśmy o różnych możliwych alternatywach dla mnie ale póki karmie to odpuszczam.

Ptysio, joana lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nie, u nas się nie robi prezentów 24tego :)
    Obchodzimy wtedy Wigilię a prezenty roznosi Mikolaj 6tego grudnia. :)
    Pracownikom zawsze przeróżne słodycze, kawę, herbatę. Takie spożywcze paczuchy im robię.

My pracownikom zawsze na święta dajemy premie a paczki robimy dla dzieci pracowników, jeśli takowe posiadają 😁

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremow używam z serii Hipp. I przy pierwszym i przy drugim dziecku. U nas bardzo się sprawdzają. Nawet jak juz coś wylezie na skórze czy to na pupie czy na twarzy to posmaruje i zaraz nie ma.

U nas (kuj.-pom.) Sa drobiazgi w bucie 6.12. Rano zazwyczaj jakieś słodkości czasami drobna zabawka czy skarpetki. Natomiast 24.12. Po zjedzeniu kolacji wigilijnej przychodzi gwiazdor i to są już takie ,,porzadniejsze" prezenty. Głównie dla dzieci ale dla pozostałych tez coś szykujemy z odwzajemnieniem.
    Michałek tez laduje raczki do buzki. Ulewa tez ale troszkę wiec się nie martwię.
    Mieliśmy tez wczoraj taki incydent ze w kupie były niteczki i głupki krwi. 2 razy w krótkim czasie to się stało. Poszukałam w necie i na hafija znalazłam coś podobnego i to niby od nabiału. No to pomyślałam klops. Ale juz tego nie ma w ogóle. I się zastanawiam czy muszę odstawić nabiak? Wcześniej jadłam normalnie i nic się nie działo. Karmiw tylko piersią od początku.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey słodka ta Twoja gwiazda 🤩 ubranko cudne- moje kolory 🤪 a mąż się nie zna i nie wiem, że takie odcienie teraz są trendy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 16:47

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/3c6b2e8f167f.jpg.html]3c6b2e8f167f.jpg[/url]

url=https://naforum.zapodaj.net/510fa74a0f5e.jpg.html]510fa74a0f5e.jpg[/url]

url=https://naforum.zapodaj.net/d080693274fc.jpg.html]d080693274fc.jpg[/url]

Włoski się nie wycierają;)

joana, erre, ancys85, Asia000, Pogoda, edka85, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey śliczna gwiazda. :)

Chmurka u Ciebie też słodziak, a ten uśmieszek rozbrajający.

U nas dalszy ciąg mamozy rękozy.
    Ręce mi opadają.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, ja to bym powiedziała, że ja jestem bardzo ugodowa i łagodna jak baranek 😊 ale to moje zdanie. A innej Agaty nie znam, więc ciężko mi powiedzieć 😉
    Chmurka! Ale kudlatka! 😊 U nas też Mała urodziła się czarnulka, ale już się wycierają, Syn też tak miał. Teraz ma taką śmieszna łysinkę z tyłu 🤣

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi tradycjami świątecznymi jest śmiesznie bo oboje z mężem jesteśmy z Krakowa, a inaczej nasze rodziny podchodzą do tematu prezentów. U nas zawsze prezenty były pod choinkę i to uwielbiałam. Niby aniołki przynosiły i zawsze wypatrywaliśmy pierwszej gwiazdki w innym pokoju, aż do usłyszenia dzwonków aniołków (czyli spławika taty 😅). A na Mikołaja zawsze dostawałam słodycze (które tata dostawał w pracy wiadomo ). U męża daje się prezenty na Mikołaja. Wtedy zazwyczaj u jednej rodziny się zjeżdżają wszystkie dzieci. A pod choinkę nic sobie nie dają 🤷🏼‍♀️ Tego mi brakuje tak samo jak barszczu czerwonego z uszkami - bez tego moje święta się nie liczą

ancys85, joana, Ptysio lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ