!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Erre no ja właśnie też się boję ze waga mj znowu skoczy po tabsach. Tlumacze sobie ze może źle dobrane... no nie wiem. Na wizycie poruszę temat.
Powiadacie ze bezpośrednio do pyszczka. Ni to dzisiaj sprobuje tak.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja podaje z lyzeczki malutkiej plastikowej-lacze wod d z biogają.
Co do antykoncepcji to ja chyba zdecyduje sie na spirale hormonalną a poki co bedzie stosunek przerywany lub gumki. Nie chce sie juz "na starosc"faszerowac hormonami. Wystarczy. Tyle lat..Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ptysio ja czekam aż ta kropla już będzie widoczna i dopiero wtedy próbuje podać. Bo jak za długo trzymam butelkę nad buzia to się złości.
Ja tabletki brałam 8 lat i nie przytyłam jakoś znacznie. W sensie w ciągu tych ośmiu lat coś przytyłam ale nie wydaje mi sie że to miało związek z tabletkami -
Ounai wrote:Dziewczyny, czy któraś ma lub miała problem ze wzmozonym napięciem mięśniowym u dziecka? Marta bardzo wysoko już trzyma głowę, wyciąga rączki do zabawek, jak jest na rękach to często się pręży, odgina w C. Jak jest w pozycji półsiedzącej to próbuje siadać, podnosi się normalnie do siadania. Jutro idę do pediatry, bo to trochę za wcześnie jak na dziecko, które za tydzień kończy 3 miesiące dopiero. Chociaż syn siedział mając 5 miesięcy, chodził jak miał 9. Obawiam się czy nie czeka mnie powtórka z rozrywki.
Pap, widzę zdjęcie. Mój syn dokładnie tak samo zasypiał. Potem już tylko tułów mu się mieścił na tej poduszce a i tak trzeba było go tak bujać 😂
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Właśnie dostałam odp od osteopaty nt chustonoszenia. Wg niego maleństwo w pionie może być max 30 minut, bo taka pozycja plus grawitacja obciąża oś kręgosłupa i wzmaga napięcie. Dziecko powinno mieć sygnał z materaca na łopatki i miednice zeby się prawidłowo rozwijać na długość
joana lubi tę wiadomość
-
Już trzeci dzień od 17 jest masakra:( bąki idą normalnie, kupa duża poszła, dziewczynka najedzona a mimo noszenia płacze non stop:( tulimy, nosimy,szumimy a mimo wszystko takie płaczki:(
straszne to jest ... Myślałam że jak do tej pory ominęły nas kołki to już ich nie będzie a tu taka niemiła niespodzianka:(
-
Chmurka u nas tez. Wiem co czujesz. Dziś poszedł w ruch pedicetamol i pomógł. Coś go musiało niezle bolec. Boje się ze może coś wyjść w moczu...
-
Chmurka niestety jesteście w najgorszym okresie teraz. Pisałam o tym, ze miedzy 7 a 8 tyg jest apogeum kolek. Wiem, ze jest ciężko...
U nas to w tym apogeum placz byl w sumie juz dzien i noc.jak nie spal to plakal 🤷♀️ pociesze, ze pozniej jest lepiej.
Pogoda moze rzeczywiscie cos mu wyjsc choc oby nie. Jak my podalismy Adasiiwi paracetamol to niestety nic nie pomógł i ryk był dalej.
Ale my np tez zastanawialismy sie czy ta ilosc co dalismy nie byla zbyt mala. Bo np druga dawka juz go uspokoila ciut.. chodzilo nam, ze patrzac na miesiace to on wagowo jest wiekszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 05:59
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kurde jak mnie Maks rozbudzi o 5 to już nie mogę zasnąć. I co tu robić, leżeć czy wstawać.
Chmurka współczuję. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam ale jak pomyślę to joana ma rację. 7/8 tydzień najgorszy. No i u nas nadal bóle brzuszkowe, najgorzej jest właśnie wieczorami.
Aaa wiem co pisalam w skasowanym poście.
Ja daję probiotyki wszystkim dzieciom od urodzenia więc czajcie ile kasy idzie mi na to i na witaminę d dla trójki.
Audrey jak już nie leci probiotyk to zdejmuj ten plastikowy kroplomierz i wykorzystuj do końca, szkoda kasy przecież. -
My mamy chyba 10 tydzień i chyba mieliśmy skok. Bo u nas z kupa problemów nie ma a i tak było ciężko. Dzisiaj złota noc. Od około 22.30 do 5 spal potem godzinna przerwa na przewijanie karmienie i lulanie i jeszcze spi ale chyba się niedługo obudzi. I od razu karmienie wyglądało jak trzeba. Także może i u Was się niedługo poprawi. Może u nas to tylko jednorazowa taka piękna noc ale dobre i to bo człowiek trochu snu złapał.
I tak z innej beczki. Jakie macie pomysły na prezenty na gwiazdkę? Np. Dla dziadków lub pradziadków?Krokodylica lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Eh .. za to dziś rano jadła raptem trzy minuty i non stop ulewa po tym.... odbiła, była długo na ramieniu , minęło ponad godzinę od karmienia a ona wciąż ulewa.. już ją pięć razy przebrałam... To nie jest chlustanie no ale co jakiś czas leci jej ciurkiem z buzi...
-
Ptysio. My odkąd Syn jest na świecie robimy fotokalendarze dla dziadków i pradziadków. W tym roku chyba muszę już zacząć, bo muszę wybrać lub zrobić zdjęcia gdzie brat i siostra są razem i żeby ładnie wyszli, a to jest wyczyn 🤣
Któras z Was polecała chyba jakiś krem do twarzy dla maluszków? U nas ciągle taka sucha i szorstka ta Buzka. Smaruje maścią z Wit a, po smarowaniu jest ok, ale nie a dłuższą metę nie pomaga za bardzo.. i trzeba się już zaopatrzyć w jakiś krem na wiatr i mróz dla dzieci. Dla Syna miałam z Rossmana Babydream, ale teraz pozmieniali opakowania, składy i nie mogę się połapać.. -
ATA ja kupiłam mustele w sztyfcie. Aplikacja tego jest bez sensu jak dla mnie, Julus się przy tym wkurza, wiec smaruje go i tak dłonią.
Kurde 10 tyg jest skok? To może u nas to to ? Ale mam wrażenie ze skok mamy co tydzień 🤦♀️
Muszę się pochwalić ze mój synek był bardzo dzielny na badaniu krwi nawet nie zapłakał. Oczywiście ratowałam go cycem wiec miał pocieszenie od razuwkurzał się tylko jak go dałam do wozka. Jeszcze niekulturalnie puścił bąka w trakcie badania 😅 byliśmy koło 9 i do tej pory spacerujemy, także jest szaleństwo
noc tez była lepsza od poprzedniej. Coś tam stekal ale w miarę dało się go opanować i pospalismy do po 7
joana lubi tę wiadomość
-
Ja na dwór mam sztyft musieli i moim zdaniem aplikacja jest super. Aniela bardzo lubi jak ja tym smaruje- wie że znaczy to spacer i się cieszy. Ale takiego zwyklego kremu na codzien też nie mam. A chetnie bym kupiła. Ale narazie się wstrzymam. Nie chcę niczym nowym smarować bo jestem na tej diecie bezmlecznej i chce wiedzieć co pomogło
-
nick nieaktualnyMy mamy krem dla dzieci z Lullalove i smaruję nim na dwór i Tosia i synka. Jest fajny, nie za gęsty, latwo sie rozprowadza i dobry skład. Q domu jak ma przesuszoną skorkę to Linomag A+E.
Tosia dzisiaj konczy 2 miesiące, probowalam zrobic mala sesję, ale się obraziła jak założyłam jej opaskę. Zrobila podkowkę i koniec 😂 I poszla spac... po drzemce bedzie drugie podejście 😂
Co do prezentow to tak, ja też bardzo polecam fotokalendarze i fotoksiazki. Od 4 lat niezmiennie dziadkowie dostają te kalendarze, takie wiszące. I sie bardzo cieszą, takze w tym roku tez będą, muszę się za to wziac na dniach, bo jest z tym trochę roboty, a zawsze zamawiam 3, bo jeszcze dla prababci...
Cena jest spoko, ja robilam zawsze w Colorland i kupowalam na Gruponie w promocji, a teraz zastanawiam się nad empikfoto. Ata, a Ty gdzie zamawiasz? -
Ptysio wrote:Kroko nie robicie prezentow 24.12.? A co fajnego dla tych pracowników pakujesz?
Nie, u nas się nie robi prezentów 24tego
Obchodzimy wtedy Wigilię a prezenty roznosi Mikolaj 6tego grudnia.
Pracownikom zawsze przeróżne słodycze, kawę, herbatę. Takie spożywcze paczuchy im robię.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Kroko ta tradyvja to u Was w domu tylko czy w całej okolicy?
Ata ja tez robiłam już kalendarze tylko ja musze zrobić wtedy 6... teraz tez o tym myslalam ale kurcze nie wiem czy zdążę. Mało tego ja robilam tez od razu takie coś ze jak w jakimś miesiącu było jakieś swieto czy czy urodziny to wszystko pozaznaczane było:/ a to jest masa roboty. Robiłam na empiku. Idealnie nie jest ale wszystko tam robie fotoksiazki kalendarze itd i chce żeby było jednakowe dlatego tak jakoś zostało. Ehhh tak to jest jak się kogoś przyzwyczai do dobregoMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017