X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, myslalam ostatnio o Katwie i jej Mikolajku. Co u nich???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się nie odezwała. Co u Ciebie Kotka?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuknęło nam już 3 miesiące 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 13:14

erre, Chmurka, Ptysio, pap86, Krokodylica, Audrey, ancys85, Asia000, joana, Natalii, Pogoda, Ounai lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sliczne te nasze wrzesniowe/sierpniowe dzieciaki :) i Chmurki dzidzia i teraz edki takie slodkie! Beda mialy dziewczyny branie.

Nie pisalam nic o wczorajszej wizycie u rehabilitanta w sprawie rzekomego napiecis miesniowego. No wiec go niebmamy tylko mamy lekka asymetrie i preferencje prawej strony ale to nic strasznego. Pokazala lekarka pare cwiczen (ale kurna nie wszystko zapamieyalam :/ ), jedno co mnie zdziwilo,ze mamy nosic Szymika przodem do swiata na wyprostowanych swpich rekach zeby pupcia wpadl w dziure utworzona z rak. Ja to nawet nie wiem czy bede tak umiala.. no i to,ze jestem leworeczns nam troche pomaga bo nosze malego na swojej lewej str przez co wymuszam,ze patrzy w lewo :) rączki miewa zacisniete ieszcze ale ma do tego prawo. Wszystko powinno puscic na 3miesiace. Zapytala mnie o to czy raczki ze soba na srodku sklada i powiedzialam,se tak bo jak go nosze to rzeczywiscie sobie je sklada ale potem pomyslalam czy jej moze nie chodzilo o takie proby chwytsnia zabawek 2raczkami do gory to tego nie robi jeszcze ale dzis konczy dopiero 9 ttg i nie moze wszystkiego na raz robic :) od 2dni probuje wiecej gadac i spiewac . Nozki tez ladnie w gorze laczy juz chociaz brzuszek ieszcze slaby hehe. I powiedziala,ze pieknie na brzuszku lezy tylko musze mu szeroko raczki ukladsc bo zle to robilam.

Ptysio, ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to dobre informacje 😀 ale wiesz co? Nie kumam tego chwytu

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne dziecziaczki ❤️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kumam chwyt, nawet spróbowałam ale Agata za bardzo się wierci i bym miała stracha że ja puszczę 🤣
    To dobre wieści pap 😊 wątpię że chodziło oochwytanie zabawek bo na to jeszcze za szybko, raczej o trzymanie raczek po prostu w linii, środkowej, u nas Agata od 3 dni ma taką umiejętność, łączy rączki np jak do modlitwy. I też już zaczyna dotykać stopka o stópkę w górze 🙂 a powiedz mi proszę, to leżenie na brzuchu, bo ja też się za to źle zbierałam 😭 łokcie w linii barków a dłonie powinny być z dala od siebie? Bo Agata łączy dłonie co sprawia że traci równowagę i czasami aż potrafi się na plecy przez to przewrócić bo główką jeszcze za ciężka i przeważa, ostatnio właśnie bym zawału dostała bo gdyby mnie nie byli obok to by spadła z kanapy na ziemię 😔😱

Chmurka, faktycznie Aniela dalej Czarnulka 😃

Mamy dziewczynek - macie ciemieniuche? Jak sobie z nią radzicie? Ja mam krem z oilan i będę próbować. Bo na sucho jak drapie to kurczę nie mogę z włosów strzepać tej skórki bo Agata ma takie dłuższe włoski 🤔 ktoś coś?

Edka, śliczną lalunia 😍 w ogóle Wow, u nas dopiero co 2 stuknely a u was już 3😱🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 15:25

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, ale wy już skończycie 10tyg a nie 9, aż musiałam spojrzeć na pierwszą stronę bo byłam pewna że urodziłaś przede mną a nam wczoraj 9 już stuknęło 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey dobrze mówi. Chodzi o łączenie rąk jak do modlitwy, a nie chwytanie zabawek.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas też jest łączenie rączek, ale zwróciłam na to uwagę dopiero jak napisalyscie 🤦‍♀️

Dziś przed 6 rano były piski bólowe, po czym bączki poszły. Tego jeszcze nie było u nas, nie wiem czy to efekt przerwania podawania probiotyku 😔

Sprzedalismy starszaka dziadkom do jutra, wreszcie chatę posprzątam 😅

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Panienka Elenka skończyła 12 tygodni 😊

Audrey. U nas ciemieniucha była i jeszcze się pojawia w niektórych miejscach. A też mamy dłuższe włoski. Długo walczymy, z sysenm też tak było. Trzeba systematycznie. U nas była oliwka na główkę, czapka (czapeczka będzie już raczej do wyrzucenia, więc mamy jedną tylko do tego celu), w tej czapeczce pół godziny, godzinka. Jak jest dobrze natluszoczone to wyczesywanie. Później kąpanie,mycie główki i znów można wyczesać póki, skórka nie jest sucha. I tak się bawilismy dosyć długo. Było lepiej , teraz widzę, że znów się pojawia, to od czasu do czasu powtarzamy zabieg.

joana lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy tak samo jak Ata, kisimy główkę w czapeczce. U starszaka była długo ciemieniucha i nawróciła w wieku 2 lat, a że włosy bardzo gęste, to się nieźle meczylismy. I jeszcze te płatki odchodzily z kępkami włosów 😳 ale nie ma ich mniej, wręcz przeciwnie...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, u nas teraz też się zdarzy,że z ta skórka kilka włosków odchodzi.. aż się wystraszyłam ostatnio..
    Najgorsze,że to wraca, ale trzeba sobie radzić. Ale jak się dobrze natłuści, to naprawdę ładnie schodzi.

Dziś Mała ma dzień rączek. Próby odłożenia do łóżeczka kończą się płaczem... Spala dłużej, jakieś 30 minut w wózku na tarasie, ale ja już wzięłam do domu, bo zimno i wietrznie. A tak to tylko drzemki na rękach, lub przy cycu. A biedny Syn tylko tv i bajki, bo nie mogę nic z nim zrobić, bo nie ma kiedy.. dopiero jak Mąż przyszedł to jakoś przysnęła..

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę powiedzieć że ostatnio się zalilam że Aniela chyba ma kolki i od 17 do 22 jest krzyk ale dziś od 16 do 19 spala. Zaraz kąpiel robimy i zobaczymy jak wieczór ale narazie jest ok!;)

Pogoda, joana lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Czy macie jakieś bluzy do karmienia? Bo właśnie sobie oglądam, ale zastanawiam się jaka będzie lepsza , taka z suwaczkiem , czy z taką zakładka ? Znalazłam na allegro i niedrogie, tylko taki wybór i nie wiem, co fajniejsze.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey moj Szymik z 11.09 no to na 2miesiace ma sie 8tyg a ze jest tydzien wiecej to ma chyba 9 ake ja z matmy kiepska bylam 😂🤪 poczatki ciemieniuchy mamy i my, taka suchawa skorke. Musze predko kupic jakis specyfik bo troche sie bawilam w natluszxzsnie oliwa, tu potem rozmawialysmy o oleju z migdalow ale nie kupilam. Raczki do modlitwy laczy ale tylko jak go wezme na rece, tak sam z siebie jeszcze nie ale tak sobie obserwuje to moje drugie dziecko i uwazam,ze rozwija sie prawidlowo. Nie musi jeszcze przeciez az tyle umiec. Duzo sie wymaga od dzidzi, ktora skonczy juz 12tyg to mamy czas. Co do podporu do lezenia na brzuszku to raczki maja byc daleko od tulowia, tak jak sfinks :) dlonie moga byc jeszcze zacisniete choc nam akurat kazala probowac je gladzic zeby rozluznial. Moj Szymik na razie skupia sie w rozwoju na gadaniu i patrzeniu. Ja w szoku jestem jak on sie mega rozglada i glowa obraca ja wszystkie strony jak jest w nowym miejscu :) mam wrazenie,ze on lepiej widzi niz mi sie to wydaje i niz pisza w necie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata pokaz link albo podaj nazwe sprzedawcy bo tez musze sobie kupic ze 2bluzki jak gdzies bede z malym u lekarzs czy cos bo tak to podnosze bluzke do gory i csle sadlo moje pokazuje :/

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP. Proszę bardzo. Myślałam o takiej:
    https://allegro.pl/oferta/bawelniana-bluza-ciazowa-z-funkcja-karmienia-1113-9765154239?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Mają też bluzki do karmienia nie drogie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 20:24

Pogoda, joana lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chętnie kupie bluzę. Póki co ubieram Top i jakaś narzutkę do tego, albo koszulkę rozciągliwa z wielkimi dziurami pod pachami i odchylam zeby wyciągnąć cyca.
    Mój Julian tez nie układa raczek przed siebie, jedynie jak go trzymam na rękach albo jak leży na boku, ale leżąc na plecach nie umie. Byliśmy u osteopaty, ale nie zwrócił na to uwagi.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda mysle,ze to po prostu za wczesnie. To chodzi o to,ze to taki przedsmak takiego swiadomego wyciagania raczek przed siebie potem po zabawki ale naprawde uwazam,ze jest na to jeszcze czas :) moj to nawet jeszcze nie wie,ze ma raczki 😆 nawet do buzki jewzcse za specjalnie nie wklada, baaardzo rzadko jak mega glodny ale wtedy tez bardzo placze wiec od razu cycek w buzie. Jak biore jego lapki i sobie gladze buzie to on wtedy taki podekscytowsny, macha nozkami a na buzce wyglada jak rybka bo takie usta robi zdziwione hehe.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ