X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Aina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ma dziś 2 miesiące
    Waga 4900
    Ubranka 62 i część 68

Malo pisze chyba nie mam sil
    Duża część dnia to męczące zmagania że średnia corka wręcz poluje na mała w senie dzięki Bogu nie po to by ją bić ale by nieustannie przy niej kombinować chwytać za ręce nogi przeuwac ostatnio chciała wziąść na ręce. Wciąż przy niej rusza Krzych skacze pod lozeczkiem. Wybudza nieustannie nawet co minute.

Jestem w ciągłym pogotowiu. Wiedziałam że będzie ciężko ale spodziewałam się jednej ka jakiegoś wyciszenia pokładałam ogromne nadzieję że maluszek będzie ukojeniem wyciszeniem. Czasem na czytanie książek przytuleniem na kanapie. Jednak mojej córci chyba nic nie zatrzyma martwię się bo przez to nie mam dla niej czasu a wręcz musze ja przeganiać w senie.... Zostaw nie ruszaj. Nie hałasuj nie dotykaj nie skacz nie krzycz nei wkładają ręki.. Zostaw jej nogi zostaw jej ręce.....

Mieszkamy w kamienicy wkolo smród dymu smogu pijaki i psie kupy nie nmma gdzie spacerować a tu zapowiadają brak wyjazdyu nawet w ferie

Będzie to trudna zimą
    Mała nie lubi ani auta ani wózka spacery góra godzina.

Wciąż nie mam maty. Karuzele jakąś od rodziny ale taka nijaka więc słabe do zainteresowania.

Brzuszek
    Na brzuszku nie chce leżeć powaga darcie na pół miasta i sil niewiele ale jestem nieugięta. Podnosi główkę tylko na chwilę

Pozycja do snu
    Ja wciaz w rozku układam codziennie na boku n rotacyjnie
    Ale już mam obawy o kształt głowy czy nie będzie wąska w takiej pozycji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 21:54

Pogoda lubi tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta mikołajki
    W Mikołaja mikołaj daje wymarzone prezenty z listu
    W tym roku chyba tylko rózgi

Pod choinkę wiedza że prezenty są od rodziców

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina polubiłam za pierwsza cześć Twojego postu, zanim zaczęłam czytać jakie masz trudności :( życzę Ci dużo siły i cierpliwości ❤️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Nie wiem ktory raz sie przybieram juz do napisania do Was. Nie mialam czasu za bardzo nawet Was podczytywac. Trzy tygodnie temu udalo nam się przeprowadzić i mam wrażenie, ze ciagle mam jakas robote. Najpierw było rozpakowywanie, w sumie to jeszcze nie skończyłam, bo w miedzyczasie ogarniamy chlopakow, sprzatanie, praca na dzialce bo szykujenu ja do posiania trawy. Nie wspomne o stercie prania z tych noich brudaskow i prasowania, bo niestety wrocilam do prasowania, bo wiem ze jak mnie nie bedzke to maz w zyciu synkowi nic nie uprasuje :D Ponadto gotuje jak szalona. Mam taka przyjemność z gotowania, z karmienia, ze chyba pol dnia stoje w kuchni i daje ni to straszna satysfakcję. Dzis zrobiłam szarlotke z niskim IG, bylam prwna ze maz pogardzi, a poszla polowa tortownicy w 3h :)
    A co u nas w kwestii zdrowia. Pisałam ostatnio, ze bykisny w szpitalu, wyszliśmy w ostatnich dniach pazdziernika. Synek mial rezonans, miala byc operacja ale nir podejki sie chirurdzy i zostaliśmy wypisani do domu, mieliśmy czekac na telefoniczna informacje co dalej bo mialo sie odbyc konsylium o kologow i chirurgow bez naszego udzialu. Dostalam informacje, ze nie ma dobtego wyjscia z sytuacji w ktorej jesteśmy tzn. sprawa wygkads tak, ze duzy guz ktory zosyak wyciety podczas operacji zostak wyciety bez marginesu zdrowej tkanki co może powodowac wznowy. Poza tym wciaz ma guz satelitarny ktory ma takie same rozniary jak na pierwszym rezonansie. Lekarze ocenili na 70 procent szanse na wznowe w tym wypadku. Dlatwgo najlepsza opcja jest operacja, ale ona wiaze sie z rym ze musieliby wyciac synkowi mięsień i narazic go na skolioze. W zwiazku z ttm licza ze ten maly guzek urosnie i sprawa bedzie prostsza bo w tych wyniarach obecnych jedt nie do zlokalizowania. W każdym badz razie na 17 listopada mieliśmy skierowanie dk szpitala w celu zrobienia rezonansu i operacji ewentualnej ale - byliśmy dzien wczesniej na testach na covid no i mamy covid. Powiem szczerze nie wiem jak, tzn ja bylam 3 razy w sklepie osiedlowym, bez syna oczywiście. Generalnje maz mial objawy clvidu, stracil wech i smak i miał kilka slabszych dni, ja jeden dzien czułam sie zle, slabo, chlopaki nasi mieli tego damego dnia stany podgoraczkowe, ake trwalo to jeden dzien. Twraz maja obaj katar ale delikatnie. Starszy syn kaszle ale ttlko rano po nocy, ale on tez duzo teraz po dworze biega jak maz ogarnia dzialke wiec myślę ze to stad, bo on uwielbia taplac sie w blocie, lezec na piachu itd. Powiedziałabym ze na chwike wykonania testu byliśmy bezobjawowi. Takze czekamy na telefon kiedy mamy sie zjawic, poki ck do 25 listopada jestem w izolacji.
    Co do synka. Jest naprawdę kochaby, cudowby, grzeczny, uśmiechnięty, bardzo kontaktowy, w niare spokojny. Naprawdę poki jest jest super i pomijajac chorobe synka to dobrze nam sir uklada, jakos ogarniamy to z mezem i stwierdziliany sami ze jestesny zmeczeni ske zycia sobie nie wyobrażamy bez naszych synków. Postaram sir wiecej was czytac i kdzywac sie. Teraz jak mialam i dalej mam wizje szpitala to mam włączona misje sorzatania i prania, zeby wszystko byko ogarniety na czas mojego wyjazdu. Pozdrawiam Was :)

Ptysio, erre, Krokodylica, Chmurka, edka85, joana lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f9685d6112c8.jpg

A to moj kawaler :)

Pogoda, Natalii, ancys85, erre, Chmurka, edka85, joana, pap86, Audrey lubią tę wiadomość

Kasia

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie super ze się odezwalas. Dzieje się u Ciebie jak zwykle. Synuś widać ze szczęśliwe i nie widać absolutnie, zeby cokolwiek mu było :) dużo zdrówka ❤️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie nareszcie. Nadal trzymam kciuki żebyście doszli do zdrowia możliwie łagodna droga.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie miło przeczytać że Wam się układa.
    Dużo zdrowia i opatrzności Bożej dla całej rodzinki 😘🤗

Mikołaj uroczy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 00:55

• Ounai Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, mój syn robi to samo. I też na okrągło jest "nie krzycz jej domu ucha", "nie ciągnij jej za ręce", "nie strasz jej" a ona i tak zapatrzona w niego jak w obrazek. I też dzisiaj chciał ją sam przenieść z bujaczka na łóżko 🤦‍♀️

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, ciągle vhce się przytulać do braciszka i go głaskać bo on taki milusi. Natomiast jak jest zmęczony to trochę się psoci, widać że sprawdza granice ale widać że mimo wszystko jest na swój sposób ostrożny.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina u mnie jest to samo. Moj starszy syn ciagle chce tulic brata. I wszystko by bylo ok, gdyby nie to ze chce to robic podnoszac mu glowe. Ciagke pyta czy moze go nosic, csasami ma dni ze widze ze coe tam chcialby spsocic. Nie wspomne o tym ze musze uwazac bardzo bo czasami poloze Mikolaja np na kanapie a Filip biega na oparciu i sttasznie sie boje zeby nir spadl na niego. Raz mieliśmy mały wypadek. Trzymalam Mikolaja na rękach a z Filipem uczyliśmy sie liczyc, jwk ladnie policzył to przybijalismy piatke i syn niw trafil mi w reke tylko dla brata w glowe... Trovhe byko płaczu ale na szczescie nic sie nie stalo.

Kasia

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie super że się odezwałaś! Wszystkie tu się martwiliśmy. Synek przeuroczy, i ten uśmiech piękny! Trzymam kciuki za Was:*

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie też wiecznie muszę upominać syna, żeby nie ruszał siostry. Wiadomo - on chce dobrze, przytulić, nosić, pomóc itp.ale może przez to zrobić jej krzywdę. Są dni, że przez ciągłe upominanie mam wieczorem już tak zdarte gardło, że nie mogę mówić. No ale mimo tego widać, że się dzieciaki kochają. Tu mam takie jedno z ich zdjęć :P

Katwie, Mikołaj jest cudowny, takie wesołe i radosne dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 13:14

joana, Chmurka, Krokodylica, ancys85, erre, Ptysio, Audrey lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie super, ze się odezwalas 😘 maly przystojniak i ten usmieszek 🤩
    Caly czas trzymam kciuki, zeby szybko to u Was minelo i obylo sie bez wiekszego leczenia 😘

Erre ja wczoraj zrobilam piernik na lezakowanie 🙂 tez jak policxylam to zdziwilam sie, ze to juz czas 😅

Edka słodkie foto 🥰

Leila odezwij się 😊

erre lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie mam nadzieję że wszystko będzie dobrze z synkiem, życzę zdrówka.
    Ten korona to jakaś masakra, coraz więcej moich znajomych ma pozytyw mimo że nie mają objawów albo mają objawy zwykłego przeziębienia.

Ancys serio przy trójce dzieci masz czas piec pierniczki? Szacun.

U nas jest miłość sióstr do brata, ale młodszej trzeba pilnować żeby go tą miłością nie zadusiła ;)
    Na starszą też trzeba patrzeć bo np. wczoraj tak się gramoliła że uderzyła Maksa swoim kolanem w głowę wrrrr a mówiłam jej uważaj. Wyszłamna moment wracam i co widzę, lezie do niego i łup kolanem w głowę.
    Wiem że to nie celowo, wręcz przeciwnie, no ale ku*wica jednak człowieka bierze.

ancys85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co ciekawe, Maks to taki typ co jak nie śpi nie poleży. Albo do cycka, albo rączki. W bujaku czy wózku nie poleży bo drze jape.
    A jak przyjdzie do niego Zuzia to bezzębny uśmiech od ucha do ucha.

Ptysio, joana lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Miałam odstawić tak w ramach testu nabial żeby zobaczyć czy Anieli zejdą krosteczki z buzi. No i w sumie praktycznie zeszły. Ale ale... Zastanawiam się czy nie zrobić teraz testu odwrotnego i nie wrócić do nabiału żeby sprawdzić czy krosteczki znów się pojawia (no bo może one znikły same z siebie a nie przez dietę). Ale tu mam wątpliwości. Czy jeśli ona faktycznie jest uczulona na bmk to mogę jej jakoś zaszkodzić tym powrotem do nabiału? W sensie no jakoś inaczej niż ta wysypka?( Nie miała wcześniej problemów z brzuszkiem spowodowanych tym nabiałem, jedynym objawem były krostki). Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 11:00

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie, dobrze, że się odezwałaś :*
    Mam nadzieję,że wszystko się ułoży! Trzymam mocno kciuki! Zdrówka! A Mały przecudowny 😘

Chmurka miałam właśnie spytać, jak u Ciebie sytuacja z odstawieniem nabiału, czy zauważyłaś zmianę? Odstawiłas nabiał całkowicie ? Po jakimś czasie zauważyłaś ta różnice?
    Ja ostatnio jadłam czekoladę na potęgę, Małej zrobiła się nie ładna skórka na buzi. Nie jem od piątku nic z czekoladą. Zobaczę czy się polepszy, czy to było to..

U nas też jest ciągle zwracanie uwagi starszakowi.. może to głupie, ale dobrze czytac, że nie jestem sama.. ostatnio mam wrażenie,że ja nic innego do Syna nie mówię, tylko "nie wolno, nie krzycz, zostaw, nie skacz.."
    Od dwóch dni mam jakiś kryzys.. moja cierpliwość jest na poziomie -10... Do tej pory zawsze mu starałam się wytłumaczyć na spokojnie, milion razy to samo.. ale jak już nie dociera, to nie mam siły i krzyczę.. źle się z tym czuje.. nie ogarniam tego... A będzie pewnie jeszcze tylko gorzej..

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, u nas to samo ze starszakiem, a myślałam, że po prostu jest taki niegodziwy. Wiele razy udało mi się w ostatniej chwili uchronić małego przed przypadkowym kopniakiem, ale wczoraj starszak włożył mu do oka tekturowy obrazek 🤦‍♀️ Na szczęście żadnego uszkodzenia nie było, mały nawet nie zaplakal. A tak to wodzi główką za starszym bratem, zasmiewa się, nawet sobie gadają. Jak płacze, to starszak przybiega, mówi "Janku nie placz" i daje buzi. No przeurocze.

Chmurka, a jakbyś przerzucila się z mleka krowiego na kozie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 11:51

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ograniczyłam nabiał a konkretnie bmk. Mówię ze ograniczyłam bo nie sprawdzam składu ciastek czy pieczywa. Ale dochodzę do wniosku, ze robię to bez sensu bo powinnam totalnie zrezygnować. W każdym razie nie widzę szczególnej poprawy. Jedynie kupki ma ładniejsze bo już nie są zielone, ale obstawiam, ze to dlatego ze laktacja mi się ustabilizowała. Pociągnę jeszcze tydzień a później zacznę jeść normalnie. Myśle ze to po prostu niedojrzałość układu pokarmowego i nerwowego bo późnym popołudniem wychodzą wszystkie wrażenia tak mi się wydaje bo wtedy jest totalnie nieodkladalny.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ