X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina musisz malutka klasc na brzuszek chocby po 2minuty ale kilkanascie razy dziennie, szeroko rozstawiac jej raczki jak u sfinksa z piramid :) musi cwiczyc glowke.

Katwie kazda z nas o Was myslala. Jestes niesamowicie dzielna a synek jest SLICZNY!! Jaki smieszek! :D zyczymy Wam jak najlepiej. Tylko zdrowka!!! Bo wssystko inne czyli milosc i siebie juz macie :)

Moj starszak po 1,5miesiaca poszedl do przedszkola. Ciekawe jak mu tam bedzie (on ma i tak dobrze w przedszkolu bo ma tam babcie-jest wozną w innej grupie ale wiecie,zawsze do niego moze przyjsc i jemu jest latwiej :) ) a moj maly Szymik w ciszy i spokoju spi sobie na drzemce spokojnie.moze uda mi sie pomalu doprowadzic dom do porzadku, porobic pirzadki w szufladsch i szafkach-oczywiscie stopniowo.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka to u nas duuuuza poprawa. Juz nie placze na baczki, owszem-kreci sie baaardzo przed puszczeniem jakichs wiekszych i glosniejszych baczkow ale juz nie placze. Kupke robi czasem codziennie, czasem raz na 2dni ale bez placzu (tylko ta kupka po kilku dniach to taka smierdzaca dosc i duuuuza). Prezenie przy karmieniu jest dalej, machanie lapkami i odrywanie sie ale tu sie juz przyzwyczsilam. Zastanawiam sie czy go nie wsadzsc w zimowy kombinezon do karmienia bo jak ma wiecie w nim tak lapki rozlozone i nie moze nimi machac to je tak spokojnie 😅 karmilam go kilka razy w aucie w kombinezonie hehe.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, sfinks ma dłonie przed sobą, łokcie pod barkami;p więc nie specjalnie szeroko;P

Aina nasza też nie chce leżeć na brzuchu. Mi się udaje ją położyć może 3-4 razy dziennie po dwie minuty. Ja zwyczajnie nie mam kiedy jej kłaść bo ona albo jest świeżo po jedzeniu albospi albo jest wściekła. Fizjoterapeutka pokazała nam jak podnosić Aniele żeby ona i w ten sposób ćwiczyła glowke. I kazała układać na zrolowanym ręczniku albo na takiej trójkątnej poduszce. Bo wtedy jej ciut łatwiej.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, oczywiście że jeśli ja bym widziała że moje dziecko boli to bym podała i się nie zastanawiała. Ale jak nie podaje to myślę o takich rzeczach. Myślałam że to co podajecie to wspomagacze kupy a nie coś takiego jak espumisan 😅 myślałam że na bąki to tylko to albo sap simplex a reszta to wspomagacze właśnie, także przepraszam za moja niewiedzę 😅 a to dlatego że u nas brzuszkowo prawie żadnych problemów nie ma, myślę że to zasługa biogai bo na początku było też okropnie. Teraz bąki bez problemu idą, kupa czasem 1 giga na dzień, czasem 4 normalne, ale też się jakiś specjalnie przy nic nie męczy, tylko się spina jak robi kupę ale to normalne, zauważyłam że jak np w dzień ja położę na brzuchu jak chce jej się kupę to robi ja wtedy nawet bez spinania się.
    Jawamnaprawde laski współczuję tych bóli , kolek itp i chylę głowę że dajecie sobie z tym radę🙇‍♀️

A tak w ogóle to orientujecie się ile można biogaie podawać? W sensie czy można cały czas czy przez np 3 miesiące? Bo nie mogę wyczytać na opakowaniu 🤔

Czy któraś stosuje pas poporodowy? U mnie brzuch stanął w miejscu i naprawdę bardzo źle się z tym czuję 🥴 jak się kocham z mężem to mówię że nie ma dotykać na brzuch ani ściągać mi koszulki bo nie chce żeby to widział, mam wrażenie że jak zobaczy to będę dla niego aseksualna 🤮 nigdy nie byłam chudzielcem, miałam tyłek, cycki, ale brzuch zawsze miałam fajny płaski i jakoś nie mogę się pogodzić z tym co zostało 😒 niby żartuje przy ludziach że jestem teraz puszysta przez ten brzuch itp ale wewnętrznie się wstydzę po prostu. Tak więc czy ktoś stosował? Działa? Lepszy nakładamy przez nogi czy na rzep? Czy w ogóle po 2 miesiącach od porodu coś zdziała?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, oczywiście że jeśli ja bym widziała że moje dziecko boli to bym podała i się nie zastanawiała. Ale jak nie podaje to myślę o takich rzeczach. Myślałam że to co podajecie to wspomagacze kupy a nie coś takiego jak espumisan 😅 myślałam że na bąki to tylko to albo sap simplex a reszta to wspomagacze właśnie, także przepraszam za moja niewiedzę 😅 a to dlatego że u nas brzuszkowo prawie żadnych problemów nie ma, myślę że to zasługa biogai bo na początku było też okropnie. Teraz bąki bez problemu idą, kupa czasem 1 giga na dzień, czasem 4 normalne, ale też się jakiś specjalnie przy nic nie męczy, tylko się spina jak robi kupę ale to normalne, zauważyłam że jak np w dzień ja położę na brzuchu jak chce jej się kupę to robi ja wtedy nawet bez spinania się.
    Jawamnaprawde laski współczuję tych bóli , kolek itp i chylę głowę że dajecie sobie z tym radę🙇‍♀️

A tak w ogóle to orientujecie się ile można biogaie podawać? W sensie czy można cały czas czy przez np 3 miesiące? Bo nie mogę wyczytać na opakowaniu 🤔

Czy któraś stosuje pas poporodowy? U mnie brzuch stanął w miejscu i naprawdę bardzo źle się z tym czuję 🥴 jak się kocham z mężem to mówię że nie ma dotykać na brzuch ani ściągać mi koszulki bo nie chce żeby to widział, mam wrażenie że jak zobaczy to będę dla niego aseksualna 🤮 nigdy nie byłam chudzielcem, miałam tyłek, cycki, ale brzuch zawsze miałam fajny płaski i jakoś nie mogę się pogodzić z tym co zostało 😒 niby żartuje przy ludziach że jestem teraz puszysta przez ten brzuch itp ale wewnętrznie się wstydzę po prostu. Tak więc czy ktoś stosował? Działa? Lepszy nakładamy przez nogi czy na rzep? Czy w ogóle po 2 miesiącach od porodu coś zdziała?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey myśle ze Biogaia nie zaszkodzi skoro Wam pasuje. Z tego co wiem to najważniejsze zeby brać 1 msc, a później już organizm teoretycznie powinien sobie poradzić. Ja od wczoraj wróciłam do biogai zobaczymy czy coś da... wczoraj było tragicznie w ciągu dnia. Jak dziś będzie to samo to możliwe ze nam Biogaia szkodzi. Już mam taki natłok informacji, ze im wiem więcej tym mniej ... mam takie wahania - dać debridat czy jednak poczekać może wytrwamy, dzwonić do lekarki czy nie dzwonić, stosować totalnie ścisła dietę czy olać temat... już serio głupieje bo co bym nie robiła to nic nie pomaga. A przepraszam pomaga... noszenie na rękach 😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pas poporodowy rozleniwia mięśnie i jest jeszcze gorzej... Ale tak tylko słyszałam.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey tez nad nim myslalam.. jak pisze Chmurka podobno rozleniwia. Ale czytałam, ze jesli uzywa sie go dlugo a nie jesli nosi sie go tylko troche w trakcie dnia.
    Ja wrocilam do cwiczen, zobaczymy czy to cos da. Waga duzo nizsza niz przed ciaza a brzuch byl juz w miare. A ostatnio orzed te podjadanie przy kp to znow sterczy jak w 4 miesiacu ciazy..... 😪 tez czuje sie okropnie...

Tez zastanawiam sie nad kupnem tego pasa albo czy nie zaczac nosic majtek jakichs modelujacych, zeby one ciut sciagnely ten brzuch. Nie licze, ze zrobi cos za mnie. Dlatego cwicze.ale chcialabym zeby troche wspomogl ta sflaczala skore...

Pap rozsmieszylas mnie z tym kombinezonem 😅

U nas sprawy brzuszkowe tez juz znacznie lepiej. Ale narazie nie da sie calkowicie odstawic boboticu(to zmaiennik espumisanu itp). Sa dni ze podaje choc 1 kropelke, ale jak calkowicie odstawie to wogole nie ida nam baczki. Choc super bo maly sam juz podciąga nozki i prezy sie zeby szly 😅

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka!!! Jak napisalas,ze sfinks ma tak rece to od razu stanal mi obraz sfinksa przed oczami i RZECZYWISCIE! TO zle pisalam. Po prostu raczki maja byc szeroko.tak mi lekarks pokazywala :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja po prostu się zastanawiałam jak te rączki mają być bo chcialam wiedzieć czy dobrze układam i też sprawdziłam w internecie;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda biogaja Wam nie szkodzi, uwierz. To jest baaardzo dobrze przebadany probiotyk. Ja mysle,ze musisz wyczekac do ttch skonczonych 3miesiecy i moze bedzie poprawa. Ale moze sie madrze bo moje dziecko nie ma kolek i wlasciwie nie placze (tylko jesli jest glodny a ja np. W lazience jestem).

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co ubieracie w zimie dzieci do nosidełka samochodowego?

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina ja na ubranko zakładam taki welurowy pajacyk i przykrywam grubszym kocykiem

Jaśmina lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy u któregoś malucha jest przykurcz biodra

U nas prawa noga jest mega luźna i ma mniej fałdek wewnątrz Uda niż lewa

Lewa ma przykurcz i słabo się rusza jwts taka sztywna wyższa w pozycji na plecach i ewidentnie porusza się inaczej

Nie zalecono nic tylko kontrola w styczniu

Niby to leżenie na brzuchu ma pomóc

Ale na brzuchu te nogi też zachowują się jak chcą

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina u nas jest przykurcz w prawej pachwinie. Ale moim zdaniem rusza nimi tak
    samo... Jedynie jak lezy na plecach to widać trochę różnice. My mamy układać na brzuchu w pozycji żabki, rozmasowywac ten przykurcz i tak jakby go rozciągać... Robić takie kółeczka trzymając za kolanka

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap właśnie wiem dlatego go stosuje, bo mnóstwo osób go poleca. Tak jak piszesz , poczekam do tego magicznego 3 miesiąca. U nas są lepsze i gorsze dni. Po tym gorszym drugi zazwyczaj jest lepszy i wtedy tak nie panikuje. Ale jak jest gorszy dzień to szukam przyczyny we wszystkim. Jeszcze 2 tyg i będzie 3 miesiące ... oby minęło jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, a jak wyszło usg?
    U nas też jest niby przykurcz, ale nie zauważyłam znacznej różnicy między nogami czy fałdami. Porusza nimi tak samo. A przynajmniej tak mi się wydaje.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pasy poporodowe nie ściągają skóry, nie rozbijają tluszczyku, nie naprawiaja mięśni. Jak się go zdejmie, to wszystko wraca do poprzedniego stanu. Tu niestety wskazane są ćwiczenia i dbanie o skórę.

Jaśmina, my do fotelika mamy kocyk, który ma szpary na pasy i z jednej strony jest bawełniany, a z drugiej minky. Generalnie bardzo ciepły, więc nie ubieram nic dodatkowo, tylko tak jak w domu jest (body+pajac cienki), no i czapeczkę.

Jaśmina lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 miesiące w sobote.. hmm zobaczymy 😅

My boigaie tez bierzemy juz chyba 2.miesiące. w sumie nie widze jakiejs roznicy miedzy nia a innym probiotykiem. Myslalam, zeby teraz kupic ten vivomix. Ale jeszcze pomysle.

U nas wreszcie jutro pierwsze szczepienie 6w1, pneumo na nfz i rota. Dziewczyny jak ubrac malucha? Ktoras jest w raczke? Czy tylko w nozki??

Jasmina my mamy spiworek z beztroski, ktory pasuje i do fotelika, więc wozimy go w tym. Pod spodem mam grubsza bluze i wtedy lekko go rozpinam zeby sie nie zagrzal. I mam koc awaryjnie gdybym musiala go na szybko wziac na rece.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 12:34

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,ze tak nie powinno sie wozic ale ja woze w kombinezonie :( mam ciezki fotelik poki co bo ten maxi cosi i jezdzac z malym czesto go wyciagam i powiem szczerze,ze wole wyciagnac jego w kombinezonie niz z fotelikiem bo 6kg dziecka i te ze 3kg fotelika to dla mnie za duzo zeby swobodnie go nosic w foteliku.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ