X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dedykowany śpiworek do fotelika maxi cosi i jestem zadowolona. Nie ubieram go dodatkowo tylko czapeczkę i pieluszkę pod szyjkę. Raz ubrałam bo w polarowy pajacyk do tego i było za gorąco zdecydowanie. Plusem jest to ze nie muszę go ubierać po wizycie u lekarza np , tylko cyk do fotelika :) my szczepienie mieliśmy w nóżkę wiec spodenki najlepsze

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Aina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka usg sekunda lub krócej
    I szybkie od niechcenia rzucone że przykurcz biodra właściwie jak wychodziłam
    Poważnie każdy w gabinecie był minute wizyty w rejestracji umówione co 2

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina mi się wydaje że zwykle układanie na brzuszku nic nie da, trzeba tak jak w naszym przypadku układać na zabke,. Możesz też próbować masować ten przykurcz. Bo tego jak go rozciągać to Ci nie wytłumaczę bo też nie chce żebyś coś nie tak robiła. Nie wiem też gdzie dokładnie ten przykurcz.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam śpiworek cybex do mojego modelu fotelika i jestem mega zadowolona 😁 jak piszą dziewczyny, bluza, czapeczka wystarczające.
    P. S. Ja jeszcze wkładam buciki na stopy, takie miękkie z dresówki.

Joanna dwie nóżki będą potrzebne i buźka do wypicia rota 🤪

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak ubieracie do spiworka w wózku? Za dwa tygodnie dostanę śpiworek do gondoli i coś czuję że nie będę wiedziała jak ja ubierać. Ostatnio jak było 2 stopnie ubralam ja w kombinezon zimowy i przykrywam cienkim kocem a pod spodem miała body z długim rękawem, spodenki i kaftanik... A jak będzie śpiworek to kombinezonu nie zakładać? Nie wiem jak do tego podejsc

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja tez właśnie nie wiedziałam jak do tego podejść dlatego postawiłam na kombinezon 😅 bo jak mi zacznie płakać w wózku to przynajmniej to będę mogła wyciągnąć w razie czego jak będzie zimno

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam kombinezon ale wydaje mi się że Anieli w tym niewygodnie. Niby mam na 62 a Aniela się w tym topi. Nogawki za duże, rękawki za duże.. dziwna ta rozmiarówka:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że już temat był ale co życzycie sobie od bliskich na święta? Narazie mamy dostać Lamę z fisherPrice... Co więcej nie wiem. Mamy trochę zabawek po bratanku i w sumie nie wiem:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz jednym powiedzieliśmy o szczeniaczku uczniaczku, dziadek kupuje grzechotke alilo, dziadkowie kroliczka moonie. Jedna szwagierka kupuje interaktywna kule z vtech. Inna szwagierka wybiera sama, a moja siostra mieszka w FR, więc nie chcialam jej robic klopotu z szukaniem tam zabawek w jezyku polskim i ma kupic malemu ubranka ale powyżej rozmiaru 80.

Mam ten sam problem co zakładać pod spiworek 🙄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Mam właśnie taki otulacz do fotelika. Do tej pory ubierałam małego tak jak po domu, czyli body z długim rękawem i spodenki lub półśpiochy, a na to taki pajacyk z ocieplanej dresówki i zastanawiałam się czy w zimie tak mu nie bedzie zimno. Bo w styczniu i lutym czekają nas wyprawy do lekarza. A do wózka mam ciepły kombinezon i ciepły kocyk.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kładziecie dzieci już w lezaczkach? Jeśli tak to od kiedy i na jak długo?
    My mamy taki. Niby pisze na nim że od urodzenia;P ale ja się jeszcze nie odważyłam w to jej wkładać;)

https://www.al.to/p/361927-lezaczek-bujaczek-bright-starts-lezaczek-siedzisko-owieczka-10986.html?utm_source=ceneo&utm_medium=comparison&utm_campaign=ceneo_click

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę od jakichś 5 tygodni może ... ale na chwile bo mu się nudzi. Pare razy się zdarzyło ze zasnął w nim. Ale jak usnie to siedzę przy nim bo się boje ze się udusi 🙉

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda robie tak samo 😅
    My mamy w chicco baby hug opcje lezaczka i korzystamy juz z niego okolo miesiaca. Ale niezbyt dlugo.. moze 20 min dziennie? Moze dwa razy to juz maksymalnie, bo maly zbytnio nie lubi. Czasem mu sie podoba zmiana pozycji ale te 20 min to pokazuje na koniec ze juz ma dosyc.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tiny love i to bujanie życie mi czasem ratuje. Najbardziej się przydaje jak robię obiad, to np obieram ziemniaki i bujam nogą albo wieczorem jak marudzi, a starszak jest usypiany i musi być cisza.

Dziewczyny, wyginanie w c może przyjść po 2 mż? Właśnie mi się mały na przewijaku wyginał i nie wiem czy chciał popatrzeć na obrazek czy coś jest nie tak 🤷‍♀️

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy chicco baby hug i po jedzeniu kładziemy na chwilę w opcji leżaczka, bo duzo ulewa. Ostatnio juz zaczela bardziej interesować zabawkami to chwilkę tak poleży a potem się nudzi. Ale uważam, że to bardzo fajny leżaczek, pozycja nie jest wymuszona, dziecko leży pod skosem prawie tak jak w lozeczku z książkami pod częścią glowy (polecane dla refkuksu).
    Tydzien temu wyjęłam leżaczek z Fisher price i tu już pozycja jest zupełnie inna, nie ma materacyka, dziecko uklada się inaczej, nie podoba mi się, jak ona tam leży. Uzylam moze 2 razy na kilka minut, Tosia sie nawet cieszyła.

Ja mam spiworek, a pod niego ubieram tak jak po domu plus pluszowy kombinezon- pajacyk.

Do fotelika ubieram pluszowy kombinezon-pajacyk i przykrywam kocykiem.

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie krzesełko do karmienia z funkcją leżaczka.Używam od 1.5 miesiąca. Mały chętnie w nim leży, przygląda mi się co robię w kuchni, a ja dzięki temu mogę ugotować obiad i zjeść ten obiad.

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepiła któraś z Was na samego rota ? Tzn nie na jednej wizycie z np 6w1 bo zastanawiam się czy są jakieś objawy po samym rota , czy dziecko może się źle czuć ? I czy wg Was warto ?

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre wyginanie w c jeśli jest jednostronne i powtarzalne to można się martwić. Mój Julek ostatnio jak byliśmy u osteopaty to się wyginał w c ale dlatego ze był najedzony i miał pełny żołądek i akurat patrzył w lewo. Muszę zwracać na to uwagę

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy bujaczka od kilku tygodni. Ale na krótko, zdarza się ze zasnie to go przekładamy. Jeśli chodzi o prezenty to u nas będą takie mini maty sensoryczne soft clemmy czy jakoś tak, gryzak mombella grzybek, nosidło, bon do sklepu, pampersy, chusteczki, mata wodna. To są pomysły zobaczymy co kto wybierze.
    U nas już były fajne noce i dzisiaj znowu ciężko. Jakoś tak spać nie chciało dziecko...

Mamy 3-4 latków. Co Wasze dzieci mówią po wyjściu z przedszkola? Opowiadają coś? Pamiętają co robily? Są zmęczone? Ogólnie chodzi mi o zachowanie resztę dnia. I ile sypiają.

Natalii lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny cieszę się że się katwie odezwała też zawsze wchodząc na forum zastanawiałam się czy się odezwie trzymam mocno kciuki za was i życzę dużo zdrowia :) wierzę w to że będzie wszystko dobrze :)mikołaje to silne i dzielne chłopaki :)

Mogę was trochę zmartwić bo niekoniecznie miną problemy brzuszków po 3 miesiącu u mnie niedawno się zaczęły. Tzn tydz temu w pon mieliśmy szczepienie drugie dawki 6w1 pneumokoki i rota. Wróciliśmy do domu Mikolaj zrobił kupke i od tamtej pory do czwartku wieczór nie zrobił kupki i się męczył w pon miał temp 38 a od wtorku ewidentnie bolal go brzuszek do takiego stopnia że przy cycku płakal a on raczej z tych zartych ale na szczęście wróciło już wszystko do normy i już nadal robi dwie dziennie :)

Ja lezaczkow nie używam gdzieś slyszalam że to nie zdrowe i nie kupowałam. Moj Mikus już ładnie guga po swojemu :) grzechotkę w rączkę jak dam to trzyma i rączki też tak do modlenia składa :) mój tato się śmieje ze księdzem będzie hehe oby nie bo ja mówię że też chcę być kiedyś babcia :)
    Mój na macie trochę poleży nie mamy raczej z tym problemów. W ogóle to Mikolaj jest bardzo grzecznym dzieckiem serio musi mi rekompensować ten stres początkowy. Wstajemy z lozka o 10 ja tak dosypiam bo mam problemy ze snem. Dziecko moje dawno spi a ja nie mogę zasnąć i tak codziennie. Potrafię nie spać do jego kolejnego karmienia nocnego :/ nie wiem co jest grane a później tak nad ranem dosypiam do 10 przebiorę go nakarmię i dalej w kimę. Już się zastanawiam co tu zrobić z tą mogą bezsennoscia. Zamiast spac to ja czuwam leze i się patrzę jak dziecko spi.
    My już zakupilismy pampersy 4. Jeszcze co prawda 8 kg nie wazy ale 3 mu sie na brzuszku odciskuja więc chyba już trzeba rozmiar większy?
    A te śpiworki do fotelików to może któraś link podesłać bo też muszę zakupić.

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ