!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za mile slowa dziewczyny!
Jaśmina, u nas tez btl kryzys laktacyjny. Przez trzy dni Mikolaj dostawal szalu przy piersi, wiedzialam ze byl głodny, co probowalam podac mu piers to odmawial z placzem. Pierwszy dzien dalam mu raz mleko z butelki, a potem poczytałam zeby sie nie poddawac i tak zrobilam. Nosilam, tulilam, troche skoczkiem oszukiwalam o w koncu ssal. W ciagu dnai byl problem, w nocy na szczęście ok. I minęło. Czytałam ze przy takoch sytuacjach wlasnie najczesciej konczy sie karmienie piersią, bo latwo przejsc na butle, a to normalny kryzys laktacyjny, ktory czeka wikszosc z nas, noze byc związany ze skokiem rozwojowym.
Co do wypryskow na twarzy, to Mikolaj tez tak mial. Wydawalo mi się, ze to bylo w momencie kiedy jadlam wiecej czekolady i produktów z czekolada, chociaz reguły nir bylo.
U nas z trzymaniem glowki os ppczarku bylo super ale maly mial napiecie miesniowe. W szpitalu fizjoterapeutka pokazala mi chwyt do podnoszenia synka, zaczelam go w twn sposob nosicni napiecie przeszlo, ale wlasnie gorzje trzyma twraz glowe, a ja troche zaniedbalam kladzenie go na brzuszku, musze sie bardziej ogarnac z tym.
-
nick nieaktualnyPtysio wrote:My też używamy bujaczka od kilku tygodni. Ale na krótko, zdarza się ze zasnie to go przekładamy. Jeśli chodzi o prezenty to u nas będą takie mini maty sensoryczne soft clemmy czy jakoś tak, gryzak mombella grzybek, nosidło, bon do sklepu, pampersy, chusteczki, mata wodna. To są pomysły zobaczymy co kto wybierze.
U nas już były fajne noce i dzisiaj znowu ciężko. Jakoś tak spać nie chciało dziecko...
Mamy 3-4 latków. Co Wasze dzieci mówią po wyjściu z przedszkola? Opowiadają coś? Pamiętają co robily? Są zmęczone? Ogólnie chodzi mi o zachowanie resztę dnia. I ile sypiają.Cos tam pamieta, ale niewiele, co zjadl, czy byli na dworze, czasami sam sobie cos przypomni i opowiada. Ale duzo mniej niż np. corka sąsiadki, która opowiada wszystko 😀 a moj syn bardzo duzo mowi, wiec jakoś nie ma ochoty rozmawiac o przedszkolu. Zmeczony robi się kolo 19stej, a tak to wulkan energii.
Po przedszkolu jest trochę przebodźcowany, ale przynajmniej wybawiony.
Ze spaniem jest tak, ze nie ma drzemek w przedszkolu, między 20 a 21 zasypia i spi do 7. Czasem ma pobudki w nocy i nas wola.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 03:56
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Natalii moj synek nie za bardzo chce opowiadać. Jak pytam co robil to mowi "sam nie wiem" albo twierdzi ze sie nudzil, mimo zr pani potrafi nam mowic co robil i go chwalić. Filip teraz z racji covida siedzi w domku, z przedszkola go odbieralisny przed spaniem, bo nie spał tam a teraz mamy obok domu przedszkole. Zasypia w domu o 20, budzi sie miedzy 6 a 7 zazwyczaj. Jka sie zdarzylo mu spac w przedszkolu to zadypial raczej o tej samej porze. U nas ogolnje syn nie chldzi chetnie do przedszkola, nie wiem cxy to przez ta pandemie czy jak... Od dwoch dni trpche z mezem sie wzięliśmy zw niego. Przrz przeprowadzkę poluzowalismy nu np z bajkami i teraz mamy tego efekt ze sami tv nie mozeny włączyć bo słyszę ciagle "kiedy włączysz mi baje? ". Poza tym od tego siedzenia w domu w dobie panedmii jakos przestal umieć sie bawic sam, ciagke jedno z nas musi buc zaangażowane w zabawe, no chuba ze jest na dworze to tam wystarczy piach, kamieniekamienie, woda, blotp i go nie ma. Jakos w domu nie pptrafi sie zajac soba kompletnie, poza rtm jakis taki leniwy sie zrobił, nie chce mu sie pomyśleć. Usiadlam z nim ostatnio do jakis lamiglowek i zaskoczyl mi zr na ptoste pytanke nie odpowowzial, gdzie przeciez wiem ze to bystry chlopak i takie rzeczy dla niego to nic, ale wjdze ze sie nudzi, ze mu sie nie chce zwyczajnie nic... Czekamy na kobiec kwarantanny, bo ja jestem do 25 listopada w izolacji a moi domownicy w kwarantannie o 7 dni dłużej do 2 grudnia, dzien po os razu wraca do przedszkola
Chyba to przedazkoel jest pptrzebne nam, ale i jemu kontakt z dziecmi potrzebny, poza tym widzę ze tam jednak cos wynosi bo pptrafi przyjść i np sobie cos zaśpiewać jak myśli ze nie słyszymy
-
Belly nie chciało mi działać wczoraj 🤬
Co do fotelika to my ubieramy bluzę na body z długim i spodenki, czapeczkę i apaszkę. Mam specjalny gruby koc z dobrych lisków do fotelika, i na to odkrywam jeszcze koc bo u nas ostatnio wietrznie.
Na zimę mam śpiworek fajny i gruby, pod to będę też ubierać tylko bluzę i czapeczkę. Mam zimowy kombinezon ale to za grubo by było, za to idealnie będzie pasował na chrzciny bo jest jasny. A tak w ogóle to u was jest pogoda na spacer? My ostatnio byliśmy tydzień temu bo cały czas mrzy albo pada albo tak wieje że masakra 🤦♀️
Byłam u księdza, załatwiłam chrzciny. Właśnie dzwonili też do mnie że mogę jutro przyjść na szczepienie z Małą. -
U nas z pogoda różnie ale raczej szalu nie ma.
Denerwuje się bo w czwartek mam wizytę u gin. Ciekawe czy wszystko ok bo ja znowu krwawie... nie wiem co jest grane.
Pytałam o zachowanie po przedszkolu bo mój synek wychodzi zmęczony. chyba przebodzcowany to dobre określenie. Lubi tam chodzić, codziennie tez dostajemy zdjęcia od Pan i widzę że jest zadowolony, ze ładnie się bawi. Z jedzeniem różnie chyba zależy co jest. Jak się o coś pytam to albo opowie albo mówi że nie pamięta. Wierszyki i piosenki w domu powtarza co mnie rozczula do granic możliwości. Chodzi spać po 19. Ciągle się zastanawiamy czy to nie za późno. On serio jest tak zmęczony ze masakra. Wieczorem to się aż maruda robi. Myć się nie chce itd. No i druga rzecz jak j Was z jedzeniem po przedszkolu? Bo moje dziecko co 5 min wola jesc. Zje drugi obiad w domu, chwile później chce coś jeszcze. Dostaje np. Gruszkę i mandarynki. Zje i po niedługim czasie coś jeszcze. To dostanie serek hokogenizowany i po jakimś czasie on chce coś jeszcze. Jest raczej szczupłym dzieckiem i mnie to przeraża. Dawać to jedzenie czy nie? Nie chce mu brzuszka rozepchac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 10:06
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja też załatwiłam chrzest i to na 26 grudnia hihi 😁 A żeby było śmieszniej to rodzice chrzestni przyjeżdżają z zagranicy. Do tego zamierzałam zrobić impre w restauracji, no ale kochany rząd zabronił i będę musiała zamówić żarcie z tej knajpy.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Ja też załatwiłam chrzest i to na 26 grudnia hihi 😁 A żeby było śmieszniej to rodzice chrzestni przyjeżdżają z zagranicy. Do tego zamierzałam zrobić impre w restauracji, no ale kochany rząd zabronił i będę musiała zamówić żarcie z tej knajpy.
Ja robię w knajpie 😅 kuzynka ma salę i zagadałam czy by nie zrobiła mi chrztu, nikogo obcego, tylko rodzice, chrzestni i mój brat z żoną i dziećmi ale to i tak wychodzi 15 osób 🤦♀️ ale gościom mówię dopiero w kościele że na obiad tam a nie do mnie do domu.
Chmurka, kocham włosy Anieli 🤩
P.S wsrawiaj zdjęcia miniaturki która można powiększyć, wtedy lepiej widać 😊
Poszliście co na święta dostają dzieci. My Agacie kupiliśmy siostrę Szczeniaczka Uczniaczka, od babci dostanie jeździk który można też pchać-idealny na wiosnę będzie, od drugich dziadków matę, od chrzestnej lalkę MeeTo i zestaw do rozszerzenia diety. My z kolei chrzesniakowi robota Bebo z Fishera. Ogólnie u nas jest tak że daje sieptezenty tylko dzieciom gdzie jest się chrzestnym. -
Audrey, ja zamierzam zapytać właścicielki knajpy, czy może jakoś tak na czarno nie zgodziła by się zrobić małe co nieco. W końcu ona by zarobiła, a i my bylibyśmy szczęśliwi.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Chmurka sliczna 🤩
Edka my tez myslelismy o chrzcie 26.12, bo to nasza 1 rocznica ślubu 😊
My juz po szczepieniu, nie bylo tak zle. Teraz oby bylo laskawie po.. dawaliscie profilaktycznie paracetamol czy nie? Nie wiem czy nie podac przy kolejnym karmieniu..erre, ancys85, Pogoda, Ptysio lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Erre dzieki za info 😊 tak myslalam, zeby ppdac dopiero jak bedzie mocno marudny albo pojawi sie temp... i tak radzila ta pani co robila zastrzyk.
Kroko czekamy na choc jedna fotke z sesji 😘
U nas wogole w sobote 3 miesiące a dzis 69 cm i 8250g.Pogoda, ancys85, Krokodylica, Ptysio, erre lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana ja podałam dopiero w nocy po szczepieniu jak był strasznie niespokojny, aż byłam przerażona. I po pneumokokach miał temp i dopiero wtedy podałam. Adaś rośnie pięknie
Chmurka cudna córcia 🥰
Kroko dawaj foty
Ja dziś odkryłam fajna opcje na olx. Niektóre rzeczy dziecięce maja opcje wysyłki do paczkomatu na 1 zł! Mega się opłaca, oczywiście dziś nakupowalam pierdylion rzeczy 😅 do 4.12 jest akcjaKrokodylica lubi tę wiadomość