!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekajcie a po co spiworek do gondoli? Ja wkladam Szymika do kombinezonu takiego bez nozek tylko polokraglego na nozki i przykrywam.i zimą tak samo mam zamiar robic. Moim zdaniem spiworek to sie nadaje do spacerowki.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Napisze zbiorczo.
Paracetamol podawałam tylko przy szczepieniu na mening. Mam pedicitamol w kroplach.
Po rota mała miała brzydkie kupy przez kilka dni.
Przy starszaku jak dostałam pierwsze @ po porodzie, to nic się nie zmieniło podczas kp. Normalnie jadł jak zwykle. A jak teraz będzie z córką, to nie wiem.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Pap spiworek do gondoli jest zamiast kominezoniku. Mam ten sam co Natalii i bardzo sobie chwale. Pasuje tez do fotelika, wiec wczoraj na szczepienie malego ubralam jak po domu, plus czapeczka, apaszka na szyje i gotowe.
Na spacer dzis kupilam mu taka kurteczke z misia niezbyt gruba, plus czapeczka i do spiworka w gondole.
U nas gdybym próbowała wcisnac Adasia w kombinezon to nigdy nigdzie bysmy nie wyszli. A tu wkladam luzno zasuwam i gotowe 😊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja jestem zadowolona ze jednak zdecydowałam się na kombinezon bo dziś bym nie zaliczyła spaceru. Jest zimno a strasznie płakał wiec go wyciągnęłam utuliłam i spacer się udał
joana, Krokodylica, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość
-
Moja Aniela w kombinezonie nie lubi być. Nie może ruszyć raczkami leży taka bezwładna i tylko głową macha jak opętana. Póki co radzę sobie i na welurkowy pajacyk nakładam kurteczkę i przykrywam kocem ale jak będe miała śpiworek to myślę że będzie wygódnie. Pogoda a to w śpiworku nie można wyjąć i utulić? Aniele czasem pakuje do rożka i jak marudzi to wyciągam ją w tym rożku właśnie.
-
Chmurka wrote:Moja Aniela w kombinezonie nie lubi być. Nie może ruszyć raczkami leży taka bezwładna i tylko głową macha jak opętana. Póki co radzę sobie i na welurkowy pajacyk nakładam kurteczkę i przykrywam kocem ale jak będe miała śpiworek to myślę że będzie wygódnie. Pogoda a to w śpiworku nie można wyjąć i utulić? Aniele czasem pakuje do rożka i jak marudzi to wyciągam ją w tym rożku właśnie.
W sumie nie pomyślałam o tym 😅 🤦♀️ Najważniejsze ze mamy wybór i każda może zdecydować co dla danego dziecka jest najlepsze
Wytestowalam mufki. Genialna rzecz, zwłaszcza wtedy gdy musisz podać smoczek lub pogłaskać zeby dziecko czuło obecność, a zimnymi rękami to nie jest fajne. No i zazwyczaj jak wracamy ze spaceru to jest alarm bo głodny wiec dotykać zimnymi dłońmi malca to napewno nic przyjemnegoChmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja w sobotę lecę do smyka i będę mufki kupować 💪
U nas rożek jest już za mały, żeby zawinąć dziecko. I w sumie reczniki robią się małe, więc muszę kupić większe. Generalnie mnie to zadziwia, bo starszak był filigranowy, a tu maluch ze wszystkiego wyrasta szybciej niż przewidywałam 🤷♀️
-
nick nieaktualnyJa mam mufkę i teraz bez niej nie wychodzę
Tosia slabo przybiera, w 4 tygodnie 600 g.
Pediatra twierdzi, że ok, dolna granica normy, jest po prostu na niższym centylu, ale trochę się martwię bo syn to był z tych większych i szybciej przybierających dzieci... -
erre wrote:Ja w sobotę lecę do smyka i będę mufki kupować 💪
U nas rożek jest już za mały, żeby zawinąć dziecko. I w sumie reczniki robią się małe, więc muszę kupić większe. Generalnie mnie to zadziwia, bo starszak był filigranowy, a tu maluch ze wszystkiego wyrasta szybciej niż przewidywałam 🤷♀️
Masz rację ja jak byłam w ciąży kupowałam ubranka do rozmiaru 62 + jakieś pojedyncze 68. A nagle okazało się, że nie mam go w co ubrać bo w 62 się już nie mieści i teraz nosi na 68. 68 to ja myślałam że on dopiero na święta założyna szczęście teściowa zrobiła wczesniejszego Mikołaja i mu trochę garniturków nakupiła.
Joana u mnie dobrze strzykawka chodziła, a lek małemu smakował, bo w końcu coś mu dali innego niż mleczko.
Musze sobie i ja zamówić tą mufkę bo ostatnio tak mi ręce zmarzły że nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 17:55
-
Natalii moja ostatnio w 5 tygodni przybrała 750 g. Jutro mam kolejną wizytę i mamy zobaczyć ile przytyje w te dwa tygodnie. Ale u mnie pediatrze się nie podoba ta dolna granica:( no zobaczymy jutro..
Ja też mam mufkę i nie wyobrażam sobie bez niej spacerów;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:04
-
Wy się martwicie, ale to u mnie z wagą najgorzej. Aktualna mała waży 5,5 kg, a na początku października miała 5kg. Słabo, no nie? Ale u nas była infekcja w październiku i właśnie wtedy nie przybierała. Wizytę u pediatry mamy 9.12 i na pewno mnie opierniczy za taki przyrost. Ale bez spiny, bo i tak od świąt zamierzam rozszerzać dietę.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Jak to się patrzy te dolne granice? U mnie nic pediatra nie mówi tylko że super chłopak itp nie wiem jak do tego podejść skoro Joana Twój synek taki duży bo już ponad 8 to chyba górna granica? Czy to oni jakoś patrzą na przyrost masy w ciągu tyg? Mój też jakby trochę zwolnił bo teraz wazy z 7,7kg i 68 zaczyna być przy małe. Zamówiłam też pampersy 4 bo 3 mnie wkurzają bo na brzuszku się mocno odznaczają a używany pampers Premium care. Chyba że to ma tak być?
-
nick nieaktualnyJoana, czytałam ze po 3 miesiącach dzieci zwalniają.
Tosia waży teraz 4650 g, a urodzeniowa była 3030, spadkowa 2900.
No nic, widzę, że rosnie, choc mówicie juz o 68 ( z synem mialam tak samo, on też wrzesniowy), a my powoooli wychodzimy z 56 😂 chociaz 62 z Pepco jest na styk, takze 😀 -
Jak mówicie o tych rozmiarach ciuchów to aż dziw bo moja dopiero normalnie zaczęła w 62 wchodzić. Ma 5400g więc od urodzenia przytyła 2kg, lekarz mówił że wszystko ok. Pampersy i nas jeszcze 2, mam jeszcze 240szt więc nie ma bata musze zużyć 🤣
W ogóle słyszałem że dziewczynki zwykle są drobniejsze i inaczej przybierają. Nie sugerowałabym się Adasiem Joany, bo przecież chłopak duży się urodził więc ma większe zapotrzebowanie na pokarm.
Edka, rozszerzasz od 5msc? U nas lekarz mówi że od 6 można zacząć dopiero 🤔 -
Audrey ja tez późno zaczęłam ubierać 62 ale tez najkrócej w tym rozmiarze pochodzi bo już wyrasta... zwłaszcza z pajacyków. Spodenki niektóre dalej 56 wchodzą na dupke a niektóre dresy 62 w pasie są ciasne 🤷🏼♀️ Także z tymi rozmiarami to te jest różnie, zalezy jaka firma.
Ktoś kiedyś pytał jak doprac kupsko z ubranek. Ja znalazłam sposób ze zapieram zwykłym szarym mydłem w kostce nie spłukuje mydła do końca i siup do pralki. I jeszcze wlewam odplamiacz loveli na pranie występne i ani sladu. Teraz nawet kupiłam ciuszki i niektóre miały plamy to ten sposób tez zadziałał -
Audrey u nas tez roznica miesiąca, więc i inne ciuszki. Ja 68 tak mówiąca nosilam. Szybko je przeskoczylismy. Widze, ze 74 dluzej ponosimy.
Zabka chodzi o przyrosty. Wage Adas ma duza ale ogolem jako przyrosty tygodniowe ma aktualnie na nizszej granicy. Gdzie wczesniej tak urosl bo mial je duzo ponad norme.
My 4 juz uzywamy. Ogolem od poczatku kupiliśmy tylko pampers Premium care. Ale ostatnio chcialam byc grazyna biznesu i kupiliśmy mu 4 dady. Tak sie wkur.. inaczej tego nie okresle, bo one okazaly sie tak ciasne albo i bardziej niz te pampers Premium care 3🤬🤬 normalnie uzylam 3. Wkurzylam sie i odlozylam dla tej kolezanki. Pozniej kupilismy lupilu.. kolejne do d. Nie dosc ze niczym papier toaletowy, to tez te skrzydelka jakies dziwne. Na dodatek wyszla malemu wysypka na pupie 🤦♀️
Tylko wyszlo mu z januszowania. Dzis na szczescie przychodzi paczka z allegro z pampers Premium care 4. Nie moge sie doczekac 🤩
Kroko u nas tez waga tydzien temu pokazywala 8300 a u lekarki 8250 🤷♀️ ale to byl tez dzien kupy...
Po 3 dniach jak maly sie odkorkowal to byly 2 kupy po pachy, 1 cale plecy i 2 male 🤣Adaś
-
Pogoda maz racje co to rozmiarow.. mnie to szczerze wkurza, bo ja tu do np fajnej galerii mam 80 km więc wszystko zamawiam,nawet jak byly otwarte, przez net. I tak np 51015 to powinniśmy juz nosic 80🤦♀️ niektore rzeczy, bo sa zwyczajnie nie krotki a ciasne. Hm 74 czasem jest dobre a np ostatnio jedna koszulka to jak sukienja okazala sie do polowy ud i luzna. Smyk to takie akurat 74, zara musimy juz 80 bo 74 jest ciasne czesto, ale tez jeszcze sa rzeczy co nosimy 74. Najlepsza dla mnie jest kappahl. Wiem, ze drogie a z jakoscia nie zawsze idzie po drodze ale te ubrania sa takie luzniejsze w kroju. Wiec np nadal nosimy od 2 miesięcy prawie te same dresy 68. Robia sie juz ciasnawe ale jeszczw kilka razy uda sie je zalozyc. I tam wiem, ze jak cos kupie Adasiowi to zawsze wjem, ze dluzej ponosi. Najpierw zakladam lekko przy duze, ale nie ze zle to wyglada ale i jak rosnie na dlugosc i szerz to nadal pasuje.
A reszta na mojego kluska firm robi tak ze robi sie za ciasne a na dlugosc nadal dobre wiec co chwila wymiana.Adaś