X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajcie a po co spiworek do gondoli? Ja wkladam Szymika do kombinezonu takiego bez nozek tylko polokraglego na nozki i przykrywam.i zimą tak samo mam zamiar robic. Moim zdaniem spiworek to sie nadaje do spacerowki.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze zbiorczo.
    Paracetamol podawałam tylko przy szczepieniu na mening. Mam pedicitamol w kroplach.

Po rota mała miała brzydkie kupy przez kilka dni.

Przy starszaku jak dostałam pierwsze @ po porodzie, to nic się nie zmieniło podczas kp. Normalnie jadł jak zwykle. A jak teraz będzie z córką, to nie wiem.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap spiworek do gondoli jest zamiast kominezoniku. Mam ten sam co Natalii i bardzo sobie chwale. Pasuje tez do fotelika, wiec wczoraj na szczepienie malego ubralam jak po domu, plus czapeczka, apaszka na szyje i gotowe.
    Na spacer dzis kupilam mu taka kurteczke z misia niezbyt gruba, plus czapeczka i do spiworka w gondole.
    U nas gdybym próbowała wcisnac Adasia w kombinezon to nigdy nigdzie bysmy nie wyszli. A tu wkladam luzno zasuwam i gotowe 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak zaszczepieni.
    Teraz się modlę żeby nie było nopów.
    Ja po szczepieniach podaję pedicitamol ale tylko jeśli jest gorączka, a nie zapobiegawczo.

Pogoda, joana lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona ze jednak zdecydowałam się na kombinezon bo dziś bym nie zaliczyła spaceru. Jest zimno a strasznie płakał wiec go wyciągnęłam utuliłam i spacer się udał

joana, Krokodylica, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Aniela w kombinezonie nie lubi być. Nie może ruszyć raczkami leży taka bezwładna i tylko głową macha jak opętana. Póki co radzę sobie i na welurkowy pajacyk nakładam kurteczkę i przykrywam kocem ale jak będe miała śpiworek to myślę że będzie wygódnie. Pogoda a to w śpiworku nie można wyjąć i utulić? Aniele czasem pakuje do rożka i jak marudzi to wyciągam ją w tym rożku właśnie.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Moja Aniela w kombinezonie nie lubi być. Nie może ruszyć raczkami leży taka bezwładna i tylko głową macha jak opętana. Póki co radzę sobie i na welurkowy pajacyk nakładam kurteczkę i przykrywam kocem ale jak będe miała śpiworek to myślę że będzie wygódnie. Pogoda a to w śpiworku nie można wyjąć i utulić? Aniele czasem pakuje do rożka i jak marudzi to wyciągam ją w tym rożku właśnie.

W sumie nie pomyślałam o tym 😅 🤦‍♀️ Najważniejsze ze mamy wybór i każda może zdecydować co dla danego dziecka jest najlepsze :)
    Wytestowalam mufki. Genialna rzecz, zwłaszcza wtedy gdy musisz podać smoczek lub pogłaskać zeby dziecko czuło obecność, a zimnymi rękami to nie jest fajne. No i zazwyczaj jak wracamy ze spaceru to jest alarm bo głodny wiec dotykać zimnymi dłońmi malca to napewno nic przyjemnego

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę lecę do smyka i będę mufki kupować 💪

U nas rożek jest już za mały, żeby zawinąć dziecko. I w sumie reczniki robią się małe, więc muszę kupić większe. Generalnie mnie to zadziwia, bo starszak był filigranowy, a tu maluch ze wszystkiego wyrasta szybciej niż przewidywałam 🤷‍♀️

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mufkę i teraz bez niej nie wychodzę ;)

Tosia slabo przybiera, w 4 tygodnie 600 g.
    Pediatra twierdzi, że ok, dolna granica normy, jest po prostu na niższym centylu, ale trochę się martwię bo syn to był z tych większych i szybciej przybierających dzieci...

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja w sobotę lecę do smyka i będę mufki kupować 💪

U nas rożek jest już za mały, żeby zawinąć dziecko. I w sumie reczniki robią się małe, więc muszę kupić większe. Generalnie mnie to zadziwia, bo starszak był filigranowy, a tu maluch ze wszystkiego wyrasta szybciej niż przewidywałam 🤷‍♀️

Masz rację ja jak byłam w ciąży kupowałam ubranka do rozmiaru 62 + jakieś pojedyncze 68. A nagle okazało się, że nie mam go w co ubrać bo w 62 się już nie mieści i teraz nosi na 68. 68 to ja myślałam że on dopiero na święta założy ;) na szczęście teściowa zrobiła wczesniejszego Mikołaja i mu trochę garniturków nakupiła.

Joana u mnie dobrze strzykawka chodziła, a lek małemu smakował, bo w końcu coś mu dali innego niż mleczko.

Musze sobie i ja zamówić tą mufkę bo ostatnio tak mi ręce zmarzły że nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 17:55

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii moja ostatnio w 5 tygodni przybrała 750 g. Jutro mam kolejną wizytę i mamy zobaczyć ile przytyje w te dwa tygodnie. Ale u mnie pediatrze się nie podoba ta dolna granica:( no zobaczymy jutro..

Ja też mam mufkę i nie wyobrażam sobie bez niej spacerów;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 18:04

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się martwicie, ale to u mnie z wagą najgorzej. Aktualna mała waży 5,5 kg, a na początku października miała 5kg. Słabo, no nie? Ale u nas była infekcja w październiku i właśnie wtedy nie przybierała. Wizytę u pediatry mamy 9.12 i na pewno mnie opierniczy za taki przyrost. Ale bez spiny, bo i tak od świąt zamierzam rozszerzać dietę.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • joana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka czyli zaczynasz od 4.miesiąca?
    Natalii u nas Adas jest duzy i szybko przybieral a teraz zwolnil, ze tez jest na dolnej granicy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się patrzy te dolne granice? U mnie nic pediatra nie mówi tylko że super chłopak itp nie wiem jak do tego podejść skoro Joana Twój synek taki duży bo już ponad 8 to chyba górna granica? Czy to oni jakoś patrzą na przyrost masy w ciągu tyg? Mój też jakby trochę zwolnił bo teraz wazy z 7,7kg i 68 zaczyna być przy małe. Zamówiłam też pampersy 4 bo 3 mnie wkurzają bo na brzuszku się mocno odznaczają a używany pampers Premium care. Chyba że to ma tak być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, czytałam ze po 3 miesiącach dzieci zwalniają.

Tosia waży teraz 4650 g, a urodzeniowa była 3030, spadkowa 2900.
    No nic, widzę, że rosnie, choc mówicie juz o 68 ( z synem mialam tak samo, on też wrzesniowy), a my powoooli wychodzimy z 56 😂 chociaz 62 z Pepco jest na styk, takze 😀

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka nie chodzi o wagę jaką ma tylko o przyrost. :) jak pediatra nic nie mówi znaczy się jest ok :)

Z tą wagą to w ogóle jakieś jaja, bo u nas navwadze pokazywało 6100 a u pediatry 5900 :)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówicie o tych rozmiarach ciuchów to aż dziw bo moja dopiero normalnie zaczęła w 62 wchodzić. Ma 5400g więc od urodzenia przytyła 2kg, lekarz mówił że wszystko ok. Pampersy i nas jeszcze 2, mam jeszcze 240szt więc nie ma bata musze zużyć 🤣
    W ogóle słyszałem że dziewczynki zwykle są drobniejsze i inaczej przybierają. Nie sugerowałabym się Adasiem Joany, bo przecież chłopak duży się urodził więc ma większe zapotrzebowanie na pokarm.

Edka, rozszerzasz od 5msc? U nas lekarz mówi że od 6 można zacząć dopiero 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja tez późno zaczęłam ubierać 62 ale tez najkrócej w tym rozmiarze pochodzi bo już wyrasta... zwłaszcza z pajacyków. Spodenki niektóre dalej 56 wchodzą na dupke a niektóre dresy 62 w pasie są ciasne 🤷🏼‍♀️ Także z tymi rozmiarami to te jest różnie, zalezy jaka firma.

Ktoś kiedyś pytał jak doprac kupsko z ubranek. Ja znalazłam sposób ze zapieram zwykłym szarym mydłem w kostce nie spłukuje mydła do końca i siup do pralki. I jeszcze wlewam odplamiacz loveli na pranie występne i ani sladu. Teraz nawet kupiłam ciuszki i niektóre miały plamy to ten sposób tez zadziałał

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u nas tez roznica miesiąca, więc i inne ciuszki. Ja 68 tak mówiąca nosilam. Szybko je przeskoczylismy. Widze, ze 74 dluzej ponosimy.

Zabka chodzi o przyrosty. Wage Adas ma duza ale ogolem jako przyrosty tygodniowe ma aktualnie na nizszej granicy. Gdzie wczesniej tak urosl bo mial je duzo ponad norme.
    My 4 juz uzywamy. Ogolem od poczatku kupiliśmy tylko pampers Premium care. Ale ostatnio chcialam byc grazyna biznesu i kupiliśmy mu 4 dady. Tak sie wkur.. inaczej tego nie okresle, bo one okazaly sie tak ciasne albo i bardziej niz te pampers Premium care 3🤬🤬 normalnie uzylam 3. Wkurzylam sie i odlozylam dla tej kolezanki. Pozniej kupilismy lupilu.. kolejne do d. Nie dosc ze niczym papier toaletowy, to tez te skrzydelka jakies dziwne. Na dodatek wyszla malemu wysypka na pupie 🤦‍♀️
    Tylko wyszlo mu z januszowania. Dzis na szczescie przychodzi paczka z allegro z pampers Premium care 4. Nie moge sie doczekac 🤩

Kroko u nas tez waga tydzien temu pokazywala 8300 a u lekarki 8250 🤷‍♀️ ale to byl tez dzien kupy...
    Po 3 dniach jak maly sie odkorkowal to byly 2 kupy po pachy, 1 cale plecy i 2 male 🤣

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda maz racje co to rozmiarow.. mnie to szczerze wkurza, bo ja tu do np fajnej galerii mam 80 km więc wszystko zamawiam,nawet jak byly otwarte, przez net. I tak np 51015 to powinniśmy juz nosic 80🤦‍♀️ niektore rzeczy, bo sa zwyczajnie nie krotki a ciasne. Hm 74 czasem jest dobre a np ostatnio jedna koszulka to jak sukienja okazala sie do polowy ud i luzna. Smyk to takie akurat 74, zara musimy juz 80 bo 74 jest ciasne czesto, ale tez jeszcze sa rzeczy co nosimy 74. Najlepsza dla mnie jest kappahl. Wiem, ze drogie a z jakoscia nie zawsze idzie po drodze ale te ubrania sa takie luzniejsze w kroju. Wiec np nadal nosimy od 2 miesięcy prawie te same dresy 68. Robia sie juz ciasnawe ale jeszczw kilka razy uda sie je zalozyc. I tam wiem, ze jak cos kupie Adasiowi to zawsze wjem, ze dluzej ponosi. Najpierw zakladam lekko przy duze, ale nie ze zle to wyglada ale i jak rosnie na dlugosc i szerz to nadal pasuje.
    A reszta na mojego kluska firm robi tak ze robi sie za ciasne a na dlugosc nadal dobre wiec co chwila wymiana.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ