!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda. Nożyczki z canpola miałam przy Synu. Byly fatalne.
Teraz mam zestaw baby ono... Też szału nie ma..
I jak już nie daje nimi rady to używam naszych, ale mają ostre czubki więc musze baaardzo uważać.
Audrey. Nam mówili , że 8 tygodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:41
-
My mamy recepte na szczepionke następna i mam ja wykupić za 5 tyg. Ale nie odbierac z apteki. Nie mniej jednak mysle, ze 3 tyg nie bede mi kazali ze szczepieniem, jesli kaza tak wykupic.
Mamy te same nozyczki i sa fatalne. Ale narszie sie nimi mecze jeszcze.
Chmurka oby szybko przeszło marudzenie 😘
Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
No tak, ale 6msc to moim zdaniem taki ostateczny termin na rozszerzenie. Bez względu na to czy siedzi. Bo tu nie chodzi tylko o karmienie i smakowanie nowych produktów, ale także o rozwój aparatu mowy.
-
Coś tam poczytałam Was
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety, mysle tak jak Audrey - po 6 mies., albo jak bedzie siedzieć. Może pamiętacie, że u nas też był problem z przyrostem (aktualnie dobijamy do 5kg) ale nie sądze, żeby pare łyżeczek marchewki czy dyni miało coś zmienić w temaciewięc jeśli dalej będzie nam tak wolno szło (mam nadzieje, ze juz nie bo Amelka zaczela nadganiać straty
) to rozszerzanie diety zaczne wcześniej, ale od mm
Do pazurków mamy wspomniany już zestaw BabyOno i jest ok. Faktycznie szału nie ma, cążek nie umiem obsługiwaćAle nozyczki tną
Poza tym, jaram się chrzcinami - chyba bardziej jak własnym ślubemDzisiaj nam przyszła szatka ze świecą - no siedze i patrze sie na nią
Kupiłam nowe obrusy, zamówiłam białe pokrowce na krzesła - nawet w ciąży nie miałam takiego zakupowego szału
Pogoda, Audrey lubią tę wiadomość
-
Leila, ja też jadam się chrzcinami 🤣zamówiłam toper na tort, baner "chrzest święty Agatki", wczoraj zamówiłam tort. Przyszła sukienka - to takie małe cudo 🤩, przyszła opaska na włosy która zamówiła chrzestna.
Leila, kupiłaś świecę? U nas zawsze przynosi świecę chrzestny, a szafka leży po stronie matki chrzestnej. U nas akurat szatke robi siostra prababci Agatki, lniana, ręcznie haftowana, piękna z datą i imieniem, ciocia uczy haftu w całej Polsce 🙂 potem planuje szatke oprawić w ramkę 🙂 -
Audrey wrote:Ja będę rozszerzać po 6mż albo jak będzie siedzieć. Obecnie wodze jak się rozszerza dietę u dziecka i nie wyobrażam sobie karmić papkami niesiedzącego dziecka.
Według prawidłowego rozwoju dziecka, Agatka będzie samodzielnie siedzieć koło 7/8 miesiąca (oczywiście teoria), ja karmiłam dzieciaki w leżaczkach, w pozycji półsiedzącej 😉 uważam, że tak łatwiej nakarmić malucha niż w krzesełku do karmienia jak kręci główka na prawo i lewo.
Leeila a czemu chcesz rozszerzać dietę od mm? Jak masz krainę mleka to karmisz dalej 🤪 ja mleko modyfikowane podałam dopiero jak kończyliśmy się cycować czyli koło 20 miesiąca.
-
Ancys na tej stronie co podałaś to dziecięce kosztują 149 zł 😱 60 zł to Ok ... poszukam gdzie indziej w takim razie
-
Pogoda wrote:Ancys na tej stronie co podałaś to dziecięce kosztują 149 zł 😱 60 zł to Ok ... poszukam gdzie indziej w takim razie
O matko 🤭🤣 skopiowałam adres strony producenta i nie czytałam szczegółów ale 149 zł. za nożyczki to faktycznie przesada. -
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, tez zamowilam te nożyczki na allegro! I od razu jakies pierdółki do kąpieli dla starszaka, typu kule, sól, on uwielbia. Bedzie do worka od Mikolaja 😂
Taa, ja szaleje, kupilam to co wyzej plus 2 pary kapci, bo syn juz wyrósł...
Ale za to mam juz większość prezentow, wiec spokojna głowa juza to jeszcze listopad 😀
ancys85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj mieliśmy bioderka i wszystko ok, ale doktor zauwazyla asymetrię i dala nam skierowanie na rehabilitację.
Ja widzialam, że Tosia wygina sie w prawa stronę w C, ale myslalam, że jeszcze moze, no i mowilam to pediatrze we wtorek na szczepieni i nie skomentowała:/
Teraz będę szukala jakiegos fizjo, ktory przyjezdza do domu, bo terminy odlegle na nfz. -
Dziewczyny, pisałam wam że myślałam nad pasem poporodowym. Kupiłam, noszę od poniedziałku. I muszę wam powiedzieć że rewelacja. Faktycznie ciśnie jak uj ale miałam boczki taką zwisajacą skórę, dzisiaj się oglądałam w lustrze ( rzadko to teraz robie) i skóra zniknęła 😱
Pogoda, joana lubią tę wiadomość
-
Dostaliśmy termin na podcięcie wedzidelka w poniedziałek wieczorem 🙉 cieszę się ale jednocześnie się boje
-
Pogoda rewelacja 😘 normalne, ze sie boisz ale zobaczysz ze to zmiana na lepsze 😘
A ja stwierdzam, ze czlowiek to uczy sie cale zycie. Malego napewno za plytko przystawialam.. bosze 3 miesiące meki a wystarczylo poprawic taka drobnostke. Jestem sama na siebie zla.. wiem, ze na poczatku dobrze go przystawialam ale jak zaczela sie ta walka z cycem to juz przestalam na to zwracać uwage. I zapomnialam o tym co sie uczylam.w ciazy bo wazne zeny wreszcie jakos zlapal tego cyca i zjadl. Nieważne ze robily mi sie rany i plakalam z bolu.
A wystarczylo go mocniej przystawic.
Cudow nadal nie ma, bo goja sie stare ranki. No i maly nadal walczy zebym mu dala plytko sutek. Ale to tylko lekkie pobolewanie co minie a nie ten cholerny bol co byl..
Audrey a jaki masz ten pas? Bo tez o nim myslalam..
My trochę poszalelismy z zakupami ale to w sensie prezentow. Mamy juz z glowy. Zostali tylko tescie i moj tato. No i my nawzajem 😅
Natalii i udalo sie kogos znalezc? Tego fizjo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 17:21
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny