!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wreszcie odbytych szczepień, super że maluszki dobrze je zniosły 😁
Wasze maluchy urocze 😊
Krokodylica super sesja ale liczyłam na więcej zdjęć 🙊🙈
Pisałam Wam wcześniej, że mówka to rewelacyjny wynalazek 😁 ciągłe wkładanie i zdejmowanie rękawiczek doprowadzało mnie do szału.
Ja nie sugerowałabym się ani wagą innych dzieciaczków a tym bardziej rozmiarem ubranek.
Mój mops nosi duże 62 i 68 (niektóre jeszcze z zapasem) ale ostatnio okupiłam go w rozmiar 74, przymierzyłam spodenki i na upartego też mogłyby być, tylko nogawki trochę pomarszczone 🤪😉🤭
Mi zawsze mówiono, że pokarmy wprowadza się po 4 miesiącu karmiąc mm i 6 karmiąc piersią. -
Przy synu zaczęłam rozszerzać dietę w 5msc. Teraz to zrobię w 4msc. Cały czas będzie kp.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
joana wrote:Audrey u nas tez roznica miesiąca, więc i inne ciuszki. Ja 68 tak mówiąca nosilam. Szybko je przeskoczylismy. Widze, ze 74 dluzej ponosimy.
Zabka chodzi o przyrosty. Wage Adas ma duza ale ogolem jako przyrosty tygodniowe ma aktualnie na nizszej granicy. Gdzie wczesniej tak urosl bo mial je duzo ponad norme.
My 4 juz uzywamy. Ogolem od poczatku kupiliśmy tylko pampers Premium care. Ale ostatnio chcialam byc grazyna biznesu i kupiliśmy mu 4 dady. Tak sie wkur.. inaczej tego nie okresle, bo one okazaly sie tak ciasne albo i bardziej niz te pampers Premium care 3🤬🤬 normalnie uzylam 3. Wkurzylam sie i odlozylam dla tej kolezanki. Pozniej kupilismy lupilu.. kolejne do d. Nie dosc ze niczym papier toaletowy, to tez te skrzydelka jakies dziwne. Na dodatek wyszla malemu wysypka na pupie 🤦♀️
Tylko wyszlo mu z januszowania. Dzis na szczescie przychodzi paczka z allegro z pampers Premium care 4. Nie moge sie doczekac 🤩
Kroko u nas tez waga tydzien temu pokazywala 8300 a u lekarki 8250 🤷♀️ ale to byl tez dzien kupy...
Po 3 dniach jak maly sie odkorkowal to byly 2 kupy po pachy, 1 cale plecy i 2 male 🤣
Joana dokładnie 😁
Rozmiar 62 nosi się "długo", z 68 szybko się wyrasta i potem 74 znów dłużej w użyciu 😉
Ja cały czas jestem wierna pampersom i nawet nie eksperymentuje z innymi firmami, choć to trzecie baby 😊
Waga może się wahać w takim odchyleniu, najbardziej to zaobserwowałam w szpitalu jak codziennie ważono Pawełka.
Ponoć to jest normalne, wystarczy raz zważyć po karmieniu a potem po mega kupie 🙉
-
My po szczepieniu. Pneumokoki były. Łzy jak grochy i straszny żal. Aż serce boli. Buzia ładna więc pediatra kazała mi przez miesiąc trzymać ścisła dietę bez nabiału a po miesiącu wprowadzać powoli produkty mleczne.
Ja planuję rozszerzać powoli dietę po skończonym 5 miesiącu. Chcemy blw ale nie takie rygorystyczne;P papki też czasem wjadą
Przybralismy 160g tygodniowo. Ponoć jest ok. Nosimy rozmiar 62 i tak jak mówicie czasem coś już jest za małe a czasem jeszcze się topi.
Używamy na zmianę Pampers premium care i babydream fit &fub -
Ancys ja juz sie nauczylam i tez wiecej nie zdradze Premium care 🙈😂
Ostatnio kupilam książkę o blw i bede sie edukowac jak syn pozwoli w wolnej chwili. Ale tak na spokojnie, bo mysle o rozszerzaniu w 5 lub 6 miesiącu. Mam nadzieje, ze do tego czasu wystarczy nam mojegomleczka.
Kurcze a co najgorzej mnie martwi to ze ja zle przystawiam malego. Zadna cdl do nas nie dojedzis bo dzwonilam.. a ja caly czas mam jakies rany na sutkach. Co jedne sie zagoja to maly robi mi kolejne 🤦♀️ az sie boje ze wreszcie jakkes z tego zapalenie wyjdzie czy jemu plesniawki.ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A ja właśnie nie przepadam za pampersami... wiecznie są przesikane bokiem 🤷🏼♀️ Czy to PremiumLight czy zwykle. Plus jest taki ze są mięciutkie. Ja lubię dade Premium ale są małe faktycznie. 3 jest jak 2 w pampersach. Innych nie próbowałam
-
Pogoda a jestes pewna ze dobrze zapinasz lub czy nie powinnas miec większych? U mnie na poczatku3tez wiecznie przeleciały bokiem ale ja zle robilam te skrzydelka. A pozniej przwlatywaly bo czas byl na wieksze ze wzg na wklad bo maly jeszcze rozmiarowo byl 1.Adaś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie zamierzam się spieszyć z rozszerzanie diety. Dziecko powinno byc gotowe, zwlaszcza poz względem siedzenia, takze bede obserwować jak sie mala rozwija i najwcześniej po skończonym 6 miesiącu zaczniemy. Chyba ze przez refluks bedzie trzeba wczesniej, u synka rozszerzałam w 5, ale bardziej kaszkami i on już byl na mm.
joana, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Joana możliwe ze zle zapinam, ale skoro dady nam podchodzą i nie uczulają to będę ich używać pojanuszuje trochę a co 😅
-
U nas nic po szczepieniu ok, tylko wczoraj nie chciała mi wieczorem jeść i ciężko było ja uspać. A dzisiaj tak mi ulewa że no masakra po prostu jakaś 🤦♀️
Zgadzam się z tymi rozmiarówkami. U nas teraz jest tak : 56 z next pajace idealne, smykowe body 62 ok ale rękawki długie że szok, a pajace że smyka lekko przyduże. Pajace 62 z George za duże zdecydowanie. A dzisiaj np ubrałam body 68 polskiej firmy Janka 🤷♀️ -
Pogoda ja tez ponajuszowalabym gdyby nie ta wysypka po lupilu albo ze male dady dla nas w brzuszku 😅 nie wiem .. chyba 6 potrzebowalibysmy 🤣takze korzystaj 🥰
Kroko super 🥰u nas raz ze nie podobaja mi sie ale i wysypka pp nich je dyskwalifikuje.
Ogladalam filmiki na tej grupie na fb i wydaje mi sie, ze on mnie za plytko lapal.Teraz juz 2 karmienia przystawialam go ta.. głębiej jak bylo na filmikach to nie bolało tak (teraz to jeszcze bola te ranki) i jest znacznie lepiej. Bede tego dalej pilnowala i zobacze czy bedzie poprawa.Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
-
Dziewczyny jakie macie nożyczki do paznokci dla dzieci? Bo ja mam canpol ale one bardziej krusza niż tną
-
Znaczy te trzy duże paki to mam pampersów premium więc teraz tylko ich używam, może chociaż częściowo zużyję.
Nam akurat lupilu pasują a do tego jeśli się nie mylę z kartą dużej rodziny będę miała na nie rabat więc na pewno zakupię jak zejdę z tych pampersów.joana lubi tę wiadomość
-
Mój Juleczek co prawda skończy 1 grudnia 4 miesiące urodzeniowe ( 3 korygowane), ale ja się za rozszerzanie diety jeszcze nie biorę po widzę, że nie jest na to gotowy. Będę go poprostu obserwować i jak wykaże gotowość to zaczniemy. Planuję zastosować metodę mieszaną, papki, ale i jakiś kawałeczek też dostanie. U nas najlepiej sprawdzają się Pampers Premium Care.
Katwie my ze względu na moje problemy z piersiami odpoczątku jesteśmy zmuszeni dokarmiać się mm. Jednak to okres miał wpływ na niechęć małego do piersi. Okres minął i Juleczek znowu tankuje cyca.