X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wreszcie odbytych szczepień, super że maluszki dobrze je zniosły 😁

Wasze maluchy urocze 😊
    Krokodylica super sesja ale liczyłam na więcej zdjęć 🙊🙈

Pisałam Wam wcześniej, że mówka to rewelacyjny wynalazek 😁 ciągłe wkładanie i zdejmowanie rękawiczek doprowadzało mnie do szału.

Ja nie sugerowałabym się ani wagą innych dzieciaczków a tym bardziej rozmiarem ubranek.
    Mój mops nosi duże 62 i 68 (niektóre jeszcze z zapasem) ale ostatnio okupiłam go w rozmiar 74, przymierzyłam spodenki i na upartego też mogłyby być, tylko nogawki trochę pomarszczone 🤪😉🤭

Mi zawsze mówiono, że pokarmy wprowadza się po 4 miesiącu karmiąc mm i 6 karmiąc piersią.

• erre Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rozszerzać po 6, znowu metodą blw, ale tym razem nie popełnię tego błędu i będę też uczyć jeść papki 🤦‍♀️

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy synu zaczęłam rozszerzać dietę w 5msc. Teraz to zrobię w 4msc. Cały czas będzie kp.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Audrey u nas tez roznica miesiąca, więc i inne ciuszki. Ja 68 tak mówiąca nosilam. Szybko je przeskoczylismy. Widze, ze 74 dluzej ponosimy.

Zabka chodzi o przyrosty. Wage Adas ma duza ale ogolem jako przyrosty tygodniowe ma aktualnie na nizszej granicy. Gdzie wczesniej tak urosl bo mial je duzo ponad norme.
    My 4 juz uzywamy. Ogolem od poczatku kupiliśmy tylko pampers Premium care. Ale ostatnio chcialam byc grazyna biznesu i kupiliśmy mu 4 dady. Tak sie wkur.. inaczej tego nie okresle, bo one okazaly sie tak ciasne albo i bardziej niz te pampers Premium care 3🤬🤬 normalnie uzylam 3. Wkurzylam sie i odlozylam dla tej kolezanki. Pozniej kupilismy lupilu.. kolejne do d. Nie dosc ze niczym papier toaletowy, to tez te skrzydelka jakies dziwne. Na dodatek wyszla malemu wysypka na pupie 🤦‍♀️
    Tylko wyszlo mu z januszowania. Dzis na szczescie przychodzi paczka z allegro z pampers Premium care 4. Nie moge sie doczekac 🤩

Kroko u nas tez waga tydzien temu pokazywala 8300 a u lekarki 8250 🤷‍♀️ ale to byl tez dzien kupy...
    Po 3 dniach jak maly sie odkorkowal to byly 2 kupy po pachy, 1 cale plecy i 2 male 🤣

Joana dokładnie 😁
    Rozmiar 62 nosi się "długo", z 68 szybko się wyrasta i potem 74 znów dłużej w użyciu 😉

Ja cały czas jestem wierna pampersom i nawet nie eksperymentuje z innymi firmami, choć to trzecie baby 😊

Waga może się wahać w takim odchyleniu, najbardziej to zaobserwowałam w szpitalu jak codziennie ważono Pawełka.
    Ponoć to jest normalne, wystarczy raz zważyć po karmieniu a potem po mega kupie 🙉

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Pneumokoki były. Łzy jak grochy i straszny żal. Aż serce boli. Buzia ładna więc pediatra kazała mi przez miesiąc trzymać ścisła dietę bez nabiału a po miesiącu wprowadzać powoli produkty mleczne.
    Ja planuję rozszerzać powoli dietę po skończonym 5 miesiącu. Chcemy blw ale nie takie rygorystyczne;P papki też czasem wjadą;)
    Przybralismy 160g tygodniowo. Ponoć jest ok. Nosimy rozmiar 62 i tak jak mówicie czasem coś już jest za małe a czasem jeszcze się topi.
    Używamy na zmianę Pampers premium care i babydream fit &fub

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja juz sie nauczylam i tez wiecej nie zdradze Premium care 🙈😂

Ostatnio kupilam książkę o blw i bede sie edukowac jak syn pozwoli w wolnej chwili. Ale tak na spokojnie, bo mysle o rozszerzaniu w 5 lub 6 miesiącu. Mam nadzieje, ze do tego czasu wystarczy nam mojegomleczka.

Kurcze a co najgorzej mnie martwi to ze ja zle przystawiam malego. Zadna cdl do nas nie dojedzis bo dzwonilam.. a ja caly czas mam jakies rany na sutkach. Co jedne sie zagoja to maly robi mi kolejne 🤦‍♀️ az sie boje ze wreszcie jakkes z tego zapalenie wyjdzie czy jemu plesniawki.

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie przepadam za pampersami... wiecznie są przesikane bokiem 🤷🏼‍♀️ Czy to PremiumLight czy zwykle. Plus jest taki ze są mięciutkie. Ja lubię dade Premium ale są małe faktycznie. 3 jest jak 2 w pampersach. Innych nie próbowałam

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda a jestes pewna ze dobrze zapinasz lub czy nie powinnas miec większych? U mnie na poczatku3tez wiecznie przeleciały bokiem ale ja zle robilam te skrzydelka. A pozniej przwlatywaly bo czas byl na wieksze ze wzg na wklad bo maly jeszcze rozmiarowo byl 1.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, na fb jest taka znana polozna Charlotte inona udziela porad online, z kamerką. Może to jest jakieś rozwiązanie?

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam się spieszyć z rozszerzanie diety. Dziecko powinno byc gotowe, zwlaszcza poz względem siedzenia, takze bede obserwować jak sie mala rozwija i najwcześniej po skończonym 6 miesiącu zaczniemy. Chyba ze przez refluks bedzie trzeba wczesniej, u synka rozszerzałam w 5, ale bardziej kaszkami i on już byl na mm.

joana, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana możliwe ze zle zapinam, ale skoro dady nam podchodzą i nie uczulają to będę ich używać :) pojanuszuje trochę a co 😅

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ojej. To nawet mi przeszedł ból przy karmieniu a u mnie było na prawdę dramatycznie... W każdej pozycji tak się dzieje? Może próbuj różnych pozycji... Mały łapie głęboko? Wywija dolna wargę?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nic po szczepieniu ok, tylko wczoraj nie chciała mi wieczorem jeść i ciężko było ja uspać. A dzisiaj tak mi ulewa że no masakra po prostu jakaś 🤦‍♀️

Zgadzam się z tymi rozmiarówkami. U nas teraz jest tak : 56 z next pajace idealne, smykowe body 62 ok ale rękawki długie że szok, a pajace że smyka lekko przyduże. Pajace 62 z George za duże zdecydowanie. A dzisiaj np ubrałam body 68 polskiej firmy Janka 🤷‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię pieluszki lupilu :)
    Zostały mi jeszcze 3 duże paczki dwójek, za nic w świecie nie wykorzystamy bo już w nocy nie wytrzymują.
    Trudno, będą na prezenty, tylko że nikt z rodziny ani z koleżanek akurat nie jest w ciąży. 😂😂😂

• joana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja tez ponajuszowalabym gdyby nie ta wysypka po lupilu albo ze male dady dla nas w brzuszku 😅 nie wiem .. chyba 6 potrzebowalibysmy 🤣takze korzystaj 🥰
    Kroko super 🥰u nas raz ze nie podobaja mi sie ale i wysypka pp nich je dyskwalifikuje.
    Ogladalam filmiki na tej grupie na fb i wydaje mi sie, ze on mnie za plytko lapal.Teraz juz 2 karmienia przystawialam go ta.. głębiej jak bylo na filmikach to nie bolało tak (teraz to jeszcze bola te ranki) i jest znacznie lepiej. Bede tego dalej pilnowala i zobacze czy bedzie poprawa.

Chmurka lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie nożyczki do paznokci dla dzieci? Bo ja mam canpol ale one bardziej krusza niż tną :/

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy te trzy duże paki to mam pampersów premium więc teraz tylko ich używam, może chociaż częściowo zużyję. :P
    Nam akurat lupilu pasują a do tego jeśli się nie mylę z kartą dużej rodziny będę miała na nie rabat więc na pewno zakupię jak zejdę z tych pampersów.

joana lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela po dzisiejszej szczepionce póki co gorączki nie ma ale marudna jest bardzo

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Juleczek co prawda skończy 1 grudnia 4 miesiące urodzeniowe ( 3 korygowane), ale ja się za rozszerzanie diety jeszcze nie biorę po widzę, że nie jest na to gotowy. Będę go poprostu obserwować i jak wykaże gotowość to zaczniemy. Planuję zastosować metodę mieszaną, papki, ale i jakiś kawałeczek też dostanie. U nas najlepiej sprawdzają się Pampers Premium Care.

Katwie my ze względu na moje problemy z piersiami odpoczątku jesteśmy zmuszeni dokarmiać się mm. Jednak to okres miał wpływ na niechęć małego do piersi. Okres minął i Juleczek znowu tankuje cyca.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki powinien być odstęp pomiędzy szczepieniami? Bo czytałam że 8tyg. A my mieliśmy wczoraj i nastepna mamy mieć 30.12 a to jest 5tyg 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ