!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Akinom czy pamiętasz który to był tydzień, że mało Ci przyrastala beta ? I na jakich wartościach mało przyrastała? Około 100, 1000 czy 10000 ? Pamiętasz może?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
U mnie beta zawsze spadała A krwawienia w żadnych poronieniu nie miałam. Trzymaj się!
Ja mam wizytę jutro. I mimo że dzisiaj rano wymiotowalam to bardzo się martwię czy oby wszystko jest w porządku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jadę na wizytę..... Ale się boję
((( dopiero o 20 mam wizytę... A pewnie jeszcze opóźnienia będą
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyciri wrote:Anika, zarodek ma 3 mm.
Na nic się nie nastawiam, tak naprawdę utrzymanie teraz ciąży nie wydaje mi się możliwe, ale kto wie, może będę medycznym cudema jak mam nie być cudem, to chciałabym wiedzieć jak najszybciej.
Może sobie zrobię kontrolną betę np. w piątek, myślicie, że jest sens? Myślę tylko pod tym kątem, że jakby zaczęła spadać, to bym przyspieszyła wizytę. Czy tak się raczej nie dzieje i najpierw bym dostała ewentualnie krwawienia i dopiero wtedy by zaczęła spadać? -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:A gdzie będziesz rodzic? W promieniu 100 km nie ma szpitala z oddziałem patologii ciąży? To jakbyś miała zagrożoną ciążę, to musisz jechać 120km?
-
nick nieaktualny
-
Ounai ! To bardzo miłe, że pomogłas Chmurce znaleźć odpowiedniego lekarza . Chmurka też uważam, że warto wybrać się na wizytę do kogoś takiego .
Ounai lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Chmurka podpisuję się pod wszystkim co pisała Edka. Moim zdaniem sprawdzanie bety na tym etapie to bezsens. Teraz trzeba się usg sugerować a wychodzi na to, że wszystko jest ok
Ciri trzymam kciuki, żeby okazało się, że jednak jets ok:)
Blanka kciuki za wizytę
Co do testu pappa, bo nie miałam wcześniej czasu się odnieść to ja robię tylko dlatego, że mam w pakiecie za free, inaczej bym nie robiła tak jak w poprzedniej ciąży. Uważam, że to tylko przysparza niepotrzebnego stresu. Moja znajoma miała kiepski wynik, załamka, poszła na amniopunkcje, po czym okazało się, że absolutnie wszystko ok.
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Akinom czy pamiętasz który to był tydzień, że mało Ci przyrastala beta ? I na jakich wartościach mało przyrastała? Około 100, 1000 czy 10000 ? Pamiętasz może?
-
Dziękuję Qunai. To miłe. Ale trochę się nie zrozumiałysmy. Mówiłam o 120 km do szpitala z oddziałem patologii ciąży. Dr Nowakowski owszem jest ordynatorem oddziału położniczego w Siedlcach. Ale nie patologii ciąży dlatego o nim nie pomyślałam wczesniej. Na dodatek prywatnie przyjmuje tylko w Warszawie.
Dzięki dziewczyny. Oczywiste jest że nie zamierzam prowadzić ciąży u tej samej ginekolog ale też nie zamierzam nie wiadomo ile dojezdzac na wizytę. Dziś też byłam w Siedlcach u jakiejś mega super hiper polecanej babeczki i też mi zwróciła uwagę na bete. Poszukam jeszcze jakiegoś dobrego lekarza ale po prostu wiem że może być z tym problem a dziś nie mam do tego głowy.
Jest też taki problem że nie mam prawa jazdy. Na wizyty ktoś mnie musi wozić. A mąż uważa że przesadzam i że skoro jest serduszko to jest ok i mogę sobie dalej chodzić spokojnie do tej do której byłam na początku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 19:36
-
Akinom dzięki za odpowiedź. Miałam w drugiej ciąży podobnie ... A w tej beta zwolniła dopiero około 12 tyś po 48 h było 16 tyś... wydaje mi się, że za wolno
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Chmurka ja do swojego lekarza dojezdzam 80km. Tez wozi mnie maz kochana, bo niestety jestem slabym kierowca.
Moze pogadaj zwyczajnie z mezem, ze wcale oki nie jest jak denerwujesz sie w ciazy?
To co wydasz na te bety to juz jest kasa na czesc wizyty czy paliwa.
Popieram Qunai i raz choc wolalabym jechac do jakiegos super specjalisty z potwierdzonym doswiadczeniem i stanowiskiem.
Twoj spokoj teraz jest najważniejszy, a teraz tylko przez tych lekarzy go nie masz.
Co do bety to popieram dziewczyny. Moj lekarz w 7 tyg raz powiedzial, ze mam zbadac ale dwa razy. Tylko po to, zeby porownac te wyniki czy nie spada. Ale u mnie juz po usg bylo widac, ze ciaza sie nie rozwija i szukal potwierdzenia.
I leciala w dol w momencie...
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.