!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Akinom czy pamiętasz który to był tydzień, że mało Ci przyrastala beta ? I na jakich wartościach mało przyrastała? Około 100, 1000 czy 10000 ? Pamiętasz może?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
U mnie beta zawsze spadała A krwawienia w żadnych poronieniu nie miałam. Trzymaj się!
Ja mam wizytę jutro. I mimo że dzisiaj rano wymiotowalam to bardzo się martwię czy oby wszystko jest w porządku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jadę na wizytę..... Ale się boję ((( dopiero o 20 mam wizytę... A pewnie jeszcze opóźnienia będą
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyciri wrote:Anika, zarodek ma 3 mm.
Na nic się nie nastawiam, tak naprawdę utrzymanie teraz ciąży nie wydaje mi się możliwe, ale kto wie, może będę medycznym cudem a jak mam nie być cudem, to chciałabym wiedzieć jak najszybciej.
Może sobie zrobię kontrolną betę np. w piątek, myślicie, że jest sens? Myślę tylko pod tym kątem, że jakby zaczęła spadać, to bym przyspieszyła wizytę. Czy tak się raczej nie dzieje i najpierw bym dostała ewentualnie krwawienia i dopiero wtedy by zaczęła spadać? -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:A gdzie będziesz rodzic? W promieniu 100 km nie ma szpitala z oddziałem patologii ciąży? To jakbyś miała zagrożoną ciążę, to musisz jechać 120km?
-
nick nieaktualny
-
Ounai ! To bardzo miłe, że pomogłas Chmurce znaleźć odpowiedniego lekarza . Chmurka też uważam, że warto wybrać się na wizytę do kogoś takiego .
Ounai lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Chmurka podpisuję się pod wszystkim co pisała Edka. Moim zdaniem sprawdzanie bety na tym etapie to bezsens. Teraz trzeba się usg sugerować a wychodzi na to, że wszystko jest ok
Ciri trzymam kciuki, żeby okazało się, że jednak jets ok:)
Blanka kciuki za wizytę
Co do testu pappa, bo nie miałam wcześniej czasu się odnieść to ja robię tylko dlatego, że mam w pakiecie za free, inaczej bym nie robiła tak jak w poprzedniej ciąży. Uważam, że to tylko przysparza niepotrzebnego stresu. Moja znajoma miała kiepski wynik, załamka, poszła na amniopunkcje, po czym okazało się, że absolutnie wszystko ok.
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Akinom czy pamiętasz który to był tydzień, że mało Ci przyrastala beta ? I na jakich wartościach mało przyrastała? Około 100, 1000 czy 10000 ? Pamiętasz może?
-
Dziękuję Qunai. To miłe. Ale trochę się nie zrozumiałysmy. Mówiłam o 120 km do szpitala z oddziałem patologii ciąży. Dr Nowakowski owszem jest ordynatorem oddziału położniczego w Siedlcach. Ale nie patologii ciąży dlatego o nim nie pomyślałam wczesniej. Na dodatek prywatnie przyjmuje tylko w Warszawie.
Dzięki dziewczyny. Oczywiste jest że nie zamierzam prowadzić ciąży u tej samej ginekolog ale też nie zamierzam nie wiadomo ile dojezdzac na wizytę. Dziś też byłam w Siedlcach u jakiejś mega super hiper polecanej babeczki i też mi zwróciła uwagę na bete. Poszukam jeszcze jakiegoś dobrego lekarza ale po prostu wiem że może być z tym problem a dziś nie mam do tego głowy.
Jest też taki problem że nie mam prawa jazdy. Na wizyty ktoś mnie musi wozić. A mąż uważa że przesadzam i że skoro jest serduszko to jest ok i mogę sobie dalej chodzić spokojnie do tej do której byłam na początku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 19:36
-
Akinom dzięki za odpowiedź. Miałam w drugiej ciąży podobnie ... A w tej beta zwolniła dopiero około 12 tyś po 48 h było 16 tyś... wydaje mi się, że za wolno
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Chmurka ja do swojego lekarza dojezdzam 80km. Tez wozi mnie maz kochana, bo niestety jestem slabym kierowca.
Moze pogadaj zwyczajnie z mezem, ze wcale oki nie jest jak denerwujesz sie w ciazy?
To co wydasz na te bety to juz jest kasa na czesc wizyty czy paliwa.
Popieram Qunai i raz choc wolalabym jechac do jakiegos super specjalisty z potwierdzonym doswiadczeniem i stanowiskiem.
Twoj spokoj teraz jest najważniejszy, a teraz tylko przez tych lekarzy go nie masz.
Co do bety to popieram dziewczyny. Moj lekarz w 7 tyg raz powiedzial, ze mam zbadac ale dwa razy. Tylko po to, zeby porownac te wyniki czy nie spada. Ale u mnie juz po usg bylo widac, ze ciaza sie nie rozwija i szukal potwierdzenia.
I leciala w dol w momencie...
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.