!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka ja w tej ciąży tez mialam, ze w 6 tyg beta znscznie zwolnila. Ale mimo to wszystko jest dobrze 😊
Z bety 7800 po 3 dniach bylo tylko 17800..Chmurka, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Akinom dzięki za odpowiedź. Miałam w drugiej ciąży podobnie ... A w tej beta zwolniła dopiero około 12 tyś po 48 h było 16 tyś... wydaje mi się, że za wolno
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jak szukałam ginekologa to szukałam właśnie kogoś kto pracuje w szpitalu, w którym chciałam rodzić. Wcześniej chodziłam do gina, który raz miał humor raz nie. Też świetny specjalista ale idąc do niego na pierwszą wizytę w ciąży z Amela od razu mnie uprzedził że poprzednia ciąża stracona więc teraz żebym nadziei sobie nie robiła,że to bardzo wcześnie,że różnie może być... No załamka. Więc mąż mi właśnie poradził żebym zmieniła.
A co do pappa to w ciąży z Amela nie robiłam. I w tej też nie mam zamiaru. Zresztą sam lekarz , u którego byłam na prenatalnych (inny niż moja gin no ona nie robi prenatalnych, nie ma certyfikatu) powiedział że ryzyko jest tak niskie,że nie ma sensu, że skoro USG wyszło w porządku to nie ma co się stresować.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Właśnie ja też początkowo skupilam się na szukaniu lekarza w szpitalu w którym chce rodzić. Tym bardziej że będzie cesarka. Poczekam do tej drugiej bety. Zobaczę czy rośnie choć trochę czy spada. I zdecyduje co dalej. Gdzie i kogo szukać.
A drugim problemem w znalezieniu lekarza ( szczególnie na taką konsultacje ze coś jest nie tak i chciałabym się umówić niemal z dnia na dzień) są grafiki tych lekarzy. Wczoraj po tej mojej beznadziejnej wizycie jak dzwonilam po lekarzach to tylko w jednym miejscu mi się udało dostać z dnia na dzień i to też tylko dlatego że jej płakałam do słuchawki. -
Blanka trzymam kciuki.
Ja będę robić Pappę, ale udało załapać mi się na taki program bezpłatnych badań prenatlnych, bo jednak zrobili drugą edycję u nas, więc parę stówek zostanie mi w kieszeni, a będę je robić tam gdzie chciałam robić płacąc. ☺️
Chmurko zgadzam się z wszystkim co Ci dziewczyny napisały. Ale i tak myślę, że będzie dobrze, serduszko bije. 😘Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Chmurko wiem, ze przyrost mam dobry( zreszta to wyniki z miesiaca w tyl), ale jednak juz zwolnil. Odnioslam sie do wartosci Blanki, zeby sie nie martwila, ze zwolnilo.
Co do Ciebie to to co porownujesz to jest miedzy 48h?? To po co jeszcze kolejny wynik w czwartek skoro juz po dwoch widac, ze przyrost jest.
Martwic mozna sie gdyby przyrost byl zerowy prawie a szczegolnie gdyby spadalo.
Jak u mnie w pierwszej ciazy. W 7 tc jak zrobilam to juz 1 beta pokazala, ze jest zle bo wynosiła 690.. a po 3 dniach juz tylko 290.. ale juz wtedy krwawilam.
Wiec moim zdaniem trafilas na jakichs slabych lekarzy i powinnas poszukac jednego a dobrego i sprawdzonego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:31
Adaś
-
To co porównywalam to był wynik z 29.01 i z dziś. A ginekolog kazała mi zrobić dziś i w czwartek.
Qunai ja miałam zamiar spokojnie czekać na wizytę do 17.02 ale zaczęły się plamienia więc poszłam do ginekologa. Opowiadalam Wam wczorajsza wizytę(brak USG itd) więc postanowiłam skonsultować to z innym lekarzem. Dlatego dzwonilam z dnia na dzien. I do tej sytuacji się odniosłam.
Taki mam zamiar. Poszukam jakiegoś lekarza któremu zaufam. Mam nadzieję że w koncu dobrze trafieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 20:47
Akinom 59, Ounai, Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Chmurka wszystkie Ci zyczymy, zebys wreszcie trafila na dobrego ginekologa 😊 wiadome, ze to w ciazy bardzo wazne..
Chmurka, Akinom 59, erre, Totoro lubią tę wiadomość
Adaś
-
Taka cisza... Każda pewnie odświeża stronę.
Annia lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Jestem jestem dziewczyny :* ale miło, że czekalyscie ! Było mega opóźnienie. Jesteśmy już po wizycie ... I uwaga : pokazałam te 3 wyniki bety i faktycznie dr się zmartwił. Już nic nie omawialismy tylko od razu chciał robić USG. Dziś mam 6+1 A tu piękne serduszko ! W dodatku USG pokazuje 6+2 . Stwierdził, że musimy czekać... Ale jest dobrej myśli bo dla niego najbardziej wiarygodne jest teraz USG A nasz organizm to nie matematyka i różnie może być....ważne , że na 6+1 bije serduszko i tego mam się trzymać ))))) dziękuję Wam bardzo za wsparcie :*
Pogoda, Monia91:), katwie27, erre, edka85, Totoro, tym_janek, Ptysio, Krokodylica, Jaśmina, Ounai, Natikka123, to_tylko_ja, Akinom 59, Chmurka, darika, joana, Asia000, maja2024, Kas_ia, Domi1995, Karla1987 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
A i to bardzo ważne co mi powiedział: " jest Pani tak zdenerwowana, że macica się kurczy" zalecam wyluzować bo tylko Pani pogarsza sprawę stresem ... jak byłam w ciąży z Julką (ta ciąża która straciłam w 4 miesiącu) to ja nawet na minutę nie wyluzowalam. Strasznie się denerwowałam, nie spałam czasem z nerwów całe noce. Myślę, że to wtedy też miało znaczenie dlatego teraz muszę wyluzować i się uspokoić. I tak już na nic nie mam wpływu... straciłam już dziecko w 4 miesiącu ciąży, a 4 miesiące plackiem leżałam i 24 h na dobę się zamartwialam.... Teraz co ma być to będzie.... czas pokaże
Ptysio, to_tylko_ja, Akinom 59, Chmurka, Monia91:), joana lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza