X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata wszystkiego najlepszego dla malutkiej 🤩😘

Pap u nas bardzo pomaga na ten problem termoforek. Uzywasz? U nas maly sie meczy nawet jesli kupa jest co drugi dzien. Dlatego jak nie ida baczki to daje mu Bobotik ale mniejsza dawke niz kaza plus chodzimy z termoforkiem na brzuszek. Baczki zaczynaja isc jak szalone ale wychodzi tez i kupka po jakims czasie. Maks po kolejnym karmieniu.

Erre a widzialas wczesniej jakies objawy, ze moglby miec nie tolerancje bmk?

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do baczkow to idzie bardzo duzo, jesli kupka jest co 3-4dji to spoko ale przy tych dwoch razach co byla co 7dni to juz w dzien kupki zanim zrpbil bączki byly tak smierdzace,ze masakra... kupka byla normalnego koloru o konsystencji majonezu i bylo jek duzo i baaardzo smierdzaca. Ona powiedzuala,ze debribat moze pomoc a jak nie pomoze to ten typ tak ma. Szymcia brzuszek nie boli, jesli mieciutki i jak ma zrobic ta kupke to robi bez placzu tak wiec wstrzymam sie z debribatem. Poobserwuje jeszcze.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko spóźnione życzenia dla Łucji;*
    Buziaczki dla wszystkich 4miesieczniakow;) my w wigilię 3 miesiące skończyliśmy:D i o ile wigilia była kiepska to już resztą świat upłynęła nam sielankowo. Pojechaliśmy do teściów i odpoczęłam na maksa. Ja tylko karmiłam i usypialam:D a tak to zabawiali ją inni:D

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, tylko ta skóra. Owszem, widziałam juz od 2 tygodni, ale nie są to czerwone czy jakieś drastyczne plamy, tylko taka szorstkość. W każdym razie pediatra stwierdziła,że czuje to przez rękawiczki i to na pewno to... Mam po dwóch tygodniach określić czy jest lepiej.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla córeczki kroko i dla 4 miesieczniakow 😘
    Nam święta minęły lepiej niż się spodziewałam. Były oczywiście histerie, ale małe do ogarnięcia. Nawet na obiedzie u cioci dał się chwile ponosić Tesciowej na rękach, ale chyba tylko dlatego, ze jej nie widział 😅 bo jak tylko zbliża do niego twarz to jest ryk 😂 śmieszne i straszne zarazem. U moich rodziców tez był bardzo grzeczny, wręcz bym powiedziała ze nie było histerii. Jedynie musi sobie strzelić turbo drzemkę No i zjeść i później już było Ok. Moja mama go miała na rękach i nie płakał. Na szczęście każdy szanował jego przestrzeń osobista wiec może dlatego nie płakał.
    Sprawy brzuszkowe tez wyglądają zdecydowanie lepiej, praktycznie nie podaje już sab simplex. Jedynie przez święta dawałam mu viburcol na noc zeby był spokojniejszy. Dziś trochę marudził dopóki nie zrobił kupy, także z tym mamy jeszcze mały kłopot.
    Przez wrażenia świąteczne ciężko było nam go uśpić po kąpieli... nie wiem czy to przez to, ale tak sadze.
    Erre Julus tez ma gdzieniegdzie takie suche placki i sucha skore na nogach i brzuszku. Stosowałam dietę bez bmk 5 tyg i różnicy nie było, ale sprawdź, może akurat to to. Teraz zaczęłam jeść normalnie, chociaż jeszcze mleka i jogurtów nie próbowałam. Ale serniczki w święta wchodziły gładziutko 😁 problemów większych nie ma wiec to nie był problem. Po prostu niedojrzały układ pokarmowy

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach :)
    U nas spędzone bardzo pozytywnie , mała bardzo grzeczna , zmęczona hałasem i gośćmi spala jak aniołek 😁 ale z teściami to ja nie wiem czy przeżyje długo 🙈
    1. Mieli kupić małej pianino z Fischer Price ale taka poduszkę bo mam mate kinderkraft i mogłaby na niej na brzuszku leżeć i bawić się zabawkami.Tescie oczywiście kupili inne pianino też z Fischer price ale z mata , wiszącymi zabawkami i pianinem w które się wali nogami 🙈 mówiłam do męża że to nie to co chciałam a teść na to ale to jest to co chciała babcia 🙈 na co ja mówię ale babcia się tym bawić nie będzie !
    2.Moglam mieć mała tylko do karmienia bo nie chcieli jej z rąk wypuścić a jak leżała na macie to jak sępy nad nią wisieli
    3.Mowilam o wakacjach że fajnie będzie pojechać nad morze nawet na weekend a teść chciał być chyba dowcipny bo powiedział na to , że kiedy ja bede miała na to czas jak ona będzie wszędzie z dziadkami jeździć?! Oczywiste że nie ma takiej opcji 😂
    4.Wakacje w Turcji - nawet zapłacą za wszystkich byle z nami jechać 😂 też nie ma takiej opcji
    5. W sylwestra teść ma 60ur mówi że może kupić dla małej łóżeczko żebyśmy u nich spali w sylwestra 🙈😂 oczywiście powiedziałam że śpimy u siebie !
    To tak w skrócie ... Jakieś pomysły na takich teściów ?!
    Pomijam fakt że ma nie chodzić do żłobka bo oni chcą się nią zajmować bo mój mąż też nie chodził do żłobka ani do przedszkola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 19:40

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b3a8cebfccc7.jpg

joana, Chmurka, Pogoda, ancys85, erre, Krokodylica, edka85, Audrey, Asia000, DarlAa lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    Walczymy dalej 💪
  • joana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave slodka mala 😍
    A maz co na te ich slowa? U nas od początku maz przekazal moje slowa, ze my żadnego wtraxania sie nie chcemy.
    Za prezent podziękowałabym ale powiedziałabym tez zeby następnym razem nie zawracali mi glowy pytanie co chcemy skoro kupuja co chca sami. I kupilabym od siebie to co chcialam sama.
    Zlobek to zalezy co chcecie ale jesli zalezy Wam na zlobku to jasno okreslilabym, ze to Wasze dziecko i Wasze decyzje. To samo czas na wakacjach to Wasz czas jako rodziny a nie ze nie macie czasu dla siebie.
    Za lozeczko u nich podziekowalabym chyba ze chcecie tam z niego korzystac. Ale wolalabym juz spac u nich z dzieckiem bo inaczej jak przestabiesz karmic to jeszcze pojawia sie propozycje zeby nocowala u nich sama skoro sa tak nachalni.
    Sorry ale z mojego punktu sa.. i to bardzo. Mnie wkur.. to mocno i jasno postawiłabym granice.
    Zero wakacji razem itp.
    A po kolejne u nas od razu na swieta bylo powiedziane, ze mozemy sie zameczyc we dwoje ale nikomu dziecka na rece nie damy. Wystarczy mu atrakcji z mnostwa ludzi, ktorych wczesniej na oczy nie widzial. I jak bylo wiszenie nad lozeczkiem to tez przeganialam, ze dziekuje za przebodzcowanie mi dziecka. Chyba ze ktos ma mleko w piersiach i bierze je na cala noc jak bedzie odrwagowywalo.
    Kazdy sie posłuchał. Tylko jedna bratowa byla oburzona to skwitowalam, ze wiele razy proponowalam jej zeby wziela go na recw wczesniej jak byl maly to nie chciala bo ze koronawirus. I ze skoro takiego argumentu uzywala to korona nadal jest. I zrobiło sie jej glupio, bo dla mnie wtedy to bylo glupie pieprzenie, a teraz nagle pewnie chcialaby zdjecie w swieta to pasowalo jej noszenie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Dave slodka mala 😍
    A maz co na te ich slowa? U nas od początku maz przekazal moje slowa, ze my żadnego wtraxania sie nie chcemy.
    Za prezent podziękowałabym ale powiedziałabym tez zeby następnym razem nie zawracali mi glowy pytanie co chcemy skoro kupuja co chca sami. I kupilabym od siebie to co chcialam sama.
    Zlobek to zalezy co chcecie ale jesli zalezy Wam na zlobku to jasno okreslilabym, ze to Wasze dziecko i Wasze decyzje. To samo czas na wakacjach to Wasz czas jako rodziny a nie ze nie macie czasu dla siebie.
    Za lozeczko u nich podziekowalabym chyba ze chcecie tam z niego korzystac. Ale wolalabym juz spac u nich z dzieckiem bo inaczej jak przestabiesz karmic to jeszcze pojawia sie propozycje zeby nocowala u nich sama skoro sa tak nachalni.
    Sorry ale z mojego punktu sa.. i to bardzo. Mnie wkur.. to mocno i jasno postawiłabym granice.
    Zero wakacji razem itp.
    A po kolejne u nas od razu na swieta bylo powiedziane, ze mozemy sie zameczyc we dwoje ale nikomu dziecka na rece nie damy. Wystarczy mu atrakcji z mnostwa ludzi, ktorych wczesniej na oczy nie widzial. I jak bylo wiszenie nad lozeczkiem to tez przeganialam, ze dziekuje za przebodzcowanie mi dziecka. Chyba ze ktos ma mleko w piersiach i bierze je na cala noc jak bedzie odrwagowywalo.
    Kazdy sie posłuchał. Tylko jedna bratowa byla oburzona to skwitowalam, ze wiele razy proponowalam jej zeby wziela go na recw wczesniej jak byl maly to nie chciala bo ze koronawirus. I ze skoro takiego argumentu uzywala to korona nadal jest. I zrobiło sie jej glupio, bo dla mnie wtedy to bylo glupie pieprzenie, a teraz nagle pewnie chcialaby zdjecie w swieta to pasowalo jej noszenie.
    Mąż na niektóre poje teksty był zły i mówił że przesadzam , że teść sobie żartuje . A ja na to że nie sądzę . Na wakacje sam powiedział że sponsoruje nas rząd 😂 i że nas stać aby sobie kupić. A co do spania u nich to nie ma takiej opcji. Ogólnie chodzi mi o sam fakt że oni tak zawsze będą nachalni i jak ją ich cisnę to nie robi to na nich wrażenia a mąż uważa że ja przesadzam więc nie wiem jak mam z nim rozmawiać bo ok może sobie tak gadają i np mąż i tak z nimi nigdzie nie będzie chciał jechać ale mnie np to denerwuje i irytuje. Moja mama też jest bardzo za mała ale bez przesady ! Nie planuje jej życia . Co do prezentów to tak zrobię jak następnym raZem zapytają co kupić to powiem że po co pytają skoro i tak kipią to co będą chcieli

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r

27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam Waszych teściów ale u mnie było podobnie czyli : nosili, wisieli nad małą i gadali. Za łóżeczko u nich byłabym wdzięczna. Za prezent cóż... Darowanemu koniu w zęby się nie zagląda.a to że kupili coś innego niż chciałaś... No cóż.. oni płacą oni decydują... Co do wakacji z teściami to już słabo ale jakby mi zasponsorowali to się pisze;P a co do tego żeby Mała u nich nocowała... Jak tylko sama będzie tego chciala to ekstra! Ja nie miałam dziadków i mam nadzieję że Anielka będzie zżyta i z jednymi i z drugimi dziadkami...
    Ale moi teściowie są w miarę spoko. Więc mówię tylko i wyłącznie z mojej perspektywy

Krokodylica, joana, Dave87 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że trzeba jasno stawiać granice od samego początku, bo potem jest coraz trudniej.
    Chociaż u mnie teściowa czasem mowi z przekąsem do starszaka "chodź, zapytamy mamę, bo nie wiem czy mi pozwoli" np. gdy chce z nią iść umyć zęby 🤦

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa mnie rozwaliła tekstem w święta. Kuzyn się jej pyta jak się czuje jako babcia a ona na to, ze nie czuje się babcia, jej się wydaje, ze to jej dziecko 😳 także dobrze ze Julus płacze na jej widok, bo by mi go jeszcze zabrała 😂

Dave ja co do teściów nie doradzę, bo ja sama nie potrafię wyznaczać granic i jestem miękka buła. Dobrze, ze męża mam po swojej stronie, ale to jednak jego mama wiec często jej słowa mocno na niego dzialaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 22:05

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez swieta pozytywnie, vhoc najtrudniejszym dniem byla Wigilia, na szczescie tesciowa ma piłkę i całą Wigilię skakałam 😂
    Potem bylo super, mala naprawdę zachowywała się fajnie w gościach, wiadomo, miala trochę humorków, ale na szczęście bylo sporo chętnych do bawienia i tez moglam troche odpocząć.
    Co do tesciow, to tez tak mamy, pytają co kupic, a potem prezent inny... No trudno. Lozeczko u tesciow mamy i to jest super, ale my jedziemy do nich 100 km i zawsze nocujemy. Najpierw starszak w nim spal, a teraz młodsza. Starszak byl juz 3 razy u dziadkow na noc dam i to w tym roku dopiero, co mogę powiedzieć, nie mamy nic przeciwko ;) rodzice mogą odpocząć, dziecko ma fajne wspomnienia. Nie jest tak kolorowo, bo oczywiscie je wiecej słodyczy niz ja mu pozwalam i oglada wiecej bajek, ale jest to na tyle rzadko, ze staram się przelknąc złość ;) haha i zawsze wygada wszystko, co robil.
    Ale racja, trzeba ustawić granice na samym początku i potem już jest latwiej.

Chmurka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia dla Łucji :)

Dave z tego co opisujesz to chyba faktycznie trochę przesadzasz, bo fajnie że kupili matę, wydali na nią kasę, przecież taka czy inna, dziecko będzie się na niej bawić. Tylko w sumie nie wiem po co pytają jaką chcesz. Mogli kupić i już. :)

Moja teściowa zawsze na okazje kupuje ubrania dla moich dzieci co mnie akurat cieszy bo to się zawsze przyda a i więcej nie oczekuję bo ma mało kasy, a prezenty kosztują.

Pogoda nie mogę uwierzyć że ktoś mógł powiedzieć coś takiego, że ona czuje że to jej dziecko. Powiedz, nie uciekła czasem z jakiegoś psychiatryka? ;)

ancys85, Dave87 lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uwazalam,ze tesciowa to skarb. A skarby trzyma sie zakopane gleboko pod ziemią 😎😂

joana, Pogoda, erre, Dave87 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka dobrze napisala. To wszystko zalezy jakie ma sie relacje z tesciami i jacy oni sa do nas.
    Ja napisałam jakbym zarwagowala ale juz kazdy wie ze moja tesciowa rowno pod sufitem nie ma 🤣 ba.. tego co dzieje sie od narodzin to juz szkoda Wam nawwt opisywać. I uwierzcie to co bylo w ciazy to jest nic w porownianiu z jej dziwnymi zachowaniami teraz.
    Jakie wakacje z nia kiedy ja mam jesc dosyc na codzien 🤣🤣🤣
    Co do prezentu racja ze nie zaglada sie w zeby. Mi chodzilo o fakt, ze ja np zeby wymyslec preznet dla Adasia spedzialam duzo czasu. Przy nim mam go bardzo malo wiec jesli ja spedzam wolny czas nad znalezieniem czegos w kwocie jakiej im pasuje i pytam sie czy to moze byc od nich, zgadzaja sie i kupiliby cos innego to bglabym zla. Super, ze daja prezent bo sa i dziadkowie ktorzy nie daja. Ale po co matka ma tracić czas na poszukiwania zamiast zrobic coa innego? Niech kupuja sami co uważają i tyle.

Pogoda #pjona u mnie tekst taki nie padl ale... zachowania jakie pokazuje tesciowa czasem to jakby bylo jej dziecko. Ostatnio Adas nam strasznie plakal jeden dzien na kupe. A ta w pewnym momencie weszla wyrwala mi go z rak ze slowami ze ona nie moze juz tego przesluchac co jej dziecku sie dzieje. I miala lzy w oczach ! Jakbym krzywdr robila swojemu dziecku.. az moj maz jej go zabral i zapytal ze skoro ja tak serce boli to co my czujemy i ze ma wyjsc.

Nocowanie to u nas temat odpada bo i tak mamy ich za sciana. Niestety.
    Ale juz wiem, ze moja tesciowa bedzie Adasia chciala faszerowac cukierkami itp i wogole wszystko bedzie "cichaczem" za moimi plecami. Skad wiem? Bo robi to samo z moim mezem. Czasem z czyms do nas sie wtraca jak mnie nie ma obok. Tylko wejde do pomieszczenia i jest cisza.
    Poza tym mam zdanie ze skoro nie umiala mi ponosic malego jak byly te kolki to ja jak maly bedzie umial soe juz bawic to tez dam rade sama. A nie potrafila przyjsc czasem o 12 spojrzeć na moje sniadanie i zapytac: co nie masz kiedy zjesc? I sobie isc.
    Albo jak prosiłam czy go nie potrzyma bo plakal mi kolejna godzine to slyszalam ze ona nie moze dzwigac. A jakos w wakacje nosila na rekach 4letniego wnuka. I tak samo teraz jak maly juz jest po kolkach to tez chce go nosic. Czyli wnuk jesy dobry jak ma dobry humor.

Pap zgadzam sie 🤣🤣🤣 dodałbym, ze z rodzina dobrze wyglada sie tylko na zdjecia. Ale to z moka tesciowa sie nie sprawdza 🤣🤣🤣
    Wiem jestem podla ale ta kobieta tak przez rok zaszla mi za skore ze maskara..
    Szczegolnie ostatnio to juz patrzeć na nia nie moge. Po akcji z wigilia kkedy godzine ustalala pod innego syna a ja jak uslyszalam ze o 18 to nie chce wigilii bo karmie malego, pozniej chwila spokoju i przed 19 idziemy go myc. To co uslyszalam? Ze to przyjde na chwile i sobie pojde. Milo.... ze wigilia beze mnie jej zdaniem mogla sie odbyc bo nie traktuje mnie jak czlonka rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 11:26

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nawet przestaje komentować zachowanie mojej Tesciowej bo trylogia to by było mało 🤦‍♀️ Miała dobre przebłyski, ale odkąd Julus się na nią „boczy” jak to ona mówi to jest złośliwa i obrażona na cały świat

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana jestem w szoku, serio.
    Wiem że to nie jest prosta sprawa się przeprowadzić ale spieprzała bym stamtąd w te pędy.
    Ja na szczęście z teściową nie widzę się często i mam spokój.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie mają swoje za uszami. Ale chyba pierwsza wnuczka ich nauczyła pokory ( bardzo kłócili się z synowa o wychowywanie wnusi). I teraz wydaje mi się że do mnie i Małej podchodzą inaczej. Teściowa pyta czy i jak ma nosić Mała. Teśc powiedział że się boi jej nosić ale chciał bardzo żebyśmy ja dali choć na moment bo bardzo ją kocha ale prosił o pomoc bo się martwił czy ją będzie dobrze trzymał. Gadają do niej dużo ale Anielcia to lubi. Jak zaczynała marudzić to też potrafili ją uspokoić i ją zająć. No chyba że to był płacz na cyca albo sen to wołali mnie. Jak byłam z małą w pokoju gdzie spala i gdzie się karmiliśmy to nikt do mnie nie zaglądał i nie przeszkadzał za co byłam mega wdzięczna.
    Założę się że będą ja rozpieszczać. Będą nosić na rękach, będą dawać słodycze i będą puszczać bajki. Ale moim zdaniem to dobrze. Tak ma być. Os tego są dziadki. J mam zamiar umówić się z teściami n a jakieś żelazne zasady typu'slodycze tylko jeśli ładnie zje posiłek i nie przed snem'. ' bajki takie i takie i tylko tyle i tyle dziennie' .w sensie że w domu może słodyczy nie jeść na codzień a u nich niech je pod tym warunkiem. W domu może nie oglądać bajek tam niech ogląda ale tylko takie i takie i przez określony czas. Dzięki temu dziadkowie będą mieli frajdę że rozpieszczają wnusie i wnusia lubi u nich być. Wnusia będzie miała fradje że ma labe. A ja będę miała frajdę że mam wolną chatę bo dziecko u dziadków;P myślę że nie zrujnuje dziecka jeśli raz w miesiącu pojedzie do dziadków i zje trochę słodyczy czy obejrzy bajkę;D ale to moje zdanie i nie wiem jak do tego będę podchodzic jak już faktycznie do tego dojdzie;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana masakra.. strasznie się to czyta i mega Ci współczuję :( straszna ta baba.. ja ogólnie teściów mam fajnych.. ale też mnie denerwuje parę rzeczy 🙈 dzisiaj np. teściowa weszła jak usupialam małą, a właściwie odkładałam już. Zaczęła się wiercić, kręcić.. no i klasycznie miała tetre na głowie (usypiam ją tak odkąd skończyła 3 tyg). Tekst: o Boże, przecież ta mama Cię udusi! - niesamowicie mnie zagotował.. 😠
    No i zawsze jak jest u nas późnym popołudniem/pod wieczór jest klasyk: ale ubierz jej jakiś sweterek na noc. No rozpierdala mnie to, mogłaby już zmienić repertuar.. futro jej założe 🤦🤦😅

Eh. Wiedźmy! 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ