!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko meczymy sie bo zwyczajnie to ile my kasy wlozylismy w ten dom.. to kupilibysmy juz male mieszkanie 🤦♀️ ale czekam tylko az mezowi przedluza umowe i bede z nim mówiła o wyprowadzce.
Nie chce tu mieszkac i nie umiem sie tu kompletnie odnaleźć. Nie jestem przyzwyczajona do takiego wiecznego wtracania sie we wszystko.. podsluchiwania itp..
I mysle, zw mieszkanie tu predzej czy pozniej zniszczy mi małżeństwo, bo ogolnie jestesmy zgodni. Dopóki nie wjedzie temat rodziny meza.....🤷♀️ wszyscy to dziwni ludzie...
Pogoda dorosla kobieta a jakby nie pamiętała jak to jest z dziecmi 🤦♀️ chyba wiadome ze maja swoje rozne fazy. Np corka mojej siostry jak skonczyla 2 latka szla tylko do mezczyzn a jak tylko weszla do domu jakas kolezanka to byl ryk. Chyba ze byla z mezem 🤣 a pozniej jej to minelo. Ale trwalo to bardzo dlugo. Pozniej z pol roku miala faze na nie spanie w swoim pokoiku bo przyjdzie wilk. Tez byly rozne cuda, zeby przestala sie bac az przeszlo jej z dnia na dzien.
Albo nawet Adas przeciez opowiadałam Wam histerie do utraty oddechu jak wkladalismy go w fotelik. A teraz co? Wkladamy go i śpiewamy mu a on robi usmieszki. I taka zmiana raptem po skonczonym 3 miesiącu.
Leila u mnie tez tesciowa wiecznie komentowala jak ubieram malego. Ale chyba widziala, ze to grochem o ścianę i przestala.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyJoana nie dziwię się, że masz dość. Ja sobie nie wyobrażam mieszkać z rodzicami lub teściami, no celowo wyjechałam 100 km na studia, zeby żyć po swojemu ale są też minusy, bardzo brakuje nam tu kogoś bliskiego, kto by w wyjątkowych sytuacjach przypilnował dziecka. Cos za cos
Co do wyjazdów to Chmurka tego Ci życzę, zeby teściowie respektowali Twoje zasady
U nas sie starają, ale to jest taka inna mentalność. Np. dlugi uważali, że jak leci tv w tle to dziecko nie ogląda. No oglada, do tego biernie
A dostawalyscie dobre rady na swieta?
Ja slyszalam, że skacząc na piłce przyzwyczaję malą i tylko tak będzie zasypiała i jadla 😂 ze przyzwyczaję do bujania, i rozne podobne. Wszystko w dobrym tonie, ale to dlatego, że ja odbierałam to ze śmiechem. I w końcu puściłam im filmik, jaki nagrała bubugada, wszyscy zrozumieli i dali mi spokoj, smiali się ze mną, wiec widzę tu duza różnicę, bo z pierwszym dzieckiem ja bralam wszystko bardzo do siebie, bylam taka niepewna, a tu jeszcze dobre zlote rady -
nick nieaktualny
-
Natalii wiadomo że nie wszystko będą respektowali. Ale też moich teściów odwiedzam rzadko więc póki krzywdy nie robią małej to uważam że raz na jakiś czas nic się nie stanie jak pooglądać bajki czy zje słodycze. Bardziej musze'trenowac' dogadywanie się z moimi rodzicami bo są tu na miejscu i siła rzeczy Aniela będzie spędzała z nimi dużo czasu i tu już ma znaczenie żeby ich zasady były jak najbardziej zbliżone do naszych
-
Witam się po świętach 😁😁
Mnie te dni bardziej rozregulowały niż Pawełka 🤦♀️ ale z Waszych wpisów wnioskuję że wrześniowe dzieciaczki były grzeczniutkie w swoje pierwsze święta, więc super 😊
Krokodylica spóźnione buziaki dla Łucji 😘😘😘
A teraz bardziej śmierdzący temat 🤪
Jak Maksiu i jego kupy, dalej rzadkie?? Tak sobie myślę, że to może nic wirusowego tylko taka chwilowa "normalna" konsystencja, jak myślisz?! 🤔
Tekst od kogokolwiek, że moje dziecko jest jego, uważam za niestosowny, nawet wypowiedziany w żartach.
Krokodylica, psychiatryk dla tego kogoś albo dla mnie, bo bym zabiła 🤪😂
Co do prezentów...
Teść poprosił żebym napisała mu @ co dzieciom kupić pod choinkę więc napisałam 🤪 dla Pawełka klocki sensoryczne i tyle 🤪 nie sugeruje konkretnej zabawki, to oni decydują ile chcą przeznaczyć kasy i jaki zestaw kupią. Trochę inna sytuacja jest przy synu bo np. Jak chce lego to sugeruje z jakiej serii i jakie ewentualnie ma zestawy i tak się u nas to kręci.
Joana uciekaj 😱😱😱😱
Wiem, że szkoda kasy ale Twoje samopoczucie bezcenne!
Leeila ja mam znajomych, którzy na noc dzieciom smarowali stopy vickiem i wkładali skarpetki, żeby było im cieplutko 🤦♀️ twoja teściowa więc nie taka zła 🤭😂
-
Joana, przykro się słucha o Twoich teściach.
Ja tak narzekałam na swoją a koniec końców jak się wprowadziliśmy na swoje to złota kobieta i kochana babcia. Jak poproszę to popilnuje Agatę, na chrzciny o 20 wieczorem mi obrusy prasowała i w ogóle. Naprawdę nie sądziłam że jest taka ok. Może brzmieć na wyrodną ale wolę ja niż swoją mamę. Która z kolei mieszka 3km ode mnie a Agatę widziała może z 5 razy a nie zadzwoniła ani razu podczas gdy teściową jest u mnie codziennie. I nie,nie była chora ani nic, po prostu nie przychodzi a do swojej koleżanki która mieszka 100m ode mnie chodzi codziennie. W święta moja babcia ma urodziny i byłam z kwiatami na co mój tata mówi czemu się nie odzywamy. Powiedziałam wprost że nie będę się płaszczyć na kolanach i odwiedzanie działa w 2 strony. Ogólnie moja mama uważa się za królową, pępek świata i lubi być w centrum uwagi także ten. U mnie odwrotna sytuacja.
Niestety zgodzę się z kroko, póki nie pojedziecie na swoje to nie będzie lepiej a i małżeństwo m9ze tego nie znieść. Mój tata zawsze mawiał "Może być na 20m² ale ważne że sami."
Tak piszecie o tych magicznych 3 miesiącach. A ja nie widzę jakiejś różnicy w zachowaniu dziecka. Fakt, widzę że nabywa różne umiejętności ale żeby coś od razu mi się rzuciło e oczu to nie. A nie, czekajcie, w wieku 2,5msc przestała ładnie spać 🤣 tzn zamiast 1 pobudki w nocy ma 2 i pierdyliard razy się w łóżeczku przewraca. Tzw regres snu, liczy się? 🙈 naprawdę, najlepsze spanko mieliśmy przez pierwsze 2 miesiące 🙊
-
Wow ale napisałyście oczywiście przeczytane wszystko i codziennie czytam ale mnie jakąś depresyjna aura trzyma i jkaos nie mam chyba weny
My dziś po Krakowie teraz miesiąc czekania na wyniki czy mała jest genetycznie zdrowa
Starsza córka. pani genetyk nieco się Martwi sugeruje byśmy ponownie zbadali intelekt
Dużo urosla ale dużo też się pokrzywiła od ostatniej wizyty. Załama się lekarka w sprawie osteoporozy. Do rozważenie pozostawiła sprawę leków na napady agresji.
UMIEJĘTNOŚCI
kajusia śmieje się w głos gaworzy grucha
Nie potrafi chwytać zabawek
Głowę trzyma pochylona. Wbok
Na brzuchu lata jak samolot nie utrzymuje pozycji aczkolwiek głową wysoko
Przykurcz biodra wciąż trzyma
21.12 3 miesiące
Waga obecną 5600
Ubranka 68
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 21:56
-
Krokodylica wrote:Dziękuję za wszystkie życzenia dla Łucji
Dave z tego co opisujesz to chyba faktycznie trochę przesadzasz, bo fajnie że kupili matę, wydali na nią kasę, przecież taka czy inna, dziecko będzie się na niej bawić. Tylko w sumie nie wiem po co pytają jaką chcesz. Mogli kupić i już.
Moja teściowa zawsze na okazje kupuje ubrania dla moich dzieci co mnie akurat cieszy bo to się zawsze przyda a i więcej nie oczekuję bo ma mało kasy, a prezenty kosztują.
Pogoda nie mogę uwierzyć że ktoś mógł powiedzieć coś takiego, że ona czuje że to jej dziecko. Powiedz, nie uciekła czasem z jakiegoś psychiatryka?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dave ja Cię troche rozumiem.. moja teściowa też chyba czuje się z tym źle, że nie wołam ją do pomocy, nie podrzucamy małej, ogarniam wszystko sama.. wszystkie wnuki w rodzinie bawiła od urodzenia (do dzisiaj wożą do nich dzieciaki jak na sranie..). Mało tego, ciągle to podkreśla, a najbardziej mnie wkur.wia tekst do 10 letniego wnuka: jak byłeś taki malutki to babcia Ci pampersiki zmieniała, wiesz? WTF. No ja dziękuje, żeby kiedyś tak powiedziała do mojej córki.. albo wkurza mnie też to ciągłe branie na ręce.. Amelka różnie na nią reguje (czasami płaczem lub smutną minką - wtedy jej absolutnie nie daję) a i tak po chwili zaczyna marudzić.. Przychodzi do nas codziennie, ale tak przewinie się z 10 minut i spada zaraz do siebie (chyba po to chodzi, żeby wnuczka nie zapomniała jak babcia wygląda ). No i bierze ją na te rece za kazdym razem.. tak dla zasady, żeby te 4 minuty sobie ją potrzymać. Nawet jak jest u mnie na rękach w tym czasie.. To też taka śmieszna sytuacja, bo nie dam, to bedzie, że ją chce odizolować albo co.. Także troche podobnie.. z tym, że moja teściowa chyba w tym momencie nie czuje sie 100% babcią, taką jak była dla wszystkich wnuków. Ale też by sobie ją chciała ,,wychowywać" po swojemu. Na co nigdy nie pozwole. Tak samo jak skonczyło się ,,noszenie" Amelki tam do siebie. Powiedziałam raz, że jak chce sobie z nią pobyć, to zapraszam do nas. Nie będę dziecka nosić i wynosić bo jej sie tak podoba.. poza tym ostatnim razem jak tam była, to dała babci w dupę - marudziła i nie spała wcale Najgorsze jest to, że pewnie jeszcze mase rzeczy do przerobienia przed nami min. temat rozszerzania diety. Już to widzę: JAK TO? Taka marchew ze słoika? Ja jej ugotuje! Jak to? Nie dajesz kaszki butelką? Ale jak to soczku nie dajesz, albo herbatki? Chociaż cukru jej dodaj do tej wody.. A srak. Ciężkie dni to będą
-
My od pierwszego dziecck a radzimy sobie sami w sensie nie mam teściów
Jedynie moja mame której nie po drodze babciowanie
A obecbie mama mieszka pod Warszawą a my na Śląsku.
Nikt jeszcze dziecka nie widział
Powiem wam. Ze ciężko idzie mi ogarnięcie wszystkiego córka średnia ma masę ataków i wszytko się rozsypuje
Nie wyrabiam z praniem i sprzątaniem a Po ataku wczoraj cała zawartości pokoju córki leży na podłodze że przejść nie mogę z małą do sypialni -
Nie pisałam Wam jeszcze o postępach Pawełka 😁 synuś doskonali chwytanie zabawek a z racji że trzy dni temu odkrył swoje stopy, które uwielbia łapać, to doskonali obracanie się na boczki 😊
Chmurka, Dave87, joana, Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dokładnie rok temu 30.12.2019r o 14:20 miałam transfer kruszynki która teraz ma 3.5msc
pap86, joana, Pogoda, erre, edka85, Asia000, DarlAa lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Leeila26 wrote:Dave ja Cię troche rozumiem.. moja teściowa też chyba czuje się z tym źle, że nie wołam ją do pomocy, nie podrzucamy małej, ogarniam wszystko sama.. wszystkie wnuki w rodzinie bawiła od urodzenia (do dzisiaj wożą do nich dzieciaki jak na sranie..). Mało tego, ciągle to podkreśla, a najbardziej mnie wkur.wia tekst do 10 letniego wnuka: jak byłeś taki malutki to babcia Ci pampersiki zmieniała, wiesz? WTF. No ja dziękuje, żeby kiedyś tak powiedziała do mojej córki.. albo wkurza mnie też to ciągłe branie na ręce.. Amelka różnie na nią reguje (czasami płaczem lub smutną minką - wtedy jej absolutnie nie daję) a i tak po chwili zaczyna marudzić.. Przychodzi do nas codziennie, ale tak przewinie się z 10 minut i spada zaraz do siebie (chyba po to chodzi, żeby wnuczka nie zapomniała jak babcia wygląda ). No i bierze ją na te rece za kazdym razem.. tak dla zasady, żeby te 4 minuty sobie ją potrzymać. Nawet jak jest u mnie na rękach w tym czasie.. To też taka śmieszna sytuacja, bo nie dam, to bedzie, że ją chce odizolować albo co.. Także troche podobnie.. z tym, że moja teściowa chyba w tym momencie nie czuje sie 100% babcią, taką jak była dla wszystkich wnuków. Ale też by sobie ją chciała ,,wychowywać" po swojemu. Na co nigdy nie pozwole. Tak samo jak skonczyło się ,,noszenie" Amelki tam do siebie. Powiedziałam raz, że jak chce sobie z nią pobyć, to zapraszam do nas. Nie będę dziecka nosić i wynosić bo jej sie tak podoba.. poza tym ostatnim razem jak tam była, to dała babci w dupę - marudziła i nie spała wcale Najgorsze jest to, że pewnie jeszcze mase rzeczy do przerobienia przed nami min. temat rozszerzania diety. Już to widzę: JAK TO? Taka marchew ze słoika? Ja jej ugotuje! Jak to? Nie dajesz kaszki butelką? Ale jak to soczku nie dajesz, albo herbatki? Chociaż cukru jej dodaj do tej wody.. A srak. Ciężkie dni to będą
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Dave a ja bylabym moze okropna ale powiedziałabym, ze dziecko jest po szczepieniu i bedziemy tylko na kawie.
Leila tez Ci wspolczuje, bo to bedzie meczace. Tutaj znow u mnie to tesciows tak nakreca sie na Adasia, bo jak to wola wlasnie wczesniej nie byla babcia w 100%. W sensie, ze te najbliżej wnuki byly czesto ale to cos innego niz jak Adas jest za sciana. A od innych dzieci wnuki sa daleko. Ale ogolnie to babcia byla zaangazowana i nadal jest. Bo wnuki non stop sa przywozone 🤦♀️
Jeszcze dzis padla mi od niej propozycja ze ona zajmie sie Adasiem, jesli bede chciala wrocic do pracy 🤯😳 moze pomarzyc, ze ona bedzie moje dziecko wychowywala...
I tez wlasnie rozumiem Dave bo Adas to takie moje wyczekane dziecko a teraz obca kobieta chce zachowywac sie jak jego matka......
Audrey wspolczuje sytuacji z mama. Tak sobie mysle do mnie podle zachowuje sie tesciowa. Ale chyba gorzej byloby mi przykro na Twoim miejscu, bo jednak zawsze matka to powinna szalec za wnuczka od corki. Tym bardziej, ze to Twoje pierwsze dziecko..
Ancys dzieki i gratki dla Pawelka 🎉🥰
Kurcze te Wasze dzieciaki tak sie rozwijaja a Adas nic takiego ruchowego nie robi.....ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
joana wrote:Dave a ja bylabym moze okropna ale powiedziałabym, ze dziecko jest po szczepieniu i bedziemy tylko na kawie.
Leila tez Ci wspolczuje, bo to bedzie meczace. Tutaj znow u mnie to tesciows tak nakreca sie na Adasia, bo jak to wola wlasnie wczesniej nie byla babcia w 100%. W sensie, ze te najbliżej wnuki byly czesto ale to cos innego niz jak Adas jest za sciana. A od innych dzieci wnuki sa daleko. Ale ogolnie to babcia byla zaangazowana i nadal jest. Bo wnuki non stop sa przywozone 🤦♀️
Jeszcze dzis padla mi od niej propozycja ze ona zajmie sie Adasiem, jesli bede chciala wrocic do pracy 🤯😳 moze pomarzyc, ze ona bedzie moje dziecko wychowywala...
I tez wlasnie rozumiem Dave bo Adas to takie moje wyczekane dziecko a teraz obca kobieta chce zachowywac sie jak jego matka......
Audrey wspolczuje sytuacji z mama. Tak sobie mysle do mnie podle zachowuje sie tesciowa. Ale chyba gorzej byloby mi przykro na Twoim miejscu, bo jednak zawsze matka to powinna szalec za wnuczka od corki. Tym bardziej, ze to Twoje pierwsze dziecko..
Kurcze te Wasze dzieciaki tak sie rozwijaja a Adas nic takiego ruchowego nie robi.....
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
joana wrote:Dave a ja bylabym moze okropna ale powiedziałabym, ze dziecko jest po szczepieniu i bedziemy tylko na kawie.
Kurcze te Wasze dzieciaki tak sie rozwijaja a Adas nic takiego ruchowego nie robi.....joana lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪