!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała dźwiga głowę, ale nie tak często i nie tak intensywnie jak u Audrey.
Ale za to łapie się za stopy i nawet próbuje dotykać nimi czoła 😄
joana, erre, Audrey, Chmurka, Krokodylica, Asia000, Dave87, ancys85, DarlAa lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Joana, u nas to samo, obojętnie czy to 30min czy 3h po jedzeniu to i tak kuleje, po 30min białym oczywiscie, jak później to już strawionym 🤦♀️ na początku myślałam że to mleko no ale od początku jest to samo, no i ulewa właśnie przy dźwiganiu. Jestem ciekawa czy przez to nie spadnie z wagi lub czynie będzie mniej przybierać 🤔 za 2 tyg szczepienie to zapytam i też zobaczymy.
Edka, każde dziecko rozwija się w innym tempie
Zobacz, Twoja mała trzyma już stópki, a 8 miesięczny kuzyn Agaty dopiero zaczął to robić 🙂
My dzisiaj w domku, nigdzie się nie wybieramy, goście u nas wczoraj byli. Dzisiaj na spokojnie. Spadł śnieg i jest bajkowo biało i żałuję że Agata nie jest o rok starsza 😍 słońce pięknie świecie więc po obiedzie pójdziemy na spacer 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 09:53
-
Dzisiaj się chrzciliśmy Mała super grzeczna, nawet nie pisnęła, gdy ksiądz polał ją wodą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 19:41
AHope, Chmurka, Asia000, pap86, Krokodylica, Leeila26, joana, Dave87, ancys85, DarlAa lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Dokładnie rok temu, Drugiego Dnia Świąt Bożego Narodzenia ujrzałam na teście dwie kreski ❤️
A za dwa dni Nasza córka skończy już 4 miesiące ♥️
I dziś pierwszy raz sama przekręciła się na brzuch. I również bardzo dźwiga główkę, jakby już miała za chwilę usiąść.
Mam wrażenie, że robi wszystko tak bardzo szybko. Czas leci jak szalony!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 23:30
Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w innej beczki, jak uważacie w kwestii chodzenia dzieci po domu? Moje 3.5letnie corki biegaja boso-najlepiej bez skarpet nawet. Ortopeda 2lata temu mowil ze tak najzdrowiej. Teraz siostra na mnie siadla ze beda miały platfusa. To samo babka w sklepie z butami mowila ale wiadomo ona chce sprzedać. W necie raczej polecają żeby chodzić boso? 🤔
-
Agnieszka moj prawie 5latek nie zalozy kapci za chiny ludowe. Tylko w przedszkolu. W domu w starpetach a w lato na boso. Ale jak polecaja to nie wiem.. tak na zdrowy rozum to chyba najlepiej na boso no chyba,ze jest juz jakas wada i dziecko ma kapcie ortopedyczne zalecone.moze najlepiej zapytac ortopede przy okazji wizyty dzidzi na bioderkach kontrolnych.
edka85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP ma rację. Mój syn też tylko na boso lub w skarpetkach. A kapcie nosi tylko poza domem. W domu go "parzą"4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Moja starsza córka bardzo długo chodziła po dpmu w skarpetkach, potem oczywiście zaczęłam kupować jej pantofle bo się nasłuchałam bla bla bla.
Młodsza córka chodziła w pantoflach typu paputki, całe skórzane, z miękką podeszwą, bo w skarpetkach się ślizgała. Potem już kupowałam jej zwykłe pantofle.
Do czasu aż była na tyle kumata że zaczęła ściągać pantofle "bo mi przeszkadzają" i skarpetki "bo też mi przeszkadzają".
Starsza nauczyła się od młodszej i w tej chwili obie latają w skarpetkach.
Edka gratuluję chrztu
Moja młodsza córka obchodzi dziś 3 urodziny
Rok temu o tej porze była już po tej stronie brzuszka.
Mój mały rozdarciuch
Wczoraj był tort ze świeczkami i goście. Dzisiaj ma przyjść jeszcze bratowa z dziećmi.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:Dziewczyny, czy wasze maluchy też tak dźwigają główkę do mostku? Ogólnie Agata też zaczęła łapać się za kolana i uda.
P.S. żebyście nie myślały że mąż ją podciąga bo tak nie jest. On miał wyciągnięte ręce a ona się dżwignęła i złapała go za palce 😊
Moja tak dźwiga od miesiąca, od 2 tyg przewraca się na brzuch, łapie zabawki, przemieszcza się wokół własne osi, jeśli ma wałek pod ramionami na brzuszku to podnosi pupę do góry i łapie stopy rączkami. Pytałam lekarza czy wszystko ok i powiedział że tak, że rozwija się prawidłowo.
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też popsuły się po wrażeniach z Świat?
-
Witamy się po świętach! 😄
Nawiązując do postu Ounai, u nas święta były idealnie pod kątem zachowania, organizacji i ,,rutyny". Pewnie jak już to napisałam, coś się popsuje 🙈 nie wiem czy to zasługa tego, że tatuś był w domu? Aż jestem ciekawa jak będzie wyglądał dzisiejszy dzień, póki co jest dobrze - od 8 min już leży na macie bez krzyku! 😅 Kurcze, może to już ten czas, gdzie zacznie się wszystko normować? I już tak zostanie? 😄
Amelcia zaczyna śmiać się w głos, coraz więcej głośnych ochów, achów i zachwytów 😅 -
Kroko spoznione wszystkiego najlepszego 😘
Edka mala slicznie wyglądała 😍
Qunai u nas swieta nic nie zmieniły. Chyba ze na lepsze. Maly okazal sie dusza towarzystwa. Wogole nie przeszkadzaly mu nagle zadne halasy i glosy. Spal w gosciach nawet raz 4 h. A wczoraj bylismy u tesciow i tez mial dluga drzemke w trakcie dnia, ze zdarzylismy spokojnie zjesc obiad.
Jedyna zmiana to nie od swiat a zaczelo sie przed nimi... zeby... eh.. przez nie maly tak sie meczy ze coraz czesciei spi z nami. Dzis nawet spal tylko godzine w lozeczku. Niby moglam go odlozyc ale lenistwo bralo u mnie gore..
Co do rozwoju... to u nas maly zaczal szybko dzwigac glowke, kazdy mowi ze jest bardzi silny i taka nakrecona gadula gugajaca caly dzien.. teraz tez na brzuszku super lezy i widze ze próbuje juz byc na wyprostowanych przedramionach. Tak samo dziwga sie do "siadania". Oczywscie w cudzyslowie bo chodzi mi o te na rekach..
ale np nie widze u niego zbytniej chęci lapania zabawek. Lapie bo lapie ale jakos nie duzo i go to nie jara. Woli np pacac w nie zeby sie ruszaly..
Wogole nie intereuja bo obroty czy kolana itp..
Jedynie ostatnio ciut próbuje podnosić pupe ale jeszcze bardzo nieporadnie.
Takze chyba taka leniwa ale sila kluska z niego 😊Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kroko. Wszystkiego, co najlepsze dla córeczki! ♥️
U nas Święta minęły bardzo przyjemnie i rodzinnie. Mała u każdego zadowolona, nie ważne przez kogo, ważne, że noszona 🙂 spanie w dzień maksymalnie 30 minut, jak zawsze, chyba, że u teściowej na rękach, to spala nawet dwie godziny. Syn też zadowolony, choć chyba ma już tyle zabawek, że każda nowa cieszy go na chwilę, to jest straszne i nie wiem jak z tego wyjść... Choć dostał Chudego z Toy Story, którego narysował w liście do Mikołaja i z tego cieszy się bardzo.
Joana. Wszystkiego najlepszego dla Adasia! ❤️
U nas też dziś Elenka kończy 4 miesiące ♥️
O tej porze, już byłysmy same na sali, a ja nie mogłam się na nią napatrzeć i uwierzyć, że udało mi się urodzić !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 10:55
erre, Audrey, joana, Chmurka, Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Leeila stosujesz dalej debribat? Widzialas po nimbakies pkzytywne skutki u dzidziusia? Pediatra (srednia jest ta baba...) przepisala dzis po mojej informacji o bardzo rzadkim wyproznianiu (bywaloco7dni,ostatnio 3razy bylo co 3dni) i powiedziala,ze poprawi ruchw jelitach i powinno byc lepiej.
Zaczal sie okres wolniejszego przyrostu wagi bo Szymus przeciez duzo je,bardzo czesto zglasza sie do piersi a przytyl od ostatniego szczepoenia tylko 500gram ale lekarka powiedziala,ze jest ok (10centyl). Sprawdzilam ,ze starszy byl w tym samym wieku nawet troszke lzejszy a teraz za 3.iesiace 5lat i na 90centylu
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, od 2 tygodni już nie stosujemy. U nas była duża poprawa, ale Debridat jest raczej typowo na wzdęcia.. 🤷 również były kupki co 3-4 dni i w tym temacie nie pomógł - dopiero czas nam pomógł 😅 Jak u Was z bąkami? 🧐😉 Myślisz, że Szymuś męczy się przez to, że nie robi kupki codziennie? Jeśli nie widzisz takich dolegliwości, raczej nie stosowałabym Debridatu tylko z powodu rzadkich wypróżnień.. 🤷 zresztą on przecież nie jest na to.. ale żeby nie było - nie podważam autorytetu lekarza, rób jak uważasz 🙈
Wszystkiego najlepszego dla naszych 4-o miesięczniaków 😅❤️ no i Łucji oczywiście.. co ze mnie za ciotka!? 🙈Krokodylica lubi tę wiadomość