!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila śliczna panienka;)
Ata nie wiem jak bodziaki bo mam tylko pajace z Sinsay. Dostałam od kogoś ale mi się nie podobają. Przynajmniej te co ja dostałam to słaba jakość. Dziwny ten materiał i okropnie się gniecie. Aleam tylko dwa pajace( dwupak) więc może taka seriaLeeila26 lubi tę wiadomość
-
Ja lubie Sinsay za ich ceny fakt - jakość nie jest powalająca, ale o wiele lepsza od np. Pepco. Jak na takiego pajaca za 10zł przeleci kupa, to jakoś mniej żal.. niż takiego ze Smyka za 50zł
Fajne ubranka i promocje są też w Reserved. Zamówiłam małej welurowe leginsy i ocieplane getry na wczesną wiosne, juz do spacerówki Na roz. 74 -
Chmurka mowisz o pasku, ktory pokazuje ze przesikane? Ja juz na niego nie zwaracam uwagi tylko objetosciowo dotyksm pampka i wiem czy trzebs zmienic. Co do wlosow to u mnie tez rowne 3miechy od porodu i zaczely bardzo wypadac. W koncu to minie a na ich miejsce wyjda babyhair.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Tak mówię o tym pasku:D ja czesem nie wiem czy tam jest i ile. Wiadomo że jak już jest napompowany porządnie to wtedy się eie ale czasem się zastanawiam czy już czy jeszcze nie...
W ogóle to śmieszna sprawa wyszła z tego bo mąż kupił te trójki i założyliśmy małej na noc. I pierwsza pobudka nocna mąż ją wziął na przebranie, patrzy, pasek nie jest niebieski czyli sucho. Druga nocna pobudka ja wstałam. Patrzę, pasek nie jest niebieski czyli sucho. Potem rano ja przebieram i już aż się zaniepokoilam że pasek wciąż nie jest niebieski no bo jak to... Przez całą noc nie było siku?! Ja się przyglądam... A tam nie ma paska wcale.. a pampers pełen;/ heh...
A tak w ogóle to jak często w nocy zmieniacie pampersy dzieciaczkom? Ja to w ogóle mam wrażenie że jak Aniela zrobi siku w pampersa to on od razu jest pełen po jednym siku i dupka jest wilgotna.. w sensie wcale ten pampers nie zatrzymuje tej wilgoci... Właśnie ten fun&fit używamy. Wcześniej byłam z nich zadowolona ale teraz chyba Aniela robi to siku rzadziej ale więcej objętościowo .. -
Chmurka. My mieliśmy jedna paczkę tych z Rossmana i jakoś się nie przekonałam. Mamy teraz z Lidla i są ok. Nie mają tego paska. Dostaliśmy teraz paczkę pampersów soft care 3, mają pasek, ale są większe niż z Lidla i zostawiam na.pozniej lub właśnie na noc zakładam.
Ja nie zmieniam w nocy. Chyba, że jest kupa. Jak się Mala budzi to tylko sprawdzam 'nosem' co tam jest i jak jest ok to karmię i śpi dalej.Chmurka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też nie przebieram w nocy.
I miałam wielkie pozyskiwania pieluch które wytrzymają te 11/12 h... I po wielu próbach znalazłam. MUMY BABY . Są dość drogie. Ok 1.5 zł za sztukę ( rozmiar 3). Ale uwazam że lepiej dać na noc droższa piluche niż potem wszystko zmieniać, prac, prasować... -
My zależy, na pierwsze karmienie nawet nie zaglądam i nie zmieniam bo i dziecka nie budzę. Za drugim macham ile jest objętościowo i tyle. Jak nie ma Full to nie zmieniam, używamy pampers Premium Care rozm 3 i jeszcze nigdy nie przesikała.
Leila, śliczną Amelka 😍
Też widziałam w Reserved fajne ciuszki ale jak z rozmiarowka? To taka typowa czy zawyżone?Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Miałyśmy kiedyś coś mniejszego z Reserved i pamiętam, że było spoko. Czyli raczej typowa. Biorę większe dlatego, że kompletuje powoli garderobę na wiosnę.. później jak przywali kupić wszystko razem, to pójdziemy z torbami 😅 w marcu będę kupować już powoli letnie na 74/80 - oczywiście polując na promocje tak jak teraz 😉
Chmurka i już kiedyś pytała o pampka w nocy i ja wtedy odpowiedziałam 😅 że to zależy czy dziecko mi się wybudzi. Jak śpi, to jej nie ruszam i dociągnie do rana. Jak się wybudzi, to wtedy zmieniam. Ale to jest max. raz w nocy.
Chmurka i Joana - ostatnio było o książeczkach.. co macie? U nas póki co kontrastowe do oglądania 😅 ale bardzo chciałabym zaszczepić w Amelce miłość do książek i wprowadzić tradycje czytania. Dlatego poszukuję i proszę o porady 😅 -
Też już kiedyś biegałam z irokezem.
Ja w nocy muszę zmienić pieluszke przynajmniej raz bo jeśli tego nie zrobię to potem muszę Maksa przebierać całego. Przesikuje pieluchę. A nie lubię mu w nocy zmieniać pieluchy bo się wybudza.
Ja znowu wolę ubranka z pepco niż z sinsay. Chociaż może zależy jeszcze co. -
Leeila mam serie OnoMaTo, mam serie świat maluszka, taką z okienkami. Mam z serii Picia, Pucio zabawy z gestem i dźwiękiem, ppucio uczy się mówić i co robi pucio. Mam książeczkę jest tam kto. Mam kilka z serii Mysia na wsi itd i mam kilka Kicia Kocia i Nunus
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
My pampersy zmieniamy w nocy, ale... to zależy jak jest pelny. Raz zawsze musimy... a ostatnio pora kupy to tez noc 🤦♀️ wiec po niej tez zmieniamy.
Leilq narazie nie mam nic specjalnego, mam rozne kupione przypadkowo w markecie albo na Smyku. Mam np mamy i ich dzieci: na wsi i druga bodajze w lesie. A to trojwymiarowe z lidla. Szczerze zadna mojego serca nie zdobyla.
Teraz planuje kupić mu te male serie Pucia i wieksza jedna, plus rok na ulicy ulicy czeresniowej. I podobno te serie Kicia, o ktorych wspomina Chmurka sa super.
U nas nosimy juz dawno 74, ale mamy juz kilka rzeczy 80. I tez sa juz dobre dla malego.Leeila26 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyDzięki za polecenie pajaców z Sinsay, ale tak przeglądam i nie widzę takich rozpinanych w kroku, a jednak tak najłatwiej zmienic pampersa.
Ja zmieniam tak ok 23, jak karmię na noc i potem do rana juz nie. Uzywamy Pampers Premium Care jeszcze 2 🙈 I jeśli nie pomylę się przy zapinaniu to jest ok, rano mega napompowany, ale trzyma.
Chmurka to potestuj inne pampki, bo chyba nie powinna być ta pupka wilgotna, ja nie zauważyłam przynajmniej.
Z Reserved sa fajne ciuszki, fajne ma.tez Zara. Ja w ogole najbardziej lubię ciuszki z firmy Disney i mamy duzo kupionych wlasnie w Reserved, Smyku i Tesco wlasnie Disneya Glownie bodziaki, ale są fajne, bo ten materiał jest taki grubszy i jednocześnie bardziej rozciągliwy, nie jest sztywny ani nie prześwituje. -
nick nieaktualnyPrzypomnialyscie mi o tych małych książeczkach Pucia,nie zwracałam na nie uwagi, bo Jaskowi tylko te pelne kupowalam, musze nadrobić
Ja tez mam oczami maluszka, kontrastowe, fajne, ale juz na pozniej sa Disneya z cyklu Moj pierwszy elementarz, pierwszy rok.
Fajna jest Moje pierwsze 100 slow.
Hitem jest tez księga dźwięków, ale nasza sie rozpadła.
Onomato, mam tez kilka z połyskującymi stronami, rozne faktury, itp. Okienka.
-
Kurcze tak czytam jakie rozmiary nosza wasze dzieciaczki i zastanawiam się jak to możliwe 🤔, moja już dawno nosi 74 a pajace i body 80. Ale w sumie ona jest z połowy sierpnia i jest kluseczka wiec moze dlatego 😂. Pampersy 4 już kupuje bo z 3 kupa uciekała.ja w nocy zmieniam jak jest mocno pełna bo szkoda mi jej wybudzac. Od urodzenia uzywam dady i jestem zadowolona.
-
Ja w nocy nie zmieniam pieluchy, no chyba że kupa jest i to wychwycę 🙊 przy mega zasikanej pieluszce nie ma wpadek więc nie wybudzam dziecka, używamy pampers premium car.
Chmurka też polecam jak Natalii przetestować inne firmy 😉
Ja mam dużą słabość do książek 🙉 moje upchałam do szafy, za wieszakami 🙈🙊 a dzieci oprócz półek mają całe parapety w książkach.
Syn uwielbiał jak był mały "śmieszne wierszyki" polecam
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/222869/smieszne-wierszyki
Klasyka- zna je na pamięć do dziś😁
Joana "Ulica Czereśniowa" jest super!!
Z tego typu książek polecam "Rok w lesie" (link poniżej) 😊 jak Cię zachwyci to jest dużooooo innych części 🤪
https://youtu.be/y_dr3Q2iDYc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 02:12
joana lubi tę wiadomość
-
Agnieszka dady z tego co kojarzę są mniejsze niż pampersy dlatego używasz 4 my jeszcze jedziemy na 3 bo zostało mi prawie 3 opakowania plus pół paczki pieluchomajtek ale następne zamówiłam już 4.
Maks też jest duży w porównaniu do swoich sióstr, one mając 3,5 miesiąca zaczynały rozmiar 68, on zaczyna 74. A waga urodzeniowa identyczna jak u młodszej córki. -
Dziewczyny, muszę wam się wyżalić. Pisałam wam że u nas zw spaniem w nocy jest masakra, od kilku dni jest pobudka co godzinę, zwykle musze wtedy lulaćprzez co plecy już mi pękają no i w sumie nie śpię bo co zamknę oczy to Agata już płacze. Dzisiaj też była taka noc. Z tym że w pewnym momencie nie wytrzymałam i krzyknęłam na nią. Ja nie wiem co myśleć, nie wiem czy może coś mi w psychice się dzieje, przecież to nie jest jak wina a ja na nią krzyczę. Jestem fatalna matką, po prostu nie mogę sobie wybaczyć tego. Oczywiscie od 6 nie chce już spać i mąż wziął Agatę na dół i kazał mi się przespać. Teraz weszłam na dół, uspałam małą i płacze z wyrzutów sumienia 😟🥺 zawsze mówiłam że nie będę krzyczeć na swoje dzieci a tu takie coś.