X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey takie chwile sa normalne. Tak jak dziewczyny pisza. Co do nocek to i u nas hardkor bo Szymus sie jie budzi tak do otwartych oczek ale zaczyna sie wiercic, steka, poplakuje i bywa,ze od 3rano to co 15min musze podawac piers bo on w nocy smoka nue toleruje tylko z piersi robi sobie smoka i przytulanke.. wiec przybijam pione z Wami mamuski. W dzien sporo marudzi bo nie chce lezec ani na brzuchu ani na plecach tylko chce zeby go nosic :/ co do rozmiarow to nosimy68. Na 74 to jeszcze daleko, pieluchy rozmiar 3 ale tez na udkach sie odznwczają ale 4byly by za duze. Nie wiem kiedy wejdziemy w 74 a to rozmiar, ktorego nie mam w ogole jeszcze.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, dzięki 🙂 ja ogólnie dużo czytałam i teraz nasze dzieciaki mają regres snu spowodowany skokiem rozwojowym trwającym 5 tygodni. Mam ogromną nadzieję że wtedy się polepszy. U nas jest to samo, nie jest obudzona tylko przez sen jeczy , płacze, wierci się aż do płacz. Czasem pomoże smoczek ale czasem nie i wtedy na ręce. Ogólnie najlepiej na rękach ale tak nie dam rady po prostu. Nawet próbowałam przenosić do nas do łóżka ale z marnym skutkiem, nie robi jej to czy to jej łóżeczko czy duże łóżko 🤷‍♀️ tylko rano biorę ja do łóżka z czystego lenistwa bo nie chce mi się co 5min wstawać smoczka podawać

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ancys nawet nie wiedzialam 🥰 tez fajny pomysl.

Boze ile ja dalabym zeby byla jak piszecie ze to jakiś regres snu.... to juz moj prawie 5 miesiac nie spania prawie. Wykoncze sie tym wreszcie.....
    Jeszcze jak maly juz serio duzo umial sam pplezec i porobić w dzien to teraz znow tylko raczki.... ba jakos radar ma ze ja opuszczam pomieszczenie i ryk jest.....

Agnieszka u nas to samo wiekszy rozmiar wymusza tez brzuszek 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 20:24

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, zdrówka dla męża, ale bym się zestresowała sytuacją 😔

U nas starszak dostał na święta kilka prezentów Czu Czu i są mega 😀 W ogóle świetnie wykonane.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez jaj, żeby był regres snu to najpierw musi być jakiś progres nie. :P

Leeila26, AHope, Pogoda, ancys85, DarlAa lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ale moze u nas po tym niby regresie tak beda spaly ze hoho za te wszystkie tygodnie nie spania 😅

Dzieki dziewczyny za cieple slowa...❤

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa zapewne :P

joana lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) moje dziecko właśnie się obudziło:D

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko uwielbiam te Twoje jednozdaniowe ,,wtrącenia" hahah :D <3 chociaż kwiat lotosu, to też mnie dzisiaj poskładał :D to ja nie pytam też i dużo zdrowia dla Was!

Joana dużo zdrowia dla męża, trzymaj się kobieto ze stali i złota !! :D

Mnie podpięli do oxy przy jakiś 3-4cm rozwarcia. Bardzo szybko skoczyło na 7/8cm ale później już nic nie dawała pomimo zwiększenia dawki. Swoją drogą jakoś śmiesznie wywołują ten poród przy cukrzycy ciążowej, tak w termin? :D Wydawało mi się, że to conajmniej jakieś 10 dni wczesniej..

Chmurka, może Anielka za późno ma ostatnią drzemkę? Ja ostatnio tak od 17 staram się nie kłaść Amelki (albo inaczej - staram się, żeby o 17 obudziła się z ostatniej drzemki :D) Czasami padnie tzn. uśnie nawet w pozycji przodem do świata po prostu podczas noszenia.. no to wtedy wiem, że będzie lulanko o 22. Ale najczęściej się udaje ją przetrzymać tak do 19:30. No i powiedz jej, że noc jest kurcze, no! :D Ja tak do mojej mówie, jak jej się zbiera na pogaduszki o 2:00 ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Leila myslalam, ze tylko ja tak mowie Adasiowi, np jest noc, w nocy spi sie. No Ty mozesz spac i jesc. Ale nie wolno plakac i budzic taty, bo rano idzie do pracy. I uwierzycie, ze w nocy nigsy nie placze? 🤣 co najwyzej po ciuchu mnie meczy 😅
    Albo w nocy w weekemd mowie: dzis jest weekend. W weekend nie wstaje sie o 5, tylko musisz dac pospac rodzicom dluzej, bo tatus musi pdespac pobudki jak chodzi do pracy. Czyli musisz dac pospac co najmniej do 7, a najlepiej to poprosze 9. I rzeczywiscie daje sie przeciagnac go czasem cyc- spanie do 9 🤣 a pozniej to budzi sie i tylko zabawa.

Chmurka pjona. Moj zasnal o 19.30 i pobudka o 22 🤦‍♀️ ale na szczezcie juz spi. Ciekawe ile 🤷‍♀️ i u mnie to nieproblem poznej drzemki, bo u nas ogolnie sa 2 tylko w trakcie dnia. Turbo... po 15 min. A tak to tylko zabawa i raczki..... czemu moje dziecko uwaza ze sen jest dla slabych? 😅🤦‍♀️

Pogoda lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Kroko uwielbiam te Twoje jednozdaniowe ,,wtrącenia" hahah :D <3 chociaż kwiat lotosu, to też mnie dzisiaj poskładał :D to ja nie pytam też i dużo zdrowia dla Was!

Mnie podpięli do oxy przy jakiś 3-4cm rozwarcia. Bardzo szybko skoczyło na 7/8cm ale później już nic nie dawała pomimo zwiększenia dawki. Swoją drogą jakoś śmiesznie wywołują ten poród przy cukrzycy ciążowej, tak w termin? :D Wydawało mi się, że to conajmniej jakieś 10 dni wczesniej..

Chmurka, może Anielka za późno ma ostatnią drzemkę? Ja ostatnio tak od 17 staram się nie kłaść Amelki (albo inaczej - staram się, żeby o 17 obudziła się z ostatniej drzemki :D) Czasami padnie tzn. uśnie nawet w pozycji przodem do świata po prostu podczas noszenia.. no to wtedy wiem, że będzie lulanko o 22. Ale najczęściej się udaje ją przetrzymać tak do 19:30. No i powiedz jej, że noc jest kurcze, no! :D Ja tak do mojej mówie, jak jej się zbiera na pogaduszki o 2:00 ;)
    W szpitalu jest od pon czyli 4ni przed terminem już był balonik 2 próby oxy z przerwami i nic

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

A ja z cukrzyca miałam się stawić 5 dni przed terminem

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też przez Was przepadłam na Reserved 🙈 koniec zakupów na jakiś czas 😀
    Mówicie tak o regresie snu, a u nas odpukać od kilku dni jest lepiej. Zaczelam kłaść Tosia na gorze w lozeczku juz ok 20-20 30 (wczesniej robila sobie drzemkę na dole i szla spac o 23).
    Na razie jakos to funkcjonuje, ale też oststnią drzemkę 39 min mamy 16-17. I potem 19 kapiel, 19 30 jedzenie i albo zasypia od razu, albo lulam ją i do łóżeczka. Co prawda pozniej chodze do niej po 2-6 razy 😂 ale to na 5 min i spi dalej. Potem kolo 23 jest zmiana pieluchy i karmienie i jako tako spi, nad ranem kolejne karmienie. Mam nadzieję, że nam sie to nie pogorszy.
    A kiedy przypada ten dlugi skok?

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas właśnie dzisiaj taka z wspomnianych wcześniej nocy.. 🤦 pobudka o 1:30. Cycek, pampers, tulenie przy cycku.. myślę - dobra, polulam, będzie szybciej. Lulałam godzinę. Teraz właśnie odłożyłam i mówię do niej: Jest noc. Albo uśniesz sama, albo po prostu nie będziesz dzisiaj już spać. Dobranoc 😂

W międzyczasie obudził się mąż z okropnym bólem głowy.. jak na złość w domu żadnej tabletki przeciwbólowej. Nie miałam serca mu powiedzieć: no sorry, męcz się, nie mamy nic przeciwbólowego 😔 Dałam mu tran (że niby podobny do Ibupromu max sprint.. 😏😉) 😂😂 Zasnął po nim w przeciągu 5 minut. Myślicie, że złamałam przysięgę małżeńską a zwłaszcza tą linijkę o uczciwości? Myślicie, że tran może działać przeciwbólowo? Zresztą.. jak mu się rano będzie odbijać rybami, to może sam się zorientuje 😂😂 Ja chyba nie jestem normalna 🤦😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 03:01

Chmurka, Pogoda, ancys85, AHope, pap86, DarlAa lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila 😂😂😂
    W sumie moj tez by nie poczul w nocy, ze śmierdzi rybą, a podobne są bardzo 😀 Grunt, ze pogło 😀
    Ja to jestem taka wredota, ze dlugo bym się z tego smiala 😉
    A nocki wspolczuję... U nas już 5 nocka ok, w sensie moj test sie sprawdza.
    A zainspirowałam się Wami, bo pisalyscie dokladnie, o której dzieci ida na drzemki i uswiadomilam sobie, że u nas nie ma takiego sztywnego cyklu dnia, wiec zaczelam spisywać caly dzien, co kiedy robimy i juz po kilku dniach zauwazylam zaleznosc. Bardzo mi to pomoglo w regulacji drzdmek popołudniowych, zeby nie byly za blisko nocnego snu.
    Ale boję się, że zaraz przyjdzie ten słynny regres...

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Leeila. Moje dziecko ma drzemki co półtorej godziny. W idealny dzień ma drzemkę o 19.30 do 20 i potem koło 21.30 już ja zaczynam usypiać i o 22 już śpi. Nie ma opcji jej przetrzymać bo jest ryk nie z tej ziemi, wyginanie i łzy jak grochy. A nawet jak ja przetrzymam i padnie o 20 to wstanie o 20.30;P wczoraj usnęła o 21.20 i obudziła się o 21.55;P bo potraktowała to jako drzemkę. I nic już nie daje ponowne lulanie. Koniec drzemki i dupa. Kolejny sen za kolejne półtora godziny( i tak dokładnie było, usnęła o 23.30). Ja już próbowałam wszystkiego. Każdy sen który nie zacznie się jak najbliżej godziny 22 to tylko drzemka która kończy się po pół godziny;P

Ona ma drzemkę np o 16.30 do 17 potem o 1 potem 18.30 i o 20 do 20.30;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 08:32

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po półtorej godziny pada niemal w każdej pozycji i w każdym miejscu. Jestem w stanie ja przeciągnąć maks pół godziny... Ale tak jak mówię... Nic to nie działa... Jak nachodzi jej czas to się do mnie przytula i sobie śpiewa( skrzeczy i tak zasypia). W nocy budzi się ostatnio 2-3 razy ale zje i śpi. Więc w nocy idealnie ogarnia że jest noc. Tyle że dla niej noc zaczyna się po 22.
    Już nawet próbowałam kłaść się z nią. W sensie że jak usnęła o 21 to ja już kładłam się z nią do łóżka ( bo śpi z nami). I dalej dupa. 21.30 oczy jak 5 złoty i gadaaaamy. I mam do wyboru albo z nią gadać przez półtorej godziny albo przez tyle samo czasu próbować ja usypiac

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle Leeila jesteś niesamowita z tym tranem:D nie wpadła bym na to;P
    I jak mąż? Dowiedział się w końcu czy nie uświadamiasz go?;P

Leeila26 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dokładnie najpierw powinien być progres zeby był regres 😅

Leeila umarłam 😂😂😂😂 tran zamiast ibupromu 😂 pytanie czy tran pomógł czy ściemniał po prostu 😜

Był taki moment ze nasz Julson po kąpieli szedł na drzemkę bez cyca. Później cyc i spanie minimum 2h wiec wieczory od godz 20 były w miarę luźne. Ale teraz nie dość ze po kąpieli nie chce spać, to po pokapielowym cycu są śmieszki heheszki i pogadanki 🤷🏼‍♀️ I nawet jak usnie to długo nie pospi, jego sen ostatnio trwa max 1h w porywach do 1,5 h. Wczoraj już położyłam się przed 22 bo dużo marudził w ciągu dnia i byłam zmęczona. To był dobry pomysł bo mimo ze się trochę przebudzal to kilka godzin snu się uzbierało :)
    Rytm u nas powoli zaczyna się układać. Drzemka na jakieś 30 minut jest w okolicach 17, 17.30 cyc i o 19 kąpiel. Tylko, ze wczoraj była turbodrzemka na rękach po 16.30 i po 18 mu się przysnelo na 15 minut. Czasem nie da się przetrzymac bo tak marudzi.
    Słodkie jest to ze rano koło 7 się budzi na dobre i sobie guga 🥰 nieważne ze oczy mi się kleją i spałabym jeszcze godzinę conajmniej 🤷🏼‍♀️

Materiał z reserved jest fajny, ale body są tak wąskie ze ubrałam raz i ledwo ściągnęłam z tego mojego pulpecika 🤦‍♀️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila łał, łał i jeszcze raz łał 😂😂
    Łał należy się także Twojemu mężowi, za to że się nie zorientował 😂😂

‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ