!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała jeszcze śpi o tej porze 🤪 U nas chyba już po skoku. Bo jadła tylko dwa razy w nocy - o 2 i 5. A spać poszła ok. 20. W ogóle ja pilnuję stałej pory kładzenia małej wieczorem - codziennie między 19.30 a 20.00. I być może po prostu do tego już przywykła.
Pogoda lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Leeila w "realu" też ponoć często jak coś powiem to można się zesikać.
No ale i tak zdziadziałam. Strasznie frustruje mnie zachowanie młodszej córki, to jest taki mega ciężki przypadek. Odkąd się urodziła ryczy i wrzeszczy, taki typ. Np. ostatnio nie chcechodzić do przedszkola, tak rano ryczy aż się zachodzi. Kiedy przychodzę po nią do przedszkola płacze bo za szybko. Ogólnie płacze o wszystko. To jest strasznie dołujące.
Jeśli dodać do tego fakt że tak naprawdę nie śpię od 6 lat i męża z którym mam ochotę się rozwieźć to ciężko zachować pogodę ducha.
Wczoraj miałam ochotę usiąść i się rozryczeć.
Akcja z tranem dobra 🤣🤣🤣Ptysio lubi tę wiadomość
-
Nie zorientował się. Ja też nic nie mówię, bo już mi nie zaufa 😂😂 chyba po prostu zasnął i zapomniał, że głowa go boli 🙈
Skoro regres jest po 4 miesiącu, to ja nie wiem co u nas teraz jest (bo wątpię, że zaczyna się zaraz z dniem urodzenia 😅) i już się boje. Będzie jeszcze gorzej? To jest normalnie jak w kalejdoskopie.. jednej nocy jest ok, innej masakra 🤦 dzisiaj cycek w nocy dosłownie milion razy. Wstała ostatecznie o 8, padła teraz i to z takim rykiem, że masakra.. ciekawe ile pospi.
Chmurka my jakiś miesiąc temu miałyśmy tak samo z tym spaniem, pisałam o tym nawet. Teraz Amela postanowiła to zamienić na drzemki nocne. 😅 -
U nas zdecydowanie regres, bo spanie było fajne a teraz jakby ktoś dziecko mi podmienił 🤣 dlatego liczę i wmawiaj sobie że to skok i minie. Bo w końcu minie no nie?🤣 ale z jaką premedytacją będę budzić do szkoły to już to obmyślam 😋
Leila, zło wcielone w Tobie siedzi, idź się wypowiadać że dałeś mężowi placebo 🤣
Edka, my też kładziemy spać w tej porze od urodzenia i nie zmieniliśmy nawyków, cały czas ten sam rytm dnia więc liczę że to skok 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 11:22
-
Kobietki jaka jest rozmiarówka w primarku? I jakość? Bo wynalazłam 7pak body w dobrej cenie i nie wiem czy warto czy nie
Audrey lubi tę wiadomość
-
Leila padłam 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja już o skokach nie wspominam u młodej nawet🤣 Przy ostatnim skoku mówię do męża, że młoda szaleje bo pewnie ma skok rozwojowy, a on w śmiech, że nasze życie od 5 lat to jeden wielki skok rozwojowy 😅 (u młodego każdy skok i okresy buntów były bardzo widoczne i dały nam w kość, więc już mnie nie dziwi to co z młodą dzieje...tzn inaczej, podchodzę do tego spokojniej niż przy młodym, gdzie musiałam domyślać czy to to czy po prostu gorszy dzień).Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Kobietki jaka jest rozmiarówka w primarku? I jakość? Bo wynalazłam 7pak body w dobrej cenie i nie wiem czy warto czy nie
My na codzień mamy primark, ogólnie rozmiarowka ani nie zawyżona ani nie za duża. Bawełna ok, po praniu niby też ale wydaje mi się że po kilku pytaniach ta bawełna jest już gorszą, jedne się kurczą. Na pewno ta bawełna nie ma porównania np do smyka. Ale na codzień ok. Mi znajoma przyszła prosto z Irlandii, 7szt chyba za 35 zł.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:My na codzień mamy primark, ogólnie rozmiarowka ani nie zawyżona ani nie za duża. Bawełna ok, po praniu niby też ale wydaje mi się że po kilku pytaniach ta bawełna jest już gorszą, jedne się kurczą. Na pewno ta bawełna nie ma porównania np do smyka. Ale na codzień ok. Mi znajoma przyszła prosto z Irlandii, 7szt chyba za 35 zł.
Znalazłam na marketplace za 49 plus wysyłka wiec chyba nie tak super tanio chyba wole używane hm, bo materiał jest fajny i rozmiar mi odpowiada. Z krótkim rękawem nowe teraz znaleźć to graniczy z cudem -
Dziewczyny czy jest tu jakaś mama która rozszerzała dietę metodą blw? Zaczęłam czytać książkę bobas lubi wybór i mimo że podoba mi się w sumie nie ta metoda to... Jakoś jest we mnie niezgoda na niektóre rzeczy... Serio od początku tylko kawalki? Serio nie karmi się w ogóle łyżeczka? Kaszki i zupki ma samo od pierwszych chwil jeść? Ale jak? Ręką? Łyżka?... Nie widzę jakoś tego...w sensie tych początków blw..
I niektórych dan... -
Uf, śpi. Ciekawe jak dzisiejsza noc.. chociaż udało mi się dzisiaj trochę odespać w dzień 😉
Chmurka ja planuję łączyć łyżeczkę i blw, blw oczywiście trochę później. Jak matka oswoi się z zakrztuszeniami 😅 Przeraża mnie to, ale trzeba będzie się przemóc dla dobra dziecka.. 🤷 Blw nie eliminuje całkowicie łyżeczki. I też planuje zacząć od 1 marca 😉💪 Będziemy tydzień przed ukończeniem 6 miesiąca. Także startujemy razem! 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 20:40
Chmurka lubi tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Pozdrawiamy z gór 🏔️
Chmurka, ancys85, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Chmurka, ja przy starszaku stosowałam blw i nie używałam łyżeczki od początku, nie dawałam kaszek czy przecierów i to był strzał w kolano, bo jak serio była już potrzeba konkretnego jedzenia i np. jechaliśmy na wakacje, to za nic w świecie nie chciał jeść kaszek czy papek i dań ze słoiczków 🤦 Także tym razem będę równolegle stosować łyżeczkę i kawałki.
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Obudziła się po 30 min snu.. ostatecznie o 23 wjechał Pedicetamol, darcie nie z tej ziemi (oszczedziłam córce próby tranowej - takie eksperymenty tylko na ojcu 😉). Nie wiem o co chodzi.. czy dziąsła, czy brzuszek, czy po prostu ,,mamo pomocy, nie mogę spać" 🤷 mam nadzieję, że chociaż noc będzie względna 🤦 zwariuje z tym ,,nie spaniem" 😵😵
-
Chmurka, pewnie już to znasz:
https://alaantkoweblw.pl/jak-nauczyc-jesc-lyzeczka/
Myślę, że rozbiję na osobne posiłki, raz będą same kawałki, a raz same papki, żeby dziecko mogło każdą z tych metod "obczaić" na spokojnie.Chmurka lubi tę wiadomość