X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maks też serdelek, już mu zakładam 74 🙈

I wydaje mi się że ruchowo dość szybko się rozwija tylko zdecydowanie za mało czasu spędza na podłodze żeby ćwiczyć.

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Eskimoska Wiktoria ❤️

b994664b9793.jpg

Chmurka, erre, Audrey, Leeila26, Pogoda, ancys85, pap86, joana, edka85, Krokodylica, Ptysio, Asia000, DarlAa lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam. Nie weźcie mnie za skąpca. Absolutnie nie chce oszczędzać na dziecku ale... Jak wiecie przez moje problemy z bólem piersi czasem zdarzało mi się dokarmiać butlą. Kupowałam takie saszetki bebilonu. Jakiś czas temu uznaliśmy że skoro raz na jakiś czas wjeżdża butla to kupimy duże opakowanie. Kupiliśmy i otworzyliśmy je 10 listopada. Użyliśmy raz i dwa dni później pediatra nakazała nam dietę bezmleczna. Od tamtej pory mleko stoi w szafce w zamkniętym pudełku. I teraz pytanie. Czy jeśli się okaże że uczulenia jednak nie ma to czy mogę to mleko podawać raz na jakiś czas? Czy nie? Bo na opakowaniu jest napisane że po otwarciu opakowania należy zużyć w ciągu 4tygodni... I nie wiem czy wyrzucać to mleko w takim razie?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda Juluś to już kawaler:D ekstra chłopak i jakie ma fajne włoski;) no mega poważny mężczyzna ;)

Dave jaki słodziak ten eskimosek;*;*

My jutro mamy szczepienie( czy ktoś jeszcze przeżywa to tak jak ja? Normalnie aż brzuch mnie boli na myśl że Anielke będą kłuć i będzie płakać biedulka.. mam jakiś taki wewnętrzny wyrzut że ona mi tak ufa a ja ją pozwalam tak"krzywdzić". ( Oczywiście wiem że to dla jej dobra itd ale tak jakoś mam;P wiem głupie;P) ale jutro dowiemy się ile waży moja panna:D

Moja gwiazda ostatnio tak spala:P

efd9c04de857.jpg

Pogoda, ancys85, Krokodylica, Ptysio, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, ja też tak mam. Właśnie sobie tydzień temu przed szczepieniem uświadomiłam, że mnie skręca że stresu. Myślałam, że już będę po starszaku zaprawiona w bojach, ale nie... Chociaż może to dlatego, że pierwszy raz bez męża byłam 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 17:50

Chmurka lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre w takim razie łączę się w stresie ;*

erre lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, pokaż Amelke bo na zdjęciach z sesji nie było widać postury 😀

Chmurka, ja też tak się stresuje, my mamy za tydzień. Za tydzień też wizyta u fizjo innego. Już przez tel babka wydała mi się ogarnięte, bo chciała nas najpierw w dniu szczepienia, jak powiedziałam że mam tego dnia szczepienie to od razu powiedziała że nie chce wtedy Agaty w dniu szczepienia, że ona potrzebuje spokojnego dziecja na wizycie, w sensie wiecie, takiego nie poszczepiennego 😅 czyli odwrotnie tego co było u tamtej fizjo

Chmurka, my co prawda używamy 1kg mleka w 10dni więc nie mam tak że zostaje, ale jeśli było w suchym, dobrze zamkniętym i ciemnym miejscu to spokojnie bym zużyłam. I n
    Wcale nie jesteś złotówa, dziecko kosztuje, mleko też, u nas opakowanie 57zl więc niemało, na miesiąc wychodzi około 200zl, więc nie wyrzucałabym mleka skoro jest dobre. Zresztą na opakowaniu muszą napisać datę do spożycia po otwarciu a wiadomo że w przypadku dzieci jest to bardziej rygorystyczne.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma może drętwienie rąk / ręki od noszenia dziecka plus bóle w nadgarstkach ? Do tego ból kręgosłupa od spania na boku więc domyślam się że też od tego może drętwieć lewa ręką bo na lewym boku akurat śpię

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka dobre pytanie.. ja też mam otwartą puszkę z mlekiem, ale w sumie użyte tylko kilka razy we wrześniu 😂🤦 nie wpadłam jeszcze na to, że powinnam je już wywalić. A chyba powinnam.

Wasze dzieciaczki teraz mają 2 dawkę? Bo my idziemy 13 grudnia na trzecią dawkę 6w1. Też się zawsze boje, ale może nie tak bólu i płaczu (Amela to twarde babsko 😅👍) tylko NOP. Noc po szczepieniu zawsze czuwam, nie spie 🤷

Jutro wrzucę zaktualizowaną Amelcie, bo przecież 7 - nasz dzień! 😅😉

P.S.
    Chmurka a ty dokarmiasz Anielke innym mm? Niż to, które masz otwarte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 19:03

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila my.mamy z listopada to mleko.. i co? Wyrzucasz? Mi by się czasem przydało nakarmić ja butlą bo czasem się zdarzy że mnie cycki bola jak mnie za mocno ściska. No i 'w terenie' ona nie chce cycka na siedząco...

U nas będzie druga dawka. I druga dawka pneumokoków.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ja dokarmialam bo miałam tak sutki zmasakrowane. Odkąd mieliśmy odstawić nabial to nie dokarmialam tylko zaciskalam zęby z bólu. Potem trochę ten ból przeszedł i było ok. Ale ostatnio dziąsła ja swędzą i mnie jak gryzak traktuje:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam opakowanie bebilonu użyte tylko na jedna butle we wrześniu. Ale boje się uzyc i chyba wyrzucę... albo sobie do kawy wsypie 😆
    Ja samego szczepienia się nie boje, bo Julson już tyle razy płakał, ze płaczu się nie obawiam, bo to trwa na szczęście krótka chwile. Ale tak jak Leila obawiam się NOP i obserwuje go bardzo po szczepieniu. Do tej pory za każdym razem coś się działo, ale do ogarnięcia. Może teraz nic się nie będzie działo.
    My w przyszłym tygodniu mamy 3 dawkę 6w1.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica kolanka już były ale siusiaka nie pamiętam 🤪 Maksio jako pierwszy z "naszych" dzieciaczków go odkrył 🙊🙈

My nosimy duże 68 i 74.

Chmurka znając siebie to ja bym to mleko wyrzuciła.

My też jutro się szczepimy a potem pakuję walizki i jedziemy na parę dni w góry 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 19:54

Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie mleko modyfikowane otwarte i juz powinno isc do kosza i ostatnio zastanawialam sie czy wyrzucic i pomyslalam,ze wyrzuce a potem pojechalam do optyka i zeszlo mi sie tam dluzej niz myslalam i mąz zrobil mu to mleko bo byl glodny choc obok byla kupiona pojedyncza saszetka 🙄 no ale wypil w sumie tylko 50ml-moze mu nie smakowalo haha. Ja mysle,ze jesli naprwde rzadko ma wjechac mm to lepiej saszetkę niz to otwsrte bo jednak nie bez kozery producent pisze zeby zuzyc bo moze sie cis ulatnia czy po prostu psuje.
    Co do rozwoju ruchowego to u Szymiaka tylko to przekrecanie nw boczki samemu, bardzo ladnie lapie juz zabawki oraz w lezeniu na brzuszku sobie lapie te przed nim, dlugo wytrzymuje na brzuszku (po15-20min jak ma humor), naciska guziki w karuzeli zeby zmieniac muzyke :D no i glowke ciagnie i najchetniej to chcisl by jiz siedziec na prosto 😯 jak go doslownie na pare sekund tak posadze to taki szczesliwy,ze zaczyna gadac! A jak na pollezaco to zapiera sie stopami i krzyczy :/
    Przez swieta mi go mąz i rodzina roznosila bardzo i teraz powrot do rzeczywistosci bo ja jednak chce go na podlodze-ma sie cwiczyc. Nie kupilam mu jeszcze tej maty z pałakiem w konczu bo mam pozyczony babygym ale go to nie interesuje tak za bardzo chociaz wieszam mu jego rozne zabaweczki.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja chyba wywalę to mleko. Jakby to było zwykle mleko w proszku np. do ciasta, które jest otwarte 2 miesiące czy tak jak w moim przypadku 4, to też bym się zastanawiała czy je użyć, a co dopiero dla dziecka jakby nie było.. chociaż szkoda, bo to prawie 60zl. Kupię że 3 saszetki w rezerwie i niech leżą. Chociaż ja bardzo chciałabym przeskoczyć etap butelki i mam nadzieję, że nam się to uda.

Pap ja myślę, że nie ma sensu już kupować maty z pałąkiem. Tym bardziej, że macie baby gym. Za 2-3 miesiące to ciężko będzie te nasze maluchy w miejscu utrzymać, bo będą się starały przemieszczać i nie wiem czy wiszące zabawki będą atrakcyjne 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wywalajcie mleka tylko zróbcie z niego masę do andruta. :)

Ancys haha u Maksa teraz siusiak to główne zainteresowanie podczas zmiany pieluchy i kąpieli. :P

ancys85, Dave87 lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andruty? Nigdy sama nie robiłam... trudne? Jakis sprawdzony przepis?

Wy tak o tych rozmiarach i się zmartwiłam. U nas jeszcze 62. A za kilka dni strzela 4 miechy. Choc wydaje mi się mój maluch spory.

U nas tez Michałek siusiaka i kolanka już znalazł. Na brzuszek już się przewraca prawie bez pomocy.

Glowkuje właśnie na kiedy zaplanować rozszerzanie diety.bo u nas kp i mm to tak mniej więcej po 50%. A Wy jakie macie plany?

Mam ogromny problem z włosami. Od jakiegoś czasu wypadają w zastraszającym tempie...normalnie po prysznicu to garciami wyciągam tak w sensie doslownym. Macie na to jakiś sposób?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio i nas tez 62, ale powoli zakładam juz 68, zwlaszcza pajace, bo Tosia dluga. Za to jest szczupla i muszę szukać wąskich ubrań, bo niektóre na długość ok, a sa za szerokie i ma np. duzy dekolt i bez sensu, bo zimno.

Ptysio lubi tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu w sobotę będą pajace. Kupię dla małego i starszaka, więc mam nadzieję, że mnie nie rozczarują 🤪

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, mi też wypadają garściami 😔
    Po pierwszej ciąży używałam szamponu+odżywki Dermena i wypadanie znacząco się zmniejszyło.

Ptysio lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ