X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez one srednio smakują ;) ale wiadomo, nie ma przypraw, soli. Ja mojemu tez robilam bez przypraw. Tez gotowałam trochę sama, a troche sloiczki. Ale wlasnie cenię sobie bardzo takie zlozone obiadki, typu rybka z ziemniakiem i fasolką czy kalafiorem. Albo cielęcina, itp.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilosci snu ma dobe to mysle,ze moj Szymus zdecydowanie 16 a moze i 18hspi ale musiala bym policxyc dokladnie (dzis to zrobie z ciekawpsci). Na nocny sen idzie ok19, poerwszy cycek kest kolo 22 a potem to juz zgorki.dzisbylo co2h alr zwykle.jest w huk czesciej. Wczoraj przygptowalam lozeczko do spania Szymkowi i mialam postanowienoe,ze bede go odkladac tam spac zeby sie uczyl ale..tak mi sie dobrze spalo,ze tylko karmilam i zasypialam wiec znowu spal z nami
    Haha

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bratowa mówiła ze te słoiczki wszystkie smakują tak samo mimo że na opakowaniu są cuda napisane. I że bez względu czy to cielęcinka z fasolką i ziemniaczkami czy króliczek z marchewką i groszkiem to smak prawie taki sam.:P ale nie wiem bo ja nie próbowałam;P
    Ale generalnie tak jak mówicie to podobno HiPP i babydream są spoko. Tylko na to słodzenie trzeba uważać;)
    Ja póki co planuje to blw więc słoiczki mi potrzebne nie będą. Mam plan dawać jej po prostu to co my jemy tylko dostosowane dla niej ;P zobaczymy jak to w teorii wyglada

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP to u mnie tak samo .. co wieczór mam mocne postanowienie że będę ją odkładać ale ona zasypayprzy cycku... Ja też i tak sobie śpimy;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj zasnęłam nie wiadomo kiedy, mam wrażenie, że szybciej jak Amelka bo nie pamiętam momentu, w którym ona zasnęła 😂🙈 Z tymi słoikami to ogólnie trzeba uważać i czytac składy, bo czasami różne cuda się zdarzają :/ a Bobovita? Ma ktoś jakieś opinie? No i Gerber ma teraz tą nową serię ,,organic" składowo jest super, ale jak mówicie, że to że zgniłych warzyw.. 😂
    Chmurka od czego planujesz zacząć przy blw?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila jeszcze nie wiem bo nie rozmawiałam na ten temat ani x położna ani z pediatrą ale czytam teraz książkę "bobas lubi wybór". I zarówno tu jak i na stronie alaantkoweblw i szpinakrobible jest informacja że nie ma znaczenia od czego się zaczyna. Żeoze być to co się je tego dnia na obiad tylko bez soli. I W nie trzeba wprowadzac pojedynczo tylko można kilka rzeczy ma raz... Podejrzewam że zacznę od ziemmiaczka marchewki i brokuła. Bo to trzy różne smaki i trzy różne kolory to ciekawe będzie i coś Anielcia wybierze do spróbowania może.

Leeila26 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałek dzisiaj kończy 4 miesiące!!! Ale ten czas leci. Tak patrze na niego przy karmieniu i oczom nie wierze jakie duże juz dziecko mam.

Przy starszaku tez raz gotowałam raz słoiczek. Głównie to były hipp bo kupuje tez mleko hipp i jakoś tak zaufanie miałam bo z melka jestem bardzo zadowolona. Wiem ze dziecięce produkty maja dobry marketing i nie ma to dużo wspólnego z rzeczywistością Ale nie spodziewałam się ze aż tak źle... myślicie ze wszystkie firmy? Ehhh ogólnie ta żywność teraz to już nie to samo co kiedyś.

Jak już Was ze sprawami damsko męskimi? Bo u nas od porodu to było kilka razy dopiero ale moj maz ostatnio mi wręcz rozmowę przeprowadził. W dużym skrócie mówiąc chodziło o to ze jest za rzadko i ze nie okazuje mu zainteresowania. Oczywiście tak nie jest. Wręcz przeciwnie ale kurcze jak taki wroci z pracy i marudzi ze zmęczony itd. To ja juz nie wiem...

Zbliża się tez dzień babci i dziadka. Co planujecie?

pap86, ancys85 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio u nas pierwszy seks po porodzie był w nowy rok. I od tamtej pory nic;P A przez całą ciążę nie było ani razu;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na dzień dziadka i babci chce dać dziadkom kubeczki z odciśniętą rączką Anielki;)

Ptysio lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odważyłam raz na zbliżenie i niestety bez finiszu bo dziecko nam przerwało 😅 niestety rewelacyjnie nie było. Ale na szczęście są inne sposoby na rozładowanie napięcia mężczyzny 😂 to są prostsze maszyny 😜
    No ale muszę się kiedyś przełamać 🤷🏼‍♀️

Dziadkom zamówiłam ramki na zdjęcie z dedykacja

Ptysio lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma kamienie w woreczku, dosłownie zapchane dlatego odbija się to na żołądku. Nasza rodzinna zrobiła mu usg ale musi mieć usg szpitalne żeby mu wycięli woreczek. Jutro ma usg. Na zabieg czeka się około 2 lata ale on musi mieć na wczoraj.

Byłyśmy u fizjoterapeuty. U Agaty wzmożone napięcie mięśniowe, chyba się zdecyduje na prywatne wizyty 1x w tygodniu za 90 zł/wizyta. Czy któryś bobas też ma? Bo fizjo mówiła że trzeba nad tym pracować, masować, wymasować.

Jestem dzisiaj już tak zmęczona że padam. Agata zasnęła więc idę też się zdrzemnąć.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopiero dziś pojawiła się umiejętność robienia baniek ze śliny 🙈 ale jaka to jest zabawa! 😅

Audrey współczuję sytuacji z mężem :( no i jakbyś miała papier ze szpitala, że tamten pan doktor go odesłał do domu, to możnaby go było do sądu oddać 🤦 a z Agatką dacie sobie rade, bierz te wizyty prywatne 👍

Ja na temat seksu nie mogę absolutnie narzekać, wręcz przeciwnie. Od października regularnie 👍 ale od narodzin Amelki jeszcze nie robiliśmy tego na lozku, bo ona zawsze na nim śpi 😂😂

Ptysio lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie to wkurza, gdyby zrobili mu to usg 3mies temu jak trafił do szpitala to by nie było takiego stanu jaki jest teraz.

Co do Agaty, kurczę, z jednej strony pluje sobie w brodę że nie poszłam szybciej no ale też nie było terminów. Zapytałam wprost też ile to będzie trwało bo nie chce pół roku chodzić gdzieś gdzie nic nie pomoże. To mówiła że już po kilku sesjach będzie lepiej, że na razie co tydzień, potem co 2 tygodnie i w ramach poprawy coraz rzadziej. I tak myślę czy faktycznie to tak działa. Nie ukrywam że nie chciałabym tam chodzić nie wiadomo ile. Mówiła że mam się na spokojnie zastanowić bo pomiędzy sesjami ja też będę musiała ja masować. No ale widziałam jaka kobieta ma wiedzę i że naprawdę wie co robi więc ja bym tego tak dobrze nie zrobiła, zresztą ona pokazała mi tylko parę ćwiczeń a ona na tych sesjach masuje odpowiednie punkty w ciele.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja bym chodziła. Mam dwa kroki do fajnego gabinetu, ale fizjoterapeutka zaraz rodzi, a tylko ona się zajmuje dziecmi. Będę szukać kogoś zeby sprawdził czy z Julsonem jest Ok. Chodziliśmy do osteopaty wiec on dużo pomógł na napięcie.

My już po szczepieniu. Dziś były pneumokoki a nie 6w1. Taka ze mnie matka ze nawet nie wiem na co dziecko mam szczepić 😅 generalnie gdyby nie panika na przewijaku i przy badaniu to super zniósł. Przy wkłuciu tylko chwila płaczu. Teraz śpi 🥰 spodziewam się podwyższonej temperatury tak jak ostatnio, ale nie daje nic na razie. Niech walczy.
    Wazy 7940 g a zmierzyć go nie chciały leniwe baby 🤷🏼‍♀️

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na sprawy damsko meskie nie narzekamy. Nie jest czesto jak kiedyś ale ten 1 raz czy 2 sa w tygodniu. Wiem to wydaje sie niemożliwe przy naszym Adasiu ale jakos zawsze znajdziemy ta chwile dla siebie kiedy spi. Chocbysmy padali na twarz i naeet to byla drzemka popołudniowa. Pamiętam tylko ze pierwszy raz byl dla mnie bolesny i przerwalismy. Ale kazdy kolejny bylo coraz lepiej. A teraz to wogole jest jak kiedys.

Audrey ja bralabym te sesje prywatne, zeby ogarnąć ta sprawe. Tez podalabym do sadu tamtego lekarza.
    Wspolczuje sprawy z mezem i oby szybko udało sie to zalatwic.
    Sama poszlabym z malym do fizjo ale dzieciecy najblizszy ponad 100 kg od nas🤦‍♀️
    A i tak w lutym znow musimy jechac na kontrol do tego urologa. 80 km...

Wczesniej ktos pytal o wage. To u mnie bylo w pewnym momencie -8kg do wagi sprzed ciazy. Ostatnio przytylam 3, więc jest -5 kg do tej sprzed ciazy. Ale biezemy sie oboje z mezem za siebie bo om bardzo przytyl przez ten rok malzenstwa. Ja jak kluska bylam tak jestem 🤣🤣🤣

U nas super wiaodmosci bo byl facet z ubezpieczenia i uznali nam 100% szkody auta. Dzieki bogu za ac..

A dziewczyny wyjde na glupka.. ale nigdy sie tym nie interesowałam. Niedlugo czas rozliczeń. Jak to jest z tym odliczaniem czegos na dziecko?

Pogoda piękna waga jak i u Pawelka Ancys ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 16:16

ancys85 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem sie zapieralam ze mała nie bedzie ze mna spac. Tak bylo przez miesiąc a teraz meza wygnalam na kanape😂, poprostu uwoelbiam zapach malej i wtulić sie w nią 😍, tym bardziej że wiem ze najpewniej to moj ostatni bobasek a tak szybko rosnie. Już ma 7.5kg. Zaczne ja odzwyczajac jakos niedlugo.. Ale.. Jeszcze trochę 😆

Chmurka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o gerberze słyszałam znowu same pozytywne opinie. Szwagier pracuje przy produkcji słoiczków dla nich to nawet tam mają ogromne wymagania. A co dopiero przy warzywach.

Ja kupuję słoiczki wszystkich firm, dzisiaj kupiłam babydream bo akurat były na promocji.

Młody mi dzisiaj rzygnął i to konkretnie, nie wiem czy dlatego że wcisnęłam mu na brzuszek przy odbijaniu czy to reakcja na marchewke (nie rzygnął marchewką tylko moim mlekiem).

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja kupuje sloiki wszystkich firm. Gerber jest od lat na rynku i nikomu nic się od niego nie dzieje.

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupowaly krople sab simplex ile za nie placilyscie?

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronkę
    https://rozszerzaniediety.pl/sloiczki-dla-niemowlat-ranking/

Ptysio, edka85 lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ