!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie to też mnie rozwaliło.. 😂😂 no i przez 2 miesiące dziecko ma jesc dzień w dzień marchew, pietruszkę, seler i ziemniak. Choćby innych warzyw nie było 😅 no głupia to mało powiedziane. Dlatego planuje zacząć od słoików, a gotować będę dopiero jak już będzie zjadać normalniej 🙈 ona chyba jest antysloikowa bo pytała czy mamy dostęp do świeżych i sprawdzonych warzyw. No teoretycznie jest styczeń.. raczej w styczniu nikt marchwi nie zbiera 😅 ehh..
Ona jest ogólnie spoko babka i mamy tutaj do przychodni 5 min wózkiem - no jest mi wygodnie. Ale jak na pierwszej wizycie mówiła mi o diecie matki karmiącej to jakoś to przełknęłam.. dzisiaj mi ciężko 😂🙈
Joana zazdroszczę Adasiowi 😍 takie usypianie musi być fantastyczne! 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 22:44
-
Ptysio wrote:Miałam jeszcze pytanie ale zapomniałam. Ile Wasze dzieciaki śpią łącznie w ciągu jednej doby?
Ptysio lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ptysio wrote:Aina spróbuj może do innego dentysty się dostać. Popytaj o jakiegoś ludzkiego w Twojej okolicy w necie. Może studenci na uczelni zrobią to w ramach nauki. Sltszalam ze sa znacznie bardziej delikatni.
Moj Michu obraca się na boki, z brzuszka na plecy, lapie kolanka, zabójczo dużo gaworzy, siega po zabawki, chwyta bardzo ładnie. Nie obraca się z plecków na brzuch choc ostatnio juz prawie mu się udało. Nie łapie się za stópki.
Jutro kończy 4 miesiące.
Dzisiaj mamy szczepienie infantrix i synflorix. Przy okazji chce zapytać pediatry czy według niej jest dziecko gotowe do wprowadzania nowości. Karmie go i swoim i mm. Niby się mówi że po 6 miesiącu ale u pierwszego synka tez zaczynałam po 4 bo to są zazwyczaj 1-2lyzeczki wiec takie jedzenie to faktycznie po 6 miesiavu. No ale zobaczymy co mi powie.
Nadal mi wypadają włosy:( tak źle nie było po 1 ciąży...
Od porodu przytyłam jakieś 4 kg masakra. Jak u Was? Bo ja chyba zaczynam dietę oczywiście zdrowa.
Jak karmiłam wyłącznie piersią to kupki były czasami nawet vo 4 dni i lekarka mi powiedziała że u zdrowego niemowlęcia kp jesli nie ma żadnych niepokojących objawów to może być kupa nawet vo 10 dni. Stwierdziła że dziecko lepiej przyswaja to co zjada. Dziwne ale tak mówiła.
Jesli chodzi o pomaganie.hmmm
Niby nie mogę narzekać ale jednak tutaj wyleje zal heh. Męża mam fajnego, pracuje, czasami bierze dodatkowo prace jakas do domu zeby żyło się lżej. Raz w tygodniu jeżdżę sama na zakupy. Jak mu powiem to polula, przewinie i nakarmi, ale! Ile potem namarudzi? Tak ironizuje. Najpierw mowi ze jest juz przemęczony i nie daje rady. Później ze musi ho lila bo ja jestem zmęczona. Z takim przekąsem bo wiem ze wszyscy są po jego stronie. Duzo słyszę ze on to powinien spać bo wychodzi zarabiać pieniądze. No i to prawda ale ja tez maszyna nie jestem...dodam ze na telefon i telewizję to sile ma.
Aaaale się rozpisałam sorry
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
My też się meldujemy dziś po szczepieniu. Wiktoria była bardziej marudna niż po 1 dawce ale za to nie ma temperatury i od godziny ładnie śpi w łóżeczku. Co do bilansu to waga 6600g i 67 cm
AHope, Leeila26, Asia000, ancys85, Pogoda, Ptysio, Chmurka, Krokodylica, DarlAa lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka
Na tu jestem znana z poglądów matki dinozaur rozszerzac dietę będę po skończonych 6 miesiącu
I może to brzmi śmiesznie zaczynam od 2 łyżeczek ziemniaka
Dwa dni później
Maecheki
Następne dwa dni jedno i drugie
Poniej dokładnie nie pamiętam chyba jabłko
Mam gdzieś swoje zapiski jak to robiłam u starszaków
Warzywa kupuje u rolnika ważne by były nie myte bo do mycia idą chemikalia
Ale kupuje również sloiki szczególnie owoce
Z obiadkami różnje przy córce musiałam bi ci sekundę inna terapia i zwyczajnie nie jadała w domu
Ale pracując na miałam kiedyś pacjentkę której teść był rolnikiem i mówiła że wszystko czego nie uda się sprzedać na giełdzie wiezie do gerbera... Zwiędnięte nadgnite również że takie tam bez problemu skupują.... Daje do myślenia
Teraz pewnie będę i gotować i nieco słoików
Napewno nie blw w kawałkach bo to jie na moje stresy po dławieniach córki i jej wiotkim przełyku
Rozwój
Jutro dzwonię do neurologa
Mała wciąż trzyma głowę bokiem w sumie raz na jedną raz na drugą stronę.
Karmiona i noszona naciska główka tak jakby ważyła ze 100 kg.
Kupka
To już 3 dzień jak jej nie ma.
Mała odczuwa dyskomfort płaczę spina się dałam espumisan bez efektu
Sen
W nocy pierwsze zaśnięcie jest 4/5 godzin później pobutki co godzinę i wstaje o 6
Sen w dzień coraz mniej dziś spala rano 20 minut
Na spacerze ok 40 minut
I jeszcze godzinę o 16
Śpi coraz mniej w dzień albo to jakiś skok albo wina braku kupki
-
Aina bo gerber to największy syf podobno. Kiedyś jak mialam 16 lat to poszlam do pracy wakacyjnej do ogrodu botanicznego. I wiecie jaka reklamę tam kręcili? Gerbera. Bo oni nie mają zadnych swoich plantacji tylko tak jak Piszesz skupują co im prYwiozna rolnicy. Ja nie kupuje wogole gerbera tak samo sokow Hortex bo mam znajomego ktory tam pracowal i podobne praktyki stosują. Byle taniej kupić owoce /warzywa przecież obróbka termiczna zniszczy bakterie 😵
-
Przerazilyscie mnie o tych markach jedzeniowych 🤯🥺😲
Aina wspolczuje 🥺 a matka dinozaur czy nie ale kazda robi jak lubi dlatego jesli padowala Ci taka metoda przy poprzednich dzieciach to czemu nie ❤
Leila no my memy slaba pediatre. Taka no jakby to powiedzieć.. jakby nic zlego sie nie dzialo. Do podstawowych rzeczy.. ale argument to ze mam 10 min spacerkiem wozkiem i ze szczepienia sa popolidniu. Więc jak dzis byla sniezyca to bylby maz w domu po pracy juz (oczywiscie skoro byl wypadek to i tak wiozl nas tesc).
Czasem przychodnia blisko to duzy plus...
A usypianie? Tez tak chcialabym 🤣
Dzis u nas maly juz zle zniosl szczepienie.. placzu nie bylo. Ale zasnal o 19.45 a od 24 juz mi nie spal.. byla goraczka. Dalam pedicetamol i teraz zasnal..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
U nas ba szczęście ani gorączki, ani obrzęków, nawet dziecko niezbyt marudna było.
Za to z moim dużym dzieckiem mam problem. Pisałam jakiś czas temu że go brzuch bolał tak że chodzić nie mógł, wtedy jechał na sor, nie zrobili żadnego usg tylko powiedzieli że się obżarł i ma mieć lekką dietę. Ale mimo to to ból się pojawiał, parę dni temu znowu w takim nasileniu, dostał jakieś rozkurczowe ale tylko trochę ukoiło. Wczoraj przyjeżdża z pracy, patrzę a tu oczy żółte ma. Dzwonię szybko do rodzinnego bo byłam przerażona i prawdopodobnie ma kamienie żółciowe, niewiadomo czy nawet nie żółtaczkę od tego. Ma się stawić do lekarza o 9 na czczo i jak okaże się że podejrzenia nie są bezpodstawne to szpital.
Po prostu już siły nie mam z tym starym serio, gorzej z nim niż z Agatą 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 07:31
-
Audrey współczuję sytuacji i trzymam kciuki.
Z Twojego opisu faktycznie wynika, że odzywa się woreczek żółciowy; jakby były w nim liczne złogi, które zamykają ujście kanalików żółciowych, tabletki rozkurczowe pomagają ale na chwilę. W każdym razie ja tak miałam, bo jestem po cholecystektomi laparoskopowej. -
U nas noc spokojna, choć koło 1 Paweł się wybudził i gugał sobie w najlepsze. Ja do niego, że jest noc, wszyscy śpią a on uśmiech od ucha do ucha... No jak tu go nie kochać 🥰
Na 9:30 jedziemy na konsultacje do rehabilitantki, więc i nas od rana gimnastyka 🤪😁
Miłego dnia Kobietki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 08:09
-
ancys85 wrote:U nas noc spokojna, choć koło 1 Paweł się wybudził i gugał sobie w najlepsze. Ja do niego, że jest noc, wszyscy śpią a on uśmiech od ucha do ucha... No jak tu go nie kochać 🥰
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Joana ja mam tem sam sposób na usypianie 😂 przysiady robię z nim rzadko, chyba ze jest turbo kryzys. Ale chyba muszę zacząć, bo mam totalne płaskodupie 🤦♀️ Jak nigdy 😭 ważę 4kg mniej niż przed ciąża, ale co z tego jak jestem flakiem 😣
Audrey współczuje sytuacji z mezem. Nie chce nic sugerować, bo nie jestem lekarzem, ale słyszałam ze niektórzy COVID przechodzą problemami z brzuchem. Ale jak będzie w szpitalu to napewno zrobią mu test.
Swoją droga ciekawe co u katwie?
My dziś mamy szczepienie o 15
Dzięki za historie o gerberze, już wiem których słoiczków unikać... co za dramat, jakie śmieci dzieciom dają eh... czego oczy nie widza tego sercu nie żal -
U nas też po szczepieniu super, jakby wcale go nie było 😅 ale za to były pogaduszki o 2 w nocy też 🙈 na drugi raz, jak Was odeślą z soru, niech mąż poprosi lekarza (a nawet zażąda!) o zaświadczenie, że jeśli by mu coś się stało po tym odesłaniu do domu lub stan się oogorszył to bierze za to pełna odpowiedzialność i został przez niego zbadany. Mój mąż tak robił kilka razy.. działało, bo nie chcieli pisać. Chociaż teraz w covidowych czasach, trzeba się chyba dusić i ledwo oddychać żeby do szpitala przyjęli 🤦
Masakra z tymi Gerberami 😵 jakby to był inny sezon, to wolałabym gotować sama.. i jak tylko pojawią się warzywa, tak będę robić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 10:01
-
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Ja usłyszałam dzisiaj tak:
Za max. 10 dni, ale nie spieszyć się z tym (🤦), gotować zupkę z marchwi, pietruszki, selera, ziemniaka na wodzie zrodlnej + szczypta soli i szczyptą cukru. Podawać przez tydzień po dwie lyzeczki. Co tydzień zwiekszac o dwie. I tak do kolejnej wizyty, czyli do marca później mi powie co dalej. Aż się boje 😂😂😂
Niezłe hity, nie? 😂 No i skąd matki pierworódki mamy wiedzę czerpać? No oczywiście, że internetu 😉
Ja rozszerzałam synkowi dietę wg wskazań gastrologa przez jego refluks. I faktycznie to bylo dosc restrykcyjne podejście, bo Jasiek mial nietolerancję bmk, qiec gastrolog chcial, żebyśmy uważali na ewentualne alergie i wlasnie najpierw kaszka, a potem wprowadzaliśmy 1 warzywo na tydzień teraz na pewno przyspieszę i np. 1 warzywko na 2-3 dni, ale żeby od razu zupkę z wielu waezyw to odważnie;) -
nick nieaktualny
-
Natalii te z babydream sloiczki tez czesto kupowałam, fajne sa😉 ale najczęściej byl to hipp aczkolwiek tak jak pisalam ze przy dwojce dzieci raczej gotowałam sama, wieksza ilosc poprostu była 😉. Słoiczki mialam na czarna godzinę jak bede miala migrenę czy poprostu lenia 😂. Teraz okaże sie w praniu jak to bedzie. Zalezy co malej podejdzie bo jak gotowałam swoim to one często tych słoików nie chciały.. Jak dla mnie to oprócz ryby to one podobnie smakuja- jak karton 😆, zero smaku.