!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Żadna z moich dziewczyn nie piszczała.
Maks jeszcze też nie piszczy. Kilka razy mu się zdarzyły jakieś okrzyki.
Dzisiaj opanował przewracanie się z pleców na brzuch.
Przewraca się po czym się wkurza bo nie może wyjąć spod siebie ręki.
Przewracam go z powrotem na plecy a on cyk na brzuch i się drze. 😂ancys85, Ptysio lubią tę wiadomość
-
U nas nie ma piszczenia, ale jest krzyczenie. I to niesamowite. Darcie wręcz, żeby zwrócić na siebie uwagę. Takie wiecie: AAAAAAAAAAA! 😅 Juz długo to trwa jak córka na mnie krzyczy, nie wiem.. z miesiąc ? 😅
-
My dzis skończyliśmy z Lenka 5miesiecy 😍. Ja korzystam ze spacerówki od ponad miesoaca takiej rozłożonej na płasko z uwagi na to ze mieszkam na 3 piętrze bez windy i ściąganie gondoli i stelaża wykańcza mój kregoslup. Mala swoje wazy wozek tez. Jak sa mrozy tak jak dzis to sciagam gondole bo jednak lepiej chroni przed wiaterem.
Zazdroszczę jak dzieci chcą eksperymentować. Moja nie chce nic oprócz mojego mleka a ja już walcze o każdy mililitr bo ona ciagle chce jeść 😆.
Marchew sie krzywi, bebilon pepti też, kaszka ryzowa nie i bebilon alerec tez nie.. Jutro spróbujemy dynie i ziemniak 😪Leeila26, Dave87, edka85, ancys85, joana, DarlAa lubią tę wiadomość
-
A u nas przebijają się dolne jednynki. Obie! 🙈
Ewidentnie je już widać. Moze 5 miesiąc przywitamy z dwoma ząbkami 😅 to już nie kreseczki, tylko dwa białe punkciki w miejscu zębów. Z tego co czytam, mogą wyjść na dniach, a mogą też za 2 tygodnie 🤷Krokodylica, Chmurka, ancys85, Ptysio, joana, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Leeila grubo! Szybka dziewczyna,ze juz zeby.. bedziesz miala wesolo przy piersi 🤪
Wychodzace zeby to zuooooo w czystej postaci.. moj starszy jak zaczynal mu wyzynac sie ząb(jeszcze go jie bylo widac ale mial wyjsc na dniach) zawsze zaczynal rzygac. Myslalam,se rotawirus czy cos (na poczatku bo potem juz wiedzialam co sie zapowiadalo) a to rzyganko na zęby. I gorsze noce i kupy..ech.
Szymiak jak by mogl to by zagryzl wszystko, tak sie wscieka az przy tym wsadzani7 wszystkiego do paszczy ale do zębow to jeszcze daleko.
Sluchqjcie no mam taki klopot z Szymiakiem (moze ktoras z Was tez ma i ma na to pomysl),ze on juz nawet na pollezaco nie chca.. jak go sobie tak pollezaco na brzuch i klate opre to ciagnie glowe(w sensie nie przylega, nie lezy juz na mnie)ale najchetniej ciagnie do tego do siadu, do tego jak trzymam go przodem do swiata to tez ciagnie miesniami brzucha i sie odgina do przodu i tak jak by sobie po prostu siedzi, opiera pupe o mnie a reszta ciala ciagnie sie juz do przodu i tak sobie siedzi i patrzy na wszystko.. dobrze,ze ide 20ktoregos na kontrole do fizjo bo nie wiem czy moge mu na to pozwalac jesli robi tak sam czy jednak zabraniac i klasc na plecy i brzuch. Z pierwszym synkiem nie pamietam jak bylo ale na bank nie w 4miesiacu zycia, starszy pozno sak usiadl, dlugo sie podpieral na boczku raczką.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap Julus tez tak robi, ale staram się wtedy go odchylać bardziej do tylu albo trochę bokiem go nosze raz na jednej raz na drugiej ręce. Na leniwca się już nie da bo skubaniec ciumka moja albo męża rękę 😅 ale jakbys się dowiedziała czy to dobrze czy nie to podziel się wiedza
-
Pap u nas dokładnie to samo. Ciężko go utrzymać.
My wczoraj wjechaliśmy z marchewą. Jak na pierwszy raz to super. Prawie pół mini sloiczka tego humana poszlo😊
Piekne zdjęcia
My uciekamy kolejny dzień na sanki😄Pogoda lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Czy są jakieś pampersy z których kupa nie wylatuje na plecy? Julson robi rzadkie kupska i o ile leży na plecach to zostaje w pieluszce, ale jak np dzis zrobił na leżaczku to nie wiedziałam jak go mam rozebrać zeby go całego nie uwalić ta kupa 😂 my używamy dady ale w pampersach tez takie akcje były. Za mało materiału chłonnego jest na dupci
-
pap86 wrote:Pogoda moze sciskaj go mocniej tymi "rzepami"zapieciami?
-
Audrey śliczna Agatka
Zrobiłam zdjęcie tych naszych zębów, wysłałam przyjaciółce, odpisała mi: eee jeszcze zejdzie Eh, no zobaczymy ile to potrwa.. marudzenie nasila się wieczorem, pcha ręce do buzi złoszcząc się przy tym strasznie. Staram się póki co ulżyć jej bez lidokainy, bo czego będziemy później używać?
Patrzcie co dzisiaj przeczytałam.. poleciały mi łzy, autentycznie
Bruno idzie spać 🌙⭐😴
Pół godziny wcześniej dostał tuti - pracujemy nad tym, aby nie zasypiał na piersi, bo nie mam już na to przestrzeni. Przytula się i mówi mocno nieszczęśliwy:
B: "Mamo kiedy będzie lano i das mi tuti?" 😒
Ja: "No trochę godzin musi minąć. Pójdziesz spać i jak będzie prawie jasno, to będzie tuti"
B: "To za długo!" - krzyczy zezłoszczony 😩
Ja:" Brunio, a czemu Ty to tuti tak lubisz?
Bruno zarzuca mi rączki na szyję i wtulony mówi powoli:
"Bo jest słodkie..
.......
I pachnące...
.......
I ty jesteś pachnąca...".
Tym właśnie dla dziecka jest karmienie piersią.
Karmienie piersią to mama.💜
Mama, która pachnie miłością💜. Bezpieczeństwem.💜
Pośród tego wielkiego świata.
Pogoda, joana lubią tę wiadomość
-
U nas też czasem jest taka kupa że nawet pantsy jej nie zatrzymają.
U nas dzisiaj była dynia, smakowała i zjadł wszystko, czyli pół malutkiego słoiczka.
Młodszą córkę odebrałam w piątek z przedszkola z katarem i dzisiaj już ma zielone gile po pas. Wystrzelę się w kosmos. -
Kroko to jest dramat 🤦♀️ Tule mocno 😘
Leeila rozczulające to 😭🥰❤️ Ale nie wiem jak Wasze, ale moje mleko wali strasznie 😂Krokodylica lubi tę wiadomość