!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio wrote:Teraz jie ale po pierwszym porodzie tez cc mówiła że można pobrać tygodniach tylko wiesz ja nie trenuje. Qykonuje drobne ćwiczenia. Coś na kregoslup, teoche przysiadów, troche gimnastyki itp.
No ja też planuję coś takiego. Głównie na kręgosłup plus może jakieś przysiady na płasko dupie;P
-
Ptysio wrote:Teraz jie ale po pierwszym porodzie tez cc mówiła że można pobrać tygodniach tylko wiesz ja nie trenuje. Qykonuje drobne ćwiczenia. Coś na kregoslup, teoche przysiadów, troche gimnastyki itp.
No ja też planuję coś takiego. Głównie na kręgosłup plus może jakieś przysiady na płasko dupie;P
-
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któraś po CC zaczęła już coś ćwiczyć? Albo może wiecie czego nie wolno robić? W sumie nie wiem kiedy mialabym ćwiczyć ale chciałabym wiedzieć. Może udałoby mi się porobić jakieś przysiady czy coś...
-
Krokodylica wrote:My dzisiaj byliśmy u chirurga dziecięcego na kontroli. Słabo wygląda ten wodniak Maksa, raczej trzeba będzie potrzebne leczenie operacyjne, ale czekamy aż będzie miał rok. Chyba że wcześniej zrobi mu się przepuklina to wtedy wcześniej.
Ogólnie sam w sobie wodniak nie jest niebezpieczny, ale może prowadzić do uszkodzeń jądra przez to że jest duże i sprawiać, że chłopcu będzie niewygodnie. Np my musieliśmy używać bokserek bo takie duże jsderko nie mieściło się w normalnych majtusiach. Łatwiej też uderzyć się w takie jądro a wtedy może wtórnie dojść do bezpłodności, ale to już u dorosłych. Rana po operacji nie boli prawie w ogóle. Mój syn w 2 dobie po dostawał już ibuprom 2x dziennie bo mówił że go nie boli. Dużo gorzej znosił usuwanie 3 migdała niż to. I tak mu się podobało, że ciągle pytał kiedy wrócimy do szpitala bo biegał tam z dziećmi 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 22:26
-
Ja jeżdżę na rowerku stacjonarnym 💪 staram się codziennie po 30 min. Może cardio to to nie jest, ale jakiś ruch chociaż 🙈
Apropo ćwiczeń i ogólnie.. żale się dzisiaj do męża, że mam taką wstrętną skórę na brzuchu i ogólnie taki obwisły po ciąży.. potrzebowałam ojojania. Wiecie co mi drań powiedział?! To jest worek na nasze dzieci!! 😂😂💪
Okres mam jak z zegarkiem w ręku, raz mi się tylko przesunęło jakieś 2-3 dni chyba w grudniu. Ale NIE MUSI być jeszcze regularny . Ja też z duszą na ramieniu czekam na każdą miesiączkę 😅 wlasnie jutro ma być 🙈
Kroko ehh..
Ancys jak u Was?ancys85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę tabletki Cerazette i niby nie powinno być okresu, a mam. Nieregularnie i teraz to 5 dzien takich mocnych plamien, nie wiem czy to normalne?
Leeila Twoj maz mnie rozwalił tym workiem 😂
U nas chyba po skoku, Tosia ma lepszy humor, choc drzemki dzienne dalej bez szału
Ja tez wybralam sie wózkiem na spacer, u nas nic nie odśnieżone, to rzeczywiście dobry trening 🤣 -
Ostatnio pytałam jak śpią wasze dzieci w łóżeczkach nie pamiętam kto mi odpowiedział ale ktoś tak, sorki że nie pamiętam 😅 jak rizwiazujecie problem rozkopywania? Bo też planuje wcisnąć kołderkę w boku łóżeczka no ale nie wiem czy to powstrzyma mojego biegacza 🙈 no i przewracanie się na brzuch- myślę że głównie będę miała z tym problem, jak sobie radzicie?
A mój mąż że skrajności w skrajność- wczoraj w sypialni 17 stopni a dzisiaj 23, noż kurde 🤦♀️ -
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie, kochane jesteście 🤗
Córe w poniedziałek nieźle wymęczyło ale od nocy (z poniedziałku na wtorek) do teraz spokój, syn wczoraj wymiotował a my z mężem mieliśmy uczucie jakbyśmy byli na mega kacu 🤦♀️Dziś już znacznie lepiej. Pawełek się trzyma i oby tak zostało.
Obstawiam, że ktoś nam sprzedał grypę na chrzcinach bo moja chrześnica i tata też z dolegliwościami....
Krokodylica smecte można podawać powyżej pierwszego roku życia a chyba nawet już niemowlakom.
Leeila jakby na to nie patrzeć to mąż powiedział prawdę, tylko w słowa mógł ładniej ubrać 😂🤪
Ja po drugim cięciu miałam brzydką bliznę, istny zygzak 🤦♀️ to mąż powiedział mi "spokojnie, wyślę Cię do Szczyta to poprawi to i owo" więc chłopy tak mają 🙈🙊
Krokodylica pół roku to jeszcze sporo czasu i wszystko może się wydarzyć, trzymam mocno kciuki żeby wodniak sam się wchłonął.
Ja mam regularne miesiączki ale moje zawsze takie były i zawsze liczą 6dni, miałam nadzieję, że po porodach skróci się liczba dni ale ni chu chu 🙉
Ja, jak erre często kładę jeszcze Pawełka w kokonie, tylko rozwiązanym 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 09:28
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któraś po CC zaczęła już coś ćwiczyć? Albo może wiecie czego nie wolno robić? W sumie nie wiem kiedy mialabym ćwiczyć ale chciałabym wiedzieć. Może udałoby mi się porobić jakieś przysiady czy coś...
Ja cwicze juz od ponad miesiaca, od 3 tygodni planki z dds.
-
Krokodylica, ancys85, Chmurka, Audrey, Leeila26, DarlAa, erre, Pogoda, Asia000, edka85, joana, Ounai, pap86 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
KotkaPsotka3 wrote:Trening dla dobrego samopoczucia. Wpisz sobie w googlach dds rozstep miesni brzucha. To jest 6cio miesieczny plan cwiczen, jest tez grupa na fb.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪