!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka ja ostatnio gadałam z pediatrą o nawilzaczach, bo Amela miała tą chrypkę (już przeszła). Mówiła, żeby podchodzić do nich ostrożnie, bo można przedobrzyć i zrobić tropiki 😅 a jak masz nawilżacz, to nie kontroluje się wilgotności powietrza teoretycznie. U mnie za nawilżacz robi mokry ręcznik na kaloryferze 🙈
Ancys dobrze, że u Was lepiej. Niech Pawcio dzielnie się trzyma 💪
U nas chyba 5 skok rozwojowy cyrki przy jedzeniu, marudzenie, wszystko na nie.. no ewidentnie.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Ounai tylko że u nas to nie jest wodniak jąderka tylko powrózka, jest duży i dr powiedział że niestety jest duże prawdopodobieństwo że zrobi się z tego przepuklina. No ale czekamy aż Maks skończy rok. Też tak mówił że rano przyjeżdżamy do szpitala a wieczorem wychodzimy. Mimo to sam pobyt w szpitalu i to wszystko mnie stresuje.
-
Jeśli chodzi o nawilżacz to mam ale już nie stosuję bo dowiedziałam się że w środku robi się pleśń i z tą parą wodną rozprzestrzenia się ta pleśń po całym domu. A faktycznie są w nawilżaczu takie zakamarki które ciężko umyć.
Leeila ja miałam nawilżacz z czujnikiem wilgoci, gdzie ustawiasz sobie poziom jaki chcesz, i jak jest powyżej to nawilżacz nie pracuje.
Ja zainwestowałam w oczyszczacz powietrza i codziennie uruchamiam. -
Chmurka a chcesz dla Anielki ten nawilżacz czy dla siebie?
Ja na mikołaja Pawełkowi kupiłam ten i jestem zadowolona
https://www.empik.com/mesmed-volcano-nawilzacz-powietrza-3w1,p1136235258,agd-p
A dla Ciebie polecam ten
https://m.euro.com.pl/nawilzacze/philips-hu4813-10.bhtml?gclid=Cj0KCQiApY6BBhCsARIsAOI_GjbGnbnjTJTjd2dgnBHt2DuIwzWsmrXMOcX-TelxlAGzZVZfv_BuawMaAt5dEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Tu niema problemu z czyszczeniem, do niego dokupuje się filtry, ten wyżej już nie taki łatwy w czyszczeniu więc wodę nie wlewam do zbiornika tylko na podstawkę.
Oczyszczacze są fajne ale nie każdy ma funkcje nawilżacza, są też klimatyzatory z jonizacją powietrza, mój LG ma taką funkcję i często z niej korzystam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 16:00
-
Chmurka wrote:Ma któraś nawilżacz powietrza? Możecie coś polecić?
Nawilżacz Xiaomi MI SMART ANTIBACTERIAL HUMIDIFIER
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
nick nieaktualnyAudrey Tosia spi w lozeczku w spiworku i nie daje w nim rady przekręcić się na brzuszek.
Ja mam u nas i u syna nawilżacz ten Philipsa, z linka ancys. Dobrze nam sluzą. Nie wyobrażam sobie życia bez niego w sezonie grzewczym. Kiedys budziłam się z zaschniętym gardłem, syn tez i pokaslywal czesto, a teraz duzo lepiej jest.
Erre a robisz przerwy na okres czy bierzesz je ciągiem? -
Ancys w sumie to i dla siebie i dla Anieli. Śpimy razem więc będzie dla nas obym ogólnie ja się w nocy często budzę to mam sucho w gardle, mam suche usta i czuje taka suchość w nosie. I Aniela też nad ranem właśnie tak furczy jakby jej coś w psie przeszkadzało ale to ma tylko nad ranem jak ogrzewanie się załączy i jest jeszcze bardziej sucho.
Więc ogólnie to dla mnie ale i ona siłą rzeczy skorzysta.
Niby mamy wilgotnosc na poziomie 38-42% więc nie dużo za mało, ale jednak dla mnie nie komfortowo.
Też układam póki co mokre ręczniki na grzejnik ale po pierwsze to nic nie daje. Po drugie mam wrażenie że to nie jest zbyt dobre, w sensie jak zmocze świeży ręcznik i położę na grzejnik to jak następnego wieczora chce zmoczyć ten sam ręcznik to on już nie jest fajny tylko sztywny i dziwnie pachnie. Więc boje się że to właśnie coś się z nim dzieje. Może nie pleśn ale mam opory. Poza tym na grzejniku się robią potem zacieki itd -
Ja tez się zastanawiam nad nawilżaczem. U nas niby wilgotność Ok bo między 50 a 60 ale ciagle się budzę w nocy z zatkanym nosem. Julusiowi tez często w nocy muszę psiknac marimerem mimo ze na noc ma czyszczony nos. Tylko ze na oknach jest para albo wręcz woda rano wiec nie wiem czy stosując nawilżacz nie przesadzę. Chyba dam po prostu ręcznik na kaloryfer
-
Ja mam ta zawieszke w sypialni. Cos tam pomaga i napewno lepsza opcja niz ten ręcznik. Ale jakos rewelacyjnie nie działa.. wczesniej zalaczalismy taki maly odswiezacz z alie ale on mryga na kolorowo i to dekoncentruje malego...
Niby to zawieszone ale mimo to musze czesto malemu w nosie piskac i sama mam uczucie suchosci.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dave87 wrote:Widzisz jakieś efekty ? Bo też się chce za to zabrać , za zamknięcie mięśnia prostego
-
Chmurka wrote:Ma któraś nawilżacz powietrza? Możecie coś polecić?
My mamy ustawione ogrzewanie na 22 stopnie w dzień i 20 w nocy i schodzi mi w nawilżaczu 4-5l wody dziennie, takie suche jest powietrze. Utrzymujeny nawilżenie powietrza 50-60%.
Kroko, oczyszczacz osusza powietrze. A jeśli chodzi o o nawilżacze to nie wszystkie mają takie zakamarki. Trzeba tylko pooglądać jak sie kupuje. Mój xiaomi jest bardzo prosty domu umycia.
Co do wodniaka powrozka to nie wiem niestety ale te zabiegi są naprawdę szybkiemu i dzieci je świętnie znoszą. Najważniejsze żeby dawali głupiego Jasia. Wtedy dzieci lecą zachwycone z lekarzami na zabieg. Mój syn na drugą operację szedł z radością z Panem szukać tamto jogurtów. Jakie wrócił to pytał czy znalazł 😂 -
Leeila26 wrote:Chmurka ja ostatnio gadałam z pediatrą o nawilzaczach, bo Amela miała tą chrypkę (już przeszła). Mówiła, żeby podchodzić do nich ostrożnie, bo można przedobrzyć i zrobić tropiki 😅 a jak masz nawilżacz, to nie kontroluje się wilgotności powietrza teoretycznie. U mnie za nawilżacz robi mokry ręcznik na kaloryferze 🙈
Ancys dobrze, że u Was lepiej. Niech Pawcio dzielnie się trzyma 💪
U nas chyba 5 skok rozwojowy cyrki przy jedzeniu, marudzenie, wszystko na nie.. no ewidentnie.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
erre wrote:Natalii, nie robię przerw. Kończę opakowanie i zaczynam od razu następne.
30 lat temu były takie zawieszki na kaloryfer i tam się wlewało wodę. Może to zamiast ręcznika?
Mam takie zawieszki i dla mnie to nic nie daje. Ja bym zainwestowała w dobry nawilżacz i używała z rozsądkiem 😁
-
ancys85 wrote:Mam takie zawieszki i dla mnie to nic nie daje. Ja bym zainwestowała w dobry nawilżacz i używała z rozsądkiem 😁
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Przygotowujemy się do rozszerzenia diety 🤭
W ogóle ile fajnych rzeczy w TKmax 🙉 pół sklepu mogłabym wykupić 🙈
I zrobiłam zakupy w smyku, nie wiem czy Ci dziękować Krokodylica czy przełożyć przez kolano 😂😂🤪🤪
p.s. Krokodylica dziękuję bardzo 🤗 i polecam się na przyszłość 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 20:12
Krokodylica, Pogoda, DarlAa lubią tę wiadomość