X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale też nie było od razu wielkiej miłości. Po prostu jak usypialam to wkładałam jej do buzi różne smoczki. Najczęściej wypluwała (miałam 12 różnych). Jak któregoś dnia wzięła tego tommee tippee tak na minutę to już tylko jego proponowałam. A jak już go polubiła to nawet aventa wzięła i wszystko co jest spłaszczone z dwóch stron.
    Spróbuje, co mi pozostało. Dostaje szału z tym ssącym kciukiem.

U synka wyszły jakieś dziwne zmiany na dłoniach, mie wiem czy to nie AZS 😔

A w ogóle jestem sama z dziećmi przez weekend. Syn jak zawsze daje czadu. W akcie desperacji wykupiłam playera, żeby puścić ,i biega 2 i sie okazało, ze zły pakiet wzięłam. Jprdl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:45

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda. A jakiego rodzaju to sa zmiany skórne? Bo ja też się już zastanawiam, w którą stronę to u nas idzie. Czy AZS czy ŁZS...
    W połowie marca jesteśmy zapisani do alergologa, zobaczymy, co nam powie...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Spróbuje, co mi pozostało. Dostaje szału z tym ssącym kciukiem.

U synka wyszły jakieś dziwne zmiany na dłoniach, mie wiem czy to nie AZS 😔

A w ogóle jestem sama z dziećmi przez weekend. Syn jak zawsze daje czadu. W akcie desperacji wykupiłam playera, żeby puścić ,i biega 2 i sie okazało, ze zły pakiet wzięłam. Jprdl
    Ja jestem sama od tygodnia. Mąż wraca o 22, od środy do pt był w delegacji w tamtym tygodniu, w weekend niby był ale ciągle uciekał że ma spotkanie a teraz 2 dni w pracy. U mnie dzieci mają AZS.

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Pogoda. A jakiego rodzaju to sa zmiany skórne? Bo ja też się już zastanawiam, w którą stronę to u nas idzie. Czy AZS czy ŁZS...
    W połowie marca jesteśmy zapisani do alergologa, zobaczymy, co nam powie...

Suche plamy żółtawego koloru, po kąpieli czerwone. Mogę wrzucić foto tego co ma ma rękach jeśli chcesz

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Suche plamy żółtawego koloru, po kąpieli czerwone. Mogę wrzucić foto tego co ma ma rękach jeśli chcesz
    Przepraszam. Ale mogę prosić o zdj?
    U nas podobnie z opisu. A w jakiś konkretnych miejscach , czy na całym ciele? U nas głównie w zgięciach.. ale pojedyncze plamki na plecach na nóżkach też są. I na dekolcie coś cały czas, ale to nie są suche plamy, tylko czerwone bardziej jak odparzenia...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Przepraszam. Ale mogę prosić o zdj?
    U nas podobnie z opisu. A w jakiś konkretnych miejscach , czy na całym ciele? U nas głównie w zgięciach.. ale pojedyncze plamki na plecach na nóżkach też są. I na dekolcie coś cały czas, ale to nie są suche plamy, tylko czerwone bardziej jak odparzenia...

f0dcc1da70aa.jpg

Najgorsza zmiana jest właśnie w tym miejscu. Na drugiej ręce symetrycznie, ale dużo mniejsza. Plecki wysypane - po emolium było jeszcze gorzej. Oprócz tego odparzenia na szyi, pupie, pachach i pachwinach

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda.
    U nas to wygląda podobnie... I teraz już zgłupiałam.. 😐
    Przy ŁZS ważne, żeby właśnie nie natłuszczać, tylko zupełnie w drugą strone? Wysuszac? Czy źle kojarze ?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    f0dcc1da70aa.jpg

Najgorsza zmiana jest właśnie w tym miejscu. Na drugiej ręce symetrycznie, ale dużo mniejsza. Plecki wysypane - po emolium było jeszcze gorzej. Oprócz tego odparzenia na szyi, pupie, pachach i pachwinach
    Nie wiem czy wiesz, ale emolium ma bardzo zły skład, nie polecany przy takich zmianach. Moja córa też ma takie, ale ja mam AZS syn ma, pół rodziny ma więc u niej raczej to to. Kąpię ja w momme, nie używam płynu do płukania, do prania Jelp od zawsze (niestety z AZS się nie wyrasta i ja nie mogę używać "proszków dla dorosłych". Takie zmiany schodzą jej po oillan koncentrat do rąk. Póki co nic lepszego nie znalazłam. Po każdej kąpieli czyli co 2 dzień całe ciało (rączki, nóżki, plecy, brzuszek) smaruję balsamem intensywnie nawilżającym oillan. Wcześniej mleczkiem do ciała little siberica.
    Pilnuję alergenów, bo to po prostu nich się zaostrza. Więc póki co z diety musiałam wyeliminować pomidory. U syna było gorzej, bo on biedny mógł przez 3 lata zjeść nic co zawierało laktozę. Nawet szynki, chleba, parówki. Musieliśmy kupować wszystko paczkowane ze sprawdzonym składem.

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas te plamy wyglądają identycznie! Jak używaliśmy Tanno Hermal Lotio, to one wyblakły, jedna zniknęła zupełnie, a inna zaczęła się sączyć. I ponoć to ani AZS ani łzs, ale serio nie wiem czy tu ufać lekarzowi 🤬
    No i też kąpiemy w Emolium :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez podobne te plamy, ale ma tylko na klatce piersiowej i lekkie odparzenia na szyjce. Dziewczyny polecam ten Dexeryl, duzo lepiej to wygląda, ale nie zeszło jeszcze. U syna tez stosowałam bardzo długo, on mial AZS i nietolerancję laktozy. Teraz juz lepiej znosi laktozy, chociaz nadal nie daję mu mleka i jogurtów zwykłych.

Pogoda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wyslalam Ci zaproszenie.
    Co do powiększonych migdalow to tez polecam Ci wizytę u laryngologa z dziewczynkami. Ale takiego, który bada endoskopem z kamerką przez nos (wiem jak to brzmi, ale szybkie i bezbolesne badanie, Janek nie plakal).
    My tak się męczyliśmy z chorobami, ciagle myslalam, że to przez przedszkole. Pediatra nie widziala nic, a mlody katar za katarem, kaszel oczywiscie i co któryś raz temp 38..
    Uszy czyste, wszytko ok.
    W koncu jak mial 3 lata sam powiedzial, ze cos go ucho boli, pierwszy raz. Mielismy wizytę domową, bo weekend, a mial temperaturę. Leksrka noc nie widziala w badaniu, uszy ładne. 2 dni później obudził się rano z zakrwawionym uchem i krew byla tez na poduszce :( pękła mu tam jakas błona, nie pamietam szczegółów juz. Pojechalismy na cito prywatnie do.laryngologa i sie okazalo, ze ma przewlekłe (!!) zapalenie uszu z wyciekami. Ze migdały powiększone. Dlatego pojawiała się gorączka, ale ze dostawal ibuprofen to się uspokajało, a uszy nie bolały. Skonczylo sie na wycięciu 3 migdała i podcięciu pozostałych. Od 1.5 roku był mocniej chory tylko raz. Katar sie czasami zdarza, normalka, ale jest o niebo lepiej. Dlatego każdemu doradzam dla świętego spokoju taką kontrolę u laryngologa, ja żałuję, że tak późno trafiliśmy.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Pogoda.
    U nas to wygląda podobnie... I teraz już zgłupiałam.. 😐
    Przy ŁZS ważne, żeby właśnie nie natłuszczać, tylko zupełnie w drugą strone? Wysuszac? Czy źle kojarze ?

Podobno tak. Takie info znalazłam na grupie na fb. Ale od lekarki dostaliśmy 4 robione masci 🤦‍♀️ Na fałdy i zmiany, na twarz, na noc ba całe ciało i na ciemieniuche. Oprócz tego maść na rany przy uszkach i dodatkowo clotrimazolum jeśli sama robiona maść nie pomoże. Dziś go smarowałam i musiałam mieć ściągę co do czego uzyc 🤦‍♀️ Do smarowania buzi i ciała na dzień cetaphil nd i do mycia emulsja tez cetaphil. Kapać mamy w krochmalu, którego oczywiście nie zdazylam znów zrobić... nie wiem czy to wszystko pomoże 🤷🏼‍♀️ Mamy to stosować max 4 dni. Ta babka mówiła, ze z łzs bywa różnie - raz schodzą te plamy raz wychodzą. Mam ograniczyć alergeny, bo całkiem możliwe, ze przez to wychodzą te problemy.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie wiem czy wiesz, ale emolium ma bardzo zły skład, nie polecany przy takich zmianach. Moja córa też ma takie, ale ja mam AZS syn ma, pół rodziny ma więc u niej raczej to to. Kąpię ja w momme, nie używam płynu do płukania, do prania Jelp od zawsze (niestety z AZS się nie wyrasta i ja nie mogę używać "proszków dla dorosłych". Takie zmiany schodzą jej po oillan koncentrat do rąk. Póki co nic lepszego nie znalazłam. Po każdej kąpieli czyli co 2 dzień całe ciało (rączki, nóżki, plecy, brzuszek) smaruję balsamem intensywnie nawilżającym oillan. Wcześniej mleczkiem do ciała little siberica.
    Pilnuję alergenów, bo to po prostu nich się zaostrza. Więc póki co z diety musiałam wyeliminować pomidory. U syna było gorzej, bo on biedny mógł przez 3 lata zjeść nic co zawierało laktozę. Nawet szynki, chleba, parówki. Musieliśmy kupować wszystko paczkowane ze sprawdzonym składem.

Nie wiedziałam ze emolium takie kiepskie :/ miałam próbkę i na początku wydawało mi się ze ma lepsza skore, bo prawie cały był szorstki. To się poprawiło, ale zastrzyly się inne zmiany. Lekarka mówiła, ze z łzs może się w okolicach 7 miesiąca zrobić AZS. U mnie ani u męża w rodzinie nikt nie ma AZS, ale maz jest alergikiem na wszelkie pyłki itd. Mnie ostatnio ponosiło z czekolada :/ jest taka szansa, ze coś go uczula, ale nie wiem co. Ostatnio co prawda zaczęłam używać płynu do płukania, ale dosłownie ciut ciut. A piorę w loveli lub bebi. Nie jest tak, ze jeśli to byłby proszek to zmiany byłyby na całym ciele i w formie krostek?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to prawda, że do badania migdała endoskopem dziecko musi mieć powyżej 3 lat? Bo ja chciałam synowi zrobić badanie, ale laryngolog kazał czekać.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Nie wiedziałam ze emolium takie kiepskie :/ miałam próbkę i na początku wydawało mi się ze ma lepsza skore, bo prawie cały był szorstki. To się poprawiło, ale zastrzyly się inne zmiany. Lekarka mówiła, ze z łzs może się w okolicach 7 miesiąca zrobić AZS. U mnie ani u męża w rodzinie nikt nie ma AZS, ale maz jest alergikiem na wszelkie pyłki itd. Mnie ostatnio ponosiło z czekolada :/ jest taka szansa, ze coś go uczula, ale nie wiem co. Ostatnio co prawda zaczęłam używać płynu do płukania, ale dosłownie ciut ciut. A piorę w loveli lub bebi. Nie jest tak, ze jeśli to byłby proszek to zmiany byłyby na całym ciele i w formie krostek?
    Poczytaj na srokao, ona ma dużo inf oraz kosmetykach na AZS boli sama ma ich jej syn chyba też. Jak byłam nastolatką to używałam emolium ale wtedy oillan miał zaporowe ceny. Potem nie działało na mnie i nie wiedziałam dlaczego aż przeczytałam recenzję składu na srokao. Generalnie teraz idę w naturalne kosmetyki i to się u mnie sprawdza. Ja mam tak, że od razu wyczuje nowy płyn do płukania albo proszek. Jak nastolatka od razu wiedziałam kiedy mam zmieniła proszek. A z nią ciężko było bo do niej nie docierało, że mnie zwykły proszek uczula. Bardzo długo z nią walczyłam. Ja używam oillan. Mam też naturalne masła do twarzy czy ciała. Dla syna mam oillan, dla córki momme. Ją np musiałam zmienić lovela na jelp bo mi nie służy. Bardzo ostre Stany zapalne mi się zrobiły, nie mogłam spać w nocy tak bolało. W końcu musiał wejść steryd. Marcie teraz się pojawiają dopiero ale i tak ma o niebo lepsza skórę niż brat.

Edka, mój syn miał wycinanego ale nie miał badania endoskopowego.

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dzięki, dobrze wiedzieć. Czyli przy AZS niekoniecznie całe ciało jest wysypane tylko np takie plamki jak ma Julus ? Może faktycznie zrezygnuje z płynu do płukania w pierwszej kolejności, bo to ostatnio zmieniłam.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka Jasiu mial 3 lata skończone, ale nie wiem czy trzeba.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ounai dzięki, dobrze wiedzieć. Czyli przy AZS niekoniecznie całe ciało jest wysypane tylko np takie plamki jak ma Julus ? Może faktycznie zrezygnuje z płynu do płukania w pierwszej kolejności, bo to ostatnio zmieniłam.
    Ja bym zrezygnowała. Jeśli ubrania są zbyt szorstkie zmień na jelp, on na zmiękczacz w składzie proszku dodany. U mnie młoda ma głównie na nóżkach i rączkach w okolicy kolan i łokci. I ja nie wierzę, że mała może mieć coś innego skoro moja mama ma azs, ja mam AZS, brat ma azs i kuzyn męża ma azs. U syna pediatra powiedziała że do 3rz nie może wpisać w diagnozę azs bo to może być nietolerancja, która mija z wiekiem i nie wolno im stawiać takiej diagnozy ale... przy takim obciążeniu dgenetycznym nie ma raczej szans żeby to była tylko nietolerancja. Na szczęście moje dzieci i ja mamy raczej łagodną postać ten choroby ich nie tworzą się rany, nie mają silnych alergii, nie musimy kupować specjalnej bielizny itd. Tak, że u Was to też może być po prostu nietolerancja.

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai tak jak pisałam u nas nikt w rodzinnie nie ma AZS wiec teoretycznie małe prawdopodobieństwo. Przestane faktycznie używać płynu. Ubrania małego susze w suszarce wiec są dość miękkie, a oprócz tego nadal prasuje. Skończę lovele i spróbuje jelpa następnym razem.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga! Aniela ma dwa zęby:D takie ledwo ledwo poza dziąsła są ale już są. Wczoraj smarowalam jej dziaselka żelem to nic nie czulam. A teraz smarowalam i czuje że coś mnie drapie. Patrzę a to dwa miniząbki

Krokodylica, joana, edka85, erre, Leeila26, Ptysio, Audrey, Pogoda, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ