X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Erre nie mam pojęcia:( kupowałam na allegro po prostu... ale nawet aukcji nie pamiętam bo to w ciąży jeszcze.moge wstawić zdjęcie jaki to typ naklejek i rozmiar, wiadomo że to naklejki dla malucha a nie trzylatki ale generalnie za taką cenę jaką podajesz to ja nawet nie widzialam takich...
    Kliknęłam w reklamę naklejek i tam po wyborze jakiegoś premium papieru i największej powierzchni wyszła taka cena :D Ale już znalazłam naklejkomanię, kiedyś tu była wspominana i ceny są bardziej znośne.
    Ale zdjęcie możesz wrzucić :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    232923ddbbc2.jpg

erre, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu dziewczyny ile Wy piszecie. Ciężko nadgonić jak chwile nie jestem systematyczna.
    U nas waga prawie 7300. Wczoraj miało być szczepienie ale Michu mial goraczke 38 stopni. Dziwne bo żadnych innych objawów nie było. Wesoly, chętny dk zabawy i ładnie zjadl sniadanko. Lekarka stwierdziła że może na zęby ale się wstrzymujemy. Dzisiaj dzwonila zapytać jak temp. Ale juz jest 36,6. Jedziemy na szczepienie we wtorek i właśnie na bexero.
    Ogolnie moj starszak jak byl maly to dostal bexero i bylo w miarę ok ale jak dostal bexero jako przedszkolak to ciężko to zniósł. Bolała go noga i ogólnie byk rozdrażniony.

U nas jedzonko idzie całkiem nieźle. Czekam tylko zeby go do fotelika wsadzić to będzie wygodniej. A propo krzesełek do karmienia to po starszaku mam safety first gakie drewniane ale mocno zarzniete i kiepsko się mylo ta tace drewniana. Teraz chce inne. Mianowicie myślę o kinderkraft fini. Macie lub znacie jakieś opinie?

Gratuluje pierwszych ząbków u nas prawa górna jedynka się szykuje ale na razie się jeszcze przebić nie chce.

Fizycznie to Michu uwielbia swoje stópki, uwielbia trzaskac zabawkami tak żeby duuuzo hałasu robiły. Siedzieć uwielbia ale na razie tylko tak na kolanach czy coś bo sam to jeszcze daleka droga. Jeździmy w gondoli bo w x landerze jest duża ale często te korzystny z nosidełka i bardzo sobie chwale.

ancys85, Leeila26, Pogoda lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam ze ciężko nadgonić i teraz nikt nic nie pisze haha 🤣

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wszyscy korzystają z ostatnich promieni słońca 😂

Wróciliśmy od dermatologa. Julus ma Łzs, czyli tak jak podejrzewałam. Miliard mazidel nam przepisała 🤦‍♀️ No i niestety z łzs może się zrobić AZS. Oprócz odpowiednich kosmetyków mam ograniczyć alergeny. Na szczęście nie rezygnować zupełnie tylko spożywać mniej. Generalnie dobrze, ze mi to zapisała , bo za Chiny ludowe bym tego nie zapamiętała

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też są tak hm...wrzeszczace? Serio, nie mogę iść nawet siku bo jest ryk nie z tej ziemi, już mnie to wykańcza. Ba! Nawet nie mogę wstać i zrobić czegoś przy zalewie, a najlepiej na rękach 🤦‍♀️🤷‍♀️ no dupa mi już opada 🤯

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, współczuję tego łzs :( Czy to jest do wyleczenia?

U nas też są wrzaski, niby bez powodu, nie wiem, może zabawki się znudziły 🤦

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre to jest zagadka 🤷🏼‍♀️ Leki mogą pomoc albo nie. Jeśli to jest na tle alergicznym to pewnie będziemy się z tym długo bujać i może przejść w AZS. Jeśli to jest bardziej na tle grzybiczym to myśle ze się uporamy. Tak zrozumiałam. Do roku nie można stosować mocnych leków, wiec jeśli dalej będzie problem to w 13 miesiącu życia już można próbować z mocniejszymi specyfikami. Lekarka mówiła, ze te zmiany nie są tragiczne. Ilość tych masci jest przerażająca 🤦‍♀️ Na szczęście maja być stosowane krótko i później tylko doraźnie. Oby pomogły 🙏

Audrey Julus tez się drze. Wręcz taki histeryczny placz. I to mam wrażenie, ze tylko przy mnie jakby wiedział, ze zaraz go przytule. Z babcia coś tam pomarudzi, ale bez większego ryku. Z mezem się bawił na macie, zamieniliśmy się i on nagle ryk 🤷🏼‍♀️ Dziś na spacerze znów płacz ze łzami jak grochy. Dziś nie był ubrany za ciepło, wręcz chyba go wyletniłam za bardzo 🤦‍♀️ Zwariowana ta pogoda. Kupiłam nosidło Tula z polecenia fizjo, ale jakoś super szczęśliwy w nim nie był w pierwszy dzień. Muszę częściej próbować, bo już mnie irytuje fakt, ze nie jestem w stanie np ugotować czegokolwiek. Bo za krótko śpi zeby coś zrobić, a jak jest aktywny, to trzeba się nim zajmować i conajmniej być obok. Nigdy nie wiadomo kiedy rozkręci aferę 😆
    Ale mimo wszystko cudownie jest patrzeć jak codziennie się zmienia, zdobywa nowe umiejętności ❤️ Nieważne, ze wyglądam jak rambo 😆 podrapana twarz, szyja, cycki, ręce... to zapewnię z miłości 🥴

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, tak, to już etap mamozy. Wszystko mama, wszędzie mama i tylko mama. Mała wyłącznie u mnie na rękach czuje się dobrze. Najlepiej jakbym nic innego nie robiła tylko nią się zajmowała. Nikt nie jest w stanie zastąpić mamy.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje starszaki tez sie darly jak byly male ale Livka bije ich na glowe. Jak ta sie wydrze to skora cierpnie. Ja mysle, ze ona sobie zdaje z tego sprawe ze musi walczyc w stadzie o przetrwanie i daje z siebi wszystko zeby mama sie nia zajela.
    Moja dwojka byla happy tez na rekach u babci ale z Livka taki numer nie przejdzie o nie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela u babci na rękach jest grzeczna 😅 nawet jak ja ją mam na rękach, a babcia stoi obok i do niej mówi to jest spokojna. Teściowa taka dumna, że ona tak na nią patrzy a mi się wydaje, że Amelcia jej się trochę boi 🤣🤣 ogólnie jest głosna, dużo krzyczy, ale dużo też się smieje.. przy babci jest cichutko i raz na jakiś czas jakiś uśmiech wyślę (wtedy jest wielka podnieta pt. O boże, uśmiechnęła się do babci. 🙈)

Pogoda kciuki za Was, żeby to się okazało tylko przejściowe i specyfiki szybko pomogły 💪 Juz myślałam, że tylko ja jestem wszędzie poszczypana, podrapana i pogryziona 🤣😉

Kotka świetne porównanie z tym przetrwaniem w stadzie 😂😂👍

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeszcze czasem wyje dla odmiany. Ale u nas tata i brat mogą być. Jak ona widzi brata to świat może nie istnieć. Uśmiech od ucha do ucha i cześć, matka możesz sobie iść i wrócić jak będę chciała cycka. Jak mąż wraca z pracy to też musi od razu wziąć ja na ręce bo inaczej wyje, że jej ukochany tata ją olał. Więc generalnie to jest taka mała kokietka co doskonale wie jak sobie wszystkich owinąć wokół palca :D

age.png

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, proszę życie, napisz jeszcze raz jaki smoczek zadziałał u Marty.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Ounai, proszę życie, napisz jeszcze raz jaki smoczek zadziałał u Marty.
    Najpierw dostała gryzak mombella, który bardzo pokochała a potem pierwszy do którego się przekonała to tommee tippee uspokajający. On ma bardzo podobny kształt do tej antenki od grzybka. Teraz też ssie avent i mom. I to są jedyne kształty które akceptuje, ale tommee tippee jest ulubiony. W dzień nie chce, jedynie do spania i to w dzień. W nocy musi być oryginał, czyli cycus ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 06:07

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, No u nas to jak znikam z pola widzenia, nawet jak stoję trochę dalej to jest ryk z grochami. Wczoraj np byłyśmy na macie z tesciiwa, jak wstałam siku to ryk, jak tesciowa uspokoiła to już ok. Ogólnie Agata bez problemu zostanie z tesciiwa, ciocia czy z tatą to już w ogóle bo za nim szaleje 🤦‍♀️

No i błagam o pomoc! Dziecko zwykle mi się budziło o 6, a teraz kupa o 5 i pobudka. Za cholerę nie da się uspać, No nie ma opcji. Lulam a ona się wykręca i ryczy że nie chce. Normalnie nie wyrabiam!🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Najpierw dostała gryzak mombella, który bardzo pokochała a potem pierwszy do którego się przekonała to tommee tippee uspokajający. On ma bardzo podobny kształt do tej antenki od grzybka. Teraz też ssie avent i mom. I to są jedyne kształty które akceptuje, ale tommee tippee jest ulubiony. W dzień nie chce, jedynie do spania i to w dzień. W nocy musi być oryginał, czyli cycus ;)
    Dziekuje!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey chyba za wcześnie słońce wstaje 😆 Julus wstaje po 6, a wcześniej po 7 lub czasem po 8 ( pomijam miliard pobudek na cyca 🤦‍♀️).
    Może zmiana czasu nas uratuje 😁

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dziekuje!
    Ale też nie było od razu wielkiej miłości. Po prostu jak usypialam to wkładałam jej do buzi różne smoczki. Najczęściej wypluwała (miałam 12 różnych). Jak któregoś dnia wzięła tego tommee tippee tak na minutę to już tylko jego proponowałam. A jak już go polubiła to nawet aventa wzięła i wszystko co jest spłaszczone z dwóch stron.

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ale co ma trzeci migdał do tego że cała trójka smarka? A najbardziej smarka i kaszle mój mąż któremu kazałam spadać od dzieci, więc zostałam z zasmarkaną trójką sama.
    Byłam wczoraj z nimi u lekarza. Pani dr mówiła że teraz dzieci bardzo chorują.
    Jeśli chodzi o młodszą to jest tragedia, ale hak starsza poszła pierwszy rok do przedszkola to było to samo. Musiała odchorować swoje. Było o tyle gorzej że była w prywatnym przedszkolu i czy chodziła czy nie musiałam płacić.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, myslalam, że starsza też Ci tak choruje co chwilę, a jeśli ciągnie się to drugi rok to znaczy, że coś jest nie tak, dlatego zasugerowałam migdał.

age.png

age.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ