X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Darla, napisze tak ,,w razie czego" - to nie było pośmiewcze i ja w 100% wierzę w to co piszesz i jestem świadoma.

A planujecie szczepić dzieci na covid? Darla? Nie wiem nawet od którego rż. jest szczepionka..
    Szczepionka chyba od 16rż więc nie da się dzieci zaszczepić

Leeila gdzie Ty się uchowałas? U mnie mama bardzo ciężko przeszła. Nie mogła ręki podnieść, przez kilka dni nie była w stanie podnosić się z łóżka. Teściowa ma zmiany w płucach, podłączony tlen. Przyjaciółka mówiła że i ona i jej facet fatalnie przechodzili. W tym moja mama się nie testowała bo bała się, że ja zamkną w szpitalu i nie będzie się miał kto babcia zająć. Ale miała leki przepisane przez lekarkę u której sprząta.

Aina lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ale mega! Zaraz wstanie i pobiegnie 😁🥰

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Marta daje czadu!🤩 za miesiąc będzie chodzic chodzić 😅🙊

Agata podnosi dupe i tułów w wysokim podporze ale każde z osobna 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ta dupinke swoja do gory smiesznie wypina.

Grypa to tez ciezka choroba i tez u wielu osob konczy sie powiklaniami. Ja mialam dwa razy w zyciu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie zaczęła się tak przesuwać, a później nawet udało jej się zrobić dwa kroki do przodu na czworakach. Ale rączki jeszcze słabe i po tych dwóch krokach się przewróciła na brzuch.

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai mega! Twoja Marta jest niesamowita!;) No zaraz wstanie i pójdzie i już jej nie dogonisz:D

Myśmy wczoraj na obiad mieli makaron z cukinią. I daliśmy Anieli na talerzyk kawałek cukini.( Bardziej żeby zaobserwować coztym zrobi). I generalnie najpierw sobie pacała to rączką i miałam ubaw po pachy. Potem spróbowała zjeść ale generalnie my ciapy jesteśmy bo ten kawałek był za mały i za miękki i jej nie wystawał z ręki i się rozpaciał szybko więc w sumie tylko sobie rękę z tą wylizała:D ale frajda była nie z tej ziemi:D

Pogoda, erre lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a no siedze na tej swojej wsi, to covid nie wie jak tu dotrzeć 🤣 i oby tak zostało.. 👍 dużo zdrowia dla rodziny. A Marta superowa! 😍Zaraz ruszy na nogi! 😅

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka tak-trzebs taki wiekszy kawaleczek kroic zeby dzidzia zlapala do rączki i wpakowala do buzi. Tylko dając takie rzeczy miej umyte łapki bo moze byf,ze odgryzie za duzo i trzeba bedzie palcem wylawiac z dzioba :) ja tak wczoraj z brokulem mialam.oddziabał kawalek tych rozyczek i zaczal sie troche keztusic i odruch wymiotny,a ze kawalek byl spory to musialam mu wyjac.
    Co do koronawirusa to moj tesc mial a tesciowa nie zlapala od niego-zdziwko. Znajoma kolezanka-nwucxycielka tez miala,ma dwoje malych dzieci a one mialy stany podgoraczkowe i katar wtedy.
    Ja mialam mozliwosc sie zaszczepic i minal tydzien od 1dawki. Druga zaplanowana na maj. Moj maz tez juz 1dawke ma za soba. Szczepimy sie bo dzieki temu tez moge chronic swojw dzieci. Chciala bym zeby szczepionki byly jiz dostepne dla wszystkich,ktorsy chca sie zaszczepic :(

Pogoda, DarlAa, joana, erre lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap tez uważam, ze powinno się szczepić. Ciotka pracuje w żłobku i miała możliwość, ale oczywiście się zbuntowały, bo one nie będą się szczepić tzw sześćdziesiątką 🤦‍♀️ No to teraz ma... sama choruje, dziadkowie już maja gorączkę, jej syn tez pozytywny

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai. Ale Marta jest siłaczka! Wow! 😁
    Zaraz całe mieszkanie będzie jej 😊

Elenka od kilku dni już się nie buja na czworakach. Za to czołga się, pełza do przodu coraz sprawniej. W sumie to już wszystkie zabawki są jej, jak Syn coś zostawi w zasięgu jej wzroku to chwila i już się do tego doczołgał 😊
    Wczoraj np sama sobie rozszerzyła dietę o chusteczkę higieniczną... Pudełko zostało na podłodze, a że kolorowe to się doczołgała.. wracam z toalety a tam Syn próbuje jej wyjąć ta chusteczkę z buzi, później ja.. ale miała zdzwiona minę 🙈

Chmurka lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata hahaha:) no nieźle. To już na prawdę musisz mieć oczy dookoła głowy:D
    Jej, ale rosną te nasze maluchy

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ounai a no siedze na tej swojej wsi, to covid nie wie jak tu dotrzeć 🤣 i oby tak zostało.. 👍 dużo zdrowia dla rodziny. A Marta superowa! 😍Zaraz ruszy na nogi! 😅
    Tego Ci życzę. Ja nadal boję się covidu. Staram się żyć normalnie, ale boję się.

Ooo Ata, mega. Marta pominęła etap pełzania do przodu. Ona tylko do tyłu a potem od razu tak jak na filmie. I piwoty robiła. A że jeszcze słaba jest z tym czworakowaniem to nadal jęczy, że jej ktoś zabawki kradnie ;)

Leeila26 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai brawo dla Marty 🥳🥳🥳ale zuch dziewczynka 🥰

Leila u nas w domu tez bez korona i w sumie u najblizszych. Miala tylko kuzynka, ale to juz w moim rodzinnym miescie, czyli 40 km od nas. I oby tak zostalo 🥳

Ata mina musiala byc bezcenna 🙈😅

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie ostatnio test z krwi na przeciwciała i wyszło że covidu nie przeszłam.
    Moja mama też zrobiła i wyszło że przeszła jakiś czas temu. Nie ma pojęcia kiedy.
    Ja jeśli chodzi o szczepienie to póki co jestem na nie. Piszę póki co bo tylko krowa zdania nie zmienia.

Nie wiem co to u nas, zęby czy skok, ale jest ciężko. Maks właśnie śpi mi na rękach. Nie mogę go odłożyć bo zaraz budzi się z płaczem.
    Cały dzień miauczy, nic mu nie pasuje.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Szymo dopiero od ponad tygodnia robi wysoki podpor i dzieki temu od wczoraj udsje mu sie przemieszczac w tyl (oczywiscie nieswiadomie). Pieknie chwyta po zabawki, przeklada z reki do reki, .nie umie jeszcze sie wokol wlasnej osi krecic na raczkach ale mysle,ze to kwestia czasu. Moj starszy synek baaardzo dlugo podrozowal po mieszkaniu poprzez turlanie sie 🤣 potem na chwilke doslownie raczkowal i nagle wstal i poszedl. Wolala bym zeby Szymo dluzej po raczkowal bo to najlepsze dla dziecka. Ale Marta wygrywa nasze internety.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko a ile placilas za test? Normalnie w labu zrobią, czy to jakieś punkty specjalne? Zrobiłabym sobie..

Ounai - ja też się boje 🙈 ale staram się funkcjonować w miarę normalnie.. oczywiście z zachowaniem ostrożności.

Amelka wysoki podpór robi jakoś od 3 tyg. Przesuwa się do tyłu, ale też nieswiadomie. Potrafi się przekręcić z brzucha na plecy, turla się po łóżku i macie 🙈 nie ogarnia jeszcze, że trzeba nogi przyciągnąć do siebie i dalej nimi macha i uderza 🤣 jakiejś chęci siadu nie zauważyłam.. a to przecież zaraz się zacznie: JAK TO?! PÓŁ ROKU MA I NIE SIEDZI?! 🙈🤣 No i z zębami nadal cisza 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila ja juz ostatnio to usłyszałam od szwagra 🙈🙊🤣

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, normalnie w lab, np w diagnostyce możesz zrobić igg i igm. Każde jedno ok 70zl.

Młoda idzie jak burza. Dziś była u mnie koleżanka z pracy i co? Jak się bawiła z Martą to Marta zrobiła popisowe i usiadła, sama, z czworaków 😱

Chmurka, Pogoda, Leeila26, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Qunai! Mega!🤩 zuch!
    Aż patrzę na tego swojego lenia która się tylko na brzuch obraca i w sumie nic poza tym;P księżniczka nie chce ćwiczyć tylko jęczy żeby ją na ręce brać;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Wow Qunai! Mega!🤩 zuch!
    Aż patrzę na tego swojego lenia która się tylko na brzuch obraca i w sumie nic poza tym;P księżniczka nie chce ćwiczyć tylko jęczy żeby ją na ręce brać;P
    A to Marta jak tylko ma mnie w zasięgu wzroku też jęczy że chce na ręce. Ale oprócz tego to jest mały wariat. Już w brzuchu tak wariowała. Lekarze mieli ciągle problem żeby zbadać akcję serca bo co przykładali sondę to już Marta w innym miejscu i uciekało 😂

age.png

age.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ