Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to faktycznie mały wariatuńcio od samego początku:)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai Marta szaleje 😁💪 super, ze tak dobrze się rozwija!

Ja nie wiem skąd to się wzięło, ze dziecko jak ma pół roku to musi siedzieć 🤔 co prawda mój bratanek mając 7 miesięcy stał sam w łóżeczku trzymając się szczebelkow 😂 wariat 😁

Julson wysoki podpór ogarnia. Czasem dupke do góry podniesie leżąc na brzuchu, ale nie w wysokim podporze. Robi piwoty zazwyczaj przeciwnie to ruchu wskazówek zegara. Najchętniej przekłada zabawkę z prawej do lewej reki. Jak siedzi w krzesełku to wszystko z lewej reki ląduje na podłodze, to jest najlepsza zabawa 😁

Wczoraj usypianie go było katorga, ani razu nie dał mi się odłożyć, ze spaceru wracałam biegiem bo ryk, wieczorem tez nie dałam rady go odłożyć . Jak maz go ululal to spał może 10 minut w łóżeczku. Byłam tak wnerwiona, ze za Chiny bym go nie uśpiła, bo czułby moje zle emocje. Noc standardowo pobudka co godzinę i cyc za cycem. Ale za to dziś lepiej. Miał 2 krótkie ( ale nie turbo) drzemki. Na spacerze było trochę płaczu, ale tym razem w spacerowce wiec pozycja pionowa mnie uratowała. I w końcu usnął, a już 2 razy byłam pod domem 😂 taki nawet grzeczny jest - prezent mamusi na urodziny zrobił :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję postępów naszym dzieciaczkom 😃

Mój Bąbelek szaleje od dwóch dni 🙉 odkąd ogarnął obracanie z brzucha na plecy próbuje przemieszczania, podporu wysokiego nie robi za to podkula nóżki pod brzuch i myśli że to wystarczy 🙊 komedia normalnie 🙈 nie mówię już o zmianie pieluchy 😂😂

Ja póki co też nie jestem za szczepieniem przeciwko covid 19, jak dla mnie zbyt innowacyjna i nie przebadana należycie ta szczepionka 🤷‍♀️

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda bratanek rozwija się książkowo 😁 dziecko w jednym miesiącu zaczyna siadać, czworakować i wstawać, zwykle koło 8 miesiąca 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 16:08

Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela dziś mnie zaskoczyła bo spala w ciągu dnia 2 ( DWIE) godziny! Po prostu wow

Oj... Zmiana pieluchy to jest teraz wyzwanie. Nie dość że się wierci, próbuje obracać na brzuch to jeszcze mnie leje ręką, skubie ręką się tam między nogami a jak jej zakładam pampersa to płacze

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Amela właśnie wcale nie jest zainteresowana co ma między nogami.. 🙈 tak czytałam kiedyś jak pisalyscie o przebojach u chłopców, teraz Chmurka wspomniała.. ale przewijanie i przebieranie to faktycznie wyzwanie 💪

Z kolei córka ciotki usiadła dopiero na 11 mies. Wcześniej tylko raczkowała, żadnych prób wstawania itp. Nie mam pojęcia skąd to przekonanie, że 6 miesiąc to TEN czas. Mi się wydaje, że Amela jeszcze z miesiąc co najmniej będzie leżąca 😅 jakoś nie widzę tego póki co, żeby jutro usiadła lub zaczęła raczkować 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przewijaku trzymam zabawkę, którą daję do rączki, żeby się trochę zajął i nie wiercił.

U nas też wysokie podparcie, szczególnie jak kot się pojawia na horyzoncie :D
    Dupkę też podnosi, ale zawsze wtedy głowa leży ;)

Byłam dzisiaj u dermatologa z małym. Lekarz rzeczywiście okazał się być profesorem. Wizyta trwała 5 minut, z czego 4 to klepanie na klawiaturze. Nie dał mi dojść do słowa, chciałam przedstawić historię, czego już używaliśmy, ale ten zamknął oczy i dokładnie powiedział, co przepisuje i jak stosować. A przepisał dwa leki recepturowe (chudy krem i półpastę) z hydrokortyzolem.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila myślę, że to są przekonania wcześniejszych pokoleń.
    Mój tata zachwyca się po dziś dzień, że moja siostra siedziała jak miała 3 miesiące 🤦‍♀️ i nie da się przegadać chłopu, że siedziała bo ją posadzili i pewnie obstawili poduszkami 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Mój syn siadł jak miał skończone 7 miesięcy i kilka dni, bo sprawdziłam z ciekawości 🤭
    Paweł bardzo się uaktywnił w ostatnich dniach ale do siadu jeszcze, jeszcze...
    u nas zero zainteresowania siusiakiem 🤪

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mojej koleżanki to rekordzista chyba bo jak miał 5,5 miesiąca usiadł sam.. wcześniej czołgał się i podnosił do raczkowania - oglądałam filmiki z niedowierzaniem 😅 jak miał 8 to już stanął na nogi. Ale zaraz roczek, a sam iść jeszcze się boi.. Dzieci różnie się rozwijają.. 🤷 Ja na roczek też jeszcze nie chodziłam.

Erre trochę lipna ta wizyta u profesorka :/ ale oby z dobrym skutkiem.. a jego wizja z zamkniętymi oczami była trafna 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Syn mojej koleżanki to rekordzista chyba bo jak miał 5,5 miesiąca usiadł sam.. wcześniej czołgał się i podnosił do raczkowania - oglądałam filmiki z niedowierzaniem 😅 jak miał 8 to już stanął na nogi. Ale zaraz roczek, a sam iść jeszcze się boi.. Dzieci różnie się rozwijają.. 🤷 Ja na roczek też jeszcze nie chodziłam.

Erre trochę lipna ta wizyta u profesorka :/ ale oby z dobrym skutkiem.. a jego wizja z zamkniętymi oczami była trafna 🙈
    Moj syn też usiadł mając 5,5 miesiąca, ale raczkować zaczął dopiero jakoś jak skończył 7, może nawet później, za to jak miał 9 miesięcy tydzień i 3 dni zaczął chodzić. Jak miał 10 miesięcy to już w butach śmigał. Moje dzieci to chyba takie wariaty po prostu 😂

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ta dermatolog u której byłam tez dłużej klepała na klawiaturze niż sprawdzała, ale pytała co stosowałam. Daj znać czy pomoże. Nam hydrokortyzon pomaga na chwile, a później znów to samo :( na szczęście wysypka z buzi powoli znika (nie wiem czy to od tego jabłka czy od masci 🤷🏼‍♀️), odparzenie na dupci tez, ale na szyi dalej czerwone i swędzi go bo się drapie. No i ta plamka sucha na ręce nadal jest i nie znika :/ na maila oczywiście mi lekarka nie odpisała bo po co...

Czy Wasze dzieci tez Was szczypią i drapią? Mnie ostatnio Julus drapie i szczypie najbardziej po cyckach podczas karmienia. Po twarzy przy zabawie tez często mnie drapnie. Wyglądam jak po bliskim spotkaniu z jakimś dzikim kotem 😆

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, szybkie Wasze dzieciaczki. Marty nie zdążyłam zobaczyc ;)
    Tosia na razie probuje pelzania, ale przesuwa się troszkę tylko do przodu. Od jakiegoś czasu robi wysoki podpor i podnosi pupę, a tak to kręci się w kółko :)
    Ale ona najmłodsza tutaj.
    Dla mnie niesamowite jest, jak sie interesuje bratem. Jak Janek bawi się autkami na podłodze to ona moze lezec i oglądać 😀

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii zapytaj syna, czy byłby chętny przychodzić do mnie i tak pojeździć tymi autkami.. dogadamy się :D

Ounai no to faktycznie.. :D cóż - dobre geny dostały ;)

Pogoda dołączam do grona treserek lwów - na cyckach już chyba nie mam takiego czucia :D ale twarz.. ręce.. masakra jednym słowem. No i moje ,,baby hair", które nie zdążą wyjść, a już są wyrwane :D. Nie dość włosy dalej lecą, to jeszcze córka wyrywa.. niedługo łysa zostane. Myśle sobie - zetne. No ale przeciez dalej będzie wyrywać, tylko, że krótsze.. :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, Marta jak widzi brata to dostaje szału. Wyrywa mi się z rąk, skacze, zaczyna się śmiać. Na nikogo tak nie reaguje jak na niego. Normalnie zakochana jest w nim na zabój. Ale on też ją uwielbia. Rysuje jej laurki, coś drugi dzień przynosi jej jakiś rysunek, wychodząc do przedszkola daje buziaka, tuli ją i robi taka słodką minkę i mówi "mamo, ją kocham tą Martę ponad życie" 😍
    Oby im tak zostało już na zawsze :)

joana, Pogoda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Adas lapie sobie siusiaka podczas zmiany pampka, ale najbardziej w trakcie kapieli 🤣

Pogoda u nas tez drapanie. Albo jeszcze wyrywanie wlosow, glaslu glasku po buzi, ze zastanawiam sie kiedy skoncze z podpitym okiem 😅 i jeszcze calus z otwarta buzia jakby chcial mnie zjesc. Szczegolnie w brode 🙊

My wczoraj mielismy szczepienie. Co za ulga, ze już za nami. Lekarka doradzila meningo zrobic po roku dopiero. Pytala czy siada 🙊 no i jak ja daje rade go nosic i czy plecy mi wysiadaja, bo mamy 10,400 kg 🙈 i minimum 79cm, bo tak plakal, ze pielegniarka obstawialaby i 81cm ale nie dawal sie zmierzyc.

ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna coz za waga.... Wow
    Moja mala wazy raptem 6.5 kg

Ale wasze dzieci szybko sie rozwijaja ruchowo

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana super, że u Adasia wszystko ok 😁 waga konkretna ale zaraz zacznie stopować, no i kawaler będzie się więcej ruszał to i też więcej spalał 😃
    Mnie zawsze rozbrajają teksty w stylu Twojej lekarki albo jak ktoś pyta "jak ja daje sobie radę z trójką dzieci" 🤦‍♀️ a już najlepiej jak taki tekst pada z ust teściowej 🤪😂

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai co za kochany braciszek 🥰

Joana tak zjadający buziak w brodę jest dobry 😆 jeszcze nos chętnie zjada 😂 waga niezła, ale jakoś mnie nie dziwi że już wazy ponad 10 kg 💪☺️

joana, Ounai lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostaje buziaki ślimaki :D
    Natalii nasze obie z końca września. I moja jeszcze wysokiego podpory nie ogarnia ani nie kręci się więc luz;) ogarnie w swoim czasie;)

I Aniela też mnie szczypie i drapie. Głównie po twarzy w trakcie karmienia. Czasem aż mi w nos lub usta próbuje wsadzić rękę i też ciągnie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata też szczypie strasznie. Uczę ja robić aja a ona napiżdża po twarzy🤷‍♀️ i jak leży z wysokim podporem to bierze zabawki, patrzy na mnie i zaczyna napierdzielać w podłogę ile wlezie 🤦‍♀️ zmiana pampersa to nie lada wyzwanie bo ja jej nogi do góry a ona cały tułów dźwiga 🤦‍♀️ w ogóle zrobiła się bardzo silna, jak leży na plecach i złapie mnie za ręce to podciąga się do pozycji siedzącej .

Jesteśmy też dzisiaj po szczepieniu, Agata waży 8400 ale podobno to nie za dużo wcale. Nawet dzisiaj było ok, zabeczała tylko jak pielęgniarka wyciągnęła igłę 🙈 chyba nie ogarnęła że coś jej się wbiło w to tłuste udko 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 11:02

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ