X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to faktycznie mały wariatuńcio od samego początku:)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai Marta szaleje 😁💪 super, ze tak dobrze się rozwija!

Ja nie wiem skąd to się wzięło, ze dziecko jak ma pół roku to musi siedzieć 🤔 co prawda mój bratanek mając 7 miesięcy stał sam w łóżeczku trzymając się szczebelkow 😂 wariat 😁

Julson wysoki podpór ogarnia. Czasem dupke do góry podniesie leżąc na brzuchu, ale nie w wysokim podporze. Robi piwoty zazwyczaj przeciwnie to ruchu wskazówek zegara. Najchętniej przekłada zabawkę z prawej do lewej reki. Jak siedzi w krzesełku to wszystko z lewej reki ląduje na podłodze, to jest najlepsza zabawa 😁

Wczoraj usypianie go było katorga, ani razu nie dał mi się odłożyć, ze spaceru wracałam biegiem bo ryk, wieczorem tez nie dałam rady go odłożyć . Jak maz go ululal to spał może 10 minut w łóżeczku. Byłam tak wnerwiona, ze za Chiny bym go nie uśpiła, bo czułby moje zle emocje. Noc standardowo pobudka co godzinę i cyc za cycem. Ale za to dziś lepiej. Miał 2 krótkie ( ale nie turbo) drzemki. Na spacerze było trochę płaczu, ale tym razem w spacerowce wiec pozycja pionowa mnie uratowała. I w końcu usnął, a już 2 razy byłam pod domem 😂 taki nawet grzeczny jest - prezent mamusi na urodziny zrobił :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję postępów naszym dzieciaczkom 😃

Mój Bąbelek szaleje od dwóch dni 🙉 odkąd ogarnął obracanie z brzucha na plecy próbuje przemieszczania, podporu wysokiego nie robi za to podkula nóżki pod brzuch i myśli że to wystarczy 🙊 komedia normalnie 🙈 nie mówię już o zmianie pieluchy 😂😂

Ja póki co też nie jestem za szczepieniem przeciwko covid 19, jak dla mnie zbyt innowacyjna i nie przebadana należycie ta szczepionka 🤷‍♀️

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda bratanek rozwija się książkowo 😁 dziecko w jednym miesiącu zaczyna siadać, czworakować i wstawać, zwykle koło 8 miesiąca 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 16:08

Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela dziś mnie zaskoczyła bo spala w ciągu dnia 2 ( DWIE) godziny! Po prostu wow

Oj... Zmiana pieluchy to jest teraz wyzwanie. Nie dość że się wierci, próbuje obracać na brzuch to jeszcze mnie leje ręką, skubie ręką się tam między nogami a jak jej zakładam pampersa to płacze

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Amela właśnie wcale nie jest zainteresowana co ma między nogami.. 🙈 tak czytałam kiedyś jak pisalyscie o przebojach u chłopców, teraz Chmurka wspomniała.. ale przewijanie i przebieranie to faktycznie wyzwanie 💪

Z kolei córka ciotki usiadła dopiero na 11 mies. Wcześniej tylko raczkowała, żadnych prób wstawania itp. Nie mam pojęcia skąd to przekonanie, że 6 miesiąc to TEN czas. Mi się wydaje, że Amela jeszcze z miesiąc co najmniej będzie leżąca 😅 jakoś nie widzę tego póki co, żeby jutro usiadła lub zaczęła raczkować 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przewijaku trzymam zabawkę, którą daję do rączki, żeby się trochę zajął i nie wiercił.

U nas też wysokie podparcie, szczególnie jak kot się pojawia na horyzoncie :D
    Dupkę też podnosi, ale zawsze wtedy głowa leży ;)

Byłam dzisiaj u dermatologa z małym. Lekarz rzeczywiście okazał się być profesorem. Wizyta trwała 5 minut, z czego 4 to klepanie na klawiaturze. Nie dał mi dojść do słowa, chciałam przedstawić historię, czego już używaliśmy, ale ten zamknął oczy i dokładnie powiedział, co przepisuje i jak stosować. A przepisał dwa leki recepturowe (chudy krem i półpastę) z hydrokortyzolem.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila myślę, że to są przekonania wcześniejszych pokoleń.
    Mój tata zachwyca się po dziś dzień, że moja siostra siedziała jak miała 3 miesiące 🤦‍♀️ i nie da się przegadać chłopu, że siedziała bo ją posadzili i pewnie obstawili poduszkami 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Mój syn siadł jak miał skończone 7 miesięcy i kilka dni, bo sprawdziłam z ciekawości 🤭
    Paweł bardzo się uaktywnił w ostatnich dniach ale do siadu jeszcze, jeszcze...
    u nas zero zainteresowania siusiakiem 🤪

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn mojej koleżanki to rekordzista chyba bo jak miał 5,5 miesiąca usiadł sam.. wcześniej czołgał się i podnosił do raczkowania - oglądałam filmiki z niedowierzaniem 😅 jak miał 8 to już stanął na nogi. Ale zaraz roczek, a sam iść jeszcze się boi.. Dzieci różnie się rozwijają.. 🤷 Ja na roczek też jeszcze nie chodziłam.

Erre trochę lipna ta wizyta u profesorka :/ ale oby z dobrym skutkiem.. a jego wizja z zamkniętymi oczami była trafna 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Syn mojej koleżanki to rekordzista chyba bo jak miał 5,5 miesiąca usiadł sam.. wcześniej czołgał się i podnosił do raczkowania - oglądałam filmiki z niedowierzaniem 😅 jak miał 8 to już stanął na nogi. Ale zaraz roczek, a sam iść jeszcze się boi.. Dzieci różnie się rozwijają.. 🤷 Ja na roczek też jeszcze nie chodziłam.

Erre trochę lipna ta wizyta u profesorka :/ ale oby z dobrym skutkiem.. a jego wizja z zamkniętymi oczami była trafna 🙈
    Moj syn też usiadł mając 5,5 miesiąca, ale raczkować zaczął dopiero jakoś jak skończył 7, może nawet później, za to jak miał 9 miesięcy tydzień i 3 dni zaczął chodzić. Jak miał 10 miesięcy to już w butach śmigał. Moje dzieci to chyba takie wariaty po prostu 😂

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ta dermatolog u której byłam tez dłużej klepała na klawiaturze niż sprawdzała, ale pytała co stosowałam. Daj znać czy pomoże. Nam hydrokortyzon pomaga na chwile, a później znów to samo :( na szczęście wysypka z buzi powoli znika (nie wiem czy to od tego jabłka czy od masci 🤷🏼‍♀️), odparzenie na dupci tez, ale na szyi dalej czerwone i swędzi go bo się drapie. No i ta plamka sucha na ręce nadal jest i nie znika :/ na maila oczywiście mi lekarka nie odpisała bo po co...

Czy Wasze dzieci tez Was szczypią i drapią? Mnie ostatnio Julus drapie i szczypie najbardziej po cyckach podczas karmienia. Po twarzy przy zabawie tez często mnie drapnie. Wyglądam jak po bliskim spotkaniu z jakimś dzikim kotem 😆

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, szybkie Wasze dzieciaczki. Marty nie zdążyłam zobaczyc ;)
    Tosia na razie probuje pelzania, ale przesuwa się troszkę tylko do przodu. Od jakiegoś czasu robi wysoki podpor i podnosi pupę, a tak to kręci się w kółko :)
    Ale ona najmłodsza tutaj.
    Dla mnie niesamowite jest, jak sie interesuje bratem. Jak Janek bawi się autkami na podłodze to ona moze lezec i oglądać 😀

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii zapytaj syna, czy byłby chętny przychodzić do mnie i tak pojeździć tymi autkami.. dogadamy się :D

Ounai no to faktycznie.. :D cóż - dobre geny dostały ;)

Pogoda dołączam do grona treserek lwów - na cyckach już chyba nie mam takiego czucia :D ale twarz.. ręce.. masakra jednym słowem. No i moje ,,baby hair", które nie zdążą wyjść, a już są wyrwane :D. Nie dość włosy dalej lecą, to jeszcze córka wyrywa.. niedługo łysa zostane. Myśle sobie - zetne. No ale przeciez dalej będzie wyrywać, tylko, że krótsze.. :/

Natalii lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, Marta jak widzi brata to dostaje szału. Wyrywa mi się z rąk, skacze, zaczyna się śmiać. Na nikogo tak nie reaguje jak na niego. Normalnie zakochana jest w nim na zabój. Ale on też ją uwielbia. Rysuje jej laurki, coś drugi dzień przynosi jej jakiś rysunek, wychodząc do przedszkola daje buziaka, tuli ją i robi taka słodką minkę i mówi "mamo, ją kocham tą Martę ponad życie" 😍
    Oby im tak zostało już na zawsze :)

joana, Pogoda, Natalii lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Adas lapie sobie siusiaka podczas zmiany pampka, ale najbardziej w trakcie kapieli 🤣

Pogoda u nas tez drapanie. Albo jeszcze wyrywanie wlosow, glaslu glasku po buzi, ze zastanawiam sie kiedy skoncze z podpitym okiem 😅 i jeszcze calus z otwarta buzia jakby chcial mnie zjesc. Szczegolnie w brode 🙊

My wczoraj mielismy szczepienie. Co za ulga, ze już za nami. Lekarka doradzila meningo zrobic po roku dopiero. Pytala czy siada 🙊 no i jak ja daje rade go nosic i czy plecy mi wysiadaja, bo mamy 10,400 kg 🙈 i minimum 79cm, bo tak plakal, ze pielegniarka obstawialaby i 81cm ale nie dawal sie zmierzyc.

ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna coz za waga.... Wow
    Moja mala wazy raptem 6.5 kg

Ale wasze dzieci szybko sie rozwijaja ruchowo

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana super, że u Adasia wszystko ok 😁 waga konkretna ale zaraz zacznie stopować, no i kawaler będzie się więcej ruszał to i też więcej spalał 😃
    Mnie zawsze rozbrajają teksty w stylu Twojej lekarki albo jak ktoś pyta "jak ja daje sobie radę z trójką dzieci" 🤦‍♀️ a już najlepiej jak taki tekst pada z ust teściowej 🤪😂

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai co za kochany braciszek 🥰

Joana tak zjadający buziak w brodę jest dobry 😆 jeszcze nos chętnie zjada 😂 waga niezła, ale jakoś mnie nie dziwi że już wazy ponad 10 kg 💪☺️

joana, Ounai lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostaje buziaki ślimaki :D
    Natalii nasze obie z końca września. I moja jeszcze wysokiego podpory nie ogarnia ani nie kręci się więc luz;) ogarnie w swoim czasie;)

I Aniela też mnie szczypie i drapie. Głównie po twarzy w trakcie karmienia. Czasem aż mi w nos lub usta próbuje wsadzić rękę i też ciągnie.

Natalii lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata też szczypie strasznie. Uczę ja robić aja a ona napiżdża po twarzy🤷‍♀️ i jak leży z wysokim podporem to bierze zabawki, patrzy na mnie i zaczyna napierdzielać w podłogę ile wlezie 🤦‍♀️ zmiana pampersa to nie lada wyzwanie bo ja jej nogi do góry a ona cały tułów dźwiga 🤦‍♀️ w ogóle zrobiła się bardzo silna, jak leży na plecach i złapie mnie za ręce to podciąga się do pozycji siedzącej .

Jesteśmy też dzisiaj po szczepieniu, Agata waży 8400 ale podobno to nie za dużo wcale. Nawet dzisiaj było ok, zabeczała tylko jak pielęgniarka wyciągnęła igłę 🙈 chyba nie ogarnęła że coś jej się wbiło w to tłuste udko 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 11:02

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ