!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja komunikuje, że etap przespanych nocy mamy za sobą 🤣 tak jak myślałam - okres przejściowy, po prostu kilka dni dobrze się spało Dzisiaj się obudziła o 1 i ponad godzinę zeszło zanim zasnęła.. 🤷
Ancys z ali jeszcze nic mi nie doszło, ale z tego co widzę na śledzeniu mogę czekać jeszcze nawet miesiąc.. na pewno się pochwalę!
Zapisuje sobie tą spacerówkę, bo ja niby mam wózek 2w1, ale na lato będę coś chciała kupić dodatkowo właśnie na wyjazdy itp. Ciekawe czy uda mi się powstrzymać przed kupieniem różowego 🙈🤣 -
Chmurka wrote:Czy któraś ma spacerówkę Muovo Quick 2.0, cybex eezy S twist2, cybex eezy S+2 ? Rozważamy zakup któregoś z tych i chętnie poznam opinie
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Qunai dziś już połykała. Wczoraj pierwszy raz to nie ogarniała.;P z resztą ona sama się ta łyżka bawi więc nie mam za bardzo kontroli ile wpadnie ile wypadnie;P
Z resztą wydaje mi się że to normalne. Wode też dopiero od niedawna nauczyła się łykać;P wcześniej nią tylko pluła.;P przecież tu tyle rzeczy do ogarnięcia! Trzeba zebrać jedzenie z łyżeczki, przememlac i przesunąć języczkiem do gardła a potem połknąć;P można się pogubić i pomylić i zamiast połknąć to wypluć czy coś 😂😂
A tak serio to wczoraj była chyba w szoku;P dziś jadła już ładnie, chociaż też podejrzewam że połowa była na śliniaku;P ale dzielnie walczyła;) cała miseczkę "zjadła" 😅😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 12:27
-
Mojemu Szymowi wychodzi druga jedynka i zaczyna mnie podgryzac przy karmieniu 😭 moze nie jest to jeszcze najwiekszy bol jak dziabnie ale boje sie dzis mu dawac piers i prosze go za kazdym razem zeby nie gryzl (jak by rozumial haha). A jak ugtyzie to mowie glosno,ze nie wolno i on taki w pierwszej chwili przerazony/zdziwiony a potem sie cieszy. Ałaaa ze starszakiem nie doszlam do tego etspu bo po1 zeby szly pozniej a po 2juz w 6mieskscu przez podawanie butelki odrzucil piers. Boje sie tego gryzienia 🙄🙈
ata89 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U nas rano wjechała kaszka (feeee), a przed chwilą skórka chleba (całkiem mniam).
A wczorajsza marchewka była w porannej 💩, czyli coś tam wpada 😅
I po każdym posiłku przysysa się do piersi i łapczywie je, jakby przewidywał, że mam już zamiar zakończyć podawanie ukochanego mleczka 😆Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Pap, ja też się boje gryzienia 🙈 zwłaszcza, że Amela potrafi się już czasami zacisnąć na cycku dziąsłami.. i też się z tego cieszy 😅 nie wiem jak to będzie gdy wyjdą żeby.. podobno przy dolnych jedynkach nie ma takiej różnicy, ale jak dojdą górne.. ała
Erre u nas kaszka pierwszy raz też nie smakowała. Ale teraz wcina całą porcje i mam wrażenie, że chyba najbardziej jej smakuje 😅
Chmurka dajesz Anielce też papki? U nas z wodą dalej ciężko.. no dziurawa broda 🙈 -
Tak Leeila, daje kawałki i papki. Papki daje dlatego bo Aniela ubóstwia bawić się łyżka. No ma z tego mega frajdę więc nie będę dziecku bronić. W końcu zup, jogurtów itd też trzeba nauczyć się jeść a jak ma chęć od razu uczyć się łyżka to super, bo myślałam że wszystkie papkowate produkty będzie jadła ręką początkowo. Tzn ja jej nakładam na łyżeczkę i ona bierze ode mnie łyżkę w swoją rączkę i ona sobie z tej łyżki zjada sama. A ja w tym czasie nakładam na drugą łyżkę a ta pusta zabieram itd.
U nas z wodą słabo ale teraz w drugą stronę, wcześniej miała dziurawa brodę a teraz jak załapała że to się pije to pije tak łapczywie że aż się krztusi.. ( i gada przy tym! I nie umiem jej wytłumaczyć żeby nie gadała z wodą noo;P) -
A co do gryzienia to Aniela gryzła mnie tylko pierwsze trzy dni jak jej ząbki wyszlym jakby nie umiała inaczej.( Normalnie miałam ślad dwóch małych zębów na brodawce!). Ale teraz jest ok, chyba nauczyła się jak ssać z ząbkami w buzi;P więc może u Ciebie Pap też tak będzie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 13:33
-
Pap wspolczuje 😔 tez sie tego boje... narazie u nas zerow zero. I czekam na nie, bo od tygodnia marudnosc okropna, zeby kwistoczerowne i spuchniete.. ale ni widu ni slychu..
Zamówiłam Adasiowi sliniaki z twistshake i rewelacyjne 🥳🥰 mialam dosyc prania tych materialowo ceratkowyvh. Tym bardziej ze on ciagnal je ciagle i te rzepy juz sa slabe.
Erre u nas tez niedlugo po jedzeniu jest lapczywe picie cyca... to dziecko nie ma dna w brzuchu 🤣znaczy mial na mleko moje. Zawsze sam decydowal ze koniec. A tutaj chce papke czy kawalki bez konca a później cyc 🤣🤣🤣Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
My tez dziś probowalismy kaszkę. Na razie jaglana z helpy na wodzie... jak dla mnie to obleśne było, ale Julson coś tam zjadł i nie prostestowal woda z bboxa wchodzi całkiem niezle, ale jak cyc był co 2 h tak jest co 2 h 🤷🏼♀️
On ma 2 jedynki dolne, ale póki co jeszcze mnie nie ugryzł. Za to nadrabia szczypaniem 😆 -
Hmm erre taką średnio. Rączką by nie dała rady zjeść bo by jej przeciekało ale łyżeczki trzymało się ładnie, nie spływało. Nie wiem jak opisać tą konsystencję. P.s. ziemniak w kawałku jej smakował ale odgryzał sobie za duże kawałeczki i miała taki jakby odruch wymiotny. I wyglądało to komicznie bo niezrażona pakowała zaraz kolejny kawałek do dzioba;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 19:03
-
Ja wczoraj zrobiłam zdecydowanie za rzadka, bo zamiast dać łyżkę dałam łyżeczkę 😂 a dziś znowu wydaje mi się, ze za gęsta ale jakoś tam zjadał
-
Erre ja roznie. Zależy mi sie "uroi" w glowie. Czasem robie gesta z mysla, " o jak zje taka to wreszcie nie bedzie dojadal cyca". Pozniej przychodzi rozczarowanie 🤣 i następnym razem robię taka średnia, bo ze skoro jeszcze dolewa mleka to zeby nie rozpychal brzuszka.
Ale.. ogolnie ta srednia najlepiej mi sie podaje i maly zajada. Jesli robię rzadka to splywa mi z łyżeczki i to mnie wkurza. Jak za rzadka to znow maly czesto w trakcie domaga sie wody.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kroko, z tej okazji poprosimy fotkę 😉
Dziewczyny, czy któraś z waszych maluchów miało obrzęk poszczepienny? Bo my szczepienie mieliśmy w czwartek, żadnej gorączki ani obrzęku. Wczoraj po południu dostała obrzęk. Smaruje octem ale nic nie pomogło, dzisiaj dalej jest. No i się troche martwię bo nie dość że wyskoczyło dopiero na strugi dzień to jeszcze nie znika. Ktoś coś?Krokodylica lubi tę wiadomość