!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey piękna waga🥰 brawo za tak dzielne zachowanie 🥰
Aina nie porownuj swojej kruszynki do Adasia 😘 Twoja juz widac ma taka urode, a mój byl juz za duzy jako płód. A to tez niedobrze. No i poza tym Adas jest miesiac starszy ☺
Pogoda mnie tez 🙈 hihi.. teraz to i tak on juz przystopowal.. a byl okres, ze przybieral nawet ponizej tej normy i zaczelam rozszerzac to znow odbil 😋 fajnie, ze jest dlugi to moze uda sie, zeby byl wysoki w tate 😋
Ancys bo madrosci tesciowych to powinni gdzies zapisywac 🤣 i dac im pozniej do przeczytania.
Juz boje sie jaka ja bede tesciowa 🤣
A mowiac o trójce dzieci.. to moja znajoma ostatnio rodzila 3 i jej koleżanka do niej: boze tak mi Cie zal. Ja nie wiem jak Wy WYSKROBIECIE na zycie tak wielodzietnej rodzinie 🙈 takze takie madrosci 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ moja znajoma odciela sie, ze jak dalej bedzie pieprzyla takie glupoty to nie dozyje do zajscia w ciaze z pierwszym.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Piękne wagi! 💪💪 Eh, też już przeżywam środowe szczepienie
O taak.. księga z mądrościami teściowych - to byłoby coś! Tylko kto by to czytał? 🙈😂
Aina a jak Wam idzie rozszerzanie diety? Amela ma 7kg, ale jest ciut starsza. Więc 3 tygodnie temu też miała coś koło 6,5kg pewnie. -
Każde dziecko jest inne i nie ma co porównywać. Agata jest z pośród dziewczynek tutaj najcięższa. Ale i mąż do roku był pulchny, kuzyn Agaty który ma teraz 10msc też jest taki, on np do 6msc dobijał wagą a potem zwolnił i się wyciągnął. Koniec końców od 4 miesięcy waży tyle samo. Zresztą dzieci na sztucznym dokarmianiu podobno są pulchniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 13:14
-
A my dziś pół roku skończyliśmy 🤩
Z tej okazji wjechał pierwszy posiłek - marchewka. Z bboxem czarno to widzę, Wasze dzieci potrafią tę słomkę tak ścisnąć, żeby coś leciało? Za to doidy cup super jako gryzak 😁
Pod koniec zaczął się niecierpliwić. Jak długo u Was trwają takie sesje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 08:06
Pogoda, pap86, Audrey, ancys85, Leeila26, edka85, Chmurka, joana, DarlAa, Krokodylica, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Erre faktycznie doidy się fajnie gryzie 😂 nasz kubeczek już ma rysy od zebow 😆 z bboxa tez na początku nie szło, ale już coraz lepiej także pewnie załapie za którymś razem. Ja nie patrzyłam na zegarek, ale napewno więcej niż 10 minut, bo trzeba jeszcze sliniak pogryźć i się nim pobawić 🤣
erre lubi tę wiadomość
-
Erre u nas tez na poczatku nie ogarnial bboxa. Wiec ja mu go trzymalam i dawalam do gory nogami jak piers 🙈 dopiero 3 dnia zrozumial i pil juz ladnie. Ale najczestniej to by nim rzucal 🤷♀️🙊
Sesja.. hmm.. no my troche siedzimy. Tak 20 min to napewno..
Gratulacje na pol roku 🥳🥳🥳erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana serio 😱😱😱 nawet niewiem co napisać, wszystko mi opadło 🤦♀️😂🤪😂
Ja będę okropną teściową 🙊🙉🙈 żadna kobieta nie będzie wystarczająco dobra dla moich synusiów 😂🤪😂🤪
Leeila jak tam zakupy na aliexpress, doszły, jak wrażenia?
Chmurka ja dla syna miałam cybex onyx i byłam mega zadowolona, teraz mam balios no i cóż...design piękny 😉 dla córki miałam maclarena i ten wóz z czystym sumieniem mogę polecić 😁Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka ja mam muuvo quick 2.0. Amortyzacja słaba, spacerówkę testowałam raz i póki co nie czuje zachwytu 🤷🏼♀️ Jako wózek z gondola jest Ok, ale nie super. Myślałam, ze będzie lepszy
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka chyba dynia smakowała
Maclaren to bardzo dobra marka. Nie miałam osobiście, ale jak pracowałam w sklepie dziecięcym wiele lat temu to była bardzo dobra spacerówka. Jeśli nie miałabym wozka 2w1 to pewnie bym go rozważyła. Chyba ze masz zamiar jeździć po jakichś super wertepach to parasolka chyba nie jest dobrym rozwiązaniem ( tak sadze)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 20:35
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Po wertepach nie ale w sumie dobrze jakby się dało jechać np po leśnej/ polnej dróżce bo nasza gondola np to była do kitu pod tym wzgledem.
A dynia mega smakowała. Generalnie większość wypadało z buzi ale i tak frajdę miała ogromną. Nogami machała jak szalona. A pisku było przy tym i rozmów ze ojej;PWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 21:06
Pogoda lubi tę wiadomość
-
U nas tez wczoraj szczepienie. Waga 9600 😎 Było troche płaczu, ale na szczescie później w domu już wszystko ok, bo szczepiliscmy dziś tez córkę na ospę. U nas pediatra proponuje meningokoki za 2 miesiące. I znów w pakiecie z corka, bo jej akurat wtedy wypadnie trzecia dawka. Ale tu chyba odpuszczę i ich rozdziele bo z tego co pamietam to ta szczepionkę corka znosiła najgorzej.
A co do rozszerzania i długości sesji... u nas max 10minut, a może nawet 5? Nie patrzę na zegarek, ale szybko zjada. Podaje mu na raz max pół słoiczka. Chociaż dziś było z dokładka, tak pasternak posmakował 😁 Syn się rwie do jedzenia a niedobra matka go ogranicza 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 00:15
-
Pogoda wrote:Chmurka chyba dynia smakowała
Maclaren to bardzo dobra marka. Nie miałam osobiście, ale jak pracowałam w sklepie dziecięcym wiele lat temu to była bardzo dobra spacerówka. Jeśli nie miałabym wozka 2w1 to pewnie bym go rozważyła. Chyba ze masz zamiar jeździć po jakichś super wertepach to parasolka chyba nie jest dobrym rozwiązaniem ( tak sadze)
Ja maclarenem jeździłam po lasach 🙈🙉 on ma amortyzację ale z racji, że ma rączkę tzw. rogi to na wertepach potrzeba dwóch rąk do prowadzenia wózka, po równych powierzchniach czy np. w sklepie to spokojnie jedna wystarczy.
Na plus jest to, że zajmuje malutko miejsca w bagażniku ale jest dość długi po złożeniu bo to jednak "parasolka", ja mam dwa auta kombi więc jest mi bez różnicy ale przy mniejszych samochodach może mieć to znaczenie 😉 jest od pierwszych dni życia (można dokupić do niego gondolę) i jest do 25 kg, co na wózek tego typu jest rzadkością, ma duży kosz zakupowy do którego jest dostęp również z boku (fajny patent jak dziecko śpi) no i posiada dożywotnią gwarancję na ramę 😁
Niewiem tylko jak z dostępnością wózka w Polsce bo np.w smyku, z którego ja mam wózek, już nie ma go w sprzedaży 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 06:54
Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Haha, Ancys nie padłam;) generalnie jak jadła nic się nie działo ale mam wrażenie że to dlatego że Aniela nie ogarnia że jedzenie się łyka.memlala w buzi z ogromną radością a potem jej to wypadało. Może i jakąś odrobinka przez przypadek poleciała dalej ale to był przypadek.
Za to po jedzeniu piła wodę z doidy i tak łapczywie piła że aż się zakrztusiła ta woda i tu chwilę grozy przeżyłam. Ale było ok, odkaszlnela i dalej gadała i chciała pić;P tylko matce się gorąco zrobiło;PWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 07:12
-
A u nas jakoś regres w jedzeniu. Dzisiaj była dynia i ledwo 1 łyżeczka p🤷♀️ pe,wczoraj indyk z warzywami też nie chciała więc dałam wczoraj i zjadła. Za to chrupka to zje chętnie 🤦♀️ jutro dam jej kromkę chleba i zobaczymy. A tubrk owocowych nawet nie chce tknąć 🤷♀️