!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mam pojęcia.. 🙈🤣 nic się nie zmieniło w sumie, śpi dalej z nami w łóżku, żelu pod prysznic nie zmieniłam.. 🤣 ale nie ma co się za szybko cieszyć, bo coś mi się wydaje, że to może być okres przejściowy.. 🤔
-
Kroko, pap ja miliard razy karmie w nocy, wiec jest nas więcej 😆
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia kochane kobietki 😘joana, Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Ja wam powiwm,ze mimo ze sporo karmie w nocy to jakos przy drugim dziecku jestem mniej niewyspana jak przy pierwszym. Moze to starosc tak robi,ze mi mniej snu nie przeszkadza 👩🦳 najgorzej to boje sie ząbkowania i gorszego snu.. zabkowanie to zuoooo 🤪 teraz te 2dolne ida bez wiekszego problemu ale zacznie sie przy wiekszych zebach.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie dzień jak codzien z ta różnica ze dostałam kwiaty i słodkości 😁 teściowa mi zrobiła dzień kobiet i wyszła na spacer z Julkiem a ja muzyka na full i prasowanie 😂
-
Pogoda toz to luksus 😅
Ja tez mam pelno ulubionych tulipanów 🥰
Pap boziu a mi sie wydaje, ze juz przy tych jest dramat.. to niw strasz co bedzie dalej 😅 jestem pewna, ze to zeby.. bo od tygodnia dziasla krwistoczerowne i rozdrazniony.. i ciagle trze wszystkim jak szalony w buzi. Wczoraj tak tarl ta sophie ze az odparzyl sobie ciut przy ustach.. myslalam czy to nie opryszczka. Dopoero pozniej skojarzylam 😵😵😵Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
U nas mąż zamówił sushi;) więc taka kolacja;) prawie jak randka;P tylko że w piżamach;P
Dziewczyny czy dalej przwmuwacie oczy solą fizjologiczna? W sensie jeden gazik jedno oko czy już wystarczy jakoś no nie wiem, woda przegotowaną czy coś... Bo w sumie cały czas tak robię ale kurcze do osiemnastki jej tak myć przecież nie będę. Jak Wy robicie?
Ja też uwielbiam tylipany! Nawet bukiet ślubny miałam z tulipanów i frezji;) -
Chmurka ja już dawno przemywam woda przegotowana. Nawet nie pamietam czy przemywałam solą fizjologiczna 🤔 ale jeden wacik - jedno oko nadal
-
Łomatko a ja mu myje juz od dawna po prostu buzie w kąpieli a rano wacikiem tym duzym od pupy po prostu zamoczonym ciepla woda. Chmurka ale skrupulatna mama z Ciebie 😁 spokojnie mozesz dac juz sobie spokoj i ewentualnie znowu jesli w oczku jakas ropka by byla. Dzis otwieram sloik z warzywkami i indykiem. Zobaczymy jak daleko bedzie tym pluł.. moj starszak to pamietam trzasl sie na jedzenie, otwieral dzioba a Szymo ma w powazaniu. Ewentualnie polize papryke czy pomidora jak ja jem. Ten to bedzie chyba cycka pil w nieskonczonosc.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Dzięki
tak myślałam ale jakoś leciałam z przyzwyczajenie chyba;)
Pap kciuki za Ciebie i Szymusia;) żeby za daleko nie pluł;P
P.s. jak pisałam to mi słownik w telefonie poprawił 'pap' na ,'papież Benedykt'Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 07:57
pap86 lubi tę wiadomość
-
Leila, zazdroszczę spania. Ja cały czas mówię że u nas najlepsze noce za nami - pierwsze 2,5msc było pięknie.
Chmurka, ja już dawno nie myje oczu solą. W zupie chyba pierwszy tydzień tylko tak myłam. Potem przemywałam herbata a teraz już bardzo bardzo długo niczym, w sensie tylko jak ja myję to myje no razem z buzią całą.Chmurka lubi tę wiadomość
-
Ja chyba tylko przez pierwszy miesiąc przemywałam oczy wacikiem. A teraz tak chlapie w kąpieli, że zawsze zaleje sobie buzię i tylko ręcznikiem osuszam.
U nas też się spanie popsuło od kilku dniWcześniej była jedna pobudka i to taka cicha, bez marudzenia, a teraz są 3-4 i mega niezadowolenie, że nie stoję nad nim gotowa do karmienia.
Jutro znowu do dermatologa z małym jadę. Szukałam opinii w internecie, ale znalazłam tylko jakiegoś profesorka o tym samym nazwisku z innego miasta. Mam tylko nadzieję, że nie usłyszę znowu komentarza, że to nic takiego.
Dziś po tygodniu starszak wrócił do żłobka. Jak tylko wyjechali z tatą z garażu, to ja zakrzyknęłam "juhu", a chwilę potem się rozbeczałam, że taka wredna matka ze mnieAle serio dawał mi w kość przez ostatni tydzień, niby chory, a wojuje za trzech...
-
Erre ja niby mam diagnozę od dermatologa ale co z tego jak zaczęły wychodzić inne zmiany i oczywiście nie da się z babka skontaktować normalnie
ma wysypana buzie a ja nie wiem czym mam to smarować, czy rozszerzać dietę nadal czy poczekać aż wysypka zejdzie...
Jeszcze jakby tego było mało, ciotka która mieszka dom obok wręcz ściana w ścianę ma COVID... a w sb była u Tesciowej, a teściowa wiadomo u nastakże teraz tylko czekać kiedy nas weźmie
-
A tak na poprawę nastroju opowiem Wam śmieszna sytuacje z rana 😂
O 5 Julus zaczal marudzić, cyc nie dawał rady, wiec stwierdziłam może zmienię mu pampersa. Oczywiście jak zwykle robię to na łóżku praktycznie po ciemku. Zmieniam i nagle pierdzik i w tym samym momencie mąż podniósł głowę i krzyknął „ o kur....!!!!!” ... obsikał go po twarzy 🤣🤣🤣🤣 a on się przestraszył, ze go obsral 😂😂😂 No i zaczęliśmy się śmiać wiec spania już nie było 🤣 płacze ze śmiechu do tego pory 😂😂Leeila26, erre, Krokodylica, ancys85, Audrey, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Pogoda haha 🤣 mimo wszystko - mąż to chyba się ucieszył, że to jednak siku było 🙈🤣 kciuki, żeby Was to dziadostwo nie ruszyło.. a jak to teraz jest z tymi kwarantannami? Teściowa nie musi odbyć z powodu kontaktu?
Erre oby profesorek coś mądrego powiedział i Wam pomógł 💪❣️
Amela zasnęła o 19:30, jadła o 23:30 i 3. Także.. 😌 no ale lepsze to w sumie, niż całą noc z cycem na wystawie.
Nie potrafiłam przekonać Amelki do kaszek - w końcu stwierdziłam, że zdoje ręcznie trochę swojego mleka do kaszki - jadła, aż jej się uszy trzęsły 🙈 Gorzej jak będę musiała podać jej kaszkę poza domem.. widzicie ten obraz? Mnie, stojącej nad miską z kaszką i zdajającej mleko z cyca? 🤣🤣 Mam nadzieję, że to przejściowe i się przekona.
Oczka też myje samą wodą podczas mycia buziolka. Solą przemywałam pierwszy miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 09:41
erre, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Haha Leeila wyobraziłam sobie ten obraz 😂 A myślałaś o odciąganiu i mrożeniu ewentualnie? Albo z mm?
Nie wiem właśnie jak to jest z ta kwarantanna terazsama nie wiem jak mamy się zachować. Czy teściowa powinna sobie darować przychodzenie do nas? Akurat ma teraz urlop
-
Pogoda wrote:
Jeszcze jakby tego było mało, ciotka która mieszka dom obok wręcz ściana w ścianę ma COVID... a w sb była u Tesciowej, a teściowa wiadomo u nastakże teraz tylko czekać kiedy nas weźmie
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Pogoda proste że bym teściowej nie wpuściła przez najbliższe 10 dni.
Erre ja Cię rozumiem, ja też się ostatnio poryczałam że jestem złą matką, bo te wszystkie choroby, kaszle, katary, wymioty, bóle brzucha itd itd. Dołujące to strasznie.
U mnie też się dzień zaczął dzisiaj o 5.
-
Pogoda ja z tych, co przy ustabilizowanej laktacji nie uciągną laktatorem nawet 10ml
mm właśnie chciałam uniknąć, chociaż miałam już kupioną Bobovite z mm tylko do zalania wodą. Ja uwazam, że teściowa powinna sobie odwiedziny na jakis czas odpuścić..