!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabko, na szczęście moja teściowa nie trafiła dokładne covidowego bo była w zbyt dobrym stanie. Już ma negatywny test i przenieśli ją na neurologię, bo jest mocno osłabiona jeszcze. Ale stan ogólny jest dobry.
Chmurka, Audrey, Leeila26, Zabka_89, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Erre, też mam taką nadzieję 😥 ostatnio jak pisała to chyba mieli covid, Mikołaj miał mieć badanie i jakaś lekarka ich wypuściła na oddział. I po tym cisza. Mam nadzieję że wszystko u nich ok, że jest teraz zajęta urządzeniem do końca domu niż czymś złym 😔
-
Ja tez mam nadzieje, ze u Katwie jest tak dobrze, ze nie ma czasu tu zaglądać
-
Hejka..
U nas taka momoza, ze szok.. nie moge ruszyć sie na krok.
Dlatego nawet nie mam czasu kiedy zajrzec, bo nie wiem w co ręce włożyć..
Pogoda chyba wybrałbym sie do ginekologa. Moze organizm szykuje sie powoli do przyjscia 1 miesiączki.
Audrey piekna malutka 🥰 pulchna czy nie to jest słodka 😍
Zabka nie dawalam jeszcze jajka.. planuje dac na skończone 7 jako jajecznica na parze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 21:09
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Szkoda, że grupa na FB nie powstała wcześniej.. może tam Katwie byłaby częściej dostępna
Też często myślę o nich..
Jeśli chodzi o jajo, to ja też ostrożnie bo znam osobiście podobny przypadek jak opisuje Kotka i po prostu się boje 🙈 tak samo jak bałam się glutenu 😅
Agatka konkretna kobitka! Śliczna jest ❣️
My po szczepieniu, nastawiłam się na mega darcie ale nie było tak źle 😉 Jednak będziemy szczepić Boxsero wcześniej tj. pierwsza dawka w okolicach 8-9 miesiąca. Orientuje się ktoś kiedy późnej te szczepienia się powtarza? Tzn. wiem, że teraz będą 3 dawki. Ale na ile lat to zabezpiecza? Na meningokoki typu C zaszczepimy później, pewnie po dawkach uzupełniających te podstawowe szczepienia. -
Leila na meningokoki to już na całe życie zabezpiecza my już mamy dwie dawki za sobą a czemu dopiero szczepisz w 8 czy tam 9 miesiącu? Pierwsza dawkę podajesz potem masz za około 4tyg druga a potem 3 po roku jakoś. Mój druga dawkę źle zniósł gorączkował mi cała noc ale i tak uważam że warto było
A to dobrze ze mówicie z tym jajkiem bo czytam różne poradniki i napisane jest żeby podawać jak najszybciej.
Dziś mojemu dalam marchewkę w kawałkach i lepiej mi jadl niż w papce jutro dam mu tak samo i tu moje pytanie do dziewczyn które tak chcą karmic brw czy jak to tam jak podawać będziecie mięso? Bo ja gotuję na indyku papki a on jest dość taki gumowaty i tak w kawałku im dacie żeby sobie jadl? Muszę zgłębić temat z tym jedzeniem nie ma dobrych poradników mógłby ktoś mi napisać bloga na te rozszerzanie diety -
Z tego co wiem, to w jajku białko uczula, wiec pewnie można zacząć od żółtka. Ja napewno długo poczekam, bo po surowym jabłku była jazda ze skóra, a co dopiero po jaju. Dermatolog mi zaleciła ograniczenie alergenów, a co dopiero jakbym miała dziecku teraz dac
-
Ja zoltko juz podawalam pare razy. Chetnie memlał,nic sie nie dzialo. Bialka nie dawalam bo nie lubi kawalkow. Ale tego zoltka to w sumie do tej pory zjadl z polowe. Ja podchodze do tematu alergenow wlasnie jak nowe zalecenia-jak najwczesniej. Gluten tez. Ale moze dlatego,ze starszy synek no i my rodzice nie mamy alergii pokarmowych.
Dobrze,ze piszecie,ze u niektorych to rozszerzanie tez idzie jak krew z nosa bo u nas tezjedynie owocki z tubki nawet z platkami owsianymi i jogurtem to zje bo mu sie podoba podawanie z tego dzióbka.
ancys85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pierwsze słyszę o jajku 😱😱 starszemu synowi po 7 miesiącu robiłam jajecznicę z tym że z samych żółtek, żeby była delikatna bo białko jest ciężkostrawne. Pawełkowi ostatnio pomoczyłam kawałeczek ziemniaka w żółtku i zjadł ze smakiem 😁
Leeila super że szczepienie poszło gładko 👍
Audrey dziękuję za zdjęcia huśtawki 😘
Myślę, że do dwóch/trzech lat będzie służyć i obciążenie do 20 kg jest wystarczające. Chyba się na nią zdecyduje, pogadam z mężem wieczorem i jak coś to zamówię na zajączka 🐰🐰
A u nas śnieg 🙉Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Żabka sprawdź bloga alaantkoweblw tam jest mega dużo wiedzy;) a mięsko można podać w formie pulpecika z mięsa mielonego. Łatwiej chyba się taki rozpadnie w buzi ... U nas teraz słabo idzie rozszerzanie bo zęby mega Aniele męczą. wczorajszy dzień cały na rękach. Kaszki nie chciała, zupki też nie. Tylko marchewkę sobie trochę poskrobała i brokuła odrobinę. Póki co cały czas batat jest hitem. Ale ogolenie dopiero jakieś trzy dni temu Aniela zakumała o co chodzi z tym jedzeniem. W sensie już tak serio przeżywała i łykała i widac było że chce to zrobić a nie że tylko przez przypadek;P
Ja też niby czytałam te zalecenia co erre że nie trzeba czekać. Ale przez to że mamy podejrzenie alergi na mleko to i z jajkiem wstrzymam do najbliższej wizyty szczepiennej i spytam jak to zrobic