!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:W rękę, ale on ma już 5 lat
Aaaa Ok myślałam ze mówisz o tym jak był szczepiony jako niemowlak -
Kolejne pytanie kulinarne 😁 robimy chrzciny w przyszła niedziele w domu. Poproszę o pomysły na słodkości i mięsa, ewentualnie jakieś sałatki najlepiej bez mięsa i ciasta bez żelatyny, bo siostra jest wegetarianka
-
No strasznie szybko te dzieci rosna 😭. Ja bym chciala zeby Livia byla spowrotem taka malutenka jak po porodzie, zwlaszcza ze to moje ostatnie dziecko i mam wrazenie ze nie zdazylam sie nacieszyc tym bobaskiem.
Chcialabym jako polozna pracowac, moglabym takie maluszki tulac 🤭.
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Kolejne pytanie kulinarne 😁 robimy chrzciny w przyszła niedziele w domu. Poproszę o pomysły na słodkości i mięsa, ewentualnie jakieś sałatki najlepiej bez mięsa i ciasta bez żelatyny, bo siostra jest wegetarianka
-
A co do nagosci to... Ja jestem z Polski i moi rodzice sa juz starsi. Nigdy bie widzialam ich nago, napewno nie tate. Natomiast moj maz jest ze wschodnich nieniec i tutaj ludzie kapia ja w jeziorach bardzo czesto nago, tutaj to jest normalne i cale rodziny tak chodza nad wode. A na plazy dzieci sie puszcza nago. Wiec jak nad zachodnim Baltykiem zobaczycie gole dzieci to napewno z Niemiec 😄.
-
Ounai wrote:U nas był tort na zamówienie, sernik z rosą i malinowa chmurka. Mięsa miałam z cateringu.
Uwielbiam te 2 ciasta, ale już były wielokrotnie -
Oj zbieram sie i zbieram.... Fizycznie ostatnio jestem zmęczona
Ile posilkow...
Wstyd u nas obecnie jeden ok 3 lyzeczek lub jak cos zasmakuje to pol malego sloiczka
Usypianie zazwyczaj przy karmieniu lu. W czasie zabawy usnie na macie na brzuszku to przykrywam cieniutko pieluszka i tak sobie spi. Jedno soanie na spacerze.
Dzis jakis rozjazd i rano bez drzemki potem spacer ok 13-15.! Nie zasnela o 16 i teraz juz ledwo ledwo wiec kapiel 18.20. Karminie i odplynela. Zazwyczaj takie akcje koncza sie tym ze za godzine jednak wstanie.
Ruch.
Kreci sie po macie wkolo i nieco zminia miejsce. Do siadu bardzo daleko
Rehabilitacja
Pani dr tez widzi potrzebe rehabilitacji za 2 tyg mamy pierwszy termin widzi slaby brzuch za mocna nogi. Duze odgiecie i krzywa główkę
Waga nadal 6500
Dzis wyskoczylo mi wspomnienie corki majac 2 lata i 2 miesiace wreszczie osiagnela wage 10 kg 🤣
Kolejne dziecko... Katwie
Mnie juz dziewczyny raz "napadly" 😂😂
Ja nie mialbyn nic przeciwko Kolejnej ciazy ale ta pewnie juz nigdy sie nie zdarzy
Ja zawsze mialam marzenia o duzej rodzini
Pozniej wiadomo pojawienie sie chorej corki to wiele zmienilo
3 lata badan i staran o mala i jest to najlepsza decyzja zycia
Jesli chodzi i roznice wieku uwazam ze mniejsza jest lepsza wiec katwie jeski myslisz o kolejnym to ja osobiscie uwazam ze teraz.
Miedzy moimi starszakami a mala jest jak dla mnie za duza roznica. Oni wyjda z domu gdy ona wciaz mala. Teraz jest chwilowe zaintersowanie ale sadze ze za 3 lata nie będa mieli dla niej czasu
Mi tez dobrze wychowywali sie starszaki maja 2lata roznicy. Dzis przykro mi ze pochłonięta mala mam mniej dla nich uwagi jak dzieci sa w podobnyn wieku jest latwiej zabawy i potrzeby maja podobne latwiej wszystjo zorganizowac
A jako taka ciekawoatke podam ze znam mame trojaczkow ktora zawsze uwazala ze jej łatwiej z dziecmi bo sa w tym samym wieku niz rodzica z roznica 3 lat.
Dzis przyszlo nasze krzeselko wiec koniec karmienia w lezaczku
-
Aina nie przejmuj się rozszerzaniem diety ze tak mało próbuje. Julus tez je max pół słoiczka i nie daje mu więcej, bo ciagle problem a to ze skóra a to z kupka wiec nie szaleje. Już mam coraz więcej sprawdzonych rzeczy wiec powoli będę dawać więcej. Jeśli lekarka nie widzi w tym problemu (bo wiem ze martwisz się przybieraniem) to bądź spokojna.
-
Leeila26 wrote:teściu powiedział, że jak pierwsze mówi: mama to woła o siostrę. Jak mówi tata, to woła brata hahaha 🤣 takie tam zabobony..
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Edka baba się chyba nie liczy.. musisz poczekać na mama albo tata 🤣🤣 uśmiałam się.. 😅
Aina i na jakie krzesełko się zdecydowałaś?
Pogoda polecam z całego serca sałatkę pieczarkową - uwielbiam ❣️ i jest bez mięsa mięsa hm.. u nas były roladki drobiowe z mięsem mielonym i pieczen z szynki. Mogą być jeszcze rolady, czy jakieś zwijki z karczku np. z pieczarkami. Najlepiej coś pieczeniowego - możesz zrobić w sobotę a w niedzielę tylko odgrzać ewentualnie nogi lub piersi z kaczki jak lubicie.. z ciastami nie pomogę 🙈Pogoda lubi tę wiadomość
-
Aina nie przejmuj się rozszerzaniem diety. Moja córka też taka była. Nic nie chciała jeść 🤷. Tylko mleczko 🙈. Aż do półtora roku. Nasza pediatra mówiła że jeśli dobrze przybiera na wadze, jest radosna, nie choruje i wyniki morfo ma dobre to żeby dać jej czas. Ale Amela była gdzieś na 80-90 centylu więc się nie martwiłam 🙈. Ona w wieku Igora ważyła jakieś 2 kg więcej niż on. 🙈
Sałatkę bez mięsa polecam z pieczarek (gotowanych), ogórek kiszony, cebula czerwona, parmezan tarty, natka, majonez, sól, pieprz. Ja uwielbiam 🙈 i taka właśnie robię na święta. Moja mąż- mięsożerca o dziwo też ją bardzo lubi.
My więcej dzieci nie planujemy. Tzn powiem Wam, że zawsze marzyłam o trójce. Ale po pierwsze na ten moment nie mamy na to warunków, po drugie Igi bardzo dba o swoją pozycję najmłodszego 😅. Tzn tak nas potrafi przeczołgać przez cały dzień, że wszelkie myśli o jeszcze jednym dziecku szybko wybijają mi się z głowy. Dlatego założyłam sobie wkładke na 5 lat , żeby nam się czasem nie zachciało 🤣.Pogoda lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Sałatka z pieczarek brzmi smacznie. Leeila jaki Ty masz przepis na taka sałatkę? Ja do tej pory robiłam z marynowanych, ale z kurczakiem
-
Pogoda wrote:Dziewczyny burza mózgów! Jakie ciasto na święta oprócz sernika, mazurka i babki?
A może coś orzeźwiającego np. cytrynowiec albo ciasto z galaretką?
Przed świętami, zawsze robi się pysznie na naszym forum 🤭
Ja mam z sałatek bezmięsnych do polecenia warstwową śledziową albo makaronową z tuńczykiem i brokułem.
Katwie kciuki za całą Waszą czwóreczkę!
Krokodylica współczuję i nie dziwię się, że się zestresowałaś, dużo wytrzymałości i zdrowia oczywiście.
Ja wczoraj byłam do późna u sąsiadki na ploteczkach 🤭
Krokodylica, Leeila26, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Ja na chrzciny mialam catering ale to co robię na inne okazje. Np. Mega prosta, niedroga i niby zwykla ale bardzo lubiana sałatka makaronowa. Gotujesz makaron np. Świderki, do tego swiezy Ogórek w kosteczkę, puszka kukurydzy, spooooro koperku najlepiej swiezy ale suszony tez sie nada i majonez. Mieszasz i gotowe. Choc lepiej jak chwile postoi to lepsza. U mnie szybko znika. Albo sałatka z tuńczykiem. Tez często u mnie.
Z mies to pieczona piers z indyka w miodzie. Pychota. Ciasta? Juz pisałam ze 3 bit jest świetny uwielbiamy. Jakas beza, rogaliki z marmolada się ladnie prezentuja, muffinki, ciasto porzeczkowe z chrupki spodem na bazie nutelli.. zapomnialam nazwę.
Przetestowałam bułeczki jaglane dałam dosłownie szczyptę cukru na wszelki wypadek. Fajne sa, będę co jakiś czas robić.Pogoda lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017