X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    W rękę, ale on ma już 5 lat

Aaaa Ok myślałam ze mówisz o tym jak był szczepiony jako niemowlak

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, nieee. Wtedy nie powodziło nam się jakoś super finansowo i zrezygnowaliśmy z tej szczepionki. A teraz stwierdziliśmy, że skoro nas stać to go zabezpieczymy.

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne pytanie kulinarne 😁 robimy chrzciny w przyszła niedziele w domu. Poproszę o pomysły na słodkości i mięsa, ewentualnie jakieś sałatki najlepiej bez mięsa :) i ciasta bez żelatyny, bo siostra jest wegetarianka :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie szybko te dzieci rosna 😭. Ja bym chciala zeby Livia byla spowrotem taka malutenka jak po porodzie, zwlaszcza ze to moje ostatnie dziecko i mam wrazenie ze nie zdazylam sie nacieszyc tym bobaskiem.
    Chcialabym jako polozna pracowac, moglabym takie maluszki tulac 🤭.

ancys85 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Kolejne pytanie kulinarne 😁 robimy chrzciny w przyszła niedziele w domu. Poproszę o pomysły na słodkości i mięsa, ewentualnie jakieś sałatki najlepiej bez mięsa :) i ciasta bez żelatyny, bo siostra jest wegetarianka :)
    U nas był tort na zamówienie, sernik z rosą i malinowa chmurka. Mięsa miałam z cateringu.

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nagosci to... Ja jestem z Polski i moi rodzice sa juz starsi. Nigdy bie widzialam ich nago, napewno nie tate. Natomiast moj maz jest ze wschodnich nieniec i tutaj ludzie kapia ja w jeziorach bardzo czesto nago, tutaj to jest normalne i cale rodziny tak chodza nad wode. A na plazy dzieci sie puszcza nago. Wiec jak nad zachodnim Baltykiem zobaczycie gole dzieci to napewno z Niemiec 😄.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U nas był tort na zamówienie, sernik z rosą i malinowa chmurka. Mięsa miałam z cateringu.

Uwielbiam te 2 ciasta, ale już były wielokrotnie

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Uwielbiam te 2 ciasta, ale już były wielokrotnie
    U nas sernik z rosą to popisowe ciasto męża i jest zawsze 😂 wszyscy zawsze wiedzą, że u nas będzie sernik haha

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 20:10

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi dzisiaj wstało w łóżeczku i stało!
    Z 5 razy tak zrobilA, aż w końcu wzięłam ja na dół, bo tam mam łóżeczko tusrustyczne

Pogoda, Krokodylica, Leeila26, ancys85, Ptysio lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zbieram sie i zbieram.... Fizycznie ostatnio jestem zmęczona

Ile posilkow...

Wstyd u nas obecnie jeden ok 3 lyzeczek lub jak cos zasmakuje to pol malego sloiczka

Usypianie zazwyczaj przy karmieniu lu. W czasie zabawy usnie na macie na brzuszku to przykrywam cieniutko pieluszka i tak sobie spi. Jedno soanie na spacerze.

Dzis jakis rozjazd i rano bez drzemki potem spacer ok 13-15.! Nie zasnela o 16 i teraz juz ledwo ledwo wiec kapiel 18.20. Karminie i odplynela. Zazwyczaj takie akcje koncza sie tym ze za godzine jednak wstanie.

Ruch.
    Kreci sie po macie wkolo i nieco zminia miejsce. Do siadu bardzo daleko

Rehabilitacja
    Pani dr tez widzi potrzebe rehabilitacji za 2 tyg mamy pierwszy termin widzi slaby brzuch za mocna nogi. Duze odgiecie i krzywa główkę

Waga nadal 6500
    Dzis wyskoczylo mi wspomnienie corki majac 2 lata i 2 miesiace wreszczie osiagnela wage 10 kg 🤣

Kolejne dziecko... Katwie

Mnie juz dziewczyny raz "napadly" 😂😂

Ja nie mialbyn nic przeciwko Kolejnej ciazy ale ta pewnie juz nigdy sie nie zdarzy

Ja zawsze mialam marzenia o duzej rodzini

Pozniej wiadomo pojawienie sie chorej corki to wiele zmienilo

3 lata badan i staran o mala i jest to najlepsza decyzja zycia

Jesli chodzi i roznice wieku uwazam ze mniejsza jest lepsza wiec katwie jeski myslisz o kolejnym to ja osobiscie uwazam ze teraz.

Miedzy moimi starszakami a mala jest jak dla mnie za duza roznica. Oni wyjda z domu gdy ona wciaz mala. Teraz jest chwilowe zaintersowanie ale sadze ze za 3 lata nie będa mieli dla niej czasu

Mi tez dobrze wychowywali sie starszaki maja 2lata roznicy. Dzis przykro mi ze pochłonięta mala mam mniej dla nich uwagi jak dzieci sa w podobnyn wieku jest latwiej zabawy i potrzeby maja podobne latwiej wszystjo zorganizowac

A jako taka ciekawoatke podam ze znam mame trojaczkow ktora zawsze uwazala ze jej łatwiej z dziecmi bo sa w tym samym wieku niz rodzica z roznica 3 lat.

Dzis przyszlo nasze krzeselko wiec koniec karmienia w lezaczku

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina nie przejmuj się rozszerzaniem diety ze tak mało próbuje. Julus tez je max pół słoiczka i nie daje mu więcej, bo ciagle problem a to ze skóra a to z kupka wiec nie szaleje. Już mam coraz więcej sprawdzonych rzeczy wiec powoli będę dawać więcej. Jeśli lekarka nie widzi w tym problemu (bo wiem ze martwisz się przybieraniem) to bądź spokojna.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    teściu powiedział, że jak pierwsze mówi: mama to woła o siostrę. Jak mówi tata, to woła brata hahaha 🤣 takie tam zabobony..
    A jak moja pierwsze powiedziała baba, to kogo mam się spodziewać? 😜

Leeila26 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka baba się chyba nie liczy.. musisz poczekać na mama albo tata 🤣🤣 uśmiałam się.. 😅

Aina i na jakie krzesełko się zdecydowałaś?

Pogoda polecam z całego serca sałatkę pieczarkową - uwielbiam ❣️ i jest bez mięsa ;) mięsa hm.. u nas były roladki drobiowe z mięsem mielonym i pieczen z szynki. Mogą być jeszcze rolady, czy jakieś zwijki z karczku np. z pieczarkami. Najlepiej coś pieczeniowego - możesz zrobić w sobotę a w niedzielę tylko odgrzać :) ewentualnie nogi lub piersi z kaczki jak lubicie.. z ciastami nie pomogę 🙈

Pogoda lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina nie przejmuj się rozszerzaniem diety. Moja córka też taka była. Nic nie chciała jeść 🤷. Tylko mleczko 🙈. Aż do półtora roku. Nasza pediatra mówiła że jeśli dobrze przybiera na wadze, jest radosna, nie choruje i wyniki morfo ma dobre to żeby dać jej czas. Ale Amela była gdzieś na 80-90 centylu więc się nie martwiłam 🙈. Ona w wieku Igora ważyła jakieś 2 kg więcej niż on. 🙈

Sałatkę bez mięsa polecam z pieczarek (gotowanych), ogórek kiszony, cebula czerwona, parmezan tarty, natka, majonez, sól, pieprz. Ja uwielbiam 🙈 i taka właśnie robię na święta. Moja mąż- mięsożerca o dziwo też ją bardzo lubi.

My więcej dzieci nie planujemy. Tzn powiem Wam, że zawsze marzyłam o trójce. Ale po pierwsze na ten moment nie mamy na to warunków, po drugie Igi bardzo dba o swoją pozycję najmłodszego 😅. Tzn tak nas potrafi przeczołgać przez cały dzień, że wszelkie myśli o jeszcze jednym dziecku szybko wybijają mi się z głowy. Dlatego założyłam sobie wkładke na 5 lat , żeby nam się czasem nie zachciało 🤣.

Pogoda lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka z pieczarek brzmi smacznie. Leeila jaki Ty masz przepis na taka sałatkę? Ja do tej pory robiłam z marynowanych, ale z kurczakiem

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Dziewczyny burza mózgów! Jakie ciasto na święta oprócz sernika, mazurka i babki?

A może coś orzeźwiającego np. cytrynowiec albo ciasto z galaretką?

Przed świętami, zawsze robi się pysznie na naszym forum 🤭

Ja mam z sałatek bezmięsnych do polecenia warstwową śledziową albo makaronową z tuńczykiem i brokułem.

Katwie kciuki za całą Waszą czwóreczkę!

Krokodylica współczuję i nie dziwię się, że się zestresowałaś, dużo wytrzymałości i zdrowia oczywiście.

Ja wczoraj byłam do późna u sąsiadki na ploteczkach 🤭

Krokodylica, Leeila26, Pogoda lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Jamajkę ale jest czasochłonna.

Zamówiłam catering na święta tak, że ja mam ugotowane już :P zamiast gotować jedziemy jutro oglądać działkę :P

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chrzciny mialam catering ale to co robię na inne okazje. Np. Mega prosta, niedroga i niby zwykla ale bardzo lubiana sałatka makaronowa. Gotujesz makaron np. Świderki, do tego swiezy Ogórek w kosteczkę, puszka kukurydzy, spooooro koperku najlepiej swiezy ale suszony tez sie nada i majonez. Mieszasz i gotowe. Choc lepiej jak chwile postoi to lepsza. U mnie szybko znika. Albo sałatka z tuńczykiem. Tez często u mnie.
    Z mies to pieczona piers z indyka w miodzie. Pychota. Ciasta? Juz pisałam ze 3 bit jest świetny uwielbiamy. Jakas beza, rogaliki z marmolada się ladnie prezentuja, muffinki, ciasto porzeczkowe z chrupki spodem na bazie nutelli.. zapomnialam nazwę.

Przetestowałam bułeczki jaglane dałam dosłownie szczyptę cukru na wszelki wypadek. Fajne sa, będę co jakiś czas robić.

Pogoda lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już przy jedzeniu jestesmy to macie może taki dobrze sprawdzony przepis na ciasteczka takie kruche maslane?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ