!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leila, brawo Ty 🤣 nie masz co robić w nocy? 🙈
A u nas wyszła górna prawa jedynka. Za chwilę wyjdzie lewa. Może stad te straszne noce? 🤷♀️
Dziewczyny, jak jak kąpiecie swoje dzieci? Tzn same czy z mężami? Ja zawsze z moim jednak teraz przez miesiąc na fuchę i nie da rady przyjeżdżać żeby wykąpać małą. I mysze sama się za to wziąć ale nie wiem jak🤷♀️🙈 ktoś coś?
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ounai, odniscie wypadków naszych mam, nas jest 5 i każdego coś spotkało 🙈 ja prawie wpadłam pod autobus bo brat gonił mnie z wiadrem wody, najmlodszy wypił rozpuszczalnik od taty z garażu, jeden brat w drugiego rzucił łyżwą w głowę, po innym bracie przejechał motor wszyscy żyją 🤣🙈🤷♀️🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 14:36
-
W wanience spoko, jestem w stanie wykąpać sama. Sadzam ją do łupiny, przygotowuje wszystko i ogarniamy. Ale teraz często kąpiemy się razem i do tego potrzebny mi mąż 🙈😅 żeby podał mi Amelę i odebrał ode mnie. Wanna śliska, płytki śliskie, no nie wyobrażam sobie inaczej

Ja z dzieciństwa nie miałam żadnych akcji groźnych.. nawet nigdy nic nie miałam złamanego 🙈😅 byłam dobrze pilnowaną, wychuchaną jedynaczką 😃 ale raz jak zostałam z tatą, rozebrałam się do naga i wysmarowałam farbą olejną (malował wtedy futryny i nie zdążył wynieść puszek 🙈). Miałam jakieś 3 lata. Nie mam pojęcia jak oni to ze mnie zmyli.. może kąpali mnie w rozpuszczalniku? 🤣 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:34
👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 12j
Rośnij maluszku

-
Od urodzenia sama kąpie Szyma
teraz to w og9le hardkorowa matka ze mnie bo go w tej kąpieli (kapie w duzej naszei wannie) klade nanbrzuszek i on sobie chlapie raczkami do woli
oczywiscie jestem z nim caly czas, nawet ostatnio klade go tez w wannie na pleckach bez podtrzymywania-jak on sie wtedy cieszy i chlapie! Recznik lezy na podlodze i jak go wyjmuje to opatulam i reszte robimy w sypialni.
Leeila madka roku z tym wozkiem!!! Hahahaha 😂🤣
Leeila26 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt

-
Ja ogarniam całą moją trójkę jak nie ma męża więc Audrey na pewno dasz radę 👍
Ja przygotowuje sobie wanienke, rozkładam ręcznik na blacie w łazience, rozbieram Młodego, nalewam wodę, potem się kąpiemy, z wanny chyc z powrotem na ręcznik, zawijamy się i resztę pielęgnacji robimy już w pokoju na przewijaku.
Mój też uwielbia się kąpać na brzuchu, praktycznie sam się obraca w wanience, wtedy go nie trzymam tylko czuwam.
Łazienka oczywiście do sprzątania ale radość bezcenna 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 17:51
-
Ja się boje położyć Amelę na brzuchu w wannie 🙈 bo jak leży na łóżku, to tak czasami wali głową w łóżko jakby.. 😅 właściwie to nie wiem, czy ta głowa jej jeszcze spada czy robi to specjalnie bo śmieje się przy tym 🤷 no i boje się, czy sobie nosa nie złamie 🙈
Dziewczyny kupujecie już jakieś ubranka na lato? Co fajnego, gdzie? Mamy starszakow - podpowiedzcie co jest praktyczniejsze - stawiać na body, koszulki, krótkie spodenki? 🤷 Nie mam jakoś wizji ile czego kupić 🙈 -
Mój uwielbia na brzuchu się kąpać 🤩 Tylko całą łazienka zachlapana. Na razie kąpię w wanience, bo duża wanna zajęta przez starszaka. Ja też kąpię ich bez męża. Najpierw wrzucam starszaka do wanny, potem przygotowuję przewijak, kosmetyki, ciuchy i wanienkę dla małego, dalej kąpię małego, ubieram, odkładam do łóżeczka, sprzątam wanienkę i przewijak, a w tym czasie starszak się myje i bawi i potem go wyciągam i ubieram.

-
My tez dołączamy do kąpiących sie na brzuchu. U nas jak maz byk w domu to kapal chłopaków, tzn kapali sie we trzech w wannie. A teraz po prostu nalewam wody do zwuklej wanny, klade malego na brzuch (wody jest tyke zeby sie nie napil) i myje go, on sobie tam pochlapie, pobawi sie gumowa kaczka, potem go wyjmuje i nose do sypialni. W międzyczasie staraszak czasani myje, albo dolewam mu wody i wracam po niego jak juz Mikołaja ogarne. Jak juz sie nyje z nimi to pdkladam Mikllajar na lezak na ktorym jest recznik polozony, ja szybko koncze sie myc, wychodze i sie wycieram i wyjmuje staraszaka. Ogolnie mycie i spanie chuba wychodzi nam sprawniej bez meza
obaj ni zasypiaja 20-20:30. Dzis wujatkpwp obsuwa bo mieliśmy wyjazdowy dzień.
-
Leila, jezeli vhodzi o ubranka to ja jakos u niemowlakow nie lubię koszulek. Nie wiem jakos tak ciagle te brzuchy na wierzchu, jak raczkuja czy pelzaja to twz slabo dla skory. Natomiast kupilabym chyba i tak troche bodziakow a trochę koszulek bo z kolei na duzy upal lepiej koszulke mimo wszystko... Tak samo spodenki, i dlugie musisz miec i krótkie...
Ja dzis nalozylam Miklljaowi komplet po starszym synku i kurcze no lezy jak ulal, moze delikatnie spodnie przyskugie, a synek chodzil w ttm ubranku w okolicach skonczonego roczku... -
erre wrote:Mój uwielbia na brzuchu się kąpać 🤩 Tylko całą łazienka zachlapana. Na razie kąpię w wanience, bo duża wanna zajęta przez starszaka. Ja też kąpię ich bez męża. Najpierw wrzucam starszaka do wanny, potem przygotowuję przewijak, kosmetyki, ciuchy i wanienkę dla małego, dalej kąpię małego, ubieram, odkładam do łóżeczka, sprzątam wanienkę i przewijak, a w tym czasie starszak się myje i bawi i potem go wyciągam i ubieram.
Jak to odkladasz do lozeczka oO? Ze go raz dwa lulasz on zasypia a ty odchodzisz? Ale ci fajnie. Moja Livka chyba jest najgorzsa ze wszystkich moich, w ogole nie odkladalna teraz. Od paru tygodni robiny tak ze jak maz uspi dzieci to Livke biore do nosidla i tak film ogladam chodzac 😩 -
Kotka ja też jestem pod wrazeniem dzieci, ktore w ten sposób usypiają. Ja z moim Filioen mialam problem z odlozeniem, a jak juz odłożyłam to potem nie mozna byko wyjac byk tak czuły. Ja potrafilam godzone siedzieć u niego zeby wyjsc bez problemu... Pamietam jak kiedyś dostalam jakoejs wirusowki, nie hykam w stanie z lozka wstac, dzwoniłam wtedy do rodziców zeby przyjechali, ale oczywiście mama to mama - troche mi pomogli ale lezalam na podłodze godzine obok jego lozeczka zeby on w koncu zasnal, a sama byłam doslownie umiwrajaca.
Mikolaj pod tym względem "zapowiadał się" super, bo zasypial nam świetnie w okolicach 2-3 miesiąca zycia. Potem juz bylo tylko gorzej... Drzemki tez masakra. A teraz mu sie cos odmienilo odkad nie ma meza. Wylaczam światło, tylko lampka sie swieci, biore go na brzuch, a on jak automat glowe kladzie tak zeny sie przytulić, spiewam kolysanke i zasypia. A jak nie to tule go trzymajac na rekach i taki zaspany naeet sie daje odlozyc. Nie umiem tego wytłumaczyć, bo jak maz byl to to zasypianie jego to byla masakra, darl się, plakal, nie mogłam go z Filipem polozyc. A teraz obaj slodziaki... Na drzemki to osttanie dnk zasyoia na cycku, na rekach a i zdarzyło sie ze wlozylam go do fotelika samochodowegoni robilam cos w kuchni a on sobie zasnal tam. To dla mnie szok byk, bo po Filipie i po pol roku Mikolaja dla mnie temat spania i zasypiania to chyba najgorsze co moze byc...
Dziewczyny macie juz okres? -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:35
👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna
13.05 20+5 379g
Insulina nocna 12j
Rośnij maluszku

-
Katwie ja miesiączkuje regularnie od listopada, pomimo kp 🙈😅
No właśnie nie wiadomo do końca jak z tymi rozmiarami.. no i zależy co, bo body 74 myślę, że będą długo ok. Ale z pajacyków takich typowych z nogawkami mi niedługo wyrośnie 🤷
Dzisiaj noc kręcenia i stękania.. 🙄 masakra 😵 -
Ej, nie śpi, tylko tak jak mówi Ounai, odkładam, żeby był bezpieczny 🤣 Daję zabawki, więc musi się chwilę sobą zająć. A jeśli ryczy od razu, to zabieram kokon do łazienki i go kładę na podłodze.
Ja po babci jestem zafiksowana na punkcie "gołych nerek", więc u nas bodziak z krótkim to podstawa. Na to idą spodenki, a jak chłodno to bluzka z długim. A jak było mega gorąco, to zakładałam rampersa z krótkim.

-
Tak,koszulki u niemowlaka to srednio no chyba,ze ktorys bobas juz bedzie chodzil to wtedy mogą byc.
U nas tez w nocy wiercenia wiecej niz zwykle i zamiast pobudki przed 7 to o 6 zzz ZZZ zzz (tak sie kiedys na gadu gadu pisalo jak ktos spiący-mlodsze nie znajo :p ) woec spiewnym krokiem dzis aaczynamy dzien "kawka na miejscu dzisiaj towarzyszy mi,to duza czarna nieslodzona bede fit.."
Chmurka, Ptysio, Leeila26, Krokodylica, Ounai lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt

-
Ja pierwszą @ dostałam 24 marca. Teraz mam 22dc i jak na razie nie było owu.
Czyli nie jestem sama z tymi kiepskimi nocami? Kurczę, myślałam, że po tym jak opanowała nową umiejętność poruszania się, to koniec skoku i powrót do spokojnych nocy. A tu od kilku dni dalej masakra, szczególnie nad ranem armagedon 😒 -
Ja mam złote dziecko 😁 po kąpieli i pielęgnacji karmimy się, wtedy zasypia, odkładam do łóżeczka i tak do około 6 sobie śpi, z 2 bądź 3 przerwami na karmienie.
Za to w dzień ostatnimi czasy niezadowolony strasznie ale z moich obserwacji wynika że układa sobie harmonogram dnia, tzn. wydłużyły nam się drzemki do około godziny ale są tylko dwie w ciągu dnia.
U nas pogoda straszna, przed chwilą padał śnieg 🤦♀️ ja się pytam gdzie ta wiosna?! 🤷♀️
Pogoda lubi tę wiadomość