!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda, moja mała ma podobną zmianę na rączce i za Chiny nie mogę się jej pozbyć.
-
Pogoda ale slodziak 🥰przykro sie patrzy az na ta ranke 😔 wspolczuje Wam dziewczyny tych problemów skornych...
Co do kremow to mamy ten Dermedic i uzywamy od wczoraj.. nie wiem czy kazda 50 dla dzieci jest tak gesta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 15:34
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana generalnie 50 są dość gęste, ale nie wiem czy wszystkie.
Na ta rączkę przepisała nam fusacid na noc i na dzień zinalfat. Dam znać za tydzień czy pomogło -
Pogoda Julus smieszek kochany!!
Moj Szymo dzis konczy 8miesiecy i z tej okazji wreszcie od dzis zakumal przekrecanie sie z brzuszka na plecy ale robi to tylko na miekkim lozku haha. Jutro idziemy do dr rehabilitacji-moze pokaze jakies cwiczenia na wspomaganie raczkowania bo przeciez od miesiaca jest na czworaka ale nie idzie (z drufiej str do czego sie tak spiesze, przeciez jak zacznie raczkowac to skonczy sie spokojny etap haha 😂) ale juz teraz jest srednio bo jak go poloze a nie ma starszego synka, na ktorego mogl by patrzec to placze bo chce ciagle byc ze mną blisko. Mamoza mała 🥰Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny jak przemycić pieczone żółtko bez mleka. Jakieś babeczki wyjdą? Poproszę konkretny przepis, bo ja sama nie wymyślę 😆
-
nick nieaktualnyJa mam Dermedic i jest bardzo gęsty, w tamtym roku uzywałam Avene Sun Spray dla dzieci 50 i byl fajny, duzo lepiej się rozsmarowywał, ale wlasnie spray, bo mają tez balsam i pewnie też jest gęsty. Domowilam juz go, bo jednak tamtym mogę smarować starszaka, ale Antosia nie ma takiej cierpliwosci;)
joana lubi tę wiadomość
-
Pogoda ja jesli chcialam to bralam kazdy możliwy przepis i zmienialam na mleko owsiane. Zawsze wychodzily..
Ostatnio np tez robilam rogaliki i zmienilam przepis i dalam same zoltka zamiast calego jajka. Ale tam jest mleko w proszku tez.. u nas niby byla alergia bmk.. i chcialam sprawdzić czy przejdzie i bylo oki..
Albo moze sprobuj placuszki bananowe. Tylko no ja robilam bez jajka je wogole tak na oko.. więc przepisu nie mam 😊 ale moge na dniach spróbować zrobic jak dojrzeje mi banan czy da rade i policze wtedy przepis. Wolisz na gramy czy łyżki?
Natalii to musze tez zamowic ten sprej..🥰😘 no bralam Adasia tym kremem i złościl sie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 20:03
Adaś
-
Joana byłoby super. Wole łyżki 😁 ale placuszki pieczesz czy smażysz? Bo mam zalecenie od tej lekarki zeby zacząć od pieczonego... pewnie wyższa temp i dlatego 🤷🏼♀️ Najpierw pieczone, później w placuszkach na patelni, gotowane i później jeśli będzie Ok to dać pół łyżeczki jogurtu itd
-
Pogoda ja smażę na suchej patelni 😊 ale no narazie probowalam bez jajka. Sam banan i mąka 😊 spróbuje mu jutro zrobić z żółtkiem 😊 zobacze jak sie trzymaja. I czy idzie to smażyć na suchej 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 07:18
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
Sorry za post pod postem 😊
To tak smazylam te placki Pogoda 😊
Wiec 1 średni banan, 7 łyżka stołowych mleka owsianego, 1 żółtko - my mamy wiejskie kurki więc tak no średnio duże, jakby sklepowe takie male m. I 2 czubate łyżki mąki. Smażyłam na suchej i było super (jak widzialam, ze sciely sie na wierzchu to bez problemu obrocilam), na średniej mocy (u mnie indukcja - 6). Kladlam po 1 łyżce na 1 placek i lekko rozprowadzilam na średnią grubość, wyszło ich chyba 8.
A i mozesz pokusic sie spróbować najpierw z 1 lub 1,5 łyżki, następnym razem tez sprobuje. Konsystencja to żeby byla taka gesta smietana z tego 🙂Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
Super Joana dzięki! Tylko czy takie żółtko można uznać za pieczone? 🤔 No i ciekawe czy Julus zje, bo on raczej parkowy niż blw
-
Jesli chodzi o kremy na słonko to ja używam od urodzenia dla starszaka i teraz to kontynuuje dermedic 50 ale w sprayu. Po psiknieciu jest niemal jak woda. Raz dwa i rozsmarowane. Mało tego moj starszak nie lubił tych gęstych a do tego przychodzi z chęcią. Mówię zawsze. Chodź zrobimy psik psik
joana lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Dzisiaj sobie siedzę na krzywej cukrowej. Tak się zastanawiam bo dostałam skierowanie po cukrzycy ciążowej teraz na ten test 3 punktowy. I męczy mnie czy nie powinnam mieć dwupunktowego... No ale w sumie to nie ma znaczenia. Niedługo koniec ale walczę zeby się glukoza nie cofnęła. Powiem Wam ze bez ciąży jest to tak samo nieznośne badanie.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Super,ze o tym dermedicu piszecie bo wlasnie mialam czegos szukac ale i dla siebie(z wiekiem coraz gorsza tolerancja na opalanie, mam bardzo wrazliwy dekolt i prsez slonce robi ki sie plama czerwona na dekoldzie ) kiedys sie mowilo,ze sloneczko nie zaszkodzi ale teraz wiemy,ze jest inaczej. Slucajcie macie jakies fajne czapeczki dla chlopcow na slonce? Chcialam cos kupic ale nie wiem co.. kapelusik to nie, mam bandamke i mu ja na razie wiąze i nie wiem co teraz w modzie dla maluchow heheSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ptysio teraz lekarz bedzie ogladal wynik po2godzinach ale wiesz-po1godz tez moze cos tam sie dowiedziec. Ja wyniki mialam brzydkie mam stan przedcukrzycowy jak skoncze kp kiedys to pojde do lekarza z tym, teraz staram sie unikac bialej mąki, nie slodze ale czasem po posilku mega chce mi sie spac (wlasnie no. Po pizzy z mąki) i wtedy wiem,ze cukier mam w kosmosie
Mi dsli ostatnio cytrynowa glukoze-pychota! Jak rozgazowany napojWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 09:05
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja się bardzo boje tej cukrzycy jakoś tak mnie przeraża. Staram się bardziej pilnować w kwestii jedzenia ale z różnym skutkiem. Zaczelam ćwiczyć 3 razy w tygodniu a w pozostałe dni i tak mam sporo ruchu bo młody pełza, starszak ma mnóstwo energii do wspólnej zabawy No i ogród staramy się z mężem wykończyć wiec jest co robić. Mowia ze ruch jest bardzo ważny przy obniżaniu cukru.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pap86 - od czworakow do "raczkowania" dluga droga, moze minac pare miesiecy.
Ja nie jestem fanka smarowania kremami. Oczywiscie na duze slonce w poludnie na olaze to tak ale np o 16 tej juz nie smarije i na dwor na spacer tez nie bo latem trzymam sie wvcieniu poprostu a to troche slonca ktore dziecko zlapie to bardzo dobrze bo witamina D musi sie produkowac.
Z czapek polecam (choc sama nie mam bo to tak paskudnie wyglada ze nie moge😂) takie czapki lub kapelusze z przedluzonym tylem zeby chronic kark.
A z kremow to bardzo polecam takie w kulce-wygladaja jak dezodoeant. Tylko nie wiem czy one w Polsce juz sa. Super sie to naklads. -
Fajnie, że mówicie o tych kremach Ja przy starszaku używałam La Roche Posay Dermo-Pediatrics SPF 50+, taka lekka emulsja, łatwo się rozprowadzało. I teraz patrzę, że data ważności jeszcze jest ok, ale jest symbol otwarcia opakowania do 12 miesięcy - serio się trzeba tego trzymać? Co się dzieje po tym czasie? Kosmetyk zaczyna szkodzić czy jest po prostu nieskuteczny, a może tak naprawdę nic się nie dzieje?
-
Ja mam jakiś filtr Który kupiłam z polecenia na Srokao. W sumie spo przeczytaniu panaTablrtki i tej Srokao właśnie to szukałam jakiegoś tańszego byle by mineralnego i tylko na tym żeby był mineralny mi zależało. Nie chce mi się teraz szukać jak on si nazywał ale coś tam coś tam bubble( jak ktoś będzie przeglądała tą stronę Srokao to pewnie ogarnie o jaki mi chodzi;P). Jest średnio gesty bym powiedziała, ale dobrze się rozsmarowuje. I ma fajny skład, tak więc nie tylko filtr ale i pielęgnacyjnie fajny;)
-
Erre w zwykłych kosmetykach może dojść do rozwarstwienia, zmiany koloru, zapachu itd. więc dlatego producent sobie zastrzega że np 12 miesięcy. Ale w kosmetykach z filtrem chyba coś się dzieje z tym filtrem... Nie wiem na sto procent ale obiło mi się coś chyba o uszy. Siebie bym smarowała, jak nie zadziała to trudno ale malucha chyba nie... Sama nie wiem