!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Erre kiedyś mi się obiło o uszy, ze po tym czasie filtr nie działa po prostu. Ale nie mam pewności
-
Pogoda chyba mozna uznać za pieczone, bo przeciez np troche on sie smazy? U nas poraz kolejny raz dane zoltko i jest oki 😊
Chmurka czyli np jak mam krem do ciala dla malego, ale rzadko go uzywam, a jest okreslone 6 m to moze i uzywac po nich? Nie zaszkodze mu?
Pytam bo 6 miesiecy minelo i mialam kupic nowy a ten zuuzyc na siebie.. ale szkoda mi tak co 6 miesiecy uzywac drogi balsam na siebie, bo jego posmaruje od swieta..
Kotka nie zgodze sie z Toba.. wczoraj bylam z malym w cieniu (tylko czasem lekko słońce nas musnelo) dobrze, ze go posmarowalam. Bo siebie nie posmarowalam i skonczylam czerwona z podrazniona skora.. witd super, ale jednak niektórzy maja bardzo wrażliwa skore..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana jutro robię placuszki w takim razie zobaczymy co z tego wyjdzie
joana lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już powoli wracam do żywych U męża stan podgorączkowy, ale ogólnie ok. Teściowa też już dobrze. Ameli dalej nic dzięki Bogu nie rusza Pogoda jest cudna i tak jak pisałam wcześniej - chyba bym zwariowała nie mogąc wyjść na podwórko
Ja też nie jestem zwolennikiem kremów i od urodzenia Ameli niczym nie smaruje, bo nie zauważyłam takiej potrzeby. Ale filtry to u mnie must have. Już dawno się smarujemy.. I w sumie nie ma takiego czegoś jak duże słońce, małe słońce.. słońce jest jedno. A takie wiosenne, majowe - najbardziej zdradliwe. O każdej porze może być niebezpieczne, więc chronić się trzeba. Też mamy krem z Dermedic Sunbrella, ale fajnie, że napisałyście o mleczku bo faktycznie na pewno będzie łatwiejsze w aplikacji .Pogoda lubi tę wiadomość
-
Joana w sumie nie wiem... Raczej nagle nie powinien uczulić ani zrobić krzywdy no bo jak. Tak jak mówię, po tym czasie może się rozwarstwiać, zmienić zapach lub kolor aleee... Ja sobie nic za to uciąć nie dam. Nie wiem jak to wygląda w kosmetykach dla dzieci. Mówię jak jest w zwykłych kosmetykach...
-
Dzięki Chmurka 😊przetestuje na sobie hihi 🤭 a gdyby nic nie bylo to zobaczę na Adasiu. W sumie to szkoda mi bo krem uzuty moze kilka razy jak widzialam wysuszona skore jak jeszcze jadlam nabial.. a pozniej to juz cud byl żebym uzyla. Wiec jest prawie caly..
Leila super, ze juz lepiej i Amelki nic nie rusza 🥳
Wogole zapomnialam napisać... cud nad cudy u nas w domu.. tesciowa rwie sie do pomocy przy Adasiu od 3 dni 🙈 nawet daje jej, bo serio czekalam na to.. korzystam poki nie odwidzialo sie 🤪Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
joana wrote:Pogoda chyba mozna uznać za pieczone, bo przeciez np troche on sie smazy? U nas poraz kolejny raz dane zoltko i jest oki 😊
Chmurka czyli np jak mam krem do ciala dla malego, ale rzadko go uzywam, a jest okreslone 6 m to moze i uzywac po nich? Nie zaszkodze mu?
Pytam bo 6 miesiecy minelo i mialam kupic nowy a ten zuuzyc na siebie.. ale szkoda mi tak co 6 miesiecy uzywac drogi balsam na siebie, bo jego posmaruje od swieta..
Kotka nie zgodze sie z Toba.. wczoraj bylam z malym w cieniu (tylko czasem lekko słońce nas musnelo) dobrze, ze go posmarowalam. Bo siebie nie posmarowalam i skonczylam czerwona z podrazniona skora.. witd super, ale jednak niektórzy maja bardzo wrażliwa skore..
Napewno zalezy to od karnacji.
Ja moja dwojke jak byli mali to sarowalam tylko na plaze i jak wiedzialam ze beda sporo na sloncu. Nigdy ich nie zjaralo.
Na plazy smaruje synka tylko pierwsze pare sni bo on ma ciemnawa karnacje, juz jest opalony a corke dluzej bo jest blada blondynka.
-
Ja zakładam na główkę zwykła czapkę z daszkiem. Dla Igora kupowałam w tym roku w Reserved, H&M i C&A. Ma 4. Z dwóch już prawie wyrósł 😅. Jak kupowałam dwa tygodnie temu to były jeszcze dobre 🙈. U nas czapki z daszkiem się sprawdzają bo cień z daszka nachodzi na oczy i przynajmniej tak nie razi. U córki znowu bardzo lubię kapelusze słomkowe i lekkie chusteczki . Zwykle czapki z daszkiem też ma.
Igora smaruje właśnie tą Dermedica. Amele wcześniej też, teraz już 15 bo Ami opala się na brązowo i ma taką ciemniejszą karnację. Nigdy nie miała poparzenia słonecznego. Jak dwa lata temu byliśmy nad morzem i codziennie waliło 30 stopni przez 8 dni to Dermedica świetnie dała sobie radę. Tylko trzeba pamiętać żeby powtarzać co jakiś czas smarowanie. Jak szliśmy na plażę to ją smarowalam, później po jakiejś godzinie-poltorej i po każdej kąpieli w morzu czy zabawie z udziałem wody. Opaliła się oczywiście ale na brązowo. 🙂 Ja siebie nie smaruje niczym bo też mam lekko ciemniejsza karnację i żeby być czerwona musiałabym się chyba uwalić na 2h na pełnym słońcu 😅.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Kurde mogłam kupić to w spreju. Czemu ja na to nie wpadłam? 🤦♀️
Wczoraj był taki gorac, ze wyszły Julkowi potowki na karku i obtarł go ochraniacz na pasy w wózku 😞 dlatego pewnie się wkurzał na spacerze. Dziś już bez spaceru, ale dużo siedzieliśmy na trawce nie pasuje mu chodzenie po trawie 😄 jak tylko teka wyjdzie za kocyk to wyrywa trawę i oczywiście próbuje zjeść 😆
Ja dziś miałam chwile dla siebie. Maz był z małym, a ja robiłam paznokcie. Mówię mu daj Julusiowi deserek. Dumny go nakarmił, umył buzie... patrzę co on ma taka pomarańczowa buzie po tej gruszce? No i pytam: dałeś słoiczek czy tubkę? Słoiczek... schabik na deser jak znalazł 😂 chyba muszę go częściej angażować, bo nie ogarnia 😄 -
Hej, część nadgoniłam, część jeszcze nie.
U nas Marta ostatnio 2 dni gorączkowała lekko, wciska całe paluchy do buzi, stałych pokarmów nie chce jeść a to mały odkurzacz był. Podejrzewam zęby bo jeszcze nie ma żadnego a to taki czas że powinny niedługo wyjść. Nie mogę odejść od niej na metr bo od razu wyje "mammaaa, mammaaa".
Mąż zaszczepiony, póki co mówi że tylko ręka go boli i ma stan podgoraczkowy. Zobaczymy jutro.
Syn ma iść do poradni psychologiczno pedagogicznej bo mimo ćwiczeń jeszcze bardzo głęboką wadę wymowy ma.
Jesli chodzisz o krem to ja przy delikatnym azs postawiłam na momme parasol od słońca.
Buty te nieszczęsne syn miał emele i córce też kupię. Mam po synu, ale podobno pierwsze buty powinny być nowe, żeby w razie czego drugie dziecko nie złapało wad pierwszego.
A tu mój wariat mały, już się tak puszcza i potrafi ustać z pół minuty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 14:34
Pogoda, edka85, Ptysio, Chmurka, erre lubią tę wiadomość
-
Pogoda, może taki deserek:
Owoce zapiekane pod koglem moglem
Wystarczy ulubione owoce (zimą możecie użyć mrożonych) umieścić w kokilkach wysmarowanych masłem, zalać koglem moglem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Kotka, wrzucilabys te swoje ćwiczenia? -
Ounai wrote:Pogoda, może taki deserek:
Owoce zapiekane pod koglem moglem
Wystarczy ulubione owoce (zimą możecie użyć mrożonych) umieścić w kokilkach wysmarowanych masłem, zalać koglem moglem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Kotka, wrzucilabys te swoje ćwiczenia?
kogel mogel to żółtko i białko, a ja mam zacząć od żółtka... chyba ze ja jadłam inny kogel mogel 😆 -
No, no, Qunai, ale torpeda z Marty! To moja co najwyżej zrobi kilka kroków na czworaka, a tak to pełza. Ale ma ambicje na więcej, bo usilnie próbuje się wspinać. Podciąga się, ale tak się giba przy tym, że aż bach - upada.