X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Audrey masz ten okres? :D Czy mozemy już gratulować? ;)

No dzisiaj mam dostać, na papierze miałam trochę różowego śluzu wiec pewnie dostanę. Zresztą nie moglam się doczekać i wczoraj zrobiłam test i był negatywny 🙈 także stary bedzie rypał cały miesiąc 🤣🙈 liczę że do końca macierzyńskiego znajdę czyli do 15.09 🤷‍♀️🙈🙊

Ounai, Leeila26, joana, Pogoda lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Ci ze jak wczoraj zobaczyłam tą jedną kreskę to było mi smutno 🤷‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa skasowałam wiadomość.

Audrey, czaję. Weź olej głupią sąsiadkę. Niepodległości ma co się przejmować :)

Ja dogorewam po 2 dawce Pfizera. W nocy mnie przeczołgało - gorączka, oczywiście obydwoje dzieci się obudziły, w końcu syna wywaliłam żeby spał z ojcem w salonie, córa wariowała 2,5h a ja ledwo zylam. Ale stwierdziłam że mąż nie ma cycka więc jak mu każe lulać to i tak niewiele zwojuje a jak dam mu się wyspać to on mi da odespać w dzień. A teraz czuję po prostu osłabienie i ogólną niemoc.

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ale dawno mnie nie bylo 🙈 ale czytałam co i Was.

Audrey kciuki za Was☺ i inne starajace sie.
    My tez zaczynamy starania, choc.. no okresu u mnie nadal brak. Ale nie ma kp az tak czesto wiec licze ze wroci i okres niedługo.

Chmurka u mojej znajomej corka tez byla cycol i zero jedzenia prawie do roku. Co zjadl to zmwymiotowala. Az nagle z dnia na dzien zaczela jesc. I miesiac pozniej wogole odrzuciła piers.. wiec napewno i Anielka sie rozkreci 😊

U nas ostatnio byl chrzest Adasia i 30stka meza 🙂
    Adas wagowo stanal w miejscu juz w marcu i caly czas kolo 12 kg i 87 cm.
    Poza tym jak bujnal sie w rozwoju, ze az zaskakuje.
    Mowi mama, tata, baba, dada, na auto tytyt. Na kota "ko". Pokazuje raczka kiedy o cos pytamy, bawimy sie polowi w "daj-prosze", kulganie piłeczki czy klocki w sorter. Pelza super, pozycje czworacza tez przyjmuje ale woli pelzanie. Siada, staje sam przy meblach. A i jak leci muzyka to podskakuje w rytm. Sam wciska guziczki w zabawkach tam gdzie lubi.
    No tak zaskakuje, ze szok. Tylko cos mu pokazac i od razu nasladuje.
    Je super i juz w sumie normalnie posilki, bo za bardzo juz nie jest za podawaniem lyzeczka.

Ja jestem po 1 dawce Pfizera i znioslam ja slabo. Ale nie bylo tez dramatu..

Byla mowa o bonach to mamy na sierpien pobyt w poroninie. Wynajmujemy caly domek, bo jedziemy w moja siostra, siostrzenica i tata. Realizujemy tez przy tym bon.

Rytm dnia mamy od dawna i caly czas u nas kp na bogato mimo blw, gdzie duzo tez zjada.

Co wiecej mialam napisać...
    A.. po macierzyńskim przechodze na wychowawczy 😊

Asia000, Pogoda lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Amela ma już tylko jedną drzemkę w dzień i trochę brakuje mi dnia ostatnio 🙈 W dodatku mąż jest tydzień w domu, bo będzie zmieniał pracę (anycs.. 🤣🤣). Trochę przejrzałam, ale obiecuję, że napiszę coś więcej później 😆

I wszystko jasne 😂😂

Asia ale Staś estetycznie je, u nas po posiłku zwykle kuchnia do sprzątania🤪😂
    Cudne dzieciaczki ☺️

Joana 👏 dla Adasia za postępy - idzie jak burza 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2021, 06:20

joana, Asia000 lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczorajszy dzień spędziliśmy w Cieszynie a w sumie to w Cieszynach 😁 dzieciaki zadowolone. Pawełek istny turysta, drzemka 20 minut żeby nic nie przegapić 🙈🙊 ale był grzeczny więc nie ma co narzekć.
    W polskim zwiedzaliśmy a w czeskim był relaks przy piwku. Knajpka z dużym placem zabaw dla dzieci a do wyboru trzy lane piwa bezalkoholowe 😁

Pogoda lubi tę wiadomość

• ata89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Trzymam mocno kciuki za starające się !
    Podziwiam Was 😁

Asia, ale cudny widok 😁 ja uwielbiam patrzeć na moje śpiące razem dzieci 🥰 a skąd taka miseczka z przyssawka? Muszę się w coś takiego zaopatrzyć. Bo ostatnio nie zdążyłam się obrócić a wszystko wylądowało już w foteliku 🤣
    Choć zauważylam, że u nas Mała preferuje karmienie łyżeczka. Sama nie jest chętna do jedzienia. Chyba za późno jej to zaproponowalam i się przyzwyczaila, do takiego jedzenia..

U nas Mała wczoraj znów zaczęła etap ślinotoku, pewnie znów ida zęby. Ale bidulka drapie się strasznie ! Potówki wyszły w dużej ilości, do tego te zmiany alergiczne, AZS,ja już sama nie wiem co to i czym to smarować...
    Jajka nie dostaje, ja też nie jem. Wyszła jej jeszcze reakcja na ser żółty, pozostały nabiał jest w porządku.sera żółtego nie jem.. Ale ciągle się drapie, więc na pewno coś jeszcze ja uczula..

Dziś mamy z mężem 6 rocznicę ślubu 😊 po południu robimy grilla dla rodziców. Ah, jak sobie przypomnę ten stres te 6 temu, nie zazdroszczę tym, co teraz się szykują na swoje śluby.. Po co człowiek się tym tak stresuje?
    My za tydzień idziemy na wesele, muszę sobie kupić buty! Bo się okazuje, że po ciąży to moje szpilki na mnie nie pasują 🙈

Asia000 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ostatnio znalazłam filmiki mojego Syna z tego samego okresu, miał dokładnie tyle samo, co teraz córka.
    Gadał, mama, bbrrmmm, kaki, nawijał... A Mała nic. Nadal tylko krzyczy i ja już coraz bardziej schizuje ...
    I Syn już stawiał pierwsze kroki w tym wieku, Mała kilka razy się puściła, zrobiła próbę kroku, ale usiadła i poszła dalej na czworaka... Brata więc nie przebije 😉 i dobrze , mam dłużej spokój 🙈

A do tego znalazłem filmiki jak miał półtora roku, pierwsze słowa, tańce przy muzyce, pierwsza piosenka z przedszkola... I tak sie wzruszyłam... Że tak szybko urósł, był dopiero, co taki malutki jak siostra a tu już samodzielny duży facet!

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,że się wbijam ,ale może skorzystacie 😊 prowadzimy konkurs -do wygrania kitchen helper 🥰 https://www.facebook.com/103927675195794/posts/127157146206180/
    Wstawiam link - na FB DGD DESIGN-MEBLE NA WYMIAR 😊
    ZAPRASZAM 🥰
    POZDRAWIAM SERDECZNIE 🌷

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys dzieki 🙂

Wogole mamy juz tez 4 zeby 🙈 tyle zmienilo sie z 3 tyg ze nie ogarniam 🙈

Ata napewno wszystko jest oki, kazde dziecko ma swoj rytm 😊 choc z tych samych rodzicow. U mojej znajomej tez 2 dziewczynki a wogole rozny rytm rozwoju. A wogole teraz ma 3 to idzie jak burza 🙈ma 4 miesiace a turla sie i jakby prpbowal pelzac 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2021, 10:09

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy chrzciny;) Anielka w kościele była mega grzeczna:D na sali w sumie też.;) Teraz siedzę z nią w pokoju hotelowym bo zasnęła;) za jakieś 15 minut mąż mnie zmieni. Mam nadzieję że nie prześpi całej imprezki;P

Pogoda lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spala 40 minut i szalała całą imprezę. Generalnie wszystko jej było jedno kto ją nosił czy z nią się bawił na macie. Jak była najedzona to wszystko było super:D więc impreza udana. Było fajnie ale przyznam że cieszę się że już to mamy z glowy

Asia000, Audrey, Ptysio, Pogoda, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, mi się normalnie wyświetlają zdjęcia. Dziewczyny chyba tez widziały., wiec nie wiem o co chodzi.

Ancys, z tym estetycznym jedzeniem Stasia to chyba po prostu szkoda mu żeby się zmarnowało, bo to mały żarłok i wszystko co w zasięgu ręki musi trafić do brzuszka 😂 a tak serio to rzeczywiście zazwyczaj bardzo mało jest sprzątania po jego jedzeniu, jedyny wyjątek jaki mi przychodzi do głowy to brokuły, po nich zawsze jest nakruszone wszędzie dookoła 😁

Ata, miseczka jest z firmy Boon - przyssawka całkiem dobrze trzyma, jestem z niej zadowolona. U nas za to łyżeczka to zło 😅

Chmurka, super ze Anielka tak Wam się sprawowała. My będziemy chrzcić 18.07 i już się tego boje 😜

ancys85, Pogoda lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka brawo dla Anielki!jest juz malym anioleczkiem :D daliscie 1imie?
    Moj nadal maly poganin ale do konca wakacji musze go ochrzcic bo idzie do zlobka prowadzonego przez siostry zakonne hehe. Po prostu musze isc umowic termin w kosciele i to mnie zmotywuje do ogarniecia restauracji lub cateringu w domu.

Joana!no wreszcie sie kobieto odezwalas!! :D poka na fb Adasia! :D ten to ma sluszną linie..12kg! Tyle wazy 2letnie dziecko hehe. Tak wiec jego przyrpstami lub staniem w miejscu juz sie nie martw :) no i brawo za postepy ruchowe!!

Moj Szymo mimo,ze chuchro to od paru dni tez ciagnie sie do stania (doslownie ciagnie za koc na kanapie i wstaje,no i tradycyjnie mnie na dekold jak jestem z nim na podlodze i stoi a wlasciwie chce chodzic, przy kanapie tez probuje chodzic tylko no jeszcze miednica slaba. Czyli pediatra miala racje-szybciej wstal niz usiadl bo nadal samodzielnie tego nie robi. W sobote jade z dzieciakami i mamą nad morze. Jak ja sie zapakuje do tego mojego malego bagaznika 🤣😱 a wiecie,ze przy dziecisch tp trzeba wziac wszystko :)

Pogoda lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka. Brawa dla Anielki ! Dzielna dziewczyna.

Joanna. 12 kg.nielzy wynik. Twoje plecy muszą to czuć, biedne...

Ciekawe ile moja kluska waży?

Dziewczyny. Od soboty w Lidlu były super body na lato, takie siateczkowe, z dziurkami. Na upały idealne. Miałam przy Synu , teraz Małej też kupiłam i serdecznie polecam!
    https://www.lidl-sklep.pl/p/lupilu-body-dzieciece-z-biobawelny-2-sztuki/p100326817

joana lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, juz widzę musiałam mieć jakiś błąd w tel. Agata spi tak samo 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana extra postępy :) skoro tez się starasz to może znów będziemy mieć bliźniaków 😂😂 Julson tez nawija mama, tata, baba, dada i ADHD 😆 nie mogę się nadziwić jaki już jest kumaty 🥰 (oczywiście wg mnie zakochanej matki 😁)

Ata u nas drapanie się trochę uspokoiło po ketotifenie ( albo dzięki eliminacji bmk i bj). Teraz jest tez okres pylenia, wiec może jakieś owoce krzyżują z pylkami i nasilają alergie

My chrzciny robimy 11go lipca i oczywiście już są przebije 🤦‍♀️ Siostra, która ma być chrzestna jest w Niemczech i okazuje się ze MUSI być w pracy 10go. Chrzest w kościele miał być o 13, wiec kupiła bilet na niedziele i na być w Pyrzowicach o 10.15, wiec na styk na 13 by dojechała. No i wczoraj oglądamy msze i ksiądz w ogłoszeniach mówi „ przypominam, ze w wakacje nie ma mszy o 13” a my 😱😱😱😱😱 No i zonk… chrzest będzie po mszy o 11.30 wiec siostra chyba wbiegnie w ostatniej chwili 🙈

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Pogoda. Nieźle. Współczuję stresów ale trzymam kciuki żeby wszystko się udało:*

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka rośnie Ci imprezowiczka 🤪😂 a już na pewno dusza towarzystwa 😁

Pogoda nieźle, ja z tych raczej zorganizowanych więc 😱😱😱😱😱
    Pogoda a skąd Ty w ogóle jesteś- Śląsk?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 20:19

Chmurka lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys Kraków.
    Moja siostra to jest wariat totalny, wiec jakoś mnie nie dziwi, ze są przeboje 😂 zawsze jak się z nią umawiam to coś się pierdzieli po drodze 😂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1436 1437 1438 1439 1440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ