X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda blizniaki drugi raz z Tobą mi pasuja 😂

Pap nie ma mnie na grupie fb 😳 Juz prosiłam Kroko, zeby znow mnie dodala ale pewnie wylecialo jej z glowy przez re chorobska 😔
    Ostatnio jechalam do taty na 3 dni a mialam walizke duza spakowana 🤣🤣🤣

Takze prosze Kroko jeszcze raz jak będziesz miala chwile 😘 dane moje masz 😊

Ata oj dostaja w kość i to ostro, ale no licze, ze niedlugo stanie i minimalnie odpoczna 😊

Wogole Pogoda co za stres 😲 ja nie przezylabym 😅

Chmurka super, ze wszystko sie udalo 🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ancys Kraków.
    Moja siostra to jest wariat totalny, wiec jakoś mnie nie dziwi, ze są przeboje 😂 zawsze jak się z nią umawiam to coś się pierdzieli po drodze 😂

O matko 😱😱 jeszcze dojazd z Pyrzowic do Krakowa 😱😱 pozostaje tylko iść na mszę i się modlić, żeby siostra dojechała 😂😂
    W każdym razie trzymam kciuki 😁

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przed mszą jeszcze chrzesni musieli coś tam podpisywac....

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus taki ze chrzest i tak jest po mszy. Musimy dopytać księdza czy poczeka na siostrę 😆 my mieszkamy obok kościoła i proboszcz zna nasza rodzine, wiec może pójdzie nam na rękę :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.
    Czy któraś z Was już zmieniła maluchowi fotelik na następny ?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata ja zmienialam juz 2 miesiace temu. Czy 3 🤭

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, u nas tez już od daawna fotelik następny.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie foteliki? My jeszcze nie mamy.

Chmurka, brawa dla Anieli. U nas juz dawno po chrzcinach bo przecież były w grudniu. U nas tez chrzest jest po mszy.

Wy tu o chrzcinach a ja o raczkuje myślę. Zamowilam juz salę, oglądam zaproszenia, wybrałam tort i kreacje dla Agatki 🤩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jakie foteliki macie? My debatujemy czy mały ma odziedziczyć teraz po starszaku i jemu kupimy ten "następny następny" czy raczej małemu kupić, bo starszakowi obecny jeszcze raczej długo posłuży, bo syn jest taki filigranowy...

My znowu chorujemy, chłopaki z gilami, a ja najgorzej, do tego ucho mnie coś pobolewa. I jutro jedziemy do teściowej na weekend, oczywiście mam na to wielką ochotę, więc łażę podenerwowana od kilku dni :/

Pogoda, kciuki, żeby wszystko się udało z siostrą! :)

My już znamy termin naszego "urlopu", jedziemy 20 lipca, tylko cały czas nie wiemy gdzie :D Na początku było morze, potem stwierdziliśmy, że jednak góry, a wczoraj ja doszłam do wniosku, że starszak nie da rady po górach. Sama nie wiem, co zrobić...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się pozmieniało, Chmurka, Joana - jestem pod wrażeniem nowych umiejętności Waszych maluchów. I całej reszty tez, ale tu zapamiętałam, że chyba najwięcej na raz ;)

Tosia tez ostatnio bardzo przyspieszyła, pełza, raczkuje, wstaje gdzie się da, siada. Mowila mama i jej przeszlo 😂 ale mówi tata, baba, bambam, dada. Ogolnie juz fajnie można się pobawić z nią, ostatnio trochę jest ciezej, bo chyba w końcu idzie pierwszy ząbek. Dziąsła mocno opuchniętw I gulka jest, ale ząb się jeszcze nie przebił.
    Co do fotelika to jeszcze nie zmieniamy, bo Tosia dosc drobną, wazy ok 8 kg ;) ale Jasioqi zmienialiśmy jakos na 8 mcy.
    My mamy po Jasiu Axkid Minikid i bardzo polecam, kupilismy w 8 gwiazdek. Teraz jest jakiś nowy model ulepszony, ale nie pamiętam o co. Także Tosia będzie miała po bracie, Janek jeździł w nim tylem jakos do 3.5 lat i podejrzewam, że Tosia nawet dłużej pojeździ, bo jest poki co drobniejsza.
    Trzymam kciuki za starania, jesteście mega!! :)

A jeszcze ktoś pytał o żłobek, Tosia jest zapisana od września, ale pojdzie jakos w listopadzie. Wtedy planuję adaptację i na kilka godzin na razie, do pracy wracam chyba od stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 19:50

• joana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy pierwszy pixel avionaut z baza i do tej bazy pasuje kolejny avionaut. Więc byliśmy tam gdzir kupowalismy pierwszy i przymierzali nam do nowego auta. Pasowalo wiec go wzielismy ale kurcze nazwy nie pamietam.
    Ogolnie to jakos nie wczytywalam sie w opinie bo z pierwszego bylam zadowolona.
    Ale np tutaj widze ze juz jest inne "obicie" i upal czy nie to Adas np jak przysnie to az ma mokre wlosy..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana są takie wkładki antypotowe do fotelików, ja ostatnio kupilam do tego następnego, wiec jeszcze nie testowałam, ale opinie są ok.

joana lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    A jakie macie foteliki? My jeszcze nie mamy.

Chmurka, brawa dla Anieli. U nas juz dawno po chrzcinach bo przecież były w grudniu. U nas tez chrzest jest po mszy.

Wy tu o chrzcinach a ja o raczkuje myślę. Zamowilam juz salę, oglądam zaproszenia, wybrałam tort i kreacje dla Agatki 🤩
    Ja to samo 🙈 ale ja robię w domu. Syn z mężem wybrali motyw przewodni i już szukam balonów w Chinach ;) akurat zdążą dojść ;) hel nam to sami napompujemy :)

Joana, ja kupiłam dzieciom aeromoov i nie pocą się już prawie wcale, więc polecam :) syn ma największą, a Marta najmniejsza. Tak samo odkąd mamy poncza samochodowe jazda w zimie już nie jest taka męcząca jak poprzednio.

U nas Marta przeszła 2 dni temu sama 1,5m, więc może za miesiąc będzie trzeba się wybrać po buty. Tak czy siak myślę, że przed rokiem ruszy.
    Nauczyła się też wkładać rzeczy do pojemnika i nakładać kolka na patyk. Próbuje też budować wieżę z klocków ale średnio jej wychodzi.
    My byliśmy w żłobku, opłaty znośne. Zapisujemy ją od września i pójdzie gdzieś tak w 2-3 tygodniu, jak wrócimy z wakacji.

Chmurka, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai wow! Ale ta Twoja Martusia bystra! Ja dziś byłam w pracy;) trochę na ploteczkach a trochę podpisać umowę bo mi się kończyła. Przy okazji dowiedziałam się że jak wykorzystam cały zaległy urlop to mogę wrócić do pracy dopiero 27.01. ale chyba całego wykorzystywać nie będę...

Ounai lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info o nakladkach 🥰napewno kupie 🥰

brawo Marta 🤩

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, Marta stawia pierwsze kroczki :)
    U nas 1150 zł żłobek plus wyżywienie.

Ja robilam chrzciny w domu i tym razem podziękuję 😂 zrobimy roczek w restauracji, ale przypomnialyscie mi, że warto juz czegoś poszukać. Myślę, że połączyły z urodzinami Jasia, bo to obok siebie...

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam tez chrzciny w domu i dziękuję bardzo, nigdy więcej takich imprez w chacie. Dlatego będzie w lokalu, jeszcze ze znajomą uzgodniłyśmy ze jak zrobią kolejny lock down to i tak robimy u niej w lokalu.

Byly foteliki, a zabezpieczenia na schody? Agata dzisiaj prawie mi z góry zleciała, biegłam w ostatnim momencie, aż głupio się przyznać no ale siku robiłam. No i teraz cały czas schody 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey my mamy drewniany płotek u góry. Został jeszcze z czasów małego Jasia, bo zawsze się valam, że na śpioch w nocy idąc do naszej sypialni mógłby się zapomnieć i na noc zamykamy. Za to na dole nie mamy. Mieliśmy bramkę rozporową i spoko jest, a teraz na razie zastanawiam się, czy jest sens. Tosia juz sie trochę interesuje schodami, zwlaszcxa jak słyszy na górze brata, ale na razie nie wchodzi;)

• erre Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bramki rozporowe na górze i na dole schodów. Mamy białe metalowe, średnio ładne, ale swoje zadanie spełniają, no i za parę lat można zdemontować. Jak starszak skończył chyba 2,5 roku, to przestaliśmy je zamykać, bo już ładnie ogarnął chodzenie po schodach, no i teraz znowu musimy zamykać 😅
    Po drodze kupiliśmy jeszcze bramkę w Castoramie, miała być do spiżarni, bo tam drzwi jeszcze nie było. Mąż zamontował i mówi, że ciekawe jak to się otwiera, a to był taki stały "płotek" 🤦🏻‍♀️ No nic, przechodziliśmy górą, ważne że dzieciak nie mógł się dostać do mąki 😅

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominalyscie coś o urlopie... My się właśnie plażujemy nad morzem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 10:16

Pogoda, erre, Ptysio, Chmurka, Leeila26, Asia000, Krokodylica, joana, Audrey, ancys85 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ