!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest standard, że na początku września sporo dzieci choruje. Oczywiście mówię o tych żłobkowych i przedszkolnych.
-
Rozeznanie idziemy robić jednak dziś, stacjonarnie do eobuwie 🙈 w sobotę już kupimy ostatecznie coś Będę się chwalić! 😆
Erre dużo zdrowia dla Was
Koleżanki syn poszedł pierwszy raz do żłobka z końcem sierpnia, pochodził w sumie 4 dni - już drugi raz chory
Ja też chętnie poczytam złote rady na temat stopniowego odstawiania kp w nocy 😂🙈 w dzień już byłyśmy na dobrej drodze, ale widzę chyba na wylocie górne jedynki.. no i Amela tego cyca chce ciągle.. 🤦 więcej żucia jak jedzenia, ale ja nie mam serca nie dać 😔 rok temu w życiu nie myślałam, że będę myśleć o odstawieniu.. modliłam się, żeby kp nam wyszłoerre lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie wiem jak odstawić nocne 🙈 napewno będę potrzebowała pomocy męża do lulania i spróbuje podawać wodę. Po kąpieli zostawię cyca i rano tez.
-
My nocne będziemy najwcześniej za kilka miesięcy. Cdl powiedziała że skoro mała zaczyna żłobek to mam jej nie odstawiać na noc przez minimum 3 miesiące bo ona teraz bedzie tego bardzo potrzebować i jak jej teraz zabiorę cyca to będzie bardzo mocno przeżywać. Więc jej słucham. Dzienne powiedziała żeby odstawiać 1 karmienie co kilka dni bo inaczej zastoje murowane. Nam juz super szło, ale właśnie zrobil mi się zastój i zapalenie piersi na wyjeździe, nie spakowałam laktatora i niestety, nie miałam wyboru, musiałam 0rzystawiac córka bo bałam się że wyląduję w tureckim szpitalu
-
U nas karmienia w dzień wyglądają tak, że po prostu Amela dochodzi i wyciąga cyca 🙈 mamy stałe pory posiłków normalnych, ale karmień jakby nie.. więc różnie to jest. Do południa jest tego sporo, później już mniej, bo po drzemce idziemy na dwór. Ja mam wrażenie, że ona już tego mleka nie potrzebuje, tylko chodzi o bliskość, przytulenie i drapanie po dziąsłach. No i czasami przyssie się na 10 min i tak siedzi. Nie ma to związku z głodem, bo czasami po jedzeniu potrafi chcieć cycka.. Ale czasami pomemla 20 sekund i idzie 🤦 Stałe posiłki wyglądają u as tak:
7:30-8:00 śniadanie
10:00 owoc lub tubka owocową
11:30 drzemka i cyc do drzemki
13:30 słoik
16:00 dostaje coś z obiadu, który gotuję dla nas
18:30 kolacja
19:30-20:00 usypianie i cyc do spania
No i w międzyczasie wpadnie jakiś chrupek kukurydziany, czasami jogurt między obiadem a kolacją. Także serio sporo tego jest..
W nocy jest 1-2 karmienie, pomijając te ,,złe" noce, kiedy budzi się gdy tylko zabiorę cycka 🤦 przedwczoraj taką miałyśmy..
Wczoraj mierzyłyśmy buty, ale nie było nic fajnego. Wszystko cholernie twarde 🤷 jedynie wpadły mi w oko takie jedne z Elephanten ale to też nie było to, czego szukam. Dziś zamówiłam do eobuwie na mierzenie dwie pary Geoxow, Primigi i Frodo więc zobaczymy. Amela ma stopę prawie 12 cm, więc mierzymy rozmiar 21 w większości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 12:09
-
Leeila u nas też prawie 12 cm stopka;)
Gdybym karmiła 2 razy w nocy to też mogłabym karmić. Ale jak karmię 6 to przez taką ilość za każdym razem moje rany na piersiach się otwierają i co ranek prawie coś mi tak gdzies już krwawi:/. Jak karmię w ciągu dnia co 4h to jest ok i nie ma takich problemów.oprocz bólu oczywiście -
Chmurka biedna jesteś z tymi poranionymi brodawkami
Leeila u nas podobnie dzień wyglada żywieniowo, ale śniadanie jest skromne, na drugie śniadanie kaszka.
Julus dostał obexy od wujka rozm 21, ma 13 cm stopę a są duze
Muszę pochwalić moje dziecko, bo super się spisał w podróży samolotem i później autokarem 🥰 przy starcie zasną przy cycu, później się trochę pobawił trochę na moich kolanach trochę na babci, a przy ładowaniu znów cyc, wiec nie było płaczu 💪 w autokarze pod koniec zaczal trochę marudzić wiec go ululalam. Poki co teściowa się przydaje i jest grzeczna 😁 Julus wyglada na szczęśliwego i zainteresowanego wszystkim do okola. Ja właśnie leżę na leżaczku i popijam dziecięcego drinka a spi w wózku 🥰
Niestety znów zmiany na rączce się pojawiły ale mam nadzieje, ze mu się nie pogorszyKrokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Ounai z piersią i zlobkiem POTWIERDZAM. moj Szymo od 1wrzesnia chodzi do zlobka-3dni po2h a teraz juz po4i5h. I zauwwzylam,ze duuuzo czesciej prosi o piers i nie ma to w ogole nic wspolnego (albo bardzo rzadko) z jedzeniem -to potrzeba przytulenia. Tak jak przed zlobkiem piers byla moze2razy w ciagu dnia (w nocy wiadomo jak jest 😂cycek zamiast smoczka i mozna spac, ja sie juz naucxylam spac z wywalonymi cyckami haha) to od czasu zlobkaciaglepokazuje i tak sobie podsysa. A propos adaptacji to sluchajcie jest rewelka.pewnie troche placze, podobno dzieci jak placza to sie nakrecają, ale idzie rano do pani na rece i nie placze, jak wchodzimy do zlobka to nie placze na jego widok. Jestfajnie na tą chwile. Cos tam da sie nakarmic, usypiq im ma drzemke co prawda w wozku ale nie mam z ttm problemu,nawet sama to proponowalam bo nigdy sam nie zasypial a tam sa lezaczki. Jak sie nauczy to przejdzie na lezak.
Pogoda, Ounai, Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Więc tak - relacja 🙈😄 Geoxy są do dupy ogólnie. Tj. nie są złe w porównaniu z jakimiś pierwszymi z brzegu, ale już porównując je z Frodo czy Primigami to niebo a ziemia. Zakochałam się w beżowych Primigach - super mieciutka podeszwa, wizualnie też mi się mega spodobały i Amela umiała się w nich poruszać 🥰 tylko zamówili nam rozmiar mniejsze, będą na poniedziałek. Jutro jedziemy jeszcze do takiego specjalistycznego sklepu, gdzie pracują fizjo - mierzą nogę i dobierają buty. Chce, żeby Amelka zmierzyła Emele. Jak nic bardziej mnie nie zauroczy, wrócimy po Primigi.
Przeżywam to kupno pierwszych butów niczym dwie krechy na teście 🙈😂😂😂
Pogoda, Chmurka, Ounai, Krokodylica, Ptysio, erre, DarlAa lubią tę wiadomość
-
Właśnie zależy od butów.. Elefantenty były dobre 21, a Primigi za duże 🤷 a jakie paputki zamawiałaś? W sensie, że wszystko za duże? Dziewczyny tutaj polecały sweetbaby, tam szyją nawet niestandary rozmiary to zerknij do nich
-
A ja dzisiaj miałam pół dnia bez dzieci Wyszłam z domu przed 6 rano, bo jechałam do lekarza medycyny pracy. Pani doktor bardzo rozczuliło to, że jeszcze kp Natomiast teraz mam straszną migrenę, a paracetamol i ibuprofen mi nie pomagają
W każdym razie, mąż dał radę, więc mu oznajmiłam, że teraz to częściej będę mieć wychodne bez dzieci
-
erre wrote:A ja dzisiaj miałam pół dnia bez dzieci Wyszłam z domu przed 6 rano, bo jechałam do lekarza medycyny pracy. Pani doktor bardzo rozczuliło to, że jeszcze kp Natomiast teraz mam straszną migrenę, a paracetamol i ibuprofen mi nie pomagają
W każdym razie, mąż dał radę, więc mu oznajmiłam, że teraz to częściej będę mieć wychodne bez dzieci -
Erre zazdro hehe
Leeila fajne te primigi.
Maks ma emele 21 rozmiar.
U nas roczek jutro. Starsza córka wstała wczoraj z katarem i kaszlem. U niej w grupie w przedszkolu było w czwartek 8 dzieci, w piątek 6. W innych grupach nie lepiej. Zaczęło się. -
Moj Szym konczy dzis ROCZEK!
Moj przytulasek kochany, nigdy nie zapomnę,ze urodzil sie tak szybko i prawie bezbolesnie, taki rozowy i cieply i pachnacyChmurka, Pogoda, erre, DarlAa lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt