X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Wszystko ok, przezerność karkowa ok, kość nosową na swoim miejscu, kręgosłup, pęcherz p
    Moczowy, serducho, wszystko cacy❤ prawdopodobnie chłopak bocian wystaje ale na 100% powie za miesiąc 🙈🥳

Leeila26, erre, Krokodylica, DarlAa, Natalii, Ounai, Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Audrey ale super !! 😍😍😍 Świetne wieści ! 😍

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super wieści oczywiście te ciążowe. Oby tak dalej.

Co do Twojej mamy to masakra, ale nieprzejmuj się to ona traci coś czego juz nie odzyska bo czas leci, wnuki szybko rosna.... U nas inaczej. Moja mama jest super zawsze mogę na nią liczyć jak potrzebuje pomocy ALE tak bez powodu zeby wpasc to też dość mało czasu ma... natomiast teściowa to mam problem w drugą stronę. Ona najchętniej non stop by przyjeżdżała co mi na rękę nie jest w ogóle bo mamy trudny kontakt.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey rozumiem, no chyba że tak.
    Świetne wieści, oby tak dalej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Hej dziewczyny, u nas Agata coraz więcej chodzi, naprawdę przechodzi juz spory dystans, jeszcze się chwieje ale jest super. Przez to chce chodzi za rączkę i niestety popełniam ten grzech.

Z innych rzeczy to w piątek oficjalnie skończyliśmy roczku, ale impreza była dzisiaj🥳 Jeszcze nie wiem co Agatka dostała bo dopiero jutro będziemy rozpakowywać prezenty bo mała juz śpi, a to przecież jej 🤪 była grzeczna, pokazała wszystkim jak chodzi, gada i w ogóle. Do wszystkich szła i się nie bała ❤ miała piękny tort, więcej zdjęć pokaże później bo wszystkich nie mam, muszą mi poprzesyłać 🙈🤣

Z rzeczy smutnych, złych, to moich rodziców nie było. Moja mama zadzwoniła godzinę przed imprezą że tata rzyga. Powiedziałam żeby przyjechała sama chociaż na obiad (mieszkają 3km od nas), powiedziała że nie przyjedzie. Popłakałam się, nie dość że nie odwiedza wnuczki, mnie ma w dupie i uważa się za pepek świata to jeszcze skutecznie popsuła mi część dnia który miał być radosny, cały. Jak zwykle musiala być na pierwszym planie. Taka mam matkę, że mi za nią wstyd, nawet nie jesteście w stanie sobie wyobrazić jak mi było głupio jak każdy sie pytał gdzie są moi rodzice. Nie mogę na nich polegać. Że też moja teściowa jest dla mnie lepsza matka niż moja rodzona. Noszę w sobie straszny żal.

Ale na poprawę humoru moja piekna, roczna córeczka 😍🤩❤

6355ecbc29e6.jpg
    Wszystkiego najlepszego dla Agatki 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia wczoraj skończyła roczek i wczoraj twz była imprezka :) Było super, Tosia szczęśliwa, że tyle gosci. Prezenty rozpakowywała na sali 😂 Imprezka się udała, od razu robiliśmy 5 urodziny synka, wiec bylo szaleństwo trochę, ale naprawdę fajnie. Tosia jeszcze sama nie chodzi tylko przy meblach. Zębów dalej brak 🙈 ale już coraz bardziej je widzę ;)
    Jest przekochana, lepszej córki nie mogłam sobie wymarzyć 😊

Krokodylica, Ptysio, Pogoda, Leeila26, DarlAa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey rozumiem żal do mamy...pewnie nie jest to łatwe, ale olej. Na pewno kiedys pożałuje, bo w ten sposób relacji z wnuczką nie zbuduje. Gratulacje, chyba będzie parka 😀😀

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super wieści.
    Edka a Ty kiedy robisz badanie??

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super, ze wszystko na usg dobrze 🥰 mama sprawiła Ci przykrośc, ale zobacz ile dzieci Ci radości dają 🥰

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 12.10.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey przypomnij skąd ta Wasza śliczna spódniczka na szelkach ;)

Natalii sto latek dla Tosi :)

Edka (już widzę 🙈) Katwie kiedy wizytujecie?

Jutro idziemy z Amelą do dermatologa (znowu, ale teraz do innego). Od czerwca wychodzą i znikają jakieś niezydentyfikowane czerwone plamy.. wyłażą i po paru dniach znikają. Niby to nie jest AZS, tylko ,,taka jej uroda, przejdzie z wiekiem, dzieci tak mają" ale coś z tyłu głowy mówi mi, żeby jeszcze to sprawdzić u innego lekarza bo ostatnio trochę się zaostrzyło.
    A w czwartek idę rwać kolejną ósemkę 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 21:10

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii sto lat dla Małej Ksiezniczki :)

Audrey gratuluję udane wizyty :)

Leeila ją dopiero jutro mam się umówić na wizytę. Rano mam wysłać lekarzowi dane do recepty na clexane. Ogarnia mnie lekkie przerazenie. Jutro wieczorem mąż wyjeżdża na 3 miesiące, pewnie wróci po nowym roku, A ja zostaje z moimi chłopakami i bablem w brzuchu. Denerwuje się żeby było wszystko w porządku. Z a tydzień mój rodzice wyjeżdżają na dwa tygodnie i bardzo się boję żeby z dzidziusiem było wszystko ok bo nie mogę sobie pozwolić na szpitale jakiś itp bo nawet nie mam z kim zostawić chłopaków. Powiem szczerze że nawet ciężko mi umówić się na wizytę. Póki co Mikołaj miał od września zacząć żłobek, A był do tej pory tylko 3 dni. Od początku września miał katar, przeszło mu i poszedł na 3 dni do żłobka i znowu katar lejacy ma od zeszłego poniedziałku siedzi w domu. Już mi ręce opadają.

Leeila A gdzie mała ma te plamy? Mój Miki dziś dostał na policzkach plam, wg mnie od ryby bo to nie pierwszy raz...

Natalii lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzą tylko na plecach lub brzuchu. Teraz aktualnie ma na lewym ramieniu i pierwszy raz na zgięciu ręki. Nie umiem tego połączyć z jedzeniem, nie mam pojęcia co mogłoby ją uczulać.. ja ogólnie jestem alergikiem typu trawy, pyłki, kurz itp. Mąż z kolei też ma tendencję do jakiś dziwnych wysypek czasami, plam.. no nigdy nie ma idealnie czystej, gładkiej skóry.. może faktycznie ,,taka jej uroda" ale wolę to jeszcze raz pokazać lekarzowi i poraz kolejny wykluczyć AZS.

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊

Leila, Bellarco, znajdziesz ich na fb i na insta. Wygląda na bufiastą Ale taka nie jest, Agacie w ogóle nie przeszkadzała i dobrze się w niej czuła.
    cbbde43e3081.jpg

Odnośnie prezentów, to Agata dostała od chrzestnej hulajnoge Scott and ride, personalizowana tablice manipulacyjna, zebrę drewniana edukacyjna, zestaw zabaw Pucia, radio z Fischer price, jakieś ciuchy, pluszaka i pieniądze. Ogolnie prezenty niepieniężne naprawdę super. A pieniądze to drugorzędna sprawa, mogłaby ich nie dostać, a naprawdę super było się tak rodzinnie spotkać 🥳

100 lat dla Tośki 🥳

Krokodylica, Leeila26, Ptysio, Natalii lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś z małym byłam u pediatry, bo po gorączce pojawił się mokry kaszel, bez kataru, no i się okazało, że to początek zapalenia oskrzeli :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre zdrowia dla Was.
    My dalej walczymy.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Katwie. Wlasnie doczytałam. Wow! Ogromne gratulacje i trzymam mocno kciuki! Wow jeszcze raz! Podziwiam Cię! 😊

Kroko, dużo sił dla Was! Zdrowia! Oby te choroby już Wam odpuściły.

Erre, zdrowia! Jeju! Jakiś pogrom chorobowy.

Darla, jak rączka małej ? Leki pomogły ?
    Audrey, super wieści z wizyty. A Agatka cudna. I ta stylizacja 🤩

Katwie, Audrey, Edka, jak się czujecie ?
    Tak Was podczytuje i gdzieś w duchu po cichu zazdroszczę.. ale już się na to trzeci raz nie pisze 🙈

U nas Mała miała trzydniówkę. Z Synem w ogóle tego nie przerabiałam. Najpierw 3 dni wysokiej gorączki, najwięcej 39,7 a innych objawów brak. W niedzielę pojawiła się wysypka i gorączka przeszla. Pewnie Syn przyniósł z przedszkola, ale na szczęście sam nie złapał, choć nie wiem, czy to możliwe.

Jutro kolejna wizyta u alergologa.. mieliśmy robione kolejny testy z krwi i oczywiście znów nic nie wyszło... A zmiany skórne pojawiają się ciągle, raz mniej, raz więcej. Odstawiłam Zyrtec i nie widzę, dużej różnicy, więc nie wiem po co jej dawałam tyle czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 10:45

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata Julusiowi tez ciagle zmiany pojawiają się i znikają. Przed samymi wakacjami zmiana na rączce się nasiliła, ale w Turcji raz rozdrapal i później już był spokój. Widać, ze jeszcze coś tam siedzi, ale nie drapie i nie pogarsza się. W zgięciu za kolanem tez coś mu się babralo i drapał, ale odkąd jest chłodniej, to ucichło. Ma na udach i na ramionach takie jakby placki gęsiej skórki, ale w kolorze skory. Ja aktualnie nic nie podaje, psikam srebrem i smaruje płynnym pudrem. Na to wyglada, ze powoli zaczyna wyrastać. Mimo, to jeszcze nie zrobiłam pełnej prowokacji jaja i mleka. Jesteśmy na etapie mleka gotowanego. Po jajecznym makaronie była brzydka kupa, ale muszę spróbować jeszcze raz czy to napewno po tym.
    Trzymam kciuki, zeby wizyta u alergologa coś rozjaśniła, bo wiem, ze to jest męczące.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wstawiam na chwilę mojego roczniaka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 06:22

Audrey, Pogoda, edka85, Leeila26, erre, Ounai lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, a skąd taka fajowa bluza? Mój mały oszalałby z radości, gdyby taką miał 😁

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ