!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, których dzieci są już po bilansie, przypomnijcie na co szczepimy maluchy, kojarzę tylko Odrę.
Krokodylica nic nie straciłaś, zdjęcie to samo co na grupie 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 14:42
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Dziewczyny, których dzieci są już po bilansie przypomnijcie, na co szczepimy maluchy, kojarzę tylko Odrę.
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Audrey, u nas w drugą stronę, ale ja jej nigdy nie podawałam ręki jak się uczyła chodzić więc może dlatego. Nawet Panie w żłobku mają problem jeśli ją chcą wyjąć z wózka bo od razu się wyrywa.
U nas dwa tygodnie żłobka i już choroba. Co za niespodzianka... -
Erre współczuję.
Ja dzisiaj z trójką na kontroli byłam.
Audrey nie, Maks nie chodzi za rękę, chodzi jak nakręcony, z pokoju do pokoju, tam i z powrotem, pińset razy klapie na pupę, wstaje i idzie dalej.
W butach jeszcze chodzić nie umie więc jak go trzymam za ręce gdy ma buty to się wkurza i wyrywa. -
Wiem że dzieci w pewnym okresie, po roku, maja taki etap ale ze juz? To nie jest tak ze beze mnie nie umie, ona sobie idzie idzie, nagle jakby sobie przypomniałam, wyciąga rękę, a jak mowie ze nie to jest histeria, mam iść tam gdzie ona chce🤦♀️
-
Audrey Julus coraz lepiej chodzi i tez lubi chodzić za rękę. Ale staram się zeby chodził sam. Za to teściowa więcej go za ręce trzyma, bo się boi go puścić. Może spróbuj jej dać coś lekkiego do raczki? Julus np trzymał sobie mini książeczkę i szedł moja mama mówiła, ze ja chodziłam z marchewka w ręce 😆
-
Ja już mam w plecy meningo u córki i ospę. No bo przecież ona wciąż łapie przeziębienia od brata...
Audrey, moja woli chodzić sama. Ale jak podam rękę, to korzysta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 21:06
-
My mmr i ospe mamy 11.10, doktor wspominal,ze mozna tez grype -przemysle. My od srody soedzimy z katarem i mokrym kaszlem w domu, pediatra wczpraj osluchal i czysto. Tylko nebulizacje z nebudose 1,5% (tiaaa jak ja mu przyloze maseczke zeby chociaz troszke polecialo hahw) i mucosolvan ten slabszy. I w pon moze isc do zlobka.
Co do chodzenia to sam,za raczke troche po dworze ale tez chce sam moj szalony statszak bawi sie z nim juz w berka 🤣 a ten maly probuje uciekac.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja Ameli kupiłam torebkę w Pepco i chodzi z tą torebką 😂😂 to jest komedia jak ona ją zakłada na rękę.. 😆 Audrey Amela robiła tak samo w pierwszym tygodniu jak zaczęła chodzić.. targała mnie za rękę a jak nie chciałam iść to płacz. Na szczęście szybko minęło
U dermatologa znowu nic się nie dowiedziałam, no ale najważniejsze, że to nie AZS. Mamy Alertec, maść ze sterydem i na te bardziej czerwone zmiany i emolienty.
Na szczepienie muszę się zapisać jak wrócimy, już dzwonili z przychodni.
Na dworze jeszcze udaje się utrzymać Amele w wózku, ale po domu chodzi jak szalona 🙈 dziś wgl była najgorsza noc every, nie spała od 23 do 3:30 i padam na ryj. -
Leeila. Przybijamy piątkę, co do nocy. Spałam 4 godziny. W sumie na własne życzenie, bo poszliśmy spać o 4 🙈 byli znajomi i tak było szkoda się kłaść 😂 a o 4.08 się Mała obudziła... I jak nigdy była marudna, popłakiwala, chyba brzuszek ja bolał. I tak spala na mnie, trochę sama.. ja jestem nieprzytomna.
wy tu o szczepieniach, o mmr..🙈
My jesteśmy baaardzo do tyłu. Mamy za sobą dopiero dwie dawki 6w1 i jedna pneumo..mnie koniec. Bo ciągle coś...
Byliśmy u alergologa i w sumie rozkłada ręce. I wczoraj udało nam się dostać do dermatologa i dowiedziałaam lu ciekawych rzeczy... wszyscy się tej alergii uczepili a wygląda na to, że nieslusznie... -
Ata u tak małych dzieci ciężko jest ocenić alergie… ja się katowałam dieta i niby jest lepiej ale nie mam pojęcia czy od tego. Testy nic nie wykazały 🤷🏼♀️ A co dermatolog stwierdził ?
Audrey daj znać czy zabawka w drugiej ręce coś dała 😆
Leeila torebusia mnie rozwaliła 😍 musi to wygladac komicznie 😆
Jejuuuu szczepienia 🙈 dobrze, ze o tym piszecie … muszę się umówić … tzn Julsona 😉
Chmurka co u Ciebie? Jak idzie odstawianie cyca? -
Hej dziewczyny. Nadrobiłam Was ale nie dam rady odnieść się do wszystkich:(
Gratulacje dla wszystkich roczniakow;* dużo zdrówka i buziaków;*
Gratulacje też wszystkich nowych umiejętności!
Gratulacje dla wszystkich ciężarnych ;* zdrówka kochane;*
Anielka oficjalnie dołączyła do grona roczniakow. Dziś wróciliśmy z tygodnia we Włoszech;) było super! Aniela była mega grzeczna, zajadała się spaghetti, zaczepiała wszystkich kelnerów:P robiła sobie mega długie drzemki i całe dnie pluskała się w basenie;)
Co do odstawienia od piersi to na czas wyjazdu zaniechałam dzialań. Przez co znów karmię Aniele częściej a noce to masakra. Piersi znów poranione do granic możliwości. W tym tygodniu musimy wrócić do starego schematu , potem zacznę odstawiać.
Co do mm to Aniela na kolację zjada kaszkę na mm i nie najada się nią jakoś na długo;P zazwyczaj po trzech godzinach i tak musi zjeść
Ptysio lubi tę wiadomość