X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny..dawno się nie odzywałam.... Współczuję bardzo wszystkich chorób;* to straszne jak dzieciątko choruje;*
    Super się cieszę że nasze brzuchatki dobrze się mają;);)

U nas ok. Powoli ograniczam Anieli cyca. W dzień je tylko dwa razy. W sensie rano i koło 17. W nocy też je dwa razy - o 23 i kolo4-5. Pierwsze dwie nocy jak ograniczałam nocne karmienie to od 2 do 4 ja musiałam tulić na rękach( na szczęście na siedząco), ale teraz już ok. O 2 wciąż się budzi ale przechodzi ze swojego łóżeczka do mnie i do tej 4-5 śpi sobie spokojnie. Wystarcza jej moja bliskość.
    Odczuliśmy też zasypiania na rękach/ na hamaku. Usypia w łóżeczku, kiedy ja leżę obok i ja głaszcze po główce albo jak widzę że ma duży problem z wyciszeniem to ja opieram się na łóżku w takiej półleżącej pozycji a ona się na mnie kładzie i tak się wycisza. I jak czuje że już powoli odpływa to ja kładę do łóżeczka, i ona się układa jak lubi i już sobie sama zasypia. O dziwo nauka tego poszła zaskakująco dobrze. Pierwsze usypiania trwały godzinę ale żadnego płaczu nie było . Teraz zależy od dnia . Czasem 10 minut a czasem pół godziny i śpi. Ale sukcesem największym jest to że w takim sposobie usypiania zaczęła tolerować tatę, bo wcześniej tylko ja mogłam ją ululac

Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 noce bez cyca za nami. Ta noc była całkiem Ok. Po kąpieli tata uśpił ładnie, bez płaczu. Spał do 22 na chwile trzeba było przytulić i później spał do 2.40 wiec dla mnie to jest wielkie wow! Później 3.40, po 5 i po 6 już wstał na dobre. Nad ranem dałam mu wody. Także liczę na to, że noce się poprawia 🥰 ja tez nie wyobrażałam sobie lulania, ale mimo wszystko śpię w wygodnej dla siebie pozycji. 2 noc była gorsza od 1 … aż zaczynałam żałować. Piersi już mi sie powoli dostosowują.
    Pomaga tez to ze mamy lozeczko na kółkach, wiec czasem wystarczy pojeździć i zasypia spowrotem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 10:34

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnie poczytam o Waszych odstawianiach od pkersi bo i ja juz bym chciala. Z tym,zr Szymo okropnie reaguje jak nie daje mu piersi kiedy chce(a zwykle to chec pociumkania i przytulenia)-to w dzien. W nocy jeszczetroche pije mleka ale tez czesto gesto chodzi o przytulenie. Wgrudniu bede miala przed i po swietach jakies3tyg wolnego to sie biore za odcycowanie.starczyjuz :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ale Ci fsjnie z tą nauka zasypiania.. brawo!

Chmurka lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak nie pojdziemy na to szczepienie bo mloda dostala mega gluta 🤦🏼‍♀️. No to przynajmniej mam wiecej czasu sie zastanowic na co ja szczepic i czym. Chcialabym szczepionke bez Polio ale takiej nie ma😐

Dziewczyny mozecie mi napisac (poza tymi ktore wlasnie to opisaly) jak wyglada u was kladzenie spac? Nosicie, spiewacie, glaskacie, karmicie piersia itp? W waszym lozku czy w swoim lozeczku? O ktorej kladziecie i o ktorej wstaja?

Ktora jeszcze nie dostala @? Ja nadal nie mam i mi z tym super dobrze 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 12:24

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja już dzienne karmienia odstawiłam zaraz po roczku, ale do tych nocnych ciężko się było zebrać. Bo jednak łatwiej podać cyc i spać dalej, ale mi juz naprawdę było niewygodnie :(
    W ciągu dnia ubierałam bluzki bez dekoltu i starałam się zabawiać, tulic, dawać pic, jeść… cokolwiek 😁

Kotka ja tez nie miałam jeszcze @ , ale chyba właśnie mam owulacje bo mnie jajniki bolały jak przy stymulacji przed in vitro 😆 i śluz tez jak na owu. Wiec jak się postaramy dobrze to nie zdążę mieć okresu, bo zajdę w ciąże 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 13:43

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki Pogoda. Obyś była następna 😁

Pogoda lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziecko z katarem sie szczepi? Chyba nie, prawda?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Czy dziecko z katarem sie szczepi? Chyba nie, prawda?
    Katar nie jest przeciwskazaniem do szczepienia i moje dzieci były szczepione z katarem. Marta raz a Tymek chyba z 2 razy załapał się na szczepienia mając katar. U nas wlasnie skończyła się infekcja więc jeśli nic nowego się nie przypląta to za tydzien podamy ospę a mmr przesuniemy, bo większe prawdopodobieństwo że złapią ospę niż swinke, odre albo różyczkę.

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu rozdzielasz? Moja dostała jednocześnie mmr i ospę.
    Z katarem szczepią, ale nie wiem jak z kaszlem już po zakończeniu infekcji (a ten może trwać przecież dłużej). No bo my mamy taką sytuację, a w środę mała ma dostać drugą ospę.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie waszym maluchom krople do nosa? Jakies Nasivin itp?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ale czemu rozdzielasz? Moja dostała jednocześnie mmr i ospę.
    Z katarem szczepią, ale nie wiem jak z kaszlem już po zakończeniu infekcji (a ten może trwać przecież dłużej). No bo my mamy taką sytuację, a w środę mała ma dostać drugą ospę.
    Dlatego, że rozmawiałam z pediatrą i powiedziała, że mmr to ogromne obciążenie dla organizmu i jesli nam się nie spieszy to ona by dodatkowo nie dokładała kolejnej ciężkiej szczepionki. A ja się z nią amirat całkowicie zgadzam. Poza tym przy połączeniu tych szczepionek nop jest dużo silniejszy, a moja córką i tak już źle znosi szczepienia. Mmr można łączyć z pneumokokami ale z ospą się nie zaleca.

Kotka, moja teraz miała katar i kaszel. Dawalam jej pręż 5 dni nasivin kids 2x dziennie, potem rhino argent. Do tego ectodose 3x dziennie i wit c. Jutro wraca po 2 tygodniach do żłobka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 23:54

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, brawo! U nas nie ma mowy o wyciszaniu... Jak tylko odkładam do łóżeczka, to zaczyna wierzgać nogami, potem wstaje, gada i gada, a jeśli nie reaguję, to zaczyna marudzić. Wczoraj było tak, że usypiałam cycem, pojadł 5 minut i nie zasnął. Zaczęłam chodzić w kółko po pokoju, jak już zamknął oczy, to odłożyłam i po chwili w ryk. I znowu na ręce, chodzenie, odkładanie, aż za którymś razem była cisza. Także wyrabiam kilometry chodząc po pokoju :D

Ja też szczepiłam razem mmr i ospę.
    Słyszałam, że przeciwwskazaniem do szczepień jest gorączka, a po braniu antybiotyku trzeba odczekać 2 tygodnie.

Pogoda, trzymamy kciuki za starania :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dlatego, że rozmawiałam z pediatrą i powiedziała, że mmr to ogromne obciążenie dla organizmu i jesli nam się nie spieszy to ona by dodatkowo nie dokładała kolejnej ciężkiej szczepionki. A ja się z nią amirat całkowicie zgadzam. Poza tym przy połączeniu tych szczepionek nop jest dużo silniejszy, a moja córką i tak już źle znosi szczepienia. Mmr można łączyć z pneumokokami ale z ospą się nie zaleca.
    W sumie racja, bo mała po tym kombo tydzień później miała objawy grypopodobne z temp. A syn przy takim połączeniu nie miał zupełnie nic.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wprowadziłam plan wieczoru ( godzina przed snem nie używamy telefonu ani grajacych zabawek, mamy przygaszone światła i sciale określony plan co po czym następuje) plus wprowadziliśmy rytuał przed snem( takie 10 minut przed spaniem). Najpierw to stosowaliśmy dwa tygodnie i usypialismy standardowo na rękach a portem zaczęliśmy w łóżeczku. Tak jak mowilam- początkowo trwało to i ponad godzinę. Aniela wstawała, wygłupiała się itd. na to nie reagowałam, leżałam obok po prostu ( łóżko Anieli jest dostawione do naszego. Jak zaczynała marudzić to ja brałam na ręce na kilka minut i znów odkładałam itd itd. po paru dniach jak zaczynała marudzić to ja brałam na ręce ale siedziałam na łóżku i ja brałam sobie na kolana. Teraz też często zanim zaśnie to pakuje się na kolana ale najczęściej przytula się, w ten sposób się wycisza a potem sama pokazuje na łóżeczko i tam się układa i spi

erre, Krokodylica lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka super z tym zasypianiem, pewnie sporo cierpliwosci Was to kosztowało, ale jest efekt :) Tosia od miesiąca wędruje od siebie do nas, efekt chorowania. Muszę ją wyprowadzić do jej pokoju w końcu .
    My szczepiliśmy mmr I ospę, pediatra mowila, ze połączenie jest ok, a z racji tego, że Tosia chodzi do żłobka, a brat do przedszkola, to radzila szczepić, poki dziecko zdrowe.po 3 dniach kiala przez dobę gorączkę, a na 6 dobę wyszla wysypka, co jest czeste. Ale jednocześnie zarazila się od brata adenowirusem 🙄 I wyszly jej 2 zęby, wiec miala kombo. I tak naprawdę ciężko powiedzieć co było od czego. Dzisiaj poszla do żłobka po 2 tygodniowej przerwie. Jestem ciekawa ile pochodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepię jeśli jest początek kataru mocnego, czyli początek infekcji, bo nie wiem, jaką to infekcja. Jak jest typowa qoda z nosa albo po chorobie resztki kataru to szczepię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie dzieci juz chodzą? ;)
    Tosia jeszcze nie, ciagle przy meblach, raczkuje albo na kolanach się przemieszcza 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 13:37

• erre Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie ma samodzielnego chodzenia. Za rączkę jedną czy dwie nie chce. Chodzi przy ścianie i meblach, wszystkie krzesła przesuwa, a z pchaczem to biega :D Ale jestem zdania, że ta zabawka wręcz mu przeszkadza w nauce chodzenia...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, bo pchacze są dla chodzacych dzieci a nie do nauki chodzenia. A to, że nie chce za rączkę to nawet lepiej bo nie powinno się prowadzac dzieci. Dziecko ma czas do 16 albo 18 miesiąca (nie pamiętam teraz) czas żeby zacząć chodzić więc spokojnie, w końcu ruszą ;)

age.png

age.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ