!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lililove, masakryczne przeżycia 😱 współczuję 😔
U nas też nie odkryli krótkiego wędzidełka. Zwróciłam uwagę pani neonatolog na obchodzie, to stwierdziła, że rzeczywiście krótkie i za parę miesięcy można podciąć. Jak wyszliśmy ze szpitala, to przyjechała położna środowiskowa i powiedziała, żeby jak najszybciej podciąć. I tak w 8 dobie życia było podcięcie i po nim od razu lepiej z karmieniem.
Ja chodzę do Puacza na Szamarzewskiego.
-
Robilam ten chinski test ale w sumie przy in vitro to sie nijak ma. Po pierwsze wpisuje wiek teraz a zarodek nest sprzed 3lat. I wychodzi ze listopad i grudzien zaplodnienie to dziewczynka a styczen już chłopiec. W sumie to juz jest ustalone wczesniej bo zarodek juz jest.
-
Lililove wrote:Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt!
Baletnica a na którą idziesz? Trzymam kciuki 😊
Co do szpitala na polnej to leżałem tam 4x i nie mam dobrych odczuć. U córki po porodzie nie zdianozowali za krótkiego wedzidelka przez co nie mogła pić z piersi. Za pierwszym razem jak lezalam po operacji jajników i ruszyć się nie moglam, mama przyszła w odwiedziny i robi mi herbaty a tu nagle się salowa wtrąca że leniwa księżniczka leży i trzeba ja obsługiwać. Za drugim razem pigula przebiła mi zyle wenflonem i lek szedł pod skore, ryczalam z bólu, to było że histerię robię przy zastrzyku. A po poronieniu prof na oddziale podczas badania drutem wyciągał mi jakieś resztki z szyjki, na żywca...po czym stwierdził że i tak trzeba lyzeczkowac. Koszmar tam przeżyłam.
Dziś za to zadzwonilam do recepcji mojego gina i mówię że kończy mi się duphaston a Pani mi na to że u nich wystawienie recepty poza wizyta to 50 zł...Normalnie szok.
Dziewczyny z Poznania, u kogo prowadzicie ciążę?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Freja000 wrote:Mam pytanie do tych z Was, które przed ciążą nie miały IO ani HI i w ciąży robiły glukozę. Jakie macie wyniki? Ciekawa jestem jak to wygląda u zdrowych kobiet. Ja mam HI i na razie 2x badałam i 82 i 88 wyszło, czyli w normie. Ale tak jak wcześniej napisałam, ciekawa jestem jak mają zdrowe kobiety.[/QUOTE
Ja mam 83 na ta chwilę glukoze na czczo.Freja000 lubi tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Lililove ale przeżycia... Nie wyobrażam sobie tego lyzeczkowania...
Mój szpital jest w miarę ok. Jest ładnie, czysto, mimo że to szpital wojewódzki. Moja bratowa ma ciotka położna, która jej i jest siostrze zalatwila salę jednoosobową po porodzie, powi3dziala że i mi załatwi więc tego się trzymam, że w końcu będę miała salę z własną łazienką i trochę intymności.
A mnie bolą piersi. Do 12 miałam mega apetyt A teraz już mi przeszło... -
Trzymamy kciuki baletnica
-
Dzieki dziewczyny.
Jest serduszko,wg lekarza bije pięknie,narazie nie dal posluchac ale mowi ze wyglada ze wszystko ok.Kolejna wizyta to juz prenatalne za miesiąc.
Maluch fikał juz jest taki duzy❤
Ciaza troszke mlodsza o kilka dni ale jest ok.Widok mrygajacego serduszka odrazu mnie uspokoil tam na fotelu.Na początku nawet zamknęłam oczy i slyszalam jak mi bije serce z nerwow bo tak sie balam.Oby roslo zdrowe🙏🙏🙏edka85, Lililove, katwie27, Blanka85, Jaśmina, Pogoda, Ounai, erre, Krokodylica, Asia000, to_tylko_ja, Chmurka, tym_janek, darika, Totoro, skała, pap86, Natikka123, joana, Monia91:), Freja000 lubią tę wiadomość
13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
Baletnica wrote:Dzieki dziewczyny.
Jest serduszko,wg lekarza bije pięknie,narazie nie dal posluchac ale mowi ze wyglada ze wszystko ok.Kolejna wizyta to juz prenatalne za miesiąc.
Ciaza troszke mlodsza o kilka dni ale jest ok.Widok mrygajacego serduszka odrazu mnie uspokoil tam na fotelu.Na początku nawet zamknęłam oczy i slyszalam jak mi bije serce z nerwow bo tak sie balam.Oby roslo zdrowe🙏🙏🙏
Super wieści 😊😊😊 gratulacje
-
Super wieści!
-
Ciaza troszke mlodsza o kilka dni ale jest ok.Widok mrygajacego serduszka odrazu mnie uspokoil tam na fotelu.Na początku nawet zamknęłam oczy i slyszalam jak mi bije serce z nerwow bo tak sie balam.Oby roslo zdrowe🙏🙏🙏
Super gratulacjeA wiesz ile ma maluszek już cm?
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Mówiłam że szczęśliwa godzina hahah! Gratulacje!Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Gratulacje. -
Odebrałam wyniki, wszystko ujemne juupi! I nawet glukoza ok. Na czczo 85,po 1 h 119, po 2 h 95. Był szybki podgląd dzidziusia u lekarza z nfz. Ma prawie 5 cm, czyli teoretycznie przekroczył już granicę dla prenatalnych, ale moja lekarka z nfz oczywiście nie ma do tego uprawnień ani odpowiedniego sprzętu. Tak że czekam tydzień na mojego doktorka
erre, Blanka85, Ptysio, to_tylko_ja, Krokodylica, Natikka123, Monia91:), darika, ktosiowa, Freja000 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)