!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Baletnica nie martw się. U mnie przed półtora tygodnia nie było nudności i znowu się pojawiły. Co chwila coś się pojawia i znika. Spokojnie. Ja też jestem panikara straszna, zwłaszcza po moich przejściach, ale głowa do góry.
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Ounai ale że w jakim celu on tym lakierem w sypialni psikał???
Na złość Ci chciał zrobić czy co?
Mój mąż to Ogr, nie powiem, ale już dwa razy widział jak tyle miesięcy rzygam na odległość i po prostu wie jak jest więc pomaga jak może. Niestety dzieci wieczorem muszę ogarnąć sama, a zrobienie im kolacji to największe wyzwanie. -
A teraz przejdę już do sedna bo zaczęłam od "gadki-szmatki" dziś , a zupełnie w innym celu tu weszłam. Powiem Wam , że nastał u mnie kryzys ... straciłam dziś nadzieję... jak rano poszłam do toalety to było tyle brunatnej krwi , że aż słabo mi się zrobiło.... ciągle się oszukuje , że będzie dobrze ... A dokładnie to samo przerabialam w ciąży z Julką... I w 14 tc jej serduszko się zatrzymało
I dokładnie tak samo plamiłam
I każdego dnia miałam nadzieję i wierzyłam, że to przypadek... guzik .... mogę się okłamywać długo... Ale już raz byłam taka naiwna... jak jest prawidłowa ciąża to się nie krwawi i tyle !
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Krokodylica wrote:Ounai ale że w jakim celu on tym lakierem w sypialni psikał???
Na złość Ci chciał zrobić czy co?
Mój mąż to Ogr, nie powiem, ale już dwa razy widział jak tyle miesięcy rzygam na odległość i po prostu wie jak jest więc pomaga jak może. Niestety dzieci wieczorem muszę ogarnąć sama, a zrobienie im kolacji to największe wyzwanie.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka nie mów tak... Nie strasz mnie... Ja też plamie... Tylko na brązowo za każdym razem. Ja się pocieszam tym że moja mama do 5 miesiąca prawie non stop plamiła więc może taki urok ... Musi byc dobrze ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 09:59
-
Blanka ja już pisałam kiedyś,że w ciąży z Amela też plamilam. Dwa razy lezalam w szpitalu, generalnie plamilam do 11, prawie 12 tc. Amela urodziła się o czasie, duża, silna i zdrowa 🙂. Będzie dobrze!
Chmurka lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Też plamię na brązowo... I z Julką też identycznie plamiłam
I ją straciłam... ledwo się z tego podniosłam
nie wiem jak i czy ja dam radę tym razem się z tego podnieść....
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Co do mężów to ja akurat na mojego nie mogę narzekać, chyba, że w druga stronę 😛. Pilnuje mnie, zebym nie dźwigała (jak wracam z zakupów to dostaje ochrzan, że mogłam dzwonić po niego (mąż ma firmę na terenie domu więc jest zawsze na.miejscu)) , a nie sama noszę zakupy, jak wraca w pracy o 18 bawi się z Amela, kąpie ja wieczorem,. usypiamy razem. Generalnie jest Kochany. To samo było w ciąży z Amela 🙂.
Tule i ja miałam 🙂. Ale głupia sprzedałam jakoś na jesień bo stwierdziłam, że nie będzie potrzebna. Teraz też mam zamiar zainwestować w chustę bo Amela od początku była bardzo wymagająca i nieodkladalna. A teraz z drugim dzieckiem sobie tego nie wyobrażam.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Krokodylica wrote:Blanka nie wiem jak Cię pocieszyć, mam nadzieję że jednak będzie dobrze.
Skoro Ty nie masz już nadziei to my będziemy ją miały za Ciebie ok?
Z tym krawatem cóż.... no empatii tym naszym facetom brak.dzięki ;-* ja się zastanawiam czy ten mój spadek formy dziś nie jest właśnie przez zachowanie mojego męża... no jak on wyjątkowo potrafi mnie wyprowadzić z równowagi... Niby plamię każdego dnia ...A akurat dziś się rozsypałam... W dodatku byłam na pobraniu krwi i zobaczymy co tym razem Wy dziś z glukozą .... od 2 tygodni posiłki w większości robi mi moja przyjaciółka która jest dietetykiem klinicznym i dba o mój cukier ... zobaczymy jak po 2 tyg diety dziś będzie wygląda glukoza
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Blanka ja plamiąc z Amela bałam się jeszcze o konflikt,bo plamienie przy ujemnej grupie krwii jest bardzo niebezpieczne. Co prawda dostałam zastrzyk z immunoglobuliny ale i tak się bałam. Okazało się że moje obawy były uzasadnione i Amela urodziła z dodatnim Rh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 10:13
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
darika wrote:Blanka ja plamiąc z Amela bałam się jeszcze o konflikt,bo plamienie przy ujemnej grupie krwii jest bardzo niebezpieczne. Co prawda dostałam zastrzyk z immunoglobuliny ale i tak się bałam. Okazało się że moje obawy były uzasadnione i Amela urodziła z dodatnim Rh.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Darika również zamierzam kupić chuste
moja Zuzia była anty wózkowa anty odkladalna i cycuchowa 24h :o masakra mam taką nadzieję że drugie będzie grzeczne
bo chyba dwóch tajfunów to nie ogarnę.
Mój mąż jest pracoholikiem i to chyba jego jedyną wadą ale i zaletą najchętniej też za mnie by wszystko zrobił co czasem mnie denerwuje bo wrażenie że robi wszystko lepiej ode mnie włącznie z gotowaniem i pielęgnowaniem ogródka śmialiśmy się że jednego nie przescignie, nie da cycucha młodej02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
darika wrote:Blanka ja już pisałam kiedyś,że w ciąży z Amela też plamilam. Dwa razy lezalam w szpitalu, generalnie plamilam do 11, prawie 12 tc. Amela urodziła się o czasie, duża, silna i zdrowa 🙂. Będzie dobrze!
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Britty wrote:Blanka85 długo staralas się o ciążę z endometriozą? Udało się naturalnie?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Britty wrote:Darika również zamierzam kupić chuste
moja Zuzia była anty wózkowa anty odkladalna i cycuchowa 24h :o masakra mam taką nadzieję że drugie będzie grzeczne
bo chyba dwóch tajfunów to nie ogarnę.
Mój mąż jest pracoholikiem i to chyba jego jedyną wadą ale i zaletą najchętniej też za mnie by wszystko zrobił co czasem mnie denerwuje bo wrażenie że robi wszystko lepiej ode mnie włącznie z gotowaniem i pielęgnowaniem ogródka śmialiśmy się że jednego nie przescignie, nie da cycucha młodej29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Blanka85 wrote:Napisz mi proszę czy w pierwszej ciąży dużo leżałaś?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
darika wrote:Bardzo dużo! Tzn i w pierwszej która straciłam i w drugiej z Amela. Teraz mam krwiaka ale na lezenie czasu nie ma... 🙂. I wszystko jest okej, w sensie żadnego plamienia.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza