X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Evva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja po badaniach prenatalnych :) bałam się że dzidzi nie dobije do magicznych 4,5 cm a tu crl 5,63😮 Wszystko w najlepszym porządku, ryzyko zespołu downa bardzo niskie, no ale jeszcze czekam na wyniki z krwi. No i wstępnie dziewczynka 😊
    Gratuluje super wiadomosc 😊

Totoro lubi tę wiadomość

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • Evva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Nie do końca się z Tobą zgadzam jeśli chodzi o teściowe i matki. Niestety moja teściowa zatrzymała się w latach 80 jak rodziła synów i jest przeciwna wielu współczesnym zmianom. Gdy opowiedziałam jej o kangurowaniu w szpitalu po porodzie, była oburzona, że coś takiego jest i stwierdziła, że ona by nie chciała bo wolałaby od razu iść spać. Gdy powiedziałam jej o chustonoszeniu to spojrzała się na mnie jakbym co najmniej chciała wysłać dziecko w podróż kosmiczną. Gdy powiedziałam, jej że będę śpiewać dziecku kołysanki zaraz po porodzie, to stwierdziła a po co przecież i tak nie słyszy.Dziecka według jej nie powinno się nosić na rękach, tylko nakarmić i położyć i ma spać. Mężczyzna od noworodka powinnien się trzymac z daleka, ona by w życiu nie dała noworodka mężczyźnie bo przecież krzywdę zrobi. A wczoraj zaczęła mi dawać instrukcję jak się nakłada kaftanik, wiecie taki wiązany z tyłu jak to kiedyś były. Jej mina jak jej powiedziałam, że takich już nie szyją - bezcenna. Aż się boję co to będzie jak się dziecko urodzi. Boję się, że nie uniknę konfliktów, tym bardziej że razem mieszkamy. Trochę przystopowała jak jej powiedziałam, że moja ś.p mama dała mi bardzo wiele cennych rad dotyczących wychowania dzieci, macierzyństwa i wielu wypadkach mam zamiar się posłuchać mojej mamy, która mimo, że była o całe pokolenie starsza od mojej teściowej miała o wiele nowocześniejsze podejście do macierzyństwa ( między innymi zazdrościła, ze w krajach afrykański dziecko jest w chuście przy mamie, nie wiedział, że kiedyś to i u nas będzie popularne). . i choć już nie żyje to widzę teraz jak wiele jej rad dotyczących tego tematu jest dla mnie cennych i pewnością mi się przydadzą.
    Mam taka sama tesciowa...
    Tocze z nia walke od dnia narodzin synka, teraz w tej ciazy tez co chwile swoje "madrosci" probuje wtracac...
    Ps. Chustonoszenie jest super. Na moje malenstwo juz czekaja 2 chusty w domu ❤

Jaśmina lubi tę wiadomość

nzjd9n73iyv5tlqm.png

11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    27dpt jest ❤
  • Evva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    To ja też jestem gdzieś w środku :D chciałam karmić dluzej, ale odstawilam małą właśnie ze względu na ciążę i uniknięcie tandemu, czy wcześniej szoku jakbym tfu tfu miała do szpitala trafić czy cokolwiek. Słodyczy moja córka nie je, sporadycznie loda, TV nie ogląda, śpi z nami, nie chustowalysmy się czego bardzo żałuję (teraz sobie nie odpuszczę) a do porządku i instagramowych pokoików mi daleko 😁

Totoro spraw sobie pierwsza chuste przed porodem, zmotywuje szybciej do noszenia, a dzieci to kochaja❤ Ja nosilam syna w chuscie, w nosidle jeszcze 4 miesiace temu go tulalam!!!
    Chustonoszenia polecam.kazdemu, uwalnia rece zwlaszcza jak maluszek jest hnb i ciagle na nich chce siedziec!

Totoro lubi tę wiadomość

nzjd9n73iyv5tlqm.png

5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    27dpt jest ❤
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva, a przechodziłaś jakieś szkolenie z chustonoszenia. Jaką masz chustę? Napisz coś więcej, jak możesz.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina trzeba znaleźć doradcę, który Cię przeszkoli. Można niby na własną rękę, ale zwalszcza z małym dzieckiem nie polecam. Doradca Ci wszystko dobrze wytłumaczy, plaże jak podociagac chustę. I mnie dziewczyn w za 2h wzięła chyba 100 zł. Nie musiałam kupować chusty , ona mi sprzedała swoją, taka która łatwo wiązać i która jest już złamana. Można też wypożyczać. Jeżeli nie jest się pewnym czy będzie się nosić dziecko to ja polecam chustę z Lidla. Na M ale dziecko da radę, a chusta to jest spory wydatek jednak. Na Facebooku na pewno też znajdziesz jakaś lokalna grupę mam noszących w chustach, u mnie tak przynajmniej jest.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evva bardzo bym chciała :D muszę tylko poczytać na temat rozmiarów itd, bo jestem zielona w temacie i znaleźć doradcę po porodzie:) Myślę właśnie nad używaną chustą, bo nowa to właśnie spory wydatek. No ale zobaczymy :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale mnie mąż załatwił. Mówiłam mu, że nie toleruję zapachu lakieru do włosów. Leżę sobie a on wszedł do sypialni i pryska lakierem. Dawno tak nie wymiotowałam jak po tym zapachu. Co już myślałam że koniec to zaczynało się od początku. Wyciągnął mnie z łóżka żebym młodego do przedszkola ubrała mimo, że dalej się kiepsko czuję, a dzięki sobie musiał go i tak ubierać sam.
    Yhyyy ja właśnie mam podobnie!!!! Prosiłam wczoraj żeby zachowywał się rano cicho i ubrał synka żebym jakoś wytrwala przez te mdłości.... Ale po co .... chodzi zapala światła, gada.... wyszedł do pracy A synek nadal w piżamie...I tak już od półtorej godziny biegał.... A szlafrok obok leżał dla niego ... no i sama muszę wstać i ogarniać wszystko ...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dzięki za rady, nie wiedziałam o tym :) No to na pewno będę szukać uzywki 😁 nie odpuszczę chusty przy drugim dziecku 💪

A chłopów bym zabiła 😈 Już widzę mój wybuch po tekście "nie przesadzaj".

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Evva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej sie spotkac z doradca ale juz po porodzi, jak bedzie dziecko. W ciazy czesto szkoly rodzenia organizuja szkolenie z noszenia, warto na nie.pojsc, wtedy sie cwiczy na lalce i juz cos wiadomo.
    Co do dlugosci to dobranie jej jest bardzo proste.
    Doradca noszenia jak przychodzi ma zawsze ze soba kilka dlugosci chust, pokazuje podstawowe wiazania itp. Znam tez osoby ktore uczyly sie z youtuba i tez nosza.
    Co do tego czy chuste nowa czy uzywana- lenny lamb ma chusty miekkie od nowosci zwlaszcza sllot skosno krzyzowy wiec ich nowych nie trzeba sie bac ani lamac. Chusta z lidla yo tania i dobra opcja na pocztek, bo przy wadze dziecka 7kg juz ciezko bedzie sie nosilo.

nzjd9n73iyv5tlqm.png

5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    27dpt jest ❤
  • Evva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Evva bardzo bym chciała :D muszę tylko poczytać na temat rozmiarów itd, bo jestem zielona w temacie i znaleźć doradcę po porodzie:) Myślę właśnie nad używaną chustą, bo nowa to właśnie spory wydatek. No ale zobaczymy :)

Na facebooku jest wiele grup odnosnie niszenia doradczych i sprzedazowych. Przewaznie kazde wieksze miasto ma tez lokalna grupe na fb, gdzie dziewczyny organizuja co tydzien spotkania itp. Mozna juz w ciazy smialo na nie chodzic, poznac dziewczyny, pomacac chusty (jest to na prawde fajna opcja poogladac najpierw i pomacac chusty dziewczyn, czasem miasta- np. Moje, maja biblioteki chustowe i za darmo mozna chuste wypozyczyc!)
    Gdy aie juz w to czlowiek wciagnie odkrywa ze nie ma chusty za drogiej 😂

nzjd9n73iyv5tlqm.png

5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    27dpt jest ❤
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez jakiś czas byłam na grupie chustowej na fb i widziałam jakie piękne chusty dziewczyny kupują <3 Po jakimś czasie cieszyłam się, że jednak mi się nie udało, bo pewnie bym majątek wydała na te chusty :D
    Sama kupiłam nową LL i jest bardzo mięciutka od początku.
    U mnie lekcja chustonoszenia też była z lalkami, ale sorry to jest zupełnie coś innego niż żywe dziecko ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Kochane byłam dzisiaj na wizycie .
    Maleństwo ma 28 mm , serduszko 168 uderzeń na minutę
    Krwiak się zmniejsza tzn jakby był w 2 miejscach ale są drobne i kosmówka
    Ładnie się regeneruje. Wyniki krwi te zawyżone o których wam pisałam są w normie w ciąży tak może być gorzej gdyby było o dużo za dużo to byśmy wtedy włączyli jakieś leki . Następna wizyta 6.03 a badanie prenatalne 10.03 :)

ce08577e169e.jpg

Gratulacje :)

Dave87 lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam drobne zakupy i omal nie zarzygalam sklepu. Stal przede mną przy kasie niezbyt pachnacy pan. Siedzę teraz w aucie i ciągle czuje cała treść żołądkowa :D w ogóle to powiem Wam, że w ciąży z synem jadłam słodycze jak głupia, od razu po dwa batony kup9walam i jadłam w aucie. A teraz kompletnie nie mam ochoty zjeść. Tak patrzyłam w sklepie na wszystko i nic mnie ni3 zachrcilo. Za to ochota na kanapeczki z serem i 2edlinka nie przeszła. Kupiłam wędlina i ser, świeże bułki i będę jeść kanapki jak tylko dojadę do domu. Dzisiaj wizyta o 16:30...

Kasia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wyłamię bo chustonoszenie mnie nie wciągnęło. Jak miałam toto zamotać to szlag mnie trafiał. Kiedy córka zaczęła siadać kupiłam nosidło tuli i to był strzał w 10.

Zaraz muszę wyjeżdzać na wizytę u gina na nfz a rzygać mi się tak chce że nie wiem jak dam radę.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko powodzenia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kasia

• erre Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...a ja o dziwo od 2 dni czuje sie NORMALNIE co mnie martwi i umowilam sie ma dodatkową wizyte za tydzien...ech...

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ounai dzięki za rady, nie wiedziałam o tym :) No to na pewno będę szukać uzywki 😁 nie odpuszczę chusty przy drugim dziecku 💪

A chłopów bym zabiła 😈 Już widzę mój wybuch po tekście "nie przesadzaj".
    Dokładnie! Też uśmiechnęłam się pod nosem jak pomyślałam: "Nie przesadzaj" ...

Totoro lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem w kolejce i próbuje się nie scheftać.

Baletnica to chyba dobrze że czujesz się normalnie? Rzyganie całą ciążę to nic przyjemnego.

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wspomnę o moim doświadczeniu z chustami .... kupiłam nową piękną po urodzeniu synka . Poszłam na indywidualny kurs i tak bardzo ale to bardzo chciałam..... prędzej sama się w to zaplątałam niż zawinęłam dziecko .... chustę sprzedałam bez sentymentu i kupiłam najcudowniejszą na świecie tule!!! :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ