!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi brzuch juz ciut wywalilo... ja ogolnie jestem z nadwaga ale brzuch mialam w miare a teraz jest bardziej sterczacy. A waga ta sama czy nawet w dół.
I cieszę sie, ze na zwolnieniu nie musze codziennie wciskac sie na siłę w dzinsy tylko chodze w legginsach.
Jak juz zakladam to lekko cisna mnie w brzuch.Anika lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
Daj sobie spokój. Ja od dwóch tyg mam prog na poziomie 22 i nic mi nie jest. A klucia są normalne. Też miewam.
Anika, Emka31 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualny
-
Anika wrote:Dzień dobry dziewczyny ❤️
Potrzebuję uspokojenia! Poszłam dziś raz jeszcze do labo... Wczoraj wieczorem i dziś odczuwam takie skurcze i kłucie w jajnikach...
Dzisiejsza beta 1061 mIU/ml a progesteron 25,520 ng/ml (spadł 😱)
Nie chcę panikować, ale chyba nie da się na spokojnie 😂
Ja ostatni oznaczony koło południa miałam 20. Z rana po 25-27. Nie oznaczaj dalej, bo żeby mieć pełny obraz progesteronu to musiałabyś go kilka razy dziennie oznaczyć. Też nie słyszałam, żeby w innych krajach oznaczali proga w ciąży jeśli nic się nie dzieje, kiedyś edka85 pisała, że tylko u nas taka moda na tego proga. 😁Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kas_ia wrote:Asia zazdroszczę, moja zasnęła po 23, miała 3 pobudki i wstała przed 9... teraz kolejna walka, by królewna zasnęła...
Kas_ia, doskonale Cię rozumiem. Ta dzisiejsza noc to był taki wyjątek. U nas regułą jest, że chodzi spać ok 23 właśnie, a wstaje przed 8. W międzyczasie mamy kilka pobudek na tulenie i noszenie, w tym często jedna z nich potrafi trwać 1,5 godzinyDlatego mnie tak ta dzisiejsza noc ucieszyła i w taki dobry nastrój wprowadziła
-
U mnie waga stoi na razie w miejscu, no ale brzuszek powoli się zmienia. Już mnie dżinsy zaczynają uwierać. Muszę chyba powoli wygrzebać z szafy moje spodnie z poprzedniej ciąży i zobaczyć czy się nadadzą.
Mi nie przyszło do głowy nigdy, żeby badać sobie progesteron.
A mdłości dziś u mnie nadal ledwo odczuwalne. Cieszę się chwilą i z tej radości pozwoliłam sobie na 2 krówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 16:13
-
Ja tak samo, nie badałam proga, ani w tej ciąży ani w poprzednich.
Lililove, dzięki za radę, spróbuję z tą meliską
Ounai, ja mam takie samo zdanie odnośnie bycia problemem dla pracodawcy. Ale w pierwszej ciąży koledzy z pracy mi mówili, żebym stuknęła się w głowę i szła na zwolnienie skoro w naszym kraju można, bo nie wszędzie są takie przywileje. A dzisiaj nie mam już najmniejszych skrupułów, żeby korzystać z wszelkich zwolnień czy urlopówLililove lubi tę wiadomość
-
Asia000 wrote:Kas_ia, doskonale Cię rozumiem. Ta dzisiejsza noc to był taki wyjątek. U nas regułą jest, że chodzi spać ok 23 właśnie, a wstaje przed 8. W międzyczasie mamy kilka pobudek na tulenie i noszenie, w tym często jedna z nich potrafi trwać 1,5 godziny
Dlatego mnie tak ta dzisiejsza noc ucieszyła i w taki dobry nastrój wprowadziła
ahhh jak sobie przypominam te masakryczne początki
błagam... niech moje drugie dziecko śpi
-
Kasia nie strasz tych niedoswiadczonych 😂😂😂
Wierze, ze wrzesniowe dzieci to grzeczne anioły 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 16:52
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja się łudzilam że mój synek zacznie przesyłać noce jak zostawię to od piersi. Karmilam rok i cztery miesiące i wcale nie zaczął spać. Prz3spane noce zaczęły się dopiero kiedy zacząć spać że mną i mężem, miał wtedy 2 lata i 8 miesięcy. Czyli śpię od 2 miesięcy dopiero. Początku były masakrycznie. Nieprzepwspane noce i krótkie drzemki. O boże... Zmieniając temat to mam z pracy męża takie ubezpie że ie zdrowotne ale za bardzo nie mam u siebie lekarzy z których mogłabym skorzystać. O dziwo udało mi się umówić na usg do ginekologa. Mam swojego prowadzącego ale płacę 250 zł za wizytę A udało mi się zapisać na czwartek za darmo dla uspokojenia... Chciałabym mieć orwnaoc że jest wszystko ok A wizyta u mojego giną dopiero 5 lutego.
-
O tak, miło by było jak by dla odmiany trafił się teraz śpioszek
moja córcia z kwietnia. Pierwsze 3 miesiące to były kolki wiec masakra. Potem kolejne 3 miesiące były bardzo przyjemne, bo spała w nocy 8-9 godzin bez pobudki. Tu już była tylko na mm, wiec może to pomogło w naszym przypadku? No ale potem znów zmiana i ostatnie 3 miesiące wyglądają tak jak opisałam pare postów wyżej. Nie wiem czy chodzi teraz o zęby, czy tak jej się po prostu odmieniło.
Dziewczyny trzymajcie kciuki, siedzę w poczekalni do lekarza
Pielęgniarka już założyła mi kartę ciąży. Nie powstrzymała się przy tym przed niezbyt miłymi komentarzami, ze na co mi ta druga ciąża tak szybko, ze w co ja się pakuje, ze zwariowałam i takie tam podobneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:56
-
Krokodylica, witaj. Na kiedy tp?
Asia, będzie dobrze. Nawet pielęgniarka trzyma za ciebie kciuki, skoro założyła już kartę
Aaaaaaa... Odezwał się do mnie lekarz, do ktorego nie ma miejsc w styczniu i w żadnej klinice nie chcieli mnie zapisać. Powiedział, że mnie przyjmie "poza harmonogramem"... w sobotę wieczorem 😆 Ufff...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 20:10
Krokodylica lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Asia kciuki zaciśnięte
Haha ja tam pierwsze 6mcy życia córki pamiętam jak przez mgłę... 8godzin snu?!dla mnie luksus
U nas max 6h
nie wiem jak to się stało, że będzie rodzeństwo, chyba spałam twardo :p
Macie rację, walczmy o swoje prawa. Są miejsca parkingowe dla ciężarnych?