X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 02:49

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę raczej będę kompletowała w czerwcu.

Dostałam właśnie telefon od dyrektor z przedszkola (do którego zapisałam córkę), żeby dokumenty rekrutacyjne przesłać zeskanowane emailem a nie dostarczać osobiście i przy okazji narażać się na zachorowanie.
    Jestem w szoku!! Tyle mówią przy każdej kampanii wyborczej o zmniejszeniu biurokracji a dopiero wirus udowodnił, że się da w naszym państwie to zrealizować. Jedna z korzyści tego całego zamieszania 👍

Ptysio lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja już przeglądam rzeczy w internecie - z tymże ja jestem totalną świeżynką, nie mam dziecka jak większość z Was i nie wiem właściwie co mi się przyda, a co nie.
    Na pewno muszę kupić: wózek (chce jakiś porządny 2 w 1), fotelik z atestami, łóżeczko, nakładkę na łóżeczko do przewijania, monitor oddechu, laktator (uważam, że lepiej mieć laktator i żeby się nie przydał niż potrzebować i nie mieć?), śpiworek do spania, mata edukacyjna, jakieś butelki, środki higieniczne, ubranka itp, ale to już takie drobniejsze rzeczy. Nie wiem czy potrzebuję wyparzacz do butelek?

Ounai bardzo współczuję teściowej! Ja nienawidzę sprzątać (nie mam brudu, ale nie znoszę tej czynności), więc jak ktoś by mi dodatkowo brudził w domu non stop to bym też była zdenrwowana.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadam śmieszne pytanie :)
    Ale czy wy w późniejszej jak i wcześniejszej ciąży też macie zimniejszy brzuch niż cała resztę ciała ? Jak dotykam brzuch w okolicy pępka to jest zimny a jak po bokach to cieply

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Annia, a Ty pracujesz jeszcze?
    Nie. Wzięłam urlop od tego poniedziałku, a teraz wzięłam L4, żeby nie tracić urlopu. Siedzę w domu u rodziców, czasami sobie jeszcze wymiotuję i mam nadzieję, że jakoś przeczekam tą epidemię. Tęsknię tylko za mężem, on został w mieszkaniu, ale ma kontakt z wieloma ludźmi zawodowo i wspólnie podjęliśmy decyzję, że na razie przenoszę się do rodziców. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam jeszcze we wtorek na rzęsach, w przyszłym tygodniu miałam iść na paznokcie ale zamknęli mi salon.

Dziewczyny, według om jestem w 13+4a wg usg 14tc. Jak mam to teraz liczyć? Bo wiem że na pewno nie było owu szybciej 🤣

Ja chciałam kompletować wyprawkę jak dowiemy się co jest między nóżkami czyli za niecałe 4 tygodnie. Bo jednak to spory wydatek więc po trochę trzeba kupować.

A jak u was z seksem? U mnie 0 ochoty 🙁

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Czy są tutaj dziewczyny z wadą wzroku? Czy wy też czujecie, ze Wam się wzrok pogorszył? Bo ja coś słabo ostatnio widzę i mimo, że zmieniłam soczewki na nowe to dalej nie jest super.
    Ja mam bardzo wysoką krótkowzroczność i widzę tak samo źle jak przedtem :P tzn w okularach/soczewkach bez zmian. Bałam się co będzie z moim wzrokiem przed pierwszym porodem, ale na szczęście nic się nie zmieniło i liczę, że teraz będzie tak samo.

Jaśmina lubi tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia jeśli mogę coś zasugerować...
    Polecam kupić na początek jedną butelkę, jeśli zamierzasz karmić piersią, ponieważ cały zestaw może okazać się zbędny. Syn karmiony piersią, pił z butelki wodę ale to raptem z pół roku; córka była "anty butelkowa" i na początku tylko i wyłącznie cyc a potem od razu kubek niekapek.
    Jak będziesz kupowała laktator, to wybierz takiej samej firmy jak butelkę bo ona będzie kompatybilna z tym sprzętem.
    Ja mam avent i można do niego podpiąć albo butelkę albo kubeczek do przechowywania pokarmu :)
    Sterylizator do butelek mam elektryczny też z avent, jak dla mnie zbędny wydatek ale kupiony przed urodzeniem pierwszego dziecka więc nie wyobrażałam sobie go nie mieć 😜 rozumie więc dlaczego znalazł się na Twojej liście. Myślę, że kobiety karmiące butelką by sobie chwaliły, ja czyściłam w nim laktator, aż pokarm się rozkręcił na dobre i smoczki a potem to już tylko stał.

Pamiętaj o zakupach dla siebie, podkłady na łóżko, podpaski xxl... 😜😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 11:21

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, moim zdaniem wyparzacz zbędny. Moje dziecko od samego początku karmione mieszanie, po 2 misciącu już tylko butlą i nigdy nawet nie pomyślałam o wyparzaczu. Po prostu po każdym myciu butelek wrzucałam je na parę minut do garnka. Mam opcję wyparzania w swoim podgrzewaczu do butelek, ale nigdy z niej nie skorzystałam.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, Asia - dziękuję! Tak chciałabym karmić piersią, przynajmniej taki jest plan na razie. :) Ale też zakładam opcję, że może się nie udać. W sensie chcę karmić piersią, ale nie za wszelką cenę, nie wiem czy wiecie o co chodzi? :) Tak, o tych wszystkich higiniecznych rzeczach dla mnie też pamiętam, ale to jeszcze sporo czasu. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 02:50

age.png

age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 a w czym rodziłaś: soczewkach, okularach czy bez niczego?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Krokodylica super, że czujesz już ruchy, ponoć kobiety które już rodziły czują szybciej , ja wytrwale czekam, czasem coś czuje ale za nim napiszę chce się upewnić że to na pewno kopniaczki :)

No szybko, zwłaszcza że ciąża mlodsza o tydzień czyli dzisiaj 12+2 tc
    To oczywiście nie tak że czuję cały czas ale wczoraj jak położyłam się wieczorem to poczułam wyraźnie jak się maluch zatłukł.

ancys85 lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ouinai ja wyprawke dopiero w maju/czerwcu chyba tak na powaznie (no bo zakladam,ze moje testy sanco wyjda pozytywnie 😎)
    Ale tez z drugiej str przeciez z tym pieprzonym wirusem to nie jest tak,ze sa dwa tygodnie zniknie :/ to co bedzie dalej? :/

Katwie ty to musisz sie teraz martwic,co? :( nie dosc,ze maz gdzies w porcie w Chinach to i Ty teraz zostaniesz tak naprawdr zupelnie sama z dzieckiem bo do rodziny nie pojedziesz odwiedzic.. masakra :/
    W ogole w obecnej sytuacji osoby samotne maja przekichane.

My akurat teraz mieszkamy z moimi rodzicami, bo jesteśmy w trakcie budowy. Ja zrobiłam duże zakupy w środę rano, rodzice tylko dokupuja co trzeba. Także mamy pomóc. Martwię się tylko bo mój tata ma cukrzycę i stymulator serca j jest przeziebiony. Dzisiaj ma urodziny A obudził się z przerwana krwi A w nosie, po snaidnoi od razu poszedł się położyć do pokoju czego nie robi tak normlanie. Będziemy to obserwować, ale martwię się mocno . O męża też się martwię, nie wiemy w która stronę to pójdzie wszystko i jak będzie z powrotem ale jeszcze 1,5 miesiąca więc różne mogą być scenariusze. U mnie w rodzinie wujek się an kwarantanna zalapie, bo teraz jest na jachcie za granicą i ma wracać z z tydzień taka kwarantanna przed nim i też już się zastanawiają co zrobić bo w domu małe dzieci i woleliby żeby jednak był w tym czasie gdzie indziej ni z w domu.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• erre Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec pierwszej ciąży położyłam sobie pod prześcieradło podkład do przewijania i po jednej nocy miałam odparzenia :/ Potem już podłożyłam taki specjalny dla osób chorych leżących w łóżku, on przepuszcza powietrze.

Listę wyprawkową mam gdzieś w arkuszach, muszę odkopać i zweryfikować :D

Ja butelek nie kupowałam, miałam totalny mętlik w głowie. Jedynie jak się okazało, że muszę kpi, to kupiłam butelkę Medeli ze smoczkiem Calma i rzeczywiście młody się nie oduczył piersi.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc, anestezjolog zgodziła się na okulary 😉

Jaśmina lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sądzę że jeżeli planuje się karmienie piersią to szkoda kasy póki co na butelki i wyparzacze. Gdyby coś się nie udało to są apteki i sklepy i zmian wysłać męża. Wyparzacz zajmuje dużo miejsca, dostałam od siostry i tylko mi się przewraca. Naprawdę lepiej chyba wrzucić do garnka albo przelać wrzątkiem. Tak samo maty edukacyjne, dla noworodka nie są potrzebne, można spokojnie kupić później lub liczyć że dostanie się w.prezencie :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 02:51

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U mnie nigdy libido nie szalało (poza wakacjami, wtedy jak stres zszedł do 0 to mogłam 5x dziennie) a teraz to jakiś dramat. Było raz odkąd zaszłam i to nie do końca bo młody przeszkodził. Mąż załamany, mówi że idzie kochanki poszukać. W 1 ciąży też tak miałam :/

U mnie libido zawsze ok. Aż wstyd przyznać ale my odkąd zaszłam to ani razu, mąż na początku się bał że dziecku coś zrobi (wtedy jeszcze chciałam i mówiłam mu że jest ok) a teraz to już w ogóle mi się nie chce 🤔

Według mnie wyparzacz jest zbędny. Przecież jest zmywarka albo można włożyć do wrzątku. Lajtator wolałabym mieć i nie użyć niż nie mieć a potrzebować. Chce karmić piersią ale chyba warto kupić 1 butelkę ☺

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 02:51

age.png

age.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ