X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dzisiaj rozmawiałam ze znajomą która ma salę okolicznościową, wczoraj dzwonili do niej z ministerstwa, żeby odwołać wszystkie imprezy. Odwołała ale ludzie i tak robią imprezę w domu a ona dla nich katering. Więc co to daje?

Niestety to ludzie przez swoją nieumyślność (delikatnie ujmując) rozpowszechniają tego wirusa. Zamykanie granic, galerii, szkół...nic nie da jak dalej będziemy bagatelizować niektóre zalecenia!
    Wczoraj oglądałam reportaż, w którym kobieta opowiadała, jakie tłumy były w sklepach/galeriach po godzinie 15. Mowa tutaj o całych rodzinach, zatem gdzie ta kwarantanna dla dzieci i młodzieży? Jak dla mnie bezmyślność rodziców, zakupy trzeba zrobić, rzecz jasna ale rodzinne wycieczki do marketów można sobie w obecnej chwili darować.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie pada śnieg :)

• erre Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jeszcze śniegu nie widziało :(

Ja właśnie szukam bucików na wiosnę dla syna... Ceny są zaporowe...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas piękne słońce 🙂 tylko zimno i wieje, ale na szczęście mam blisko las (a raczej jego skrawek) i jest gdzie pospacerować.
    Erre bardzo fajne buty ma Deichmann w tej wersji Elefanten.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słonko ale w nocy śnieg spadł.

Akcja, no dokładnie. Teściowa mówiła że wczoraj przyszedł ojciec z trójka dzieci do sklepu i buty wybierali dla nich. Naprawdę, teraz n pewno im te buty są potrzebne.

Mi już minął katar, został tylko ciążowy niezbyt nosa więc potem pójdę na spacer do męża na budowę.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam od bratowej która ma tego samego prowadzącego ginekologa że nasz lekarz prawdopodobnie od poniedziałku zamknie gabinet do odwołania 😟 wizytę mam 8 kwietnia więc mam nadzieję że do tego czasu się wszystko uspokoi 😟

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre niestety za dobre buty dla dziecka trzeba dać sporo kasy. Też lubię elefanten, ale mają tylko malutkie rozmiary, moje dziewczyny już się nie łapią.

Mnie też przeraża głupota ludzi, w ogóle się nie stosują do zaleceń.
    Ja prowadzę swój biznes i wczorajmieliśmy tylu klientów że szok. Ruch cały dzień. No wiecie fajnie, bo jest utarg a za coś trzeba placić faktury, zusy itd. Ale już powiedziałam mężowi i pracownikowi że w przyszłym tygodniu zamykamy sklep dla klientów, tylko spakujemy paczki na wysyłki, kurier zabierze i tyle. Oni marudzą że kasa. Ale moim zdaniem to nie jest najważniejsze w tej chwili.

Ja czuję już ruchy, wczoraj wieczorem poczulam już wyraźnie. Szybko w trzeciej ciąży.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja mam w poniedziałek genetyczne, mam nadzieję że się odbędą.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Erre niestety za dobre buty dla dziecka trzeba dać sporo kasy. Też lubię elefanten, ale mają tylko malutkie rozmiary, moje dziewczyny już się nie łapią.

Mnie też przeraża głupota ludzi, w ogóle się nie stosują do zaleceń.
    Ja prowadzę swój biznes i wczorajmieliśmy tylu klientów że szok. Ruch cały dzień. No wiecie fajnie, bo jest utarg a za coś trzeba placić faktury, zusy itd. Ale już powiedziałam mężowi i pracownikowi że w przyszłym tygodniu zamykamy sklep dla klientów, tylko spakujemy paczki na wysyłki, kurier zabierze i tyle. Oni marudzą że kasa. Ale moim zdaniem to nie jest najważniejsze w tej chwili.

Ja czuję już ruchy, wczoraj wieczorem poczulam już wyraźnie. Szybko w trzeciej ciąży.

Kroki, powiedz mi, a czy faktycznie pracodawca jest zwolniony z zapłaty zusów w razie gdyby pracownicy musieli zostać w domu? Gdzieś kiedyś słyszałam.

My akurat sprzedajemy tylko wysylkowo więc wystawiam wózkiem paczki na razie i nawet nie mam kontaktu z kurierem, tylko 'czesc' z daleka. Ale chłopaki w pracy jeżdżą w trasy po Polsce obsługiwać nasze maszyny i chyba pogadam z nimi w poniedziałek żeby wstrzymać wyjazdy bo nic się w miesiąc nie stanie jak nie będą jeździć.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wieczorem jak leżałam w łóżku czułam w brzuchu takie dziwne coś ale nie wiem czy to ruchy czy jelita, hm. No nie wiem bo to moja pierwsza ciąża.
    Ale wczoraj często mnie w pachwinsch ciągnęło, czyli macica rośnie a z nią nasz pasażer ☺

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w środę taką co miesięczną wizytę u gin i też ciekawa jestem czy się odbędzie, najwyżej zadzwonię we wtorek i się dowiem.

Czy są tutaj dziewczyny z wadą wzroku? Czy wy też czujecie, ze Wam się wzrok pogorszył? Bo ja coś słabo ostatnio widzę i mimo, że zmieniłam soczewki na nowe to dalej nie jest super.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 02:48

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai ja wyprawke dopiero w maju/czerwcu chyba tak na powaznie (no bo zakladam,ze moje testy sanco wyjda pozytywnie 😎)
    Ale tez z drugiej str przeciez z tym pieprzonym wirusem to nie jest tak,ze sa dwa tygodnie zniknie :/ to co bedzie dalej? :/

Katwie ty to musisz sie teraz martwic,co? :( nie dosc,ze maz gdzies w porcie w Chinach to i Ty teraz zostaniesz tak naprawdr zupelnie sama z dzieckiem bo do rodziny nie pojedziesz odwiedzic.. masakra :/
    W ogole w obecnej sytuacji osoby samotne maja przekichane.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam bardzo dobry wzrok, nie muszę nosić ani soczewek ani okularów, a noe przeczytam z tak daleka czegoś tak jak wcześniej i wszystko mi się rozmywa jak długo chcę się skupić, wiec to chyba normalne ;)

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey a co Ty, zus trzeba płacić.
    Ja i tak jestem na l4 przez to całodniowe rzyganie, ale mąż i pracownik obsługują klientów, a ich jest teraz mega dużo, no nie kumam tego. Tym bardziej że naprawdę nie sprzedajemy nic co by było ludziom teraz koniecznie potrzebne. Dlatego od poniedziałku chcę zamknąć sklep stacjonarny. A pracownika wyślę najwyżej na urlop.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę okulary od dziecka ale też mam wrażenie że gorzej widzę, bo wcześniej bez okularów widziałam lepiej. Pewnie to starość. :P

Patutka??????

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica super, że czujesz już ruchy, ponoć kobiety które już rodziły czują szybciej , ja wytrwale czekam, czasem coś czuje ale za nim napiszę chce się upewnić że to na pewno kopniaczki :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuje ruchów. :( Nie mogę się już tego doczekać.

Co do wyprawki - myślę, że zacznę kompletować wczesnym latem... Mam nadzieję, że wtedy sprawa wirusa już przycichnie. Chciałabym jednak móc pójść do sklepu podotykać te rzeczy, pooglądać a nie tylko zamawiać przez internet. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wadę wzroku ale nie narzekam na pogorszenie wzroku.
    Czasem w ciąży nieznacznie pogarsza się wzrok z racji hormonów, zazwyczaj wszystko wraca do normy po porodzie. Poród naturalny potrafi pogorszyć/zwiększyć wadę wzroku (chodzi mi o ilość dioptrii) z racji wysiłku; kiedyś było to nawet wskazaniem do cc, teraz już nie, tylko schorzenia typu odklejanie siatkówki, itp.
    Może na wizycie u gin warto zwrócić na to uwagę.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 02:49

age.png

age.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ