X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Monia91:) Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny macie rację z tymi wszystkimi kosmetykami dla dziecka nie ma co kupować niewiadomo jakiej ilości bo życie wszystko zweryfikuje 😉 Moja córka też ma AZS i to ile my rzeczy kupiliśmy i tak naprawdę użyliśmy tylko raz bo nie pasowały skórze 😕

m3sx9jcg1il1smj8.png
    l22n6iyey7o7hzpx.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    No dobra, skoro nie ma głupich pytań to lecę dalej z tym co mi głowę zaprząta ;). Czym wycierać pupę podczas przewijania? Chusteczkami? Wszędzie krzyczą że chusteczki to zło i sama chemia. To jak nie chusteczkami to czym? Sama woda? Czy woda z jakimś płynem? A woda zwykła czy przegotowana?

Zwykła ciepła woda z kranu i płatki kosmetyczne.
    Ja przy pierwszej córce nie posłuchałam i używałam mokrych chusteczek i córci skleiły się wargi sromowe, także przestezegam przed tym.

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kroko! Brzmi strasznie!

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka no fajne to nie było, trzeba było jeździć do chirurga dziecięcego, może nie jest to jakieś straszne ale niepotrzebny stres dla wszystkich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Natalii cała seria z babydream jest dobre A wg mnie. Ja używam razem z synem żelu do mycia cały czas I bardzo sobie chwale.
    Tak, my tez używamy żelu, kremy do twarzy, naprawdę fajne sa i tanie :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam Kroko ta historie.
    Pewnie zalezy od dziecka. Ale wiem, ze na to trzeby faktycznie u dziewczynek uwazac. No chlopcy sa latwiejsi w obsludze 😉
    Mojej sie nie skleily ajechalam tez vhusteczkami.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy używałam na początku oryginalne A później tylko i wyłącznie sprawdzimy się rosmanowskie pieluszki. Dobra cena i jakość. Od dady syn dostał uczulenia. Lidlowskie zostały zmienione i już są kiepskie. Za to teraz do spania (syn ma równo 3 lata) jeszcze nosi pieluszke i sprowadzają się tylko pieluchomajtki pampersa. Wszystkie przeciekaja i próbowałam różnych.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku polecam pampersy bo rzadko uczulaja i te pierwsze pieluszki mają cena do przelkniecia. Pozniej wiwksze pieluszki już troszkę kosztują za paczkę i zaczyna się dopiero szukanie zamiennikow. U nas właśnie sprawdzily się babydream z rossmana. Jeszcze zkarta rossmana w promocji często były. Ale każde dzieci j3st inne i życie weryfikuje. E każdym bądź razie ja zaczęłam od dobrych kosmetykow i drogich, tak samo pieluszki. A skończyliśmy na serii babydream z pieluszkami i kosmetykami i nie żałuję.

Kasia

• joana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy Wy tez macie problemy z zaparciami?? Boziu juz nie moge wytrzymac... raz na 5 dni...
    Nic nie pomaga..ruch, duzo wody, suszone sliwki, kisiel z siemnienia, owoce i warzywa, sok z burakow, jakies kefiry.. zero reakcji.. gazow tez zero...
    A w efekcie teraz pp 4 dniach brzuch mam wrazenie ze zaraz mi peknie......

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, ale ja mam od urodzenia, przez jakiś miesiąc było super a teraz znowu się zaczęły. Siemię lniane dodaję do wszystkiego praktycznie i jest trochę lepiej :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z zaparciami (spokojnie każdego dnia a jak coś nie działa to zawsze lekka kawa daje radę). U mnie główny problem ze wzdęciami i gazami:/ normalnie brzuch mi pęknie niedługo i na dodatek zagazuje męża ;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wodę pojęcie niegazowana tak conajmniej 1,5 litra dziennie? I patrzcie jakie warzywa i wi3cje necie bo wiele z nich powoduje zatwierdzenia jak na przykład banan.

Kasia

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam takie pragnienie że w sumie to z dwa litry wypijam spokojnie. A jak doliczy się do tego jeszcze jakaś herbate czy sok to i dwa i pół wychodzi

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Jak wam mija niedziela. Jak wstawić zdjęcie brzuszka.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłumaczyłam kilka stron temu

https://naforum.zapodaj.net/

Na tej stronie dodaje się zdjęcie( ja najczęściej to największe 500x500) i potem kopiuje BBkod i wklejam tu na forum;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Chmurka

Chmurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wstawić

• Audrey Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparć zero. Codziennie się załatwiam, czasem nawet 2 razy.
    Pije dużo wody, nawet bardzo dużo. Ale uwaga, kolejna głupota od szwagierki-nie wolno pić dużo wody bo się wody płodowe rozrzedzają 🤣

Aniołek, musisz wejść na tą stronę, tam gdzieś z lewej strony jest coś takiego jak 'na forum', załączasz zdjęcie, generujesz i kopiujesz link. I tu musisz go wstawić.

Dzisiaj rozmawiałam z szefem, mówił że robimy wolne na 2 tygodnie, ja będę jeździć 2x w tygodniu po 3h. No i mówił że jest w stanie utrzymać firmę bez zysku przez 2 miesiące. A najgorsze jest to że właśnie zatowarowaliśmy się grubo na sezon dlatego. Zaczynam się zastanawiać jak to ekonomicznie teraz będzie i naprawdę modlę się żeby to dziadostwo minęło. Wzięliśmy na koniec roku kredyt na wykończenie domu, nie duży ale zawsze. Została nam połowa kwity i zdecydowaliśmy się że dopóki to nie minie to nic nie kupujemy 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:29

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nieźle. Rozrzedzają się wody płodowe ;D dooobree

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile opinii. Fajnie. Dodam swoja :) ja na początku używałam pieluszki pampers, potem te lidlowskie na przemian z pampers. Na czas odpieluchowania używałam pantsy lidlowe. Chusteczki od początku używałam pampers ale te bez zapachu.
    Jeśli chodzi o pieluchy to ja kupiłam tetrowe kilkanaście (za duzo)i ze 2 flanelowe.
    Podsumowując pampersy, chusteczki itp. Wszystko bardzo się sprawdziło bez problemów skórnych.
    Jeśli chodzi o pieluchy to polecam tetrowe ale o możliwie wysokiej gęstości czy jakoś tak. Są mięciutkie i trwałe.

Nawiasem mówiąc nie udało się z tym kaszlem bez antybiotyku. Mimo strachu byłam dzisiaj u lekarza. Antybiotyk już konieczny. Do kaszlu doszedł okropny ból pod żebrami nasilajacy się przy kaszlu i ruchu. Jestem wyczerpana bólem i nie mam jak odpocząć bo żadna pozycja nie niweluje bólu 😭

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ