WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Monia91:) Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny macie rację z tymi wszystkimi kosmetykami dla dziecka nie ma co kupować niewiadomo jakiej ilości bo życie wszystko zweryfikuje 😉 Moja córka też ma AZS i to ile my rzeczy kupiliśmy i tak naprawdę użyliśmy tylko raz bo nie pasowały skórze 😕

m3sx9jcg1il1smj8.png
    l22n6iyey7o7hzpx.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    No dobra, skoro nie ma głupich pytań to lecę dalej z tym co mi głowę zaprząta ;). Czym wycierać pupę podczas przewijania? Chusteczkami? Wszędzie krzyczą że chusteczki to zło i sama chemia. To jak nie chusteczkami to czym? Sama woda? Czy woda z jakimś płynem? A woda zwykła czy przegotowana?

Zwykła ciepła woda z kranu i płatki kosmetyczne.
    Ja przy pierwszej córce nie posłuchałam i używałam mokrych chusteczek i córci skleiły się wargi sromowe, także przestezegam przed tym.

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kroko! Brzmi strasznie!

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka no fajne to nie było, trzeba było jeździć do chirurga dziecięcego, może nie jest to jakieś straszne ale niepotrzebny stres dla wszystkich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Natalii cała seria z babydream jest dobre A wg mnie. Ja używam razem z synem żelu do mycia cały czas I bardzo sobie chwale.
    Tak, my tez używamy żelu, kremy do twarzy, naprawdę fajne sa i tanie :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam Kroko ta historie.
    Pewnie zalezy od dziecka. Ale wiem, ze na to trzeby faktycznie u dziewczynek uwazac. No chlopcy sa latwiejsi w obsludze 😉
    Mojej sie nie skleily ajechalam tez vhusteczkami.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy używałam na początku oryginalne A później tylko i wyłącznie sprawdzimy się rosmanowskie pieluszki. Dobra cena i jakość. Od dady syn dostał uczulenia. Lidlowskie zostały zmienione i już są kiepskie. Za to teraz do spania (syn ma równo 3 lata) jeszcze nosi pieluszke i sprowadzają się tylko pieluchomajtki pampersa. Wszystkie przeciekaja i próbowałam różnych.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku polecam pampersy bo rzadko uczulaja i te pierwsze pieluszki mają cena do przelkniecia. Pozniej wiwksze pieluszki już troszkę kosztują za paczkę i zaczyna się dopiero szukanie zamiennikow. U nas właśnie sprawdzily się babydream z rossmana. Jeszcze zkarta rossmana w promocji często były. Ale każde dzieci j3st inne i życie weryfikuje. E każdym bądź razie ja zaczęłam od dobrych kosmetykow i drogich, tak samo pieluszki. A skończyliśmy na serii babydream z pieluszkami i kosmetykami i nie żałuję.

Kasia

• joana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy Wy tez macie problemy z zaparciami?? Boziu juz nie moge wytrzymac... raz na 5 dni...
    Nic nie pomaga..ruch, duzo wody, suszone sliwki, kisiel z siemnienia, owoce i warzywa, sok z burakow, jakies kefiry.. zero reakcji.. gazow tez zero...
    A w efekcie teraz pp 4 dniach brzuch mam wrazenie ze zaraz mi peknie......

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, ale ja mam od urodzenia, przez jakiś miesiąc było super a teraz znowu się zaczęły. Siemię lniane dodaję do wszystkiego praktycznie i jest trochę lepiej :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z zaparciami (spokojnie każdego dnia a jak coś nie działa to zawsze lekka kawa daje radę). U mnie główny problem ze wzdęciami i gazami:/ normalnie brzuch mi pęknie niedługo i na dodatek zagazuje męża ;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wodę pojęcie niegazowana tak conajmniej 1,5 litra dziennie? I patrzcie jakie warzywa i wi3cje necie bo wiele z nich powoduje zatwierdzenia jak na przykład banan.

Kasia

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam takie pragnienie że w sumie to z dwa litry wypijam spokojnie. A jak doliczy się do tego jeszcze jakaś herbate czy sok to i dwa i pół wychodzi

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Jak wam mija niedziela. Jak wstawić zdjęcie brzuszka.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłumaczyłam kilka stron temu

https://naforum.zapodaj.net/

Na tej stronie dodaje się zdjęcie( ja najczęściej to największe 500x500) i potem kopiuje BBkod i wklejam tu na forum;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Chmurka

Chmurka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wstawić

• Audrey Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparć zero. Codziennie się załatwiam, czasem nawet 2 razy.
    Pije dużo wody, nawet bardzo dużo. Ale uwaga, kolejna głupota od szwagierki-nie wolno pić dużo wody bo się wody płodowe rozrzedzają 🤣

Aniołek, musisz wejść na tą stronę, tam gdzieś z lewej strony jest coś takiego jak 'na forum', załączasz zdjęcie, generujesz i kopiujesz link. I tu musisz go wstawić.

Dzisiaj rozmawiałam z szefem, mówił że robimy wolne na 2 tygodnie, ja będę jeździć 2x w tygodniu po 3h. No i mówił że jest w stanie utrzymać firmę bez zysku przez 2 miesiące. A najgorsze jest to że właśnie zatowarowaliśmy się grubo na sezon dlatego. Zaczynam się zastanawiać jak to ekonomicznie teraz będzie i naprawdę modlę się żeby to dziadostwo minęło. Wzięliśmy na koniec roku kredyt na wykończenie domu, nie duży ale zawsze. Została nam połowa kwity i zdecydowaliśmy się że dopóki to nie minie to nic nie kupujemy 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 17:29

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nieźle. Rozrzedzają się wody płodowe ;D dooobree

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ile opinii. Fajnie. Dodam swoja :) ja na początku używałam pieluszki pampers, potem te lidlowskie na przemian z pampers. Na czas odpieluchowania używałam pantsy lidlowe. Chusteczki od początku używałam pampers ale te bez zapachu.
    Jeśli chodzi o pieluchy to ja kupiłam tetrowe kilkanaście (za duzo)i ze 2 flanelowe.
    Podsumowując pampersy, chusteczki itp. Wszystko bardzo się sprawdziło bez problemów skórnych.
    Jeśli chodzi o pieluchy to polecam tetrowe ale o możliwie wysokiej gęstości czy jakoś tak. Są mięciutkie i trwałe.

Nawiasem mówiąc nie udało się z tym kaszlem bez antybiotyku. Mimo strachu byłam dzisiaj u lekarza. Antybiotyk już konieczny. Do kaszlu doszedł okropny ból pod żebrami nasilajacy się przy kaszlu i ruchu. Jestem wyczerpana bólem i nie mam jak odpocząć bo żadna pozycja nie niweluje bólu 😭

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ